reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A co do księdza to zależy od Niego. Nasz powiedział poprzednio żebyśmy kiedyś tam po chrzcinach przyszli zapłacić jak będziemy mieli czas i jak mój dał mu 200 zł w kopercie to niby nie chciał przyjąć, ale to jest menda i krwiopijca więc myślę, że się ucieszył, a tylko chciał pozory zachować. W ogóle przed tamtymi chrzcinami się mega stresowałam, a teraz jakoś lżej do tego podchodzę.

reklama
Najwyżej kupię sukienkę i poproszę krawcowa o wszycie suwaka:-) nie chce mi się chodzić po sklepach a tam gdzie się wybieram są tylko wizytowe więc wszystkie na jedno kopyto.

Jeśli chodzi o miesiączke to wolę się nastawić że też od razu dostanę i się ewentualnie mile zaskoczyc bo mam pecha do takich rzeczy [emoji14]

Ika świetnie że tak fajnie przybiera:-))

Aga km moja pediatra powiedziała że to normalne;-)
Mam nadzieje na pigułki, kiedyś brałam, tylko nie wiem czy będę pamiętała żeby brać po takiej przerwie. Haha od razu trzecie? Mój się boi żebyśmy czasem nie wpadli teraz :D

Linoone czopki Farmina kupiłam bo przynajmniej wiadomo że je zaaplikowalam a krople to może wypluc itd. Ale mam nadzieję obyło się bez gorączki.

Liluli już nie ma tych paczek:( Ale dziex:D szkoda że nie udało się z sukienka ale na pewno będziesz wyglądała pięknie.
Mam nadzieję ze nie było goraczki.

Maziajka to przy tych tabletkach nie miałaś okresu?
Gratuluję 2 miesięcy![emoji173][emoji173]

Emol czyli jednak okres. Ale przynajmniej nie zaskoczył Cię gdzieś poza domem. Moja też dziś obudziła się o swojej normalnej porze! A teraz gada z karuzela. Uff dobrze że minęło.

Maziajka kurcze my jeszcze w jedynkach [emoji16][emoji16][emoji16]
A młodsza od Twojej niecały tydzień. Jak mk się skończy opakowanie to znów spróbuje 2:D

Jenny u mnie 17 ale bez żadnych dzieci bo nikt nie ma:D ale dostaliśmy sporo z ubezpieczenia więc na 2 dni by wystarczyło:D

Karuzela gratuluje 2[emoji173][emoji173][emoji173]

Zimno jest! W skarpetkach spałam :D

U nas za chrzciny już musieliśmy płacić, zapytaliśmy ile to powiedziała 50-100zl więc daliśmy 100. Przynajmniej powiedziała.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa, no właśnie podobno problem w hurtowni jest z tym lekiem. Ale o dziwo znalazłam wczoraj w jednej aptece. Także mam, ale na razie się nie przydał, bo nic się złego nie zadziało. Noc minęła ładnie, co prawda budził się trochę częściej, ale i wcześniej takie noce mu się zdarzały więc się nie martwię. Obudził się 20 minut temu i już z powrotem śpi, więc pewnie pośpi teraz do jakiejś 9-10. Oby [emoji4]

Emol, współczuję że masz już okres.. strasznie szybko. Ja mam nadzieję na conajmniej pół roku spokoju.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova mial 38st.ale podalam kropelki i spadlo. W dzien strasznie marudny byl i plakal ale noc przespal prawie jak zawsze.
A teraz jestem jego materacem [emoji12]
Sa bezpieczne paczki :
Link do: Bezpieczna paczka - PZU Klub

Chybra tu w parafii gdzie mieszkamy bysmy z 1000 musieli zaplacic ksiedzu bo on nawet nie zachowuje pozorow tylko na bezczelnego mowi ile i to takie kwoty ze sie jest w szoku. Dlatego poszlismy gdzie indziej.

Pumelova mial 38st.ale podalam kropelki i spadlo. W dzien strasznie marudny byl i plakal ale noc przespal prawie jak zawsze.
A teraz jestem jego materacem [emoji12]
Sa bezpieczne paczki :
Link do: Bezpieczna paczka - PZU Klub

Chybra tu w parafii gdzie mieszkamy bysmy z 1000 musieli zaplacic ksiedzu bo on nawet nie zachowuje pozorow tylko na bezczelnego mowi ile i to takie kwoty ze sie jest w szoku. Dlatego poszlismy gdzie indziej.
Biedny :* ale dobrze że może na mamusi poleżeć.[emoji173]
Ale tu trzeba być w jakimś klubie pzu? O nr karty pyta

Biedny :* ale dobrze że może na mamusi poleżeć.[emoji173]
Ale tu trzeba być w jakimś klubie pzu? O nr karty pyta

Mi przyszla karta pzu od razu jak sie ubezpieczylam. Nie wiem po co onabo jej wogole nie uzywam,ale jest. Ale w klubie pzu nie jestem.

Mi przyszla karta pzu od razu jak sie ubezpieczylam. Nie wiem po co onabo jej wogole nie uzywam,ale jest. Ale w klubie pzu nie jestem.
Aaa no jestem ubezpieczona w Generali i w ING. To chyba nie dostanę paczki ;D

A w ogóle dziś wizyta u gin. Pamiętacie te czasy kiedy trzymalysmy za siebie kciuki z tej okazji?[emoji173]
P.s. muszę się ogolić [emoji19]

Maziajka wszystkiego dobrego dla Jagody ;* żeby była zdrowa i zawsze taka grzeczna :)

My używamy cały czas dady 2.

Pumelova no to kciuki za wizytę :) bierzesz dzisisj już jakieś tabletki czy coś ? :)

Mój jest ubezpieczony w PZU ale żadnej paczki nie dostał tylko kasę :p

Karuzela i u Ciebie 2 miesiące wszystkiego dobrego :* a jak zoltaczka zeszła?

U nas dwa wieczory koszmarne Iga nie chce zasnąć tylko przy cycku leży i je ,wczoraj wyczailam, ze ona tylko chce trzymać w budzi cycka bo dałam jej palec i zasnęła :p A smoczka dalej nie chce...wstała o 8 zjadła płacz znowu zjadła płacz chwilę poogladala zabawki i teraz śpi na balkonie bo mi zimno i narazie na spacer nie idziemy i tak czekam na położną ;)
Ona już nawet wieczorem się przy mnie nie uspokaja jak płacze dopiero mój musi ją wziąść i przestaje płakać.. . Głowa mi pęka ehh

reklama
Maziajka wszystkiego dobrego dla Jagody ;* żeby była zdrowa i zawsze taka grzeczna :)

My używamy cały czas dady 2.

Pumelova no to kciuki za wizytę :) bierzesz dzisisj już jakieś tabletki czy coś ? :)

Mój jest ubezpieczony w PZU ale żadnej paczki nie dostał tylko kasę [emoji14]

Karuzela i u Ciebie 2 miesiące wszystkiego dobrego :* a jak zoltaczka zeszła?

U nas dwa wieczory koszmarne Iga nie chce zasnąć tylko przy cycku leży i je ,wczoraj wyczailam, ze ona tylko chce trzymać w budzi cycka bo dałam jej palec i zasnęła [emoji14] A smoczka dalej nie chce...wstała o 8 zjadła płacz znowu zjadła płacz chwilę poogladala zabawki i teraz śpi na balkonie bo mi zimno i narazie na spacer nie idziemy i tak czekam na położną ;)
Ona już nawet wieczorem się przy mnie nie uspokaja jak płacze dopiero mój musi ją wziąść i przestaje płakać.. . Głowa mi pęka ehh
To jak jesteście ubezpieczeni w pzu to możesz zamówić sobie taka paczkę z tego linku który podeslala liluli:-)
Będę pytać o antykoncepcję:-)
Aż dziwne że Iga nie chce smoka jak ewidentnie m potrzebę ssania. Próbowałaś już wielu, nie?

Do góry