reklama
Karuzela
Fanka BB :)
U nas też noc na stekaniu minęła. Chyba przez to że na wieczór poszło mm ale tak szukał wisiał już tyle na cycusiu od 17 wlasciwie, zjadł 60ml i padł. Teraz ż kolei po "sniadaniu" cycusiowym ulewa co chwilę. Idzie zwariować ż tym karmieniem i kupkami
Przy pierwszym dziecku mąż też nie stanął na wysokości zadania, jak mi później powiedział on się bał że corka tak stale będzie plakac/wrzeszczeć , że to nie minie... teraz było zupełnie inaczej, właściwie to on ogarnął mnie i syna w szpitalu i później w domu, chociaż teraz jak już wróciliśmy do normalności to tez wszystko na mojej głowie przez 24h.
Przy pierwszym dziecku mąż też nie stanął na wysokości zadania, jak mi później powiedział on się bał że corka tak stale będzie plakac/wrzeszczeć , że to nie minie... teraz było zupełnie inaczej, właściwie to on ogarnął mnie i syna w szpitalu i później w domu, chociaż teraz jak już wróciliśmy do normalności to tez wszystko na mojej głowie przez 24h.
Chybra
Fanka BB :)
Ale jestem niewyspana i od dziś mąż normalnie do 17 pracuje L miał pierwszy raz jazdę w nocy. 2:30 poszliśmy spać, bo miał problem z qpą, a jak już zaczął robić to zasrał i zasikał i siebie i przewijak i podłogę
Zaraz rodzice przyjadą zabrać K i przywiozą mi szarlotkę heh. Przynajmniej jeszcze ten tydz będziemy tak robić. Nie wiem jak dalej. Chyba deszcz ma dziś popadać, spacer odpada.
No nic. Aby tylko przeżyć dzisiejszy dzień
Zaraz rodzice przyjadą zabrać K i przywiozą mi szarlotkę heh. Przynajmniej jeszcze ten tydz będziemy tak robić. Nie wiem jak dalej. Chyba deszcz ma dziś popadać, spacer odpada.
No nic. Aby tylko przeżyć dzisiejszy dzień
Aniek w pozycjach wbrew grawitacji, ale pokazywała mi różne możliwości, np. Na wikinga czyli leżysz a dziecko od góry przystawiam tzn dupcią przy twojej głowie, to jak masz zastój od góry w piersi mi pasuje brzuch do brzucha i jakby spod pachy tylko wygląda jakby dziecko przy tobie kleczalo z boku i brzuszek do żeber. No ale to pozycje domowe raczej. Fajna na wyjście jest jak ona powiedziała "fizjologiczna" tzn dziecko jest trochę spionizowane to lepiej przelyka przy dużym wyplywie, z boku przy piersi buzia dziecka troszkę nad brodawka żeby wolniej wyplywalo. Wygląda to jak klasyczna z wyprostowa reka i dziecko bardziej z boku. Trudno opisać ale działa. Jak szybko leci to wypluwa pierś i może zacząć źle chwytac-za płytko. W ostateczności można odciągac ten pierwszy strumień.
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Karuzela, nasz Szymek jest caly czas zółtawy- łącznie z oczami i nie wiem kiedy to zejdzie. .. sprawdzalam bilirubine to ma 9. Dziwne ze to tak długo trwa. .. wiesz cos o tym?U nas też czerwona kropka na ramieniu oby się nie ciaptalo.
Jak nie miałam na co narzekać u Kuby tak od kilku dni ma tak nasilony odruch moro że stale go wybudza, jest niespokojny, często się dlawi, charczy i różne odgłosy wydaje (nie wiem czy to jest ta wiotkosc krtani czy co bo przy corce tego nie bylo).
Czekamy na spotkanie z fizjo i ciekawa jestem czy to problem z napięciem czy samo przejdzie czy jeszcze coś innego.
To że przysypia notorycznie a nie je aktywnie to już nawet nie wkrecam sobie że bilirubina nie spada tylko czekam na kolejny pomiar.
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Czytam Was ale trudno mi odpisywac, jeszcze nieogarnieta jestem no a Emila ucina sobie tylko krótkie drzemki np 20 min, kurcze no nie lubi spać, też kwęka ,piszczy,ciężko ją uspokoić ale od 3 dni robi kupki i jest spokojniejsza niż była.Wczoraj spała mi od 10 - 14...nie wiem jakim cudem ale wybudziłam ją bo ponoć dziecko nie może spać ciągiem dłużej niż 4 gdz bo cukier może spaść i jest to niebezoieczne, przynajmniej tak mi w szpitalu powiedzieli.
W dalszym ciągu dokarmiam mm na noc ale tylko 30ml, tak żeby jej żołądeczek zapełnić bo ja już wtedy mam piersi flaki jak to kiedyś Emol napisała i wtedy śpi ok4 gdz, dziś zapomniałam ja przebudzic i spała prawie 5, później cyc i znów ze 2,3 gdz także nie jest źle.
Dziewczyny od kp...pijecie kawę? Bo tak mi się strasznie chce ale nie chciałabym już nerwowego mojego dziecka jeszcze pobudzać i nie wiem czy kawa może mieć faktycznie taki wpływ..?
Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
W dalszym ciągu dokarmiam mm na noc ale tylko 30ml, tak żeby jej żołądeczek zapełnić bo ja już wtedy mam piersi flaki jak to kiedyś Emol napisała i wtedy śpi ok4 gdz, dziś zapomniałam ja przebudzic i spała prawie 5, później cyc i znów ze 2,3 gdz także nie jest źle.
Dziewczyny od kp...pijecie kawę? Bo tak mi się strasznie chce ale nie chciałabym już nerwowego mojego dziecka jeszcze pobudzać i nie wiem czy kawa może mieć faktycznie taki wpływ..?
Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
A czy przy kp mozna ten aloes stosować?Dokładnie ten piłam:-)
Emol w równe 3 miesiące - poronilam na początku lipca a 2.10 jechałam na wakacje i między jednym a drugim piłam. Dla mnie najważniejsze było to że nie cwiczylam, jedynie dużo spacerów chodzenia bo zbieramy pokemony więc min 5-10 km dziennie. Bo na nie lubię ćwiczyć
Abed ciocia powiedziała że jeszcze nam powie które szczepionki ale pamiętam że mówiła że wystarcza te zwykłe pneumokoki 11 szczepow tam jest bodajże? A w tej płatnej 13? Na pewno napiszę jak mi powie dokładnie :-))))
Judith moja już kiedyś z niej piła ale może zapomniala. Cóż miło że nie zdradzi cycusia[emoji173] będziemy jeszcze z nią próbować pamiętam że ja też zalewalo w calmie. Dziwny ten smoczek tam.
A moja dziś postanowiła się pogodzić ze smokiem z aventu i od nowa go ssie. Nie zrozumiesz kobiety :-)
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom