reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Myśle ze będę czerwcowka, ale termin z OM wskazuje lipiec dlatego tu jestem. Dopiero badania USG namieszalo mi w tygodniach :p. Dodatkowo myśle, ze będę miła poród wywoływany tak jak poprzednie 2 razy, przez wgląd na moja cukrzyce ciężarnych
Wszystko okaże sie za tydzień :)

reklama
Kasiulka pomylilo ci sie, to Agilka pisala o serduszku, ja jeszcze nie mialam zadnego badania ;)

Agilka gratuluje!

Migula tobie tez gratuluje :) ja wlasnie tez tak troche plamie na brazowo od wczoraj i jutro sprobuje sie dowiedziec o co chodzi ale jestem dobrej mysli poki co.

Aninek będzie ok też sie już stresowałam a lekarz kazał tylko odpoczywać bo jak to ujął takie plamienia są normalne bo nasz organizm musi sie dostosować do maleństwa,chyba że krwawisz czystą krwią i z bólami to najlepiej do szpitala.

Migula witaj :)
Gratuluję serduszka i trzymam kciuki, żeby krwiaczek szybko się wchłonął i Cię nie denerwował :biggrin2:

Myśle ze będę czerwcowka, ale termin z OM wskazuje lipiec dlatego tu jestem. Dopiero badania USG namieszalo mi w tygodniach :p. Dodatkowo myśle, ze będę miła poród wywoływany tak jak poprzednie 2 razy, przez wgląd na moja cukrzyce ciężarnych
Wszystko okaże sie za tydzień :)

Twoje porody trzeba wywoływać, a u mnie jest zupełnie na odwrót. Rodzę o 4 tygodnie za szybko;)

Tymuniek dziękuję.. Kochana poslalam Pw.

Dorota pewnie, że tak. musisz uzbroić się w cierp,iwosc teraz. pllecam książkę język dwulatka choć warto zacząć od języka niemowląt.

Patimyszka pamiętaj jeszcze o nospie i magnezie :)

Witaj French i gratuluję!

Joanna nie robiłam bety w ciazach.. Tylko w tej gdzie serduszko przestało bić na zlecenie lekarzy.. ale jak to pomoże Ci się uspokoić to leć tak by za dwa dni zrobić znowu akurat przed wekeendem. super z tesciorem, tez dużo robilam bo to taki piękny widok d,a mnie był ach..

Agilka dobrze, że się podzielilas swoją radością.

Aninek idź koniecznie. z progesteronem u was pewnie jest jak tu. czyli ciężko dostać choć babeczka po ivf dają w mega wysokich dawkach., nankazda ciaze zalatwialam sobie poorzez znajome znajomych etc ale zapas musiak być. Teraz również.. trzymam kciuki by to nie było nic poważnego, sama niedawno się z tym borykalam. może nadzerka? pisz jutro co i jak.

Kasiulka myślę czy by swoich nie przełożyć. mam późno bo wedle om 13+3 a z racji moich ooprzednich przeżyć mialobyc robione w okolicach 12.. jestem dobrej myśli ale z drugiej strony na co mi tyle czekać to nie wiem.. tak mialabym wyniki jeszcze przed świętami..

Migula na krwiaka dostałaś dupka?? oszczędzaj się.. i gratki

Witam Was serdecznie. Jestem świeżutka na forum. Również chciałam podzielić się z Wami mym szczęściem choć jeszcze tak niepewnym. Zawsze z mężem chcieliśmy mieć dwójkę pociech, los dał nam jedną córusie która ma już 8 lat wiec na drugie kazał nam długo czekać. W sumie to już nawet zrezygnowaliśmy ze starań i pogodziliśmy się z tym, iż będziemy mieli jedynaczkę a tu taka niespodzianka, najlepsza na świecie. Do ginekologa wybieram się dopiero koło 7-8 tygodnia więc póki co dyskretnie i w sercu się cieszymy, jak będziemy wiedzieć że wszystko w porządku, dopiero będziemy się radować:D Pozdrawiam ciepło.

Dziewczyny jestem załamana...
Byłam wczoraj na usg- widać pęcherzyk wg usg wczoraj był 4t6d ciąży - nie widać jeszcze malucha i nie słychać serducha bo to jeszcze za wcześnie.

Ze złych wieści (bo przecież u mnie nie może być tak różowo) mam mięśniaka macicy 4cm!!! Rośnie na zewnątrz macicy ale nie wiadomo jak wpłynie na dziecko i przebieg ciąży.

Czy któraś z Was ma doświadczenia z mięśniakami w ciąży?

Kotek powodzenia na wizycie. Oby było dobrze.

Jak na moje oko betę masz bardzo ładną, ale progesteron mógłby być większy. Masz jakieś plamienia?
Plamień nie mam - jedynie ten brzuch pobolewa ale też mi się ten Progesteron wydał niski. Wczoraj widział wynik lekarz i nic nie skomentował, Betę stwierdził że jest bardzo dobra, tsh narazie też poziom w porządku.

MamaMimi witaj i gratulacje
Aninek masz racje dla Ciebie gratulacje awansem , a Agilce te właściwe.
Joanna wcześniaczków to zawsze stres, Wiec tym razem zaciskaj nóżki. Moje porody wywoływane sa wg mnie na wyrost. U cukrzyków teoretycznie szybciej dojrzewa łożysko. U mnie do końca było 1szego stopnia i żeby dzieci za duże nie były. A tez chłopcy sredniaczki typowe 3380 i 3530. Pierwszy poród wywołali mi w 38tc, a drugi w 40. W zasadzie drugi to podrkecili tylko bo i tak rano czop odchodził jak szalony i rozwarcie juz było. Plus jest jeden niewątpliwy, ze data z góry ustalona, nie ma czekania i łatwiej sie zorganizować jeżeli chodzi o opiekę nad starszakami ;)

Lilith jak uważasz... Teoretycznie tak ma byc w okolicach 12-13. Grzesia miałam końcem 11, a Michasia w 14 tez było wszystko ok. Wydaje mi sie ze kwestia paru dni niewiele zmienia.

reklama
Cześć Dziewczynki,

Jakoś tak ciężko mi po wczorajszym dniu :-(. Wiadomości od hajmal i kotka dodatkowo sciely mnie z nóg.

Agilka, Migula - gratuluję udanych wizyt :-)

Mama_mimi i French_lover - witajcie wśród nas :-)

Kasiulka, Joanna - te Wasze cykle.. ;-). Dobrze, ze tak dobrze znacie swoje ciała, i jesteście w stanie określić konkretne daty owu :-).

Gosiu - moja przyjaciółka miała na równi z ciąża potwierdzona obecność mięśniaka. Na początku rósł tak jak zarodek (często była kontrolowana), ale ok. 14 tc był już wielkości pięści i podjęto decyzję jego usunięcia (w 16 tc). pomimo wielkiego strachu i fontanny wylanych łez - wszystko skończyło się dobrze.
Przedstawiona historia, nie rozwija się identycznie u wszystkich kobiet.
Mam nadzieję, że u Ciebie ten mięśniak będzie miał łagodniejsza formę :-). Także główka do góry :-)

Patimyszko - no to sobie teraz odpoczniesz :-) super

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry