reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol - moja nie jest zadowolona jak jej katarek odciągam... no ale to co robimy to wszystko dla ich dobra. Czyli nie byłaś z nim u lekarza?

Ola W. A próbowałaś kropelek biogaja dla niemowląt? Pediatra polecił znajomej. Bardzo je chwaliła. :)

reklama
Ola z tego co pamiętam to stosowała biogaje. Mi ostatnio dwie osoby polecaly żeby stosować delicol z espumisanem. Inne że mleko Bebilon comfort proexpert rozwiąże problem. U nas nic nie działa rewelacyjnie także dajemy tylko espumisan. Jak mają być kolki to i tak będą .

Do mam Netflixowych - całkiem spoko serial Orphan Black i podobno Trapped. Mi się całkiem przyjemnie ogląda orphan także Trapped sprawdzę z następnej kolejności.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab masz rację z tymi kolkami że jak mają być to będą ale i tak każda mama wypróbuje każdego sposobu aby pomóc swojemu dziecku :tak: my też cały czas espumisan. Podaję do każdego posiłku. Nie wiem czy to pomaga ale lekarz mówił ze przynajmniej nie zaszkodzi ;)

Emol moja miala tylko przy tym jak bralam antybiotyk na zapalenie piersi, nie plakala wtedy ani nic.Ogolnie chyba jej uklad pokarmowy dosc dobrze dziala bo ani kolek , zaparc, wymiotow,ulewan itp, zadne kropelki tez nie byly potrzebne.Za tydzien konczy 3 miesiace wiec mysle ze juz tymbardziej nic sie nie bedzie dzialo.

Mojej znajomej synek mial zielone kupy chyba z pol roku nic poza tym mu nie bylo.

Bab dzieki za polecenia jak dla mnie ostatnio najlepszy serial to "opowiesc podrecznej" ja akurat ogladalam na necie.
Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Napolka a na jakim mleku jesteście?
Moze jednorazowa :) trzeba obserwować. Ja odtatnio nic nie robie tylko zdjecia kup [emoji23] zeby w razie czego pokazać pediatrzy, bo z Pielucha nie bede latać, a nie zawsze umiem opisać. Takze tego... [emoji23]‍♀️

Ewella ja wiedziałam tylko jak robił od szpitala takie same. Potem sie pogubiłam :) na nutramigenie wiem, ze mogą byc zielone i półpłynną, bo jest to wyraźnie napisane na opakowaniu. Wiec sie nie stresuje [emoji1305] jedyne co to konsystencja mi średnio odpowiada, bo jak juz pisałam młody jest cały ufajdany. A żółte były spoko, zwłaszcza te przed problemami jego - mogłam bez problemu w sekunde na dworze przebrać, bo prawie wszystko zostawało na pieluszce.

Emol - nie ma. Przynajmniej u mnie nie było przy zielonych płaczu ( i nie mowie o nutra tylko o pozostałych)

Napolka próbowałam dicofloru, biogai. Nic nie pomogło :)

Bab dlatego ja daje bobotic No i teraz jestesmy na nutramigenie i zobaczymy.

Ale!!!! Nie wiem czy kwestia mleka, dobrego dnia, fazy księżyca, boboticu... ale dzis był dzien doskonały! Po raz pierwszy chyba od jego urodzin.
Płakał kilka razy, ale krotko i w sumie tylko wieczorem bardziej, ale chyba z głodu i zmęczenia (bylismy na spacerze i spał, ale dosx niespokojnie, a poNiej w domu ziewał, ale zaraz potem sie do nas uśmiechał i smial, wiec go nie odlozylam i zaraz potem zaczal marudzić i od razu plakac). Takze modlę sie, aby juz tak zostało! [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola super wieści. U nas też dzień na plus bo pierwszy raz od dawna zasnęła w swoim łóżku w ciągu dnia na dłużej niż 2min i uwaga spala od 15 do 17.30. Wcześniej miała dzień pełen wrazen bo od 10 do 14.30 krazylam z nią po mieście.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone chociaż jedno wyjście obowiązkowo bo muszę młodego do szkoły i z powrotem wozić. Teraz wózkiem, a jak leje samochodem.

Napolka mnie też zaczęło na słodkie ciągnąć, na razie na szczęście waga stoi w miejscu. A mąż kolejny raz na diecie, więc ciągle zmierzły, bo głodny.

Judith u nas to samo z uszkami. Jak się urodziła miała jakby doklejone do główki, a teraz zaczynają odstawać przez to przylegiwanie.

Chybra nie nawidzę tego jesienno-zimowego czasu jak nie da się po południu wyjść. Ciemno, zimno, mokro fuuuujjj...
Planuję kupić karuzelę, ale wstrzymałam się do chrzcin, bo pewnie coś dostanie jeszcze.

Misia wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy❤
Szybkiego powrotu do pełnej sprawności dla męża.
Ja nic nie dostałam z rossmana:baffled:

Bloomka współczuję stresu związanego z serduszkiem. Niektórzy lekarze nie mają serca. Jak można tak rodziców stresować. Nam takiego stresu narobił lek.na pierwszym bad.prenatalnym. Stwierdził że dzidzia ma wadę serca i "pewnie jest to zespół fallota, ale narazie mamy się nie martwić." nosz kur... jak mam się nie martwić jak coś takiego usłyszę?? Dobrze że u Was samo zarosło.

Paninka szybkiego powrotu do zdrowia dla córci.
Biały nalot mamy, ale położna mówiła żeby nie przemywać dopóki ząbki nie idą bo pokarm jest bakteriobójczy.
W domu dwa razy dogrzewałam, bo mi pranie nie schło.
Kupa u nas kilka razy dziennie.

Bab tata "miszcz"

Abed ciasto robiłaś?

Aga_km wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy❤
Gratuluję przeprowadzki!

Ewella fajnie że Iga się przekonała do chusty.
Maja też tak głośno ssie te piąstki, śmiesznie.
Igunia po prostu będzie taką kobietką uparciuszką, krzykaczką z zasadami

Pumelova Anie są zajefajne:tak:
Oj ja ciągle słucham od teściowej. jak to kiedyś było, a jak teraz mam się dobrze. Na szczęście mieszkamy sami i postępuję według swoich zasad.

Maziajka oby szybko Jasiowi przeszło.

Emol Mai się łezki zbierają od urodzenia w oczku i nie raz ropka, ale raz więcej, a raz mniej(drugie oko już udrożniłam masażami) już trzecie kropelki mamy przepisane i dalej walczymy. Za nic nie chcę żeby udrażniali. Do roczku mam czas żeby rozmasować ten kanalik.

Ola oby wszystkie dni juz od teraz były spokojne.

Maja przez sen też wydaje różne dźwięki i tak śmiesznie "skrzypi"??
Ja się dziś rano cieszyłam że pokarm w pełni powrócił(wywalczyliśmy ponownie laktację) a od popołudnia masakra. Pierś twarda i boli jak cholera. Przystawiam małą często do niej, ale to nic nie daje, jedno miejsce jak kamień i już się boję.
Dostałam dziś od znajomej 3 worki, takie 120 l.z ciuchami dla małej. Co prawda połowa i tak do wywalenia, ale mam fajne zimowe 2 kombinezony i śpiwor z futrem na zimę. Cieszę się.
Wczoraj w nocy posiedziałam do 4 i z przerwani, paznokcie sobie nowe zrobiłam.
Jestem głodna, idę odwiedzić lodówkę.
Dobranoc.

I my zjedliśmy i zaraz się odkładamy. Byliśmy na spacerze i jak wracaliśmy było już ciemno. Masakra, ale było fajnie, mózg przewietrzony:blink:Kurczę głodna jestem:-p
Poćwiczyłam, byłam z chłopakami u rodziców, a gdy Oni spali i ja się zakopałam pod kocem. W weekend ma lać, ale i tak qpę planów domowych mamy.
Kupiłam noże Fiskarsa, czadowe są:laugh2:

Ja aż nie wierzę, ale nie użyliśmy od ur żadnych kropelek, czasem popłacze gdy jest głodny lub zmęczony, a i bąki czasem męczące też ma, ale nie jest to jakieś utrapienie, odpukać.

Rano maz ma skoczyć po zakupy z K, ja odkurzę, po drodze mają skoczyć jednak po tą karuzelę do jakiejś kobietki, pierdzielę, przy K takiej nie mieliśmy, a myślę, że długo posłuży nam później jako lampka:blink:
Buziaki:*

Ola W. My mamy bebilon z pronutra :) ja mam fazę na robienie zdjęć jej rączek bo tak słodko ustawia je jak śpi ;) ale w twojej sytuacji też bym się na kupach skupiła.

reklama
Aniek witaj w klubie. Dzisiaj ja siedziałam i robiłam pazurki, bo dzisiaj na wesele idziemy. Dlatego Artur kochany dał mamie pospac. 22.40-6.20. Pewnie jeszcze by posłał Ale piersi jak kamień to musiałam wybudzic. a ja pazurki do 2 robiłam.

Chybra ja próbowałam raz katarka użyć Ale aby sprawdzić i nic mu nie wyssalam. Lecz kilka razy espumisan podałam.

Nakarmie skubanca, pójdę się wykąpać i może się zdrzemne przed fryzjerem.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry