reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Widzę że zastanawiacie się nad odstawieniem kropli. Ja trzy tygodnie temu odstawiłam Delikol całkowicie ( miał 6 tygodni) i było lepiej po odstawieniu, tak że polecam sprawdzić. Delikol to enzym trawienny, może dziecko już radzi sobie z trawieniem, a tu mu się jeszcze dodatkowy enzym daje. U nas nie było problemu, my jesteśmy tylko na espunisanie.

My dziś w nocy wyłamaliśmy się z karmienia o 3 nad ranem :( nie wiem co mu się stało ale budził się co 2h czyli o 2 i o 4 i 6 :( ale udało się podjechać na zakupu i kupiłam sobie bluzkę na chrzciny :) teraz mam dylemat czy spodnie do tej bluzki czy spódnica? ( spodnie uwielbiam :) )

reklama
Emol no tak ale to jednak bez samochodu się nie da tak wyskoczyć. Ale musimy się kiedyś umówić na spacer :)
Integral jaka kluska? Toż to chudzinka przy moim Grzesiu.
U nas też zdarza się z dwóch, jak się wnerwia po jedzeniu z jednej bo mu leci za wolno to daje mu drugą ale zazwyczaj tylko pociumka chwilę. I ogólnie się szybko najada ostatnio. Tak 7-8 minut.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia <3 trzeba się umówić, ;)
Dzisiaj Artur pierwszy raz się obrocil się z brzucha na plecy, ale nie wiem czy mu nie pomogło to ze siedziałam niedaleko i mógł być lekki spadek. Zazdroszczę tak szybkich karmien.

Abed ja miałam spodnie i było mi przynajmniej wygodnie :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova mam tu sklep bliziutko i jak na wiejski calkiem niezle wyposazony ale do niego ide tylko jak mi cos braknie a oboje pracujemy wlasnie w miescie gdzie wczesniej mieszkalismy wiec i tak praktycznie zawsze sie obok sklepu przejezdza. Do tego sie juz przyzwyczailam. Brakuje mi tu ludzi z ktorymi moglabym pogadac,pospacerowac..
Choc nie powiem bo czasami sie zastanawiam nad zmiana miejsca zamieszkania.

Emol bo u Ciebie Artur musi się bardziej napracować przez te kapturki, powinnaś być z siebie dumna :)
Liluli ja bym się chętnie na wieś wyniosła :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol super że udało się wyjść do kina! Moja jest wieczorami tak marudna że moja mama by jeszcze nie ogarnela. W sobotę przyszła ciut za wcześnie - pod koniec ćwiczeń które robiłam z agatka. 10 sekund słuchała jej krzyku i się zdarzyła rozplakac;D
Obawiam się że się dziś miniemy Emol! Jest 2 w nocy a ja już karmię ale Agatka zasnęła o 21.

Abed spódniczka!:-) ja mam dylemat czy kupić kiecke czy iść w tej co mam - mam jedną fajna ale granatowa i nie wiem czy nie lepiej coś jasnego ale szkoda mi kasy.

Liluli nie każdy jest stworzony do mieszkania na wsi. A i są ludzie - o Misia - którzy wolą na wsi:-) fajnie by było jeszcze gdyby tak każdy miał możliwość mieszkać tam gdzie mu pasuje!;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja karmie o 3 :-)

Pumelovo ja wlasnie mam spodnie i spodnice z przed ciazy :-) o dziwo sie mieszcze. Tez szkoda mi kasy wiec kupilam bluzke taka rozpinana u gory zeby latwiej karmic :-) pochwale sie jutro. A do granatowych spodni nie musisz bialej bluzki :-) wtedy nie bedzie szkolnie :-) moze roz ? jesli lubisz czerwien, zielen ?

To ja karmie o 3 :-)

Pumelovo ja wlasnie mam spodnie i spodnice z przed ciazy :-) o dziwo sie mieszcze. Tez szkoda mi kasy wiec kupilam bluzke taka rozpinana u gory zeby latwiej karmic :-) pochwale sie jutro. A do granatowych spodni nie musisz bialej bluzki :-) wtedy nie bedzie szkolnie :-) moze roz ? jesli lubisz czerwien, zielen ?
Ale mam całą sukienkę granatowa, sprzed ciąży, nie spodniczke:D kiecka to sukienka, nie sprecyzowalam[emoji16] i jest na ramiączkach, wystarczy że rozepne z tylu i mogę karmic. Bo jak byłam załatwiać chrzciny i prosiłam o miejsce do karmienia to mi powiedziano że mi zrobią miejsce w.zamknietym pomieszczeniu[emoji16] więc mogę się tam na luzie rozebrac[emoji1]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia próbowałam bez ale on nie wie że ma chwytac więc raczej kapturki zostaną.

Pumelova minelysmy się bo mama Artura mm karmiła, więc bardziej syte. Karmiła o 21, ja przyjechałam o 21:30. Daliśmy Arturowi trochę drzemki i O22.15 go wybudzilam bo kąpiel a mnie cycki bolą. Pojadl z jednej trochę i zasnął. Ja właśnie obudziłam się z bólem drugiej, patrzę tu 5.15. Ona twardą jak skala, drugą niewiele mniej. W pupie, wybudzam Artura bo mnie rozsadza. On spał 22.45-5.15.
Granat będzie ok ;)

Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app

reklama
U nas też dziś nie standardowo wstawala bo już ok 23.20 , później między 2 a 3 i o 5 z minutami ale wyjątkowo szybko szła spać w nocy. Teraz męczy ja czkawka.
Tak się kręciła z nocy że spadły jej spodnie z tyłeczka, pampers z jednej strony też rozpięty, kocyk i prześcieradło zasikane.

Do góry