reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol gratulacje 2 mcy[emoji5]

My wczoraj mielismy [emoji16]

Aga k_m kilka metrow od nas buduja sie 2domki licze na to ze ktos w naszym wieku i bardziej przyjazny.
Fajnie ze u siebie masz troche znajomych [emoji5]

Integral super waga [emoji6]

My wczoraj poszlismy na chwile do lasu. Bardziej na spacer ale grzybki sie znalazly i juz sie susza [emoji5]

reklama
Pumelova czy możesz podać raz jeszcze nazwy grup na fb?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
To jest jedna grupa: "Mamy 2017 i Mama lekarz"

Emol czyli mamy pokrewne dusze na zachodzie (Aga km) jednoczymy się o 3;D
Też nie wiem jak z tymi ochraniaczami, bo nie będę jej widzieć z poziomu lezacego. Zobaczymy;-)

Ewella ja zasypiam za kolkiem[emoji1] wiesz co ja też mniej daje tych sab, bo tylko jedne daje ale całkiem ich nie odstawie bo się boję:D tylko zmniejszam co jakiś czas ilosc. Teraz daje 7 kropel w.sumie 4-5 razy dziennie.
Agatka też jadła wczoraj i dziś z 2 piersi parę razy. Aż się zdziwilam.

Liluli rozumiem:/ to niefajnie ale mieszkanie na wsi ma swoje plusy i minusy zresztą tak jak w miescie. Ja bym nie mogła mieszkać gdzieś gdzie po chleb trzeba jechać autem. Ja mam 3 biedry Tesco i kaufa w promieniu kilometra i jestem szczesliwa[emoji7]

Misia Emol czemu nie umawianie się razem?! Ja mam do Ewelli 30km i się już 3 razy widzialysmy[emoji16] plus w szpitalu 2:D

Misia wizytę i tak miała umówiona więc pójdzie i zrobi sobie betę przed nią. Ciekawa jestem czy się coś uda czy spadnie.
No Agatka sobie te kropelki tak cmoka Haha jak cukierka

Integral cudowna waga! Cieszę się że u Ciebie dobrze wszystko:-)

Emol gratuluje 2 miesiecy[emoji173] Liluli i Wam wczoraj![emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Pumelowa - małego budzę dwa razy o 1 i 4-5 rano bo później pobudka 7-8 i już wtedy nie usypia.

A jak karmicie na dwie piersi w sensie ile zasu jedną i ile czasu drugą i jak przy kolejnym karmieniu ??

Tak podczytuje jakie wagi mają Wasze pociechy, gratuluję tak pięknych wag - mój ma znacznie mniejszą wagę nie wiem nawet czy dobił do 4,5 kg a wczoraj skończył 2 miesiące i od początku samo kp. ale teraz częściej karmimy to może i przyrost będzie większy :)

Mamusia jedną je ok.30min a druga 10min a nast karmienie za 3h ale nie co karmienie dzisiaj jest z dwóch wczoraj co karmienie tak było tylko nie w nocy.

Pumelova to nie dojedziemy chyba do Warszawy ;)
Ja mam ochraniacz do łóżeczka z Ikei ale jak dałam to Iga nie chciała tam spać a ściąglam to śpi więc chyba musi nas widzieć, a że czasami się uderzy bo krąży po łóżeczku hmm jej wybór :p

Mamusia muminka to zależy czy dziecko to glodomor. Moj z początku nie był ale po tym jak musiałam go co 2h wybudzac na karmienie to się rozkrecil z jedzeniem. Może również u Ciebie tak będzie. :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Mumusia u mnie się to zdarzyło że 4 razy ostatnio. Je z jednej max 15, przestaje, a po chwili marudzi to przystawiam do drugiej. Zazwyczaj je około 10 minut z kazdej. Dziś np jak karmiłam przed spacerem to z jednej 14 minut a ż drugiej 7 to teraz karmię z tej drugiej najpierw.
Moja miała 4,8 na 9 tydzień;-)

Ewella trzeba się było nie odpychac po lozeczku:D

Aaa netflixowe mamy - Narcosa polecam obejrzeliśmy 3.sezon. I jeszcze oglądaliśmy niedawno Ozark też dobry.

Pumelova kiedy wy oglądacie te seriale ??!! Iga krzyczy od 17 :o spać na 2min zasypiala, na rękach też nie chciała w bujaku to już w ogóle .... teraz już jest w piżamie je i może zaśnie ! Zazdroszczę z oglądaniem naprawdę :D mam diabła nie dziecko ;)
Ale za to fajnie już rozmawia z nami, śmieje się, tylko ten wrzask jest nie potrzebny ..

Pumelova kiedy wy oglądacie te seriale ??!! Iga krzyczy od 17 :o spać na 2min zasypiala, na rękach też nie chciała w bujaku to już w ogóle .... teraz już jest w piżamie je i może zaśnie ! Zazdroszczę z oglądaniem naprawdę :D mam diabła nie dziecko ;)
Ale za to fajnie już rozmawia z nami, śmieje się, tylko ten wrzask jest nie potrzebny ..
Będzie coraz więcej rozmawiać to nie będzie miała czasu płakać;-)
No teraz wieczorem np oglądamy, albo przy karmieniu, a jak nie to leży między nami i coś jej tam pokazuje:) zazwyczaj o tej porze jest marudna tak jak teraz (od 19 jak wróciliśmy z chorzowskiego że spaceru) to trzeba ja nosić i np teraz mąż stoi przy ścianie i młoda patrzy na obraz od 10 minut.
ale właśnie poszli ćwiczyć więc mam 15 minut dla siebie w 100%[emoji106]
I jak wrócą to oglądamy dalej, ja karmie, odbijam i młoda zasypia.
Jest o tyle dobrze że w najgorszym wypadku trzeba ja bujać na rękach i się uspokaja:-)
Narcosa obejrzeliśmy w 3dni bo padało i mąż był na L4 to jeden za drugim :D

reklama
Do góry