reklama
Polka - ja biorę femibion 1. Po 12 tc zaleciła femibion 2.
Prenatal uno też jest dobre.
Lilith - zupke chińska przerabialam w poprzednim tygodniu (złoty kurczak i pho) [emoji6]. O dziwo - sensacji po nich niw było [emoji6]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Prenatal uno też jest dobre.
Lilith - zupke chińska przerabialam w poprzednim tygodniu (złoty kurczak i pho) [emoji6]. O dziwo - sensacji po nich niw było [emoji6]
arrow92
Fanka BB :)
super! gratulacje!!Byłam na usg na ten moment wszytko dobrze, z wielkości wychodzi 6+1
arrow92
Fanka BB :)
ufff.... troche mnie uspokoiłaś. dokładnie tak jak to ujęłaś.."kotłowanie w brzuchu"@arrow92 nic się nie smuć i mnie też nic w I ciąży też tak miałam poza kotlowaniem się lekkim w brzuchu
Mam pytanie dla tych z Was które były już u lekarzy co Wam zalecił jako suplementacje w I trymestrze? Ja biorę non stop folik Ale już mi się kończy i nie wiem czy zacząć np.Femibion 1
Buziaki miłego dzionka
Polka moja gin z tych przeciwnych brania czegolwiek przed 12 tc i kazala tylko folik brac wlasnie.
Karolina u mnie 6t4d bilo 128.
Aga no ja tez sie zastanawiam jak to bedzie bo moj od wrzesnia do 1 klasy dobrze ze beda jeszcze wakacje a na wrzesien to juz jako tako sprawna bede .
Co do przepisu dziekuje Ci ale niestey nie wcisne kurczaka ani zadnych sosow.Dzis chyba moj staly zestaw czyli ziemniaki i kefir...czuje sie dzis mega nie dobrze ...nawet piszac to przerw na kibalek mialam...
Truskawka mi sie zaczely jakos tak ok 5 tc ale to nie powiedzane ze bedziesz miec ja w 1 ciazy nie mialam w ogole..
Zonograja to Ty jeszcze szalejesz z jedzeniem widze ja to tylko bulki ,ziemniaki,ser , makron z serem bialym, i pierogi z jagodami...z owocow pomarancze, winogrina i banany.A do picia herbata z dziekiej rozy i woda.W zasadzie to cala moja dieta.Ewentualnie jakies lody zjem albo cos slodkiego niezdrowego zelki, landryny.
Aga no ja tez sie zastanawiam jak to bedzie bo moj od wrzesnia do 1 klasy dobrze ze beda jeszcze wakacje a na wrzesien to juz jako tako sprawna bede .
Co do przepisu dziekuje Ci ale niestey nie wcisne kurczaka ani zadnych sosow.Dzis chyba moj staly zestaw czyli ziemniaki i kefir...czuje sie dzis mega nie dobrze ...nawet piszac to przerw na kibalek mialam...
Truskawka mi sie zaczely jakos tak ok 5 tc ale to nie powiedzane ze bedziesz miec ja w 1 ciazy nie mialam w ogole..
Zonograja to Ty jeszcze szalejesz z jedzeniem widze ja to tylko bulki ,ziemniaki,ser , makron z serem bialym, i pierogi z jagodami...z owocow pomarancze, winogrina i banany.A do picia herbata z dziekiej rozy i woda.W zasadzie to cala moja dieta.Ewentualnie jakies lody zjem albo cos slodkiego niezdrowego zelki, landryny.
Truskawka ja tez tylko senna z bolącymi cyckami innych objawów brak. Stroje to tez w supermarketach większych. Obojętnie gdzie sie kupuje i tak sztuczny materiał
Lilith moj młodszy tez ma 2lata i 2 mce, jest rownież zupełnie inny niż swój starszy brat. Bardziej ugodowy i mówimy idziemy jeść, bawić sie albo na spacer na wszystko sie zgadza. A straszy od małego nie i nie. Dopiero straszy gdzieś na 3 latka zrobił sie fajnym chłopczykiem. Teraz jest super. Wg mnie teraz mam dużo łatwiej z dwójka niż z jednym mega trudnym Grzesiem
Aim supe
Polka ja nic nie suplementowalam w poprzednic
Lilith moj młodszy tez ma 2lata i 2 mce, jest rownież zupełnie inny niż swój starszy brat. Bardziej ugodowy i mówimy idziemy jeść, bawić sie albo na spacer na wszystko sie zgadza. A straszy od małego nie i nie. Dopiero straszy gdzieś na 3 latka zrobił sie fajnym chłopczykiem. Teraz jest super. Wg mnie teraz mam dużo łatwiej z dwójka niż z jednym mega trudnym Grzesiem
Aim supe
Polka ja nic nie suplementowalam w poprzednic
Co do powrotu do czasów maluszkowych - moja dopiero po 3 roku życia zaczęła przesypiac cale noce. Do 4 roku bez butli nie zasypiala. Alw generalnie w dzień nam wszystko wynagradzala - aniołek...i wszystko szlag trafił po 5 roku życia - z aniołka zrobił się szatan [emoji34] [emoji6]. Kombinuje tak..ze ledwo nadazamy za nią. Nawet w szkole potrafi sobie życie ułatwić (sprawdziany to już w ogóle [emoji6]) - jej Pani zachwycona tym, ze potrafi myśleć i wybrnąć z niewygodnych sytuacji... Ale wiesz szkoła to szkoła, a w domu z kolei inna bajka.
Przykład: Zobacz załącznik 784516
Żadne z dzieci nie wpadło na pomysł by płocie zamienić na rybki [emoji6]
W pracy też nie powiedziałam jeszcze... A przydałoby się do 2 tygodni to zrobić. Na badania chciałabym pójść początkiem grudnia, a pracodawca jest w obowiązku zwolnić mnie na nie (nie będę wykorzystywala urlopu). Początkiem stycznia chyba pojadę na prenatalne - a to będzie ok. 70 km od mojej miejscowości, więc też mi pół dnia zejdzie.
A z jedzeniem zaczyna mi się normowac [emoji14]. Jedynie do południa nie szaleje i jem swój stały zestaw. A po pracy już jest ok.
Nasze pociechy są w podobnym wieku Jak to dobrze wiedzieć , że nie tylko moja kombinuje jak potrafi .. ostatnio miały jakiś tam sprawdzian i do napisania krótkie zdania o tym co robią rano...
Moja panna zamiast napisać, że wstaje , ubiera się , zjada śniadanie itp napisała , cytuję z błędami jakie zrobiła
" Ja to mam cięszkie poranki. Codziennie rano krzyczę na mamę że pije kawę a nie powinna , bo w kawie jest kofeina , ktura może zaszkodzić dzidziusiowi w brzuchu mamy. "
a ja wcale kawy nie piję - tylko Inkę jak mi mdlości pozwolą...
Byłam na usg na ten moment wszytko dobrze, z wielkości wychodzi 6+1
Super
w jakim tempie bił serduszka waszych fasolek
U mnie było 6tc1dz i było 117 na minutę
U mnie ostatnio było 138 /min ale przy pierwszej ciązy miałam w tym samym okresie 120 uderzeń.
Polka moja gin z tych przeciwnych brania czegolwiek przed 12 tc i kazala tylko folik brac wlasnie.
Ja niestety nic słodkiego nie dam rady i uwierzcie ze moja dieta opiera się głównie na jajkach ... owoców niet- no może mandarynkę -bo kwaśna ... Ochotę mam na wiele rzeczy , ale najczęściej takie " ochoty" kończą się albo cierpieniami żołądkowymi - bólem, albo spotkaniami trzeciego stopnia z muszlą
Dziekuje kochane za wszystkie kciuki! Ja juz po. No wiec zrobili mi usg i pomimo, ze dzis rano sie troche ze mnie "wylalo" to nie stwierdzila zadnych sladow krwi. Co do dzidzi wyszlo jej ze ma ok 2,4mm czyli ciaza mlodsza, ale mi wychodzi ze taki rozmiar to ma gdzies w 5 tyg a ja powinnam byc w 7 - mozliwa jest taka roznica?? W kazdym badz razie stwierdzila, ze poki co wszystko jest ok, no ale oczywiscie za male jeszcze zeby bylo slychac serduszko. Pamietam, ze z corcia tez mi wychodzila mlodsza ciaza ale nie az tyle. No nic mam czekac na moje normalne badania chyba, ze by sie cos dzialo to wracam tutaj.
Zdolniacha twoj synek, moja jest poltora roku starsza i z numerami swietnie daje rade ale alfabetu nie zna, nawet na litery mowi ze to numerkiWitam nowa mamę i gratki!!
Aninek ale on zrobić usg czy to jak gp?? trzymam kciuki.
Teraz tylko podgladowo jestem bo zbieram stare zabawki syna póki jest w przedszkolu. syn ma teraz 2 lata i 3m i w sumie radzimy sobie z większością wyskokow. On jest taki mega kumaty.. od kilku miesięcy umie liczyć do ponad 10, zna pełny alfabet, czyta proste wyrazy typu Cat, dog.. rok temu zaczal jeździć na rowerku biegowym.. i myśli.. śmiesznie to brzmi ale on myśli mimomwieku nim coś zrobi., zupełne pdzeciwienstwo Judi która pierw robiła a potem krzyk haha.
Misia dwójką dzieci wychowana na tgch książkach i bardzo mi to życie ukatwilo.. sproboj.
Mam zuoke chińska..Tylko to przelkne..
reklama