reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczęta, moja niunia jutro kończy 3 tygodnie :)
Pępek dalej nie odpadł, lekarka do mnie mówi, że jak będę psikac octeniseptem to jeszcze z miesiąc będzie. No ja robię tak jak mi w szpitalu powiedzieli, a i położna to samo kazała.
W niedzielę robimy chrzciny, postanowiliśmy tak szybko póki lato jest, a nie w zimie się kłopotac. Robiliśmy przymiarkę załączam zdjęcie.
aha mi już krew leci bardzo mało, tak końcówka okresu jakby, to już koniec krwawienia w połogu? A kiedy dostałyście okres po końcu tego krwawienia po porodzie?
Pozdrawiam wszystkie mamusie lipcowe i sierpniowe :))

reklama
9.jpg

Załączniki

• 9.jpg
    9.jpg
    557,8 KB · Wyświetleń: 443
Pumelova tak wszystkie już próbowałam będę dzisiaj mleko dawać na smoczek może coś zadziała ;) położna podpowiada że albo mleko albo krople te co daje to dac na smoczek i może zadziała :) ok zaraz zamówię paczkę :D

Przyszła mamusia ja dostałam dzień przed rozpoczęciem 6 tygodnia. Miałam jeszcze żółte uplawy a tu czerwono i wkładka nie wystarczala. Ale dzisiaj już malutko leci więc coś czuję że jutro się skończy.
A jak słodko wygląda, pięknie!

Ewella bo to widać że mała cfaniara ale Ty musisz być cfansza ;) może to mleko na smoczek pomorze. Wlasnie położyłam Artura na łóżku na brzuchu bo jakoś się tak krzywil i prezyl i grzechotka przez 8 min się bawiliśmy i zasnął. Mam dzisiaj na obiad fasolkę szparagowa, wlasnie kończy się robić pranie, a wcześniejsze muszę poskładać wiec moze uda się ogarnąć. I nie pogardzilabym odkurzeniem i umyciem podłogi ale aż tak na to nie licze

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Wczorajszą noc Maja ładnie i spokojnie spała, moczu oczywiście nie udało mi się złapać, zamiast do woreczka uciekł do pampersa. Wczoraj i dziś w dzień czuła się dobrze, wieczorem była płaczliwa, ale zasnęła o 22.30 i o1.30 , 4.00 , 8.00 obudziła się na cyca. Tak że spoko.

Aga_km biedna Kalinka, ciekawe co to za wysypka? Może trądzik niemowlęcy? U nas też był, ale zanika powoli. Gratulujemy pępuszka, nareszcie! Pod tym kikutem ma ładnie zasuszony, czy coś tam psikacie jeszcze?

Kasia moja mała też jest taka ruchliwa (nadruchliwa) i bije się tymi ruszającymi się łapkami, a później płacze, bo się wystraszyła.
Bigos zjedzony?

Bab kciuki za wędzidełko.

Ewella moje cycki też w dzień zrobiły się jakieś miękkie, tylko po nocy trochę bardziej napełnione. Ale jak mała przybiera prawidłowo to się nie martwię.
Super że z bioderkami u Iguni ok. teraz możecie się chustować.

Misia dziękuję, narazie Majce lepiej. Musimy tylko jakoś ten mocz nałapać do badania. A jak nie trzeba do mnie przed chwilą obsiurała przy przewijaniu :-D

Chybra gratuluję pierwszego treningu.

Pumelowa gratuluję postępów z bioderkami Agatki.
Ja nawet nie wiedziałam że nie można mieszać pokarmu odciągniętego.

Ola W. są różne te poduszki motylki, ale myślałam też o takiej prawie płaskiej na środku, bo faktycznie ta główka na spacerze goni. Czy te krostki się na buzi zmieniają, czy ciągle takie same?

Judith współczuję pleśniawek i bólu piersi. To teraz nie możesz karmić, czy nie karmisz z bólu. Kurcze zawsze coś się przypląta.
Jak po szczepieniu?

Bab ja tylko prysznic, ale mi się ciągle coś tam leje mimo że minęło dziś 6 tyg.

Właśnie dziewczyny zastanawiam się czy to normalne? Po cc po 4 dniach nic mi się już nie lało, po kolejnych 4 dniach wróciło tak skąpo raz czerwono, raz brunatne, albo wogóle tylko na papierze, a od 5 dni znów mam dość mocne krwawienie i brzuch mnie pobolewa. to może być @, tylko nie wiem czy odczekać aż przestanie, czy już zapisać się do lekarza?

Liluli jak po szczepieniu? Znalazłaś jakąś sukienkę?

Maja ma dziś 6 tygodni.❤ Jejku jak ten czas leci...

Cdn.

Dziewczyny w rossmanie są pampery 80szt.za 34.00 i chusteczki pampers 6 op.za 24.00.

Pumelova piątek jest ok. Ok 10.00?
Termofor pestkowy też mam ale taki duży i wydaje mi się że jest za ciężki.
Dobrze że to mąż ma pryszcze, jesteście podzieleni, ty @ a on pryszcze.:tak:

Liluli ja mam taką sukienkę z gumką coś jak hiszpanka i chyba ją założę na wyjścia, ew.żakiet na górę.

Emol to my już obie mamy @ ? Szybko:crazy:

Abed nie ma nic piękniejszego niż uśmiech takiego stworka, nawet nie świadomy :tak:

Chybra moja gwiazda niby podnosi główkę i przekręca, ale mam wrażenie że słabo. Może dlatego że mało leży na brzuszku, bo bardzo nie lubi.

Paninka pięknie Polusia rośnie.

Aga_km poprzednio karmiłam intensywnie piersią i brałam pigułki dla karmiących, @ nie miałam ponad 2 lata. :yes:20170823_125211.jpg
To nasz ślad po szczepieniu.

Ubieramy się i jedziemy po kartę NFZ.

Cdn.

Załączniki

• 20170823_125211.jpg
    20170823_125211.jpg
    408,3 KB · Wyświetleń: 101
Aniek może ten mocz spróbuj złapać przed kapaniem? Mój zawsze sika jak go rozbieram i chwilę odczekuje bo już parę razy do wody mi się zsikal.
My mamy 6 tyg i też już nie miałam i potem krwawienie i to miesiączka, tak może być.

Gratuluję 6 tygodni ;)

U nas znowu wszystko wraca do normy. 1 pobudka w nocy o 4:30 i potem o 8 więc się wyspałam. Zjadł i był jakiś niezadowolony ale mnie olsnilo że od 2 dni na spacerze nie był bo była brzydka pogoda więc pewnie chce wyjść. Kuba na 12 miał do pracy to o 10 wyszedł z nim na spacer. Wystarczyło włożyć go do wózka od razu zasnął. Wrócili po godzinie i karmienie (od ostatniego ponad 2h wtedy minęło) i trochę się porozgladal, pobawilismy się u grzechotka i usnal o równej 12 i do teraz śpi. Wiec ogarnelam mieszkanie, nawet umylam podłogi i jem teraz obiad a on sobie grzecznie śpi. Wiec och jaką jestem zadowolona z powroconego cyklu!
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A mi rodzice K zabrali , L śpi, robot sprząta, ja obiad zjadłam i może nawet zaraz się kimnę.
Powietrze takie chłodne wpada przez okno. Nie wiem jak z wieczornym spacerem.
Na razie co 2 dzień chcę coś powoli działać z ćw aby sobie nie zaszkodzić, wczoraj drugi połogowy trening zrobiłam, dziwne i cudowne to uczucie gdy wróciły zakwasy nawet po najdelikatniejszych ćw :blink: Do tego dochodzą wieczorne spacery.
Aaa i dzisiaj nauczyłam się wiązać chustę, to na prawdę proste! Tylko zastanawiam się jak L powinien mieć nóżki. Chyba nie tak oplecione wokół mojej talii jak większe bobasy tylko podkurczone pod swoje ciałko nie?

reklama
Emol bo cwana, cwana będę próbować dalej ;) Super, ze udało Ci się wszystko ogarnąć :)

Aniek oj z tym moczem koszmar w szpitalu miała dwa razy robiony to chyba z 10 woreczkow zuzyla bo tak ruszala nogami że spadał..ale udało się, związałam nogi kocykiem i leżała grzecznie ;)

No Iga śpi od 12 ja też od razu poszłam spać i teraz wstałam :D Aż byłam w szoku która godzina jest :p Iga dalej śpi, nastawiam ryż i leczo mam ;) zaraz mąż ż pracy wraca a ja może na lody się wybiorę bo już mam ochotę od 3dni ;)

Do góry