reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ja swoja gwiazde po karmieniu nocnym odkladam do lozeczka. Gasze swiatlo i sie sama klade. Ona nuz sie przyzwyczaila i sama w nocy usypia. Troche sie pomopie pogada z karuzela i zasypia. W dzien trzeba ja nosic......
Wieczorami też ma seoje fanaberje. Marudzi az do odtatniego karmienia.
A te kapturki pomagaja na szybki wyplyw mleka?
Emol 22.45 i 5 wow. Super.
My chrzcimy w styczniu. Moze do tego czasu troche spadnie mi waga bo jest masakrycznie!!!
Ja musze se polowe szafy wymienic bo z xs ztobilo sie xl.... To wszystko przez slodycze!! W sumie przynajmniej x zostalo:-p .
Ja ubrala bym sie zgodnie z wygoda. W spodniach wygodnie i cieplo.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova czyli wasze 2 karmienie było naszym 1. ;)

Integral oj aż tak źle jest? Ile kg zostało sprzed ciąży? Ja kupiłam Rozmiar M koszulek w ciąży bo taki brzuch duzy. Teraz strasznie wisi ta M, może czujesz się ok w zł ale dobrze i w M byś wyglądała ;) czasami to co nam się wydaje nie zawsze jest prawda. ;) często my kobiety patrzymy na siebie zbyt wymagajaco.

A ja już dostałam kolejnego okresu ( brudzenia juz od 3 dni) Po 19 dniach

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też budzi się na jedzonko ok 3 [emoji6]
Kąpiel 21.30, potem karmienie i usypia o 22. Pobudka ok. 3.30, kolejna 6.30, potem o 8.00 i dalej śpi [emoji4]

Ja nie jestem pewna, ale chyba też dostałam okres. Dwa tyg temu miałam takie plamienia, raz większe raz słabsze przez ok 4 dni. Teraz sobie uświadomiłam że to było to, bo i syfy mi się porobiły na czole.. ech, miałam nadzieję że z pół roku nie będę miała [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Wieczór był słaby, tzn usypianie L przez 1,5 h. Zawsze chciałam aby dzieci mi same usypiały, ale cholera się nie da gdy w 4 jest się w jednym pokoju ehhh:frown: Mąż usypia K, a ja L, tylko, że wieczorem miliony bąków go wybudzają. Żadnych kropelek póki co nie używam, podawanie wody mu pomaga.

Weekend był taki intensywny, że nie było czasu sobie usiąść. I w ogóle nerwowa byłam i dziś też rzucam gromami. Nie mogę się doczekać gdy wrócą nasze spokojne wieczory gdy srole pójdą spać, a my będziemy mogli spokojnie film obejrzeć, a i w ogóle wnerwia mnie brak prywatności i to, że non stop jestem z jednym lub dwójką. Do tego nie czuję sie jak kobieta. Dajcie spokój.

Przynajmnie dziś zostawię K u rodziców i pojadę do ginki z L( rodzice raz z dwójką zostali i L non stop ryczał więc teraz chyba za sto lat go tam zostawię ), przynajmniej jest spokojny w aucie.

Z dobrych rzeczy ja od zawsze mieszkam na wsi 15 km od miasta i uwielbiam to miejsce, mąż też jest stąd, dookoła mamy las, niedaleko sklepy, szkołę, aptekę, przychodnię, nic więcej mi nie potrzeba:blink:

Dziś kończymy 8 tyg i L waży 5kg, a ja 63 , nie jest źle, tylko chciałabym do 60 zejść, kurczę boję się, że żadne ćw mi nie pomogą w zabiciu tego flaka pociążowego, beznadziejny jest.

Na chrzciny na pewno jakąś sukienkę założę i obcas co by przez chwilę poczuć się kobietą.

L śpi, a K się drze od rana i rzuca wszystkim, ku*wa zabiję kogoś dzisiaj.

Trzymajcie się mamusie :*

Linoone ja nigdy nie miałam syfow przed okresem... a teraz wyszło mi kilka potworniakow. Czoło i broda :/

Integral moja tylko wieczorami marudzi a w ciągu dnia zasypia sama i w nocy też - na szczęście. Wczesniej nosiłam ale nie przyzwyczaiła się.
Dystans najważniejszy! x też dobry;-) tak jak Emol mówi lubimy na siebie patrzeć zbyt krytycznie:)

Emol to nieźle się wyspałaś[emoji16] a jak z karmieniem? Czytałam przed chwilą o kp przy okresie że dziecko nerwowe może być.

Abed to jest usprawiedliwienie:D a co do kolorow to lubię głównie granat, a z jaśniejszych to bez i brudny róż. Mam zamiar sobie sprawić sweterek luz żakiet beżowy do tej kiecki bo mam szpilki moje ulubione nude. Tylko nie wiem jak w nich wystoje bo się odzwyczailam[emoji19][emoji19][emoji19]

Linoone czyli też byśmy się spotkały o 3:30:D

Chybra widzę że zły poniedziałek Cię dopadł. Fajnie że mimo że daleko od miasta to macie wszystko pod nosem. Tak to bym mogła mieć;) ale blisko nas się nasi przyjaciele poprzeprowadzali więc chyba nigdy stąd nie wyjedziemy[emoji1]
Żeby poczuć się lepiej nawet się na makijaż na chrzciny zapisalam[emoji16] bo w domu wyglądam jak flejtuch, co nie założę to mi bąbel uleje i wszystko mam ciągle brudne.

Agatka śpi już 2h, tak intensywnie myślałam że muszę poćwiczyć że zjadłam drugie sniadanie. Ale robiłam przysiady w oczekiwaniu na kielbaski[emoji16] dziś wpadają znajomi na grę o tron więc muszę się ogarnąć, przygotować jakieś jedzonko i poodkurzac. Jest plan [emoji106]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova krytycznie. Tego słowa mi brakowało ;)
Moje karmienie wygląda tak. Spokojnie i sobie drzemie przy cycusiu
1505121593-aaaaaa.jpeg

reklama
Misia - wcięło mi odpowiedź odnośnie szamponu to ja właśnie stosowałam i raz na jakiś czas jeszcze stosuję w okolicy brwi. Zgodnie z ulotką szampon ten nie szczypie w oczy.

Tak podpytuję odnośnoe karmienia na dwie piersi bo praktykowałam karmienie na jedną. Może spróbpwać też na dwie? Czasami potrafi wisoeć na piersi godzinę... Także w takich momentach go przełożę.

Do góry