reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella ich ja to jestem uczulona na ten tekst o pieniądzach ze on zarabia... kurczę a ja nie "pracuje" i to za pół darmo 24h 7 dni w tyg. To wtedy słyszę "robisz kawał dobrej roboty i radzisz sobie" ale radzę bo często mama przychodzi a przecież całe życia mi mieszkania nie będzie pomagać sprzątać -.-
Nie podawaj butli, mm jest tluste i dłużej się trawi więc jak mała ma problemy z brzuchem to nie wskazane aby go bardziej obciążać.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszła Mamusia ja poszłam po 2 dniach do wc na 2 wszystko poszło dobrze a bardzo się bałam ;)
Przemywlam wodą po każdej wizycie w toalecie a raz dziennie octaniseptem i jeszcze robiłam okłady z kory dębu i położna jeszcze mówiła o zimnych okladach ale już mi dnia nie starczyło ;)

Emol no dokładnie my też robimy dużo roboty ... nie podałam mm Mała leży na mnie i usypia pomału.

Dziewczyny czy was po porodzie tzn u mnie juz 4 dzień też tak bolały lub bolą piersi. Mam teraz nawał pokavrmu, mała wisi przy cycu całymi dniami, piersi jak balony, nabrzmiałe i całe obolałe. Rozmiar robi swoje bo przed już były duże. Czy to trwa wiecznie czy z czasem mija? Bo jestem skłonna zrezygnować z kp na rzecz mm.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Olisiaa oklad z zimnuch , lekko rozbitych lisci z bialej kapusty powinien przyniesc ulge

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

pumelova u mnie sytuacja dużo lepiej bo dzis cały dzień bez apapu przeżyłam. Jeszcze nie jest super ale widać światełko w tunelu.

Przyszła Mamusia ja też miała wszystko mega spuchnięte po nacięciu tzn dalej mam ale już przynajmniej wraca powoli do normy. Mi położna poleciła okłady z kory dębu i drugi z sody ale przed sodą zawsze nasmarować alantanem. Zastanawiam się czy jeszcze nie chłodzić krocza lodem bo to tez chyba przyspieszy obkurczanie się itp.

U nas chyba zaczęły się kolki. Zosia wciągnęła podwójną porcję jedzenia ale jest walka od 18.30 i dalej nie może zasnąć

Bab Twoje dziecko karmione tulko mm? Przypomnij mi prosze ile ma Twoje dziecko i jak je karmisz? Ilośc i przedział czasowy.
Czy trzymasz sie ścisłe instrukcji na opakowaniu czy dajesz mniej albo wiecej i czesciej albo rzadziej?
Pytam bo mam wrazenie, ze u nas problem jest, bo maz chce ścislo trzymać godzin, a mnie sie wydaje, ze naszemu synowi nie do konca one pasuja. I zaczęliśmy sie fiksowac i juz nie wiemy jak go
Karmić...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przyszła mamusia ja poszłam na 3 dzień i też było ok. A co do podmywania to zależy co stosowalas przed porodem. Ja np w ciąży tylko woda po każdym skorzystaniu z toalety więc po również.

Ewela i dobrze. ;) ja również małego ululalam do snu. Ale o 22-23 go przebudzenie na kapanie, bo po kapaniu ładnie długo śpi, wycisza się, bardzo to lubi.

Ewella myślę że karmisz ją dobrze jeśli je co 2,5h 3 h :) jeśli je z jednej piersi ok 15 minut aktywnie a nie śpi ;) o doradcy laktacyjnym ci napisałam bo moja położna jest nim i ona mi o tych kroplach mówiła :) może źle to napisałam ... u mnie jeszcze pomogło leżenie na brzuchy- daję smoczek i klepię po tyłku :) dzieci to uspokaja :) maoja położna mi to pokazała :) a jak to nie działa to zawijam go w pieluchę i się zazwyczaj uspokaja. Mi moja położna/doradca laktacyjny mówiła że dziecko przez pierwsze 3 mc zwraca uwagę to co dzieję się u niego w brzuchu... po 3 miesiącu interesują go bodźce zewnetrze czyli poznawanie świata :) Ja jeszcze miałam czas że mojego karmiłam jak tylko płakał i co się stało ? miał tak dużo mleka w brzuszku że mu podchodziło do przełyku i też płakał... teraz karmię go jak chce często ale musi minąć mnimum jedna godzina

Ewella popieram Maziajke masz dobre mleko dla swojego dziecka i koniec. Jeśli macie kolki to możesz próbować masaż brzuszka, termofor ćwiczenie nóżkami itp ale i tak przejdzie dopiero jak się uksztaltuje układ pokarmowy. Dieta raczej nie bo nie ma Iga alergii żadnej przecież. Możesz próbować ja otulac jeszcze.
A i jeszcze się dowiedziałam od położnej że takie dzieci jak Grześ tzn w tym wieku :) mogą się najadac w 5 minut, bo byłam zaniepokojona że krócej ssie. Ponoć przy jednym polknieciu może wypić i 1,4-1,7 ml. No i pokazała mi kilka nowych pozycji do karmienia bo zaczął mi szybko pokarm lecieć i mały nie nadąża :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Misia u was w pt była położna? My ostatnio byliśmy odwiedzenie 1.08 a teraz ma być 11.08 a potem na urlop jedzie. u mnie ostatnio też w szoku była jak mały je lapczywie i mówiła że duzo ciągnie to w parę łuków się najada, a potem to tylko ciumka i chce poprzebywac z mamusia

Do góry