reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Widzę że zastanawiacie się nad odstawieniem kropli. Ja trzy tygodnie temu odstawiłam Delikol całkowicie ( miał 6 tygodni) i było lepiej po odstawieniu, tak że polecam sprawdzić. Delikol to enzym trawienny, może dziecko już radzi sobie z trawieniem, a tu mu się jeszcze dodatkowy enzym daje. U nas nie było problemu, my jesteśmy tylko na espunisanie.

My dziś w nocy wyłamaliśmy się z karmienia o 3 nad ranem :( nie wiem co mu się stało ale budził się co 2h czyli o 2 i o 4 i 6 :( ale udało się podjechać na zakupu i kupiłam sobie bluzkę na chrzciny :) teraz mam dylemat czy spodnie do tej bluzki czy spódnica? ( spodnie uwielbiam :) )

reklama
Emol no tak ale to jednak bez samochodu się nie da tak wyskoczyć. Ale musimy się kiedyś umówić na spacer :)
Integral jaka kluska? Toż to chudzinka przy moim Grzesiu.
U nas też zdarza się z dwóch, jak się wnerwia po jedzeniu z jednej bo mu leci za wolno to daje mu drugą ale zazwyczaj tylko pociumka chwilę. I ogólnie się szybko najada ostatnio. Tak 7-8 minut.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia <3 trzeba się umówić, ;)
Dzisiaj Artur pierwszy raz się obrocil się z brzucha na plecy, ale nie wiem czy mu nie pomogło to ze siedziałam niedaleko i mógł być lekki spadek. Zazdroszczę tak szybkich karmien.

Abed ja miałam spodnie i było mi przynajmniej wygodnie :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova mam tu sklep bliziutko i jak na wiejski calkiem niezle wyposazony ale do niego ide tylko jak mi cos braknie a oboje pracujemy wlasnie w miescie gdzie wczesniej mieszkalismy wiec i tak praktycznie zawsze sie obok sklepu przejezdza. Do tego sie juz przyzwyczailam. Brakuje mi tu ludzi z ktorymi moglabym pogadac,pospacerowac..
Choc nie powiem bo czasami sie zastanawiam nad zmiana miejsca zamieszkania.

Emol bo u Ciebie Artur musi się bardziej napracować przez te kapturki, powinnaś być z siebie dumna :)
Liluli ja bym się chętnie na wieś wyniosła :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol super że udało się wyjść do kina! Moja jest wieczorami tak marudna że moja mama by jeszcze nie ogarnela. W sobotę przyszła ciut za wcześnie - pod koniec ćwiczeń które robiłam z agatka. 10 sekund słuchała jej krzyku i się zdarzyła rozplakac;D
Obawiam się że się dziś miniemy Emol! Jest 2 w nocy a ja już karmię ale Agatka zasnęła o 21.

Abed spódniczka!:-) ja mam dylemat czy kupić kiecke czy iść w tej co mam - mam jedną fajna ale granatowa i nie wiem czy nie lepiej coś jasnego ale szkoda mi kasy.

Liluli nie każdy jest stworzony do mieszkania na wsi. A i są ludzie - o Misia - którzy wolą na wsi:-) fajnie by było jeszcze gdyby tak każdy miał możliwość mieszkać tam gdzie mu pasuje!;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja karmie o 3 :-)

Pumelovo ja wlasnie mam spodnie i spodnice z przed ciazy :-) o dziwo sie mieszcze. Tez szkoda mi kasy wiec kupilam bluzke taka rozpinana u gory zeby latwiej karmic :-) pochwale sie jutro. A do granatowych spodni nie musisz bialej bluzki :-) wtedy nie bedzie szkolnie :-) moze roz ? jesli lubisz czerwien, zielen ?

To ja karmie o 3 :-)

Pumelovo ja wlasnie mam spodnie i spodnice z przed ciazy :-) o dziwo sie mieszcze. Tez szkoda mi kasy wiec kupilam bluzke taka rozpinana u gory zeby latwiej karmic :-) pochwale sie jutro. A do granatowych spodni nie musisz bialej bluzki :-) wtedy nie bedzie szkolnie :-) moze roz ? jesli lubisz czerwien, zielen ?
Ale mam całą sukienkę granatowa, sprzed ciąży, nie spodniczke:D kiecka to sukienka, nie sprecyzowalam[emoji16] i jest na ramiączkach, wystarczy że rozepne z tylu i mogę karmic. Bo jak byłam załatwiać chrzciny i prosiłam o miejsce do karmienia to mi powiedziano że mi zrobią miejsce w.zamknietym pomieszczeniu[emoji16] więc mogę się tam na luzie rozebrac[emoji1]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia próbowałam bez ale on nie wie że ma chwytac więc raczej kapturki zostaną.

Pumelova minelysmy się bo mama Artura mm karmiła, więc bardziej syte. Karmiła o 21, ja przyjechałam o 21:30. Daliśmy Arturowi trochę drzemki i O22.15 go wybudzilam bo kąpiel a mnie cycki bolą. Pojadl z jednej trochę i zasnął. Ja właśnie obudziłam się z bólem drugiej, patrzę tu 5.15. Ona twardą jak skala, drugą niewiele mniej. W pupie, wybudzam Artura bo mnie rozsadza. On spał 22.45-5.15.
Granat będzie ok ;)

Sent from my HTC Desire 820G PLUS dual sim using Forum BabyBoom mobile app

reklama
U nas też dziś nie standardowo wstawala bo już ok 23.20 , później między 2 a 3 i o 5 z minutami ale wyjątkowo szybko szła spać w nocy. Teraz męczy ja czkawka.
Tak się kręciła z nocy że spadły jej spodnie z tyłeczka, pampers z jednej strony też rozpięty, kocyk i prześcieradło zasikane.

Do góry