reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra mi też miały dzwonić i sama musiałam się upomnieć, bo bym się nie doczekala

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jeśli miałyście wybraną położną przed porodem i dostała wiadomość że jesteście w domu to z pierwszą wizytą powinna być w ciągu 48h, nie licząc dni wolnych, tak nakazuje NFZ, w końcu za to biora pieniądze.

Abed niby tak, ale np u mnie tyle się dzieci urodziło w lipcu ze się we 2 nie wyrabiaja. I było obsuniecie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też noc na stekaniu minęła. Chyba przez to że na wieczór poszło mm ale tak szukał wisiał już tyle na cycusiu od 17 wlasciwie, zjadł 60ml i padł. Teraz ż kolei po "sniadaniu" cycusiowym ulewa co chwilę. Idzie zwariować ż tym karmieniem i kupkami :p
Przy pierwszym dziecku mąż też nie stanął na wysokości zadania, jak mi później powiedział on się bał że corka tak stale będzie plakac/wrzeszczeć , że to nie minie... teraz było zupełnie inaczej, właściwie to on ogarnął mnie i syna w szpitalu i później w domu, chociaż teraz jak już wróciliśmy do normalności to tez wszystko na mojej głowie przez 24h.

Ale jestem niewyspana i od dziś mąż normalnie do 17 pracuje:no2: L miał pierwszy raz jazdę w nocy. 2:30 poszliśmy spać, bo miał problem z qpą, a jak już zaczął robić to zasrał i zasikał i siebie i przewijak i podłogę:-p
Zaraz rodzice przyjadą zabrać K i przywiozą mi szarlotkę heh. Przynajmniej jeszcze ten tydz będziemy tak robić. Nie wiem jak dalej. Chyba deszcz ma dziś popadać, spacer odpada.
No nic. Aby tylko przeżyć dzisiejszy dzień ;-) ;)

Aniek w pozycjach wbrew grawitacji, ale pokazywała mi różne możliwości, np. Na wikinga czyli leżysz a dziecko od góry przystawiam tzn dupcią przy twojej głowie, to jak masz zastój od góry w piersi :) mi pasuje brzuch do brzucha i jakby spod pachy tylko wygląda jakby dziecko przy tobie kleczalo z boku i brzuszek do żeber. No ale to pozycje domowe raczej. Fajna na wyjście jest jak ona powiedziała "fizjologiczna" tzn dziecko jest trochę spionizowane to lepiej przelyka przy dużym wyplywie, z boku przy piersi buzia dziecka troszkę nad brodawka żeby wolniej wyplywalo. Wygląda to jak klasyczna z wyprostowa reka i dziecko bardziej z boku. Trudno opisać ale działa. Jak szybko leci to wypluwa pierś i może zacząć źle chwytac-za płytko. W ostateczności można odciągac ten pierwszy strumień.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też czerwona kropka na ramieniu oby się nie ciaptalo.

Jak nie miałam na co narzekać u Kuby tak od kilku dni ma tak nasilony odruch moro że stale go wybudza, jest niespokojny, często się dlawi, charczy i różne odgłosy wydaje (nie wiem czy to jest ta wiotkosc krtani czy co bo przy corce tego nie bylo).
Czekamy na spotkanie z fizjo i ciekawa jestem czy to problem z napięciem czy samo przejdzie czy jeszcze coś innego.
To że przysypia notorycznie a nie je aktywnie to już nawet nie wkrecam sobie że bilirubina nie spada tylko czekam na kolejny pomiar.
Karuzela, nasz Szymek jest caly czas zółtawy- łącznie z oczami i nie wiem kiedy to zejdzie. .. sprawdzalam bilirubine to ma 9. Dziwne ze to tak długo trwa. .. wiesz cos o tym?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam Was ale trudno mi odpisywac, jeszcze nieogarnieta jestem no a Emila ucina sobie tylko krótkie drzemki np 20 min, kurcze no nie lubi spać, też kwęka ,piszczy,ciężko ją uspokoić ale od 3 dni robi kupki i jest spokojniejsza niż była.Wczoraj spała mi od 10 - 14...nie wiem jakim cudem ale wybudziłam ją bo ponoć dziecko nie może spać ciągiem dłużej niż 4 gdz bo cukier może spaść i jest to niebezoieczne, przynajmniej tak mi w szpitalu powiedzieli.
W dalszym ciągu dokarmiam mm na noc ale tylko 30ml, tak żeby jej żołądeczek zapełnić bo ja już wtedy mam piersi flaki jak to kiedyś Emol napisała:) i wtedy śpi ok4 gdz, dziś zapomniałam ja przebudzic i spała prawie 5, później cyc i znów ze 2,3 gdz także nie jest źle.
Dziewczyny od kp...pijecie kawę? Bo tak mi się strasznie chce ale nie chciałabym już nerwowego mojego dziecka jeszcze pobudzać i nie wiem czy kawa może mieć faktycznie taki wpływ..?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek moja wlasnie po witaminie D tak steka w nocy wiec poki co nie daje poczekam az starsza bedzie..

Karuzela faktycznie winowajcom moze byc mm..

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dokładnie ten piłam:-)
Emol w równe 3 miesiące - poronilam na początku lipca a 2.10 jechałam na wakacje i między jednym a drugim piłam. Dla mnie najważniejsze było to że nie cwiczylam, jedynie dużo spacerów chodzenia bo zbieramy pokemony więc min 5-10 km dziennie. Bo na nie lubię ćwiczyć:p

Abed ciocia powiedziała że jeszcze nam powie które szczepionki ale pamiętam że mówiła że wystarcza te zwykłe pneumokoki 11 szczepow tam jest bodajże? A w tej płatnej 13? Na pewno napiszę jak mi powie dokładnie :-))))

Judith moja już kiedyś z niej piła ale może zapomniala. Cóż miło że nie zdradzi cycusia[emoji173] będziemy jeszcze z nią próbować:D pamiętam że ja też zalewalo w calmie. Dziwny ten smoczek tam.

A moja dziś postanowiła się pogodzić ze smokiem z aventu i od nowa go ssie. Nie zrozumiesz kobiety :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
A czy przy kp mozna ten aloes stosować?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry