reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Czy chodzicie na swoje pierwsze usg z mezami? Ja bede miala pierwsza wizyte w poniedzialek i zastanawiam sie czy brac meza, on chce bardzo. Jak to wyglada i Was?

Mimi przy pierwszym dziecku tak. Przy drugim i trzecim juz nie. Maz zostaje w domu z małymi tajfunami. Moze na połówkowe pójdziemy wszyscy razem ze starszakami

Aga sprawdzone w poprzednich ciazach hihi. tez kuraka Lubie właśnie plus pomidorowa ech..
No ja tak dzisiaj właśnie o takiej potrawce z ryżem pomyślałam [emoji3], chyba zrobię [emoji6]

Nasze pociechy są w podobnym wieku :) Jak to dobrze wiedzieć , że nie tylko moja kombinuje jak potrafi .. ostatnio miały jakiś tam sprawdzian i do napisania krótkie zdania o tym co robią rano...
Moja panna zamiast napisać, że wstaje , ubiera się , zjada śniadanie itp napisała , cytuję z błędami jakie zrobiła :)
" Ja to mam cięszkie poranki. Codziennie rano krzyczę na mamę że pije kawę a nie powinna , bo w kawie jest kofeina , ktura może zaszkodzić dzidziusiowi w brzuchu mamy. ":-D
a ja wcale kawy nie piję - tylko Inkę jak mi mdlości pozwolą

O kurcze :-D. Mistrzyni!!!
Ale mądra dziewczynka :-)
I jak przeżywa ta ciążę :-o :-D.
Usg widziała, więc w ogóle - teraz pewnie jest w szkole w centrum uwagi :-)

Nasza jeszcze nic nie wie. Ciekawa jestem, jakie historie będą krążyć po szkole jak się dowie ;-)

Aga no ja tez sie zastanawiam jak to bedzie bo moj od wrzesnia do 1 klasy dobrze ze beda jeszcze wakacje a na wrzesien to juz jako tako sprawna bede .
Co do przepisu dziekuje Ci ale niestey nie wcisne kurczaka ani zadnych sosow.Dzis chyba moj staly zestaw czyli ziemniaki i kefir...czuje sie dzis mega nie dobrze ...nawet piszac to przerw na kibalek mialam...
010igov3fkey3mez.png

Maziajko - ze szkołą łatwo nie będzie. Nie czarujmy się. Ale Maluszek będzie miał już 2 miesiące, więc już nie będzie wisiał/a 24h/dobę przy cycu, więc będziesz mogła poświęcić czas i tu i tu. Najgorsze jest to przestawienie powakacyjne [emoji6]. Ale i tak teraz przynajmniej nie będzie tego boomu z 1 klasami, w który moja się wpakowała. W szkole było więcej klas niż sal. 1 klasa była w systemie totalnie zmianowym. Młoda miała 2 x w tyg na 8:00, a 3 razy na 11:45 i lekcje do 15:15. A jesteśmy w takiej sytuacji, że ona już po 7:00 jest w szkole i odbieramy ja po 15:00 niezależnie od tego na którą ma :-(. Więc ciężko wspominam 1 klasę. Teraz już jest trochę lepiej. Raz ma tylko na 10:45.

Biedna Ty jesteś z tym jedzeniem.

Aninek - super! Gratulacje :-)
A wielkością ciąży siw niw przejmuj - może na następnej wizycie już wszystko się wyjaśni (tymbardziej, że już przerabialas taką sytuację) :-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam trudną sytuację w pracy. Powiedziałam szefowej ( pracuję w księgowości), że jestem w ciąży bo u nas każda ręka do pracy jest potrzebna. Duża firma mało ludzi w księgowości i wiedziałam, że będę musiała kogoś wyszkolić. Ale stało się to tak szybko , że pani prezes firmy woli żebym poszła na l4 bo nie mogę pracować dłużej niż 4 h przy komputerze dziennie - taki przepis. Od wczoraj jestem na opiece na córkę bo zachorowała na zapalenie oskrzeli a dziś się okazuje , że w firmie jest nowa pani w księgowości. Mam się martwić czy po prostu wiedzą, że zaraz mnie zabraknie i trzeba kogoś wyszkolić. Dziwnie mi z tym. Pracuje tam ponad 4 lata i mój mąż też tam pracuje stąd znam relacje na bieżąco.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

@Mimi888 ja idę z mężem on bardzo chce to mi nie zabronione :rolleyes:
@Morela_87 nie przejmuj się ta sytuacja możliwe że to zbieg okoliczności że już ktoś jest na Twoim miejscu, nie myśl teraz o tym w niczym to Ci nie pomoże kochana , a po co masz się zamartwiac :sorry: Uszy do gory;)

Dziewczyny mam trudną sytuację w pracy. Powiedziałam szefowej ( pracuję w księgowości), że jestem w ciąży bo u nas każda ręka do pracy jest potrzebna. Duża firma mało ludzi w księgowości i wiedziałam, że będę musiała kogoś wyszkolić. Ale stało się to tak szybko , że pani prezes firmy woli żebym poszła na l4 bo nie mogę pracować dłużej niż 4 h przy komputerze dziennie - taki przepis. Od wczoraj jestem na opiece na córkę bo zachorowała na zapalenie oskrzeli a dziś się okazuje , że w firmie jest nowa pani w księgowości. Mam się martwić czy po prostu wiedzą, że zaraz mnie zabraknie i trzeba kogoś wyszkolić. Dziwnie mi z tym. Pracuje tam ponad 4 lata i mój mąż też tam pracuje stąd znam relacje na bieżąco.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Morela znam ten schemat nie od dzis nie masz sie co zamartwiac na zapas to Ci w niczym nie pomoze. Jaka masz tam umowe??

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Morela ja bym sie nie martwiła. Moze Pani prezes woli mieć stała liczbę rok do pracy, a wiadomo ze z ciężarnymi nigdy to pewne nie jest. Zawsze moze coś z dnia na dzien wyskoczyć. Moze chce powiększyć Wasz dział i szybko korzysta, ze nowa dziewczynkę wdrozysz.

reklama
Morela - uuu.. Kurcze.. Szybko znaleźli zmienniczke. Może im się trafiła jakaś księgowa z polecenia? Albo może jakaś praktyka /staż?
Ale spokojnie... Zwolnić Cie nie mogą.. ;-) A masz od nich przyzwolenie na caly ciążowy odpoczynek - więc chyba nie jest źle? :-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry