reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella ich ja to jestem uczulona na ten tekst o pieniądzach ze on zarabia... kurczę a ja nie "pracuje" i to za pół darmo 24h 7 dni w tyg. To wtedy słyszę "robisz kawał dobrej roboty i radzisz sobie" ale radzę bo często mama przychodzi a przecież całe życia mi mieszkania nie będzie pomagać sprzątać -.-
Nie podawaj butli, mm jest tluste i dłużej się trawi więc jak mała ma problemy z brzuchem to nie wskazane aby go bardziej obciążać.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszła Mamusia ja poszłam po 2 dniach do wc na 2 wszystko poszło dobrze a bardzo się bałam ;)
Przemywlam wodą po każdej wizycie w toalecie a raz dziennie octaniseptem i jeszcze robiłam okłady z kory dębu i położna jeszcze mówiła o zimnych okladach ale już mi dnia nie starczyło ;)

Emol no dokładnie my też robimy dużo roboty ... nie podałam mm Mała leży na mnie i usypia pomału.

Dziewczyny czy was po porodzie tzn u mnie juz 4 dzień też tak bolały lub bolą piersi. Mam teraz nawał pokavrmu, mała wisi przy cycu całymi dniami, piersi jak balony, nabrzmiałe i całe obolałe. Rozmiar robi swoje bo przed już były duże. Czy to trwa wiecznie czy z czasem mija? Bo jestem skłonna zrezygnować z kp na rzecz mm.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Olisiaa oklad z zimnuch , lekko rozbitych lisci z bialej kapusty powinien przyniesc ulge

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

pumelova u mnie sytuacja dużo lepiej bo dzis cały dzień bez apapu przeżyłam. Jeszcze nie jest super ale widać światełko w tunelu.

Przyszła Mamusia ja też miała wszystko mega spuchnięte po nacięciu tzn dalej mam ale już przynajmniej wraca powoli do normy. Mi położna poleciła okłady z kory dębu i drugi z sody ale przed sodą zawsze nasmarować alantanem. Zastanawiam się czy jeszcze nie chłodzić krocza lodem bo to tez chyba przyspieszy obkurczanie się itp.

U nas chyba zaczęły się kolki. Zosia wciągnęła podwójną porcję jedzenia ale jest walka od 18.30 i dalej nie może zasnąć

Bab Twoje dziecko karmione tulko mm? Przypomnij mi prosze ile ma Twoje dziecko i jak je karmisz? Ilośc i przedział czasowy.
Czy trzymasz sie ścisłe instrukcji na opakowaniu czy dajesz mniej albo wiecej i czesciej albo rzadziej?
Pytam bo mam wrazenie, ze u nas problem jest, bo maz chce ścislo trzymać godzin, a mnie sie wydaje, ze naszemu synowi nie do konca one pasuja. I zaczęliśmy sie fiksowac i juz nie wiemy jak go
Karmić...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przyszła mamusia ja poszłam na 3 dzień i też było ok. A co do podmywania to zależy co stosowalas przed porodem. Ja np w ciąży tylko woda po każdym skorzystaniu z toalety więc po również.

Ewela i dobrze. ;) ja również małego ululalam do snu. Ale o 22-23 go przebudzenie na kapanie, bo po kapaniu ładnie długo śpi, wycisza się, bardzo to lubi.

Ewella myślę że karmisz ją dobrze jeśli je co 2,5h 3 h :) jeśli je z jednej piersi ok 15 minut aktywnie a nie śpi ;) o doradcy laktacyjnym ci napisałam bo moja położna jest nim i ona mi o tych kroplach mówiła :) może źle to napisałam ... u mnie jeszcze pomogło leżenie na brzuchy- daję smoczek i klepię po tyłku :) dzieci to uspokaja :) maoja położna mi to pokazała :) a jak to nie działa to zawijam go w pieluchę i się zazwyczaj uspokaja. Mi moja położna/doradca laktacyjny mówiła że dziecko przez pierwsze 3 mc zwraca uwagę to co dzieję się u niego w brzuchu... po 3 miesiącu interesują go bodźce zewnetrze czyli poznawanie świata :) Ja jeszcze miałam czas że mojego karmiłam jak tylko płakał i co się stało ? miał tak dużo mleka w brzuszku że mu podchodziło do przełyku i też płakał... teraz karmię go jak chce często ale musi minąć mnimum jedna godzina

Ewella popieram Maziajke masz dobre mleko dla swojego dziecka i koniec. Jeśli macie kolki to możesz próbować masaż brzuszka, termofor ćwiczenie nóżkami itp ale i tak przejdzie dopiero jak się uksztaltuje układ pokarmowy. Dieta raczej nie bo nie ma Iga alergii żadnej przecież. Możesz próbować ja otulac jeszcze.
A i jeszcze się dowiedziałam od położnej że takie dzieci jak Grześ tzn w tym wieku :) mogą się najadac w 5 minut, bo byłam zaniepokojona że krócej ssie. Ponoć przy jednym polknieciu może wypić i 1,4-1,7 ml. No i pokazała mi kilka nowych pozycji do karmienia bo zaczął mi szybko pokarm lecieć i mały nie nadąża :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Misia u was w pt była położna? My ostatnio byliśmy odwiedzenie 1.08 a teraz ma być 11.08 a potem na urlop jedzie. u mnie ostatnio też w szoku była jak mały je lapczywie i mówiła że duzo ciągnie to w parę łuków się najada, a potem to tylko ciumka i chce poprzebywac z mamusia

Do góry