reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ola W wszystko jest możliwe wszędzie i zawsze- tyle wiem o dzieciach:D

Emol te karty z czuczu kosztuja 20zl

Monti moja to samo, chodzbym od 20 lulala to zasypia najwcześniej 22:D 22-23 i wstaje 6 rano (z jedną przerwa) ale potem od 9 do 12 śpi najczęściej:D
Cóż dbają o nasze sylwetki, nie ma siedzenia, ma być spacer. Jak ja noszę po domu to jak usiądę to placze, muszę chodzić albo chociaż stać.

Liluli moja ostatnio zaczęła płakać jak jechałam z nią sama autem - musiałam się zatrzymać , zapodac smoka i jechać dalej:D

Maziajka na pewno się uda:-)
Nie ostatni spacer a im chłodniej tym lepiej:D dziękuję za linka!!! [emoji173]
Oo zobaczę ten serial bo Ozark już skonczylismy:/ dzieki! Hmm zapomniałam dodać że ja na netflixie oglądam:p więc najpierw tam poszukam bo tak to mąż musi ściągnąć bo mi laptop średnio dziala:D

Aha83 u mnie w końcu się udaje odłożyć tak że się nie budzi - to wieczorem. A w ciągu dnia jak płacze to ja daję na brzuszek i zawsze zasypia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Melduje, ze po dzisiejszym hardkorowym płaczu dzieciak sie odetkal. Zrobił kupę. Na poczatku zbita, pozniej luźna, śluzowata. Taka zgniłozieloną i śmierdząca.... ale nie panikuje, bo wczoraj zmieniliśmy mleko, wiec moze sie unormuje. No i jutro robisz brzuszka. Nie wiem - mam go jakos do tego przygotowywać?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

K miał chrzciny gdy miał 7 m-cy, teraz nie chcę czekać, chcę mieć to z głowy.

Heh zblizenia jakieś? O czym tu mowa:-p A tak w sumie gdy już do czegoś ma dojść to myślę o jakimś żelu intymnym, polecacie jakiś?

Kontrasty L ogląda od jakiegoś tyg, lampy też były:laugh2:

Z odkładaniem w nocy nie ma problemu. W ciągu dnia K przeszkadza więc wybudzanie jest często. Ale to nie tak źle, bo gdy L się wymęczy to lepiej i dłużej śpi jak już padnie.

Męż je obiad, zaraz na spacer idziemy. Byliśmy u rodziców, był u nas dziadek i pielęgniarka z ośrodka, młody przybiera dobrze i nasze ćw przynoszą rezultaty więc super. L ma dziś miesięcznicę:blink:

Tylko K nam strachu w nocy narobił, 3 razy w nocy budził się i tak jakby przez chwilę nie oddychał i się krztusił po czym wydalał z buzi flegmę . Już o szpitalu myślałam. Od rana ok chociaż mega śmierdzące qpy robi i rzadkie. Może to jakiś paproch czy katar czy gardło? Cholera wie. Także w sumie dzięki Niemu tak od 3 nie spaliśmy tylko nasłuchiwaliśmy.

Ale mnie położna wpieniła, dzisiaj była przed chwilą i stwierdziła, że córeczka za mało przybrała, powiedziała zobaczymy za tydzień i będziemy myśleć o jakimś dokarmianiu!!!! Noż cholera jasna przecież nie traci na wadze! A to jej waga urodzeniową 3800, jak miała 5 dni 3860 dziś w wieku trzech tygodni 4140 A jak wasze maluchy przybierają?

Ika tak zmalała i stwierdziła że nic tam nie ma [emoji6]

Dziewczyny, moja też uwielbia lampy! A do tego mamy w czarnych oprawach więc jak je widzi zawsze jest dziubek i można sobie dopowiedzieć 'wooooow' [emoji12]

Paninka super ta maskotka :)

Przyszła mamusia moja przybiera ok 200 gram na tydzień. Masa urodzeniowa 3400 spadkowa 3130, skończone 6 tygodni - 4530

Tak z ciekawości dziewczyny - jaki macie 'harmonogram' dnia jeśli macie? [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ale mnie położna wpieniła, dzisiaj była przed chwilą i stwierdziła, że córeczka za mało przybrała, powiedziała zobaczymy za tydzień i będziemy myśleć o jakimś dokarmianiu!!!! Noż cholera jasna przecież nie traci na wadze! A to jej waga urodzeniową 3800, jak miała 5 dni 3860 dziś w wieku trzech tygodni 4140 A jak wasze maluchy przybierają?
Dzienne przybieranie w gramach wynosi minimum 25. 4140-3860 = 280
280/14 dni =20
Przykro mi ale trochę za mało i położna ma rację. :( Jak mój za mało przybieral to najpierw położna kazała mi go wybudzac co 1,5h (my 80 gram przybralismy w 11 dni) więc ja. Myślę abyś co 2,5 wybudzala również w nocy. A jeśli już się tak budzi to niestety ale częściej. Położna najpierw powinna to zaproponować.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byliśmy dziś na szczepieniu. Dobrze że mąż był ze mną i trzymał Maję, ja bym chyba nie dała rady. Za dwa tygodnie pneumokoki. Będę chyba musiała zmienić pediatre, jakoś nie mam zaufania do tej. Namawiala mnie bardzo na 6w1 A dziś się jeszcze dopytywala dlaczego nie wzięliśmy.
Monti u nas dokładnie to samo. O 6 wybija godzina stekania. Biorę ja zazwyczaj wtedy do siebie i kima na mnie albo obok gdzieś do 8
Też myślałam o basenie ale wstrzymam się jeszcze trochę. Myślę że woda bedzie za chłodną i będzie ryk
Chyba najlepszosci dla Leonka [emoji8]

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry