reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol gratulacje 2 mcy[emoji5]

My wczoraj mielismy [emoji16]

Aga k_m kilka metrow od nas buduja sie 2domki licze na to ze ktos w naszym wieku i bardziej przyjazny.
Fajnie ze u siebie masz troche znajomych [emoji5]

Integral super waga [emoji6]

My wczoraj poszlismy na chwile do lasu. Bardziej na spacer ale grzybki sie znalazly i juz sie susza [emoji5]

reklama
Pumelova czy możesz podać raz jeszcze nazwy grup na fb?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
To jest jedna grupa: "Mamy 2017 i Mama lekarz"

Emol czyli mamy pokrewne dusze na zachodzie (Aga km) jednoczymy się o 3;D
Też nie wiem jak z tymi ochraniaczami, bo nie będę jej widzieć z poziomu lezacego. Zobaczymy;-)

Ewella ja zasypiam za kolkiem[emoji1] wiesz co ja też mniej daje tych sab, bo tylko jedne daje ale całkiem ich nie odstawie bo się boję:D tylko zmniejszam co jakiś czas ilosc. Teraz daje 7 kropel w.sumie 4-5 razy dziennie.
Agatka też jadła wczoraj i dziś z 2 piersi parę razy. Aż się zdziwilam.

Liluli rozumiem:/ to niefajnie ale mieszkanie na wsi ma swoje plusy i minusy zresztą tak jak w miescie. Ja bym nie mogła mieszkać gdzieś gdzie po chleb trzeba jechać autem. Ja mam 3 biedry Tesco i kaufa w promieniu kilometra i jestem szczesliwa[emoji7]

Misia Emol czemu nie umawianie się razem?! Ja mam do Ewelli 30km i się już 3 razy widzialysmy[emoji16] plus w szpitalu 2:D

Misia wizytę i tak miała umówiona więc pójdzie i zrobi sobie betę przed nią. Ciekawa jestem czy się coś uda czy spadnie.
No Agatka sobie te kropelki tak cmoka Haha jak cukierka

Integral cudowna waga! Cieszę się że u Ciebie dobrze wszystko:-)

Emol gratuluje 2 miesiecy[emoji173] Liluli i Wam wczoraj![emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Pumelowa - małego budzę dwa razy o 1 i 4-5 rano bo później pobudka 7-8 i już wtedy nie usypia.

A jak karmicie na dwie piersi w sensie ile zasu jedną i ile czasu drugą i jak przy kolejnym karmieniu ??

Tak podczytuje jakie wagi mają Wasze pociechy, gratuluję tak pięknych wag - mój ma znacznie mniejszą wagę nie wiem nawet czy dobił do 4,5 kg a wczoraj skończył 2 miesiące i od początku samo kp. ale teraz częściej karmimy to może i przyrost będzie większy :)

Mamusia jedną je ok.30min a druga 10min a nast karmienie za 3h ale nie co karmienie dzisiaj jest z dwóch wczoraj co karmienie tak było tylko nie w nocy.

Pumelova to nie dojedziemy chyba do Warszawy ;)
Ja mam ochraniacz do łóżeczka z Ikei ale jak dałam to Iga nie chciała tam spać a ściąglam to śpi więc chyba musi nas widzieć, a że czasami się uderzy bo krąży po łóżeczku hmm jej wybór :p

Mamusia muminka to zależy czy dziecko to glodomor. Moj z początku nie był ale po tym jak musiałam go co 2h wybudzac na karmienie to się rozkrecil z jedzeniem. Może również u Ciebie tak będzie. :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Mumusia u mnie się to zdarzyło że 4 razy ostatnio. Je z jednej max 15, przestaje, a po chwili marudzi to przystawiam do drugiej. Zazwyczaj je około 10 minut z kazdej. Dziś np jak karmiłam przed spacerem to z jednej 14 minut a ż drugiej 7 to teraz karmię z tej drugiej najpierw.
Moja miała 4,8 na 9 tydzień;-)

Ewella trzeba się było nie odpychac po lozeczku:D

Aaa netflixowe mamy - Narcosa polecam obejrzeliśmy 3.sezon. I jeszcze oglądaliśmy niedawno Ozark też dobry.

Pumelova kiedy wy oglądacie te seriale ??!! Iga krzyczy od 17 :o spać na 2min zasypiala, na rękach też nie chciała w bujaku to już w ogóle .... teraz już jest w piżamie je i może zaśnie ! Zazdroszczę z oglądaniem naprawdę :D mam diabła nie dziecko ;)
Ale za to fajnie już rozmawia z nami, śmieje się, tylko ten wrzask jest nie potrzebny ..

Pumelova kiedy wy oglądacie te seriale ??!! Iga krzyczy od 17 :o spać na 2min zasypiala, na rękach też nie chciała w bujaku to już w ogóle .... teraz już jest w piżamie je i może zaśnie ! Zazdroszczę z oglądaniem naprawdę :D mam diabła nie dziecko ;)
Ale za to fajnie już rozmawia z nami, śmieje się, tylko ten wrzask jest nie potrzebny ..
Będzie coraz więcej rozmawiać to nie będzie miała czasu płakać;-)
No teraz wieczorem np oglądamy, albo przy karmieniu, a jak nie to leży między nami i coś jej tam pokazuje:) zazwyczaj o tej porze jest marudna tak jak teraz (od 19 jak wróciliśmy z chorzowskiego że spaceru) to trzeba ja nosić i np teraz mąż stoi przy ścianie i młoda patrzy na obraz od 10 minut.
ale właśnie poszli ćwiczyć więc mam 15 minut dla siebie w 100%[emoji106]
I jak wrócą to oglądamy dalej, ja karmie, odbijam i młoda zasypia.
Jest o tyle dobrze że w najgorszym wypadku trzeba ja bujać na rękach i się uspokaja:-)
Narcosa obejrzeliśmy w 3dni bo padało i mąż był na L4 to jeden za drugim :D

reklama
Do góry