reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ja swoja gwiazde po karmieniu nocnym odkladam do lozeczka. Gasze swiatlo i sie sama klade. Ona nuz sie przyzwyczaila i sama w nocy usypia. Troche sie pomopie pogada z karuzela i zasypia. W dzien trzeba ja nosic......
Wieczorami też ma seoje fanaberje. Marudzi az do odtatniego karmienia.
A te kapturki pomagaja na szybki wyplyw mleka?
Emol 22.45 i 5 wow. Super.
My chrzcimy w styczniu. Moze do tego czasu troche spadnie mi waga bo jest masakrycznie!!!
Ja musze se polowe szafy wymienic bo z xs ztobilo sie xl.... To wszystko przez slodycze!! W sumie przynajmniej x zostalo:-p .
Ja ubrala bym sie zgodnie z wygoda. W spodniach wygodnie i cieplo.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova czyli wasze 2 karmienie było naszym 1. ;)

Integral oj aż tak źle jest? Ile kg zostało sprzed ciąży? Ja kupiłam Rozmiar M koszulek w ciąży bo taki brzuch duzy. Teraz strasznie wisi ta M, może czujesz się ok w zł ale dobrze i w M byś wyglądała ;) czasami to co nam się wydaje nie zawsze jest prawda. ;) często my kobiety patrzymy na siebie zbyt wymagajaco.

A ja już dostałam kolejnego okresu ( brudzenia juz od 3 dni) Po 19 dniach

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też budzi się na jedzonko ok 3 [emoji6]
Kąpiel 21.30, potem karmienie i usypia o 22. Pobudka ok. 3.30, kolejna 6.30, potem o 8.00 i dalej śpi [emoji4]

Ja nie jestem pewna, ale chyba też dostałam okres. Dwa tyg temu miałam takie plamienia, raz większe raz słabsze przez ok 4 dni. Teraz sobie uświadomiłam że to było to, bo i syfy mi się porobiły na czole.. ech, miałam nadzieję że z pół roku nie będę miała [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Wieczór był słaby, tzn usypianie L przez 1,5 h. Zawsze chciałam aby dzieci mi same usypiały, ale cholera się nie da gdy w 4 jest się w jednym pokoju ehhh:frown: Mąż usypia K, a ja L, tylko, że wieczorem miliony bąków go wybudzają. Żadnych kropelek póki co nie używam, podawanie wody mu pomaga.

Weekend był taki intensywny, że nie było czasu sobie usiąść. I w ogóle nerwowa byłam i dziś też rzucam gromami. Nie mogę się doczekać gdy wrócą nasze spokojne wieczory gdy srole pójdą spać, a my będziemy mogli spokojnie film obejrzeć, a i w ogóle wnerwia mnie brak prywatności i to, że non stop jestem z jednym lub dwójką. Do tego nie czuję sie jak kobieta. Dajcie spokój.

Przynajmnie dziś zostawię K u rodziców i pojadę do ginki z L( rodzice raz z dwójką zostali i L non stop ryczał więc teraz chyba za sto lat go tam zostawię ), przynajmniej jest spokojny w aucie.

Z dobrych rzeczy ja od zawsze mieszkam na wsi 15 km od miasta i uwielbiam to miejsce, mąż też jest stąd, dookoła mamy las, niedaleko sklepy, szkołę, aptekę, przychodnię, nic więcej mi nie potrzeba:blink:

Dziś kończymy 8 tyg i L waży 5kg, a ja 63 , nie jest źle, tylko chciałabym do 60 zejść, kurczę boję się, że żadne ćw mi nie pomogą w zabiciu tego flaka pociążowego, beznadziejny jest.

Na chrzciny na pewno jakąś sukienkę założę i obcas co by przez chwilę poczuć się kobietą.

L śpi, a K się drze od rana i rzuca wszystkim, ku*wa zabiję kogoś dzisiaj.

Trzymajcie się mamusie :*

Linoone ja nigdy nie miałam syfow przed okresem... a teraz wyszło mi kilka potworniakow. Czoło i broda :/

Integral moja tylko wieczorami marudzi a w ciągu dnia zasypia sama i w nocy też - na szczęście. Wczesniej nosiłam ale nie przyzwyczaiła się.
Dystans najważniejszy! x też dobry;-) tak jak Emol mówi lubimy na siebie patrzeć zbyt krytycznie:)

Emol to nieźle się wyspałaś[emoji16] a jak z karmieniem? Czytałam przed chwilą o kp przy okresie że dziecko nerwowe może być.

Abed to jest usprawiedliwienie:D a co do kolorow to lubię głównie granat, a z jaśniejszych to bez i brudny róż. Mam zamiar sobie sprawić sweterek luz żakiet beżowy do tej kiecki bo mam szpilki moje ulubione nude. Tylko nie wiem jak w nich wystoje bo się odzwyczailam[emoji19][emoji19][emoji19]

Linoone czyli też byśmy się spotkały o 3:30:D

Chybra widzę że zły poniedziałek Cię dopadł. Fajnie że mimo że daleko od miasta to macie wszystko pod nosem. Tak to bym mogła mieć;) ale blisko nas się nasi przyjaciele poprzeprowadzali więc chyba nigdy stąd nie wyjedziemy[emoji1]
Żeby poczuć się lepiej nawet się na makijaż na chrzciny zapisalam[emoji16] bo w domu wyglądam jak flejtuch, co nie założę to mi bąbel uleje i wszystko mam ciągle brudne.

Agatka śpi już 2h, tak intensywnie myślałam że muszę poćwiczyć że zjadłam drugie sniadanie. Ale robiłam przysiady w oczekiwaniu na kielbaski[emoji16] dziś wpadają znajomi na grę o tron więc muszę się ogarnąć, przygotować jakieś jedzonko i poodkurzac. Jest plan [emoji106]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova krytycznie. Tego słowa mi brakowało ;)
Moje karmienie wygląda tak. Spokojnie i sobie drzemie przy cycusiu
1505121593-aaaaaa.jpeg

reklama
Misia - wcięło mi odpowiedź odnośnie szamponu to ja właśnie stosowałam i raz na jakiś czas jeszcze stosuję w okolicy brwi. Zgodnie z ulotką szampon ten nie szczypie w oczy.

Tak podpytuję odnośnoe karmienia na dwie piersi bo praktykowałam karmienie na jedną. Może spróbpwać też na dwie? Czasami potrafi wisoeć na piersi godzinę... Także w takich momentach go przełożę.

Do góry