reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kylesa nie wiem jak powinno być po cc bo miałam pierwszy raz, ale ja też mam tą bliznę/ranę twardą miejscami bardziej i doktor mówił że wszystko ok.

Emol super z tym karmieniem i spaniem u Arturka. Miłego wyjazdu Wam życzę.
Faktycznie mam te pieluszki inne, gorsze, tak jak piszesz.

Aim to rzeczywiście za dużo może tego nabiału jak na maluszka. Ciekawe czy jak odstawisz częściowo, to coś się zmieni?

Ewella fajnie że malutka pozwala chociaż troszkę poodpoczywać rodzicą.

Dziewczyny! Podobno krople sab simplex można kupić w Czechach w aptece.
Jadę w tygodniu sprawdzić! Podobno wychodzą ciut drożej niż z Niemiec, ale co tam? Do Cieszyna mam ok40km.Jadę!!

Patuszka gratuluję sukcesu!!!
Dobrze że napisałaś kochana o tych gościach, bo już myślałam, że ja jestem jakaś walnięta. Naprawdę jestem towarzyska i gościnna, ale rodzinę i obowiązki, szczególnie te przy dzieciach stawiam jednak na pierwszym miejscu.

Katja ja się przyznam że też 3 dni nie podałam vit.D3 bo wydawało mi się że od kąd ją podajemy mała gorzej śpi i męczy ją brzusio i się potwierdziło. Podaję jednak z powrotem, bo nie chcę zaszkodzić. w tygodniu będzie położna, to się dopytam co robić.

Kasia gratuluję wyjścia do domu i życzę powodzenia przy karmieniu!

Misia jejku, a oni byli w domu jak ich okradli???
Aniek, bylam na dyżurze u mojego ginekologa w szpitalu i ściągnął mi strzykawką z tego twardego miejsca ze 100 ml plynu...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek pewnie zależy od pory dnia jak lyka, w nocy dzieci spokojniej jedzą u mnie się to sprawdza. Trudno kiedyś przestanie ulewac jak się ogarnie bąbel :D no u mnie goście uciekają po max 2h więc jestem zadowolona że wiedzą jak się zachować:-)
ah z nerwow.. musisz się zrelaksować kobieto, wyspac! Inaczej spojrzysz na swiat. Życzę Ci tego.:*

Liluli szukałam u nas ale wszystko co dają zależy od dochodów i się nie łapiemy. Fajne masz miasto!

Emol ale kupy to moja wali równie glosno:D haha w sklepie z nią byłam tylko raz bo na spacery chodzimy z psem więc zawsze jedno zostaje na zewnatrz. Ale przy gościach tak bączy że aż wstyd :D ja bym zwalila haha
Udanego pobytu na dzialce! Super :-)

Abed może dzieci myślą że to jak porod, jesteś w wodzie a tu nagle bum przykra rzeczywistosc:D

Aim może faktycznie nadmiar nabialu:-) ja niestety mam odstawiony z racji kolek i wywiadu (mąż alergik) i właśnie jestem na serach i mleku bezlaktozowym:D
I generalnie kolek już nie mamy ale dajemy kropelki.

Ewella udanego dnia na działce! My z młoda nie wychodzimy w taki gorac bo by się zaplakala. Lubi chlodek w domu. Spróbuj zwykły espumisan na poczatek:-)
Moja też czasem coś ciśnie i marudzi przy tym ale nie wycieka i się uspokaja więc może to cichacze puszcza nie wiem.

Patuszka jaka kompleksowa instrukcja kapieli:D czytałam gdzieś że takie chrapanie jest normalne. Ale mojej też dziś glutki powyciagamy i wlaczymy nawilżacz moze podziała chociaż w nocy śpi po 5h tylko w ciągu dnia różnie bywa. Gratuluję sukcesu!

A używacie tych aspiratorow do odkurzacza? Przecież to trwa sekundę moje dziecko się nawet nie kapnie że jej wyciaglismy a co dopiero zacząć plakac:D

Katja 400tys jednostek. Nie zwróciłam uwagi czy po tym jest jakoś gorzej. Chyba nie, obecnie nie mamy kolek.

Kasia831 [emoji173] trzymajcie się i poznawajcie siebie ;*

OLA w mi lekarz polecił podać sab-czyli espumisan jak młoda miała równo 3tyg. A ile Twój ma teraz?

Misia oj to trzeba uważać na wlamywaczy!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
A powiedz kiedy sie zaczely u was kolki? No i po jakim czasie skonczyly?
Bo juz zaczynam się bać...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa moja będzie miała 3 tyg w ni3dziele i też dziś ma jakiś taki nieodkładalny wieczór. Cycek się jej nudzi jak odsuwam się to robi awanturę, jak wezmę na ręce to się uspokaja ale zjada swoją rękę więc ja przystawiam do cyca a ona nim wo gole nie zainteresowana [emoji53] a było tak pięknie i spokojnie do tej pory

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra, do pępka stosowałam octenisept. Odpadł wczoraj, tj po 19 dniach. Nie mogłam stosować nic innego ze względu na wrażliwą skórę Małej.
Na ciemieniuchę stosuje sposób od mojej babci, tj codzienna kąpiel w krochmalu (rzeczywiście skóra wygląda coraz lepiej, ciemieniuchy nie ma póki co) i nieco mocniej wycieram głowę, później oliwka hipp na całą główkę i przeczesuję włoski szczotką z włosia naturalnego.

Ola W, popieram Aniek! Liczy się fachowa pomoc! Wg położnej co była u nas na wizycie najlepiej stosować dietę Katji, czyli ograniczenie produktów do minimum (bułeczki, parówki, szynka), z owoców tylko jabłko i gruszka itp. Jeśli dziecko zdrowo to po co mam prawie nic nie jeść!?! Jakaś nienormalna ta laska...

Madwoman, trzymam kciuki za szybką i możliwie bezbolesną akcje!!

Maziajka, dzięki za pocieszenie[emoji6] już myślałam, że zawsze karmienie będzie trwało koło 1,5 godziny...

Kylesa, Antosia jutro ma 3 tygodnie i dziś też słabo z odkladaniem. Najlepiej na mamie się śpi[emoji16][emoji16][emoji16]

Mała od kilku dni przed zrobieniem 2 mocno się pręży i bardzo płaczę, jak się tylko załatwi to cisza jak makiem zasiał. Jakieś pomysły jak jej mogę pomóc i jaka może być przyczyna???

Miłego wieczoru[emoji8]

Patuszka dołączam sie do pytania. Moj tez sie pręży i krzyczy. I to całkiem długo przed 2. Potem juz jest ok (przynajmniej na jakis czas)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Patuszka u nas było to samo , dostałyśmy od położnej kropelki do stosowania od pierwszych dni życia, przed karmieniem, ale nie częściej niż co 2-2,5 godz to są krople z laktazą, pomagają w rozkładaniu cukru i laktozy z pokarmu. KOLZYM.jak nie pomogą to włączyć probiotyk taki od pierwszych dni życia, a jak to nie pomoże to dopiero simeticon. Stosujemy od wtorku i naprawdę jest trochę lepiej. I co najważniejsze, w całości są wydalane.

Cdn.

Madwoman miałam tak samo dopóki mi nie pezebili pęcherza. Myślę że właśnie już rodzisz, więc trzymam kciuki za szybki poród. A jednak nie. Myślę że jak następnym razem Cię podepna to i przebija pęcherz. Ja miałam za wysokie ciśnienie więc musiałam za pierwszym podejściem urodzić. Mam nadzieję, że szybko pójdzie. I na dniach już będziesz tulic maleństwo.

Karuzela zeszlam do 1 butli 30 ml. Rzadko podaje 2 na dzien (najczęściej wtedy jak ja muszę coś załatwić a młody z mama albo z mężem zostaje) ale to ma miejsce baaaardzo rzadko. I najczęściej butle mm dostaje tuż przed spaniem, bo ja po całym dniu już mam flaki nie cycki a położna nie kazała mi go dłużej karmić niż 40 min. A po kapaniu to on chce wisieć i wisieć. Dostaje cycka a potem doprawiam butla mm i śpi najedzony. ;)

Patuszka ciesz że że wychodzi. Mój się pręży a nie wychodzi. I ma to fazami. Mniej więcej u nas tak wygląda, ze wstaje, zmieniamy pieluche, cycus i w czasie i po jedzeniu marudzenie, ciśnie aż się zmeczy, potem chwilę spokoju jak pierdki wychodzą i potem idzie spać.
Myślę że to z odwodnienia, kupka trochę gestrza to i ciężej idzie i jelitkach. Ja tam dopajam trochę koprem włoskim. Powinno Wam to trochę pomóc.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia moja malutka teź ma fazy że jest nieodkładalna. Np.po spacerze twardo usnęła i spała od ok.17.30 do 20.30karmienie i znów zasnęła do 23.00 okąpałam ją , pokarmiłam kilka razy i śpi na mnie. Jak odkładam ryk.

Karuzela najlepszego dla maluszka.❤

Ewella dobrze że chociaż na powietrzu pośpi. Może to nie jakie głupie z tym zamieszkaniem na działce?;)

Maziajka dajesz jakąś nadzieję na pozbycie się wiecznie wiszącego ssaka na cycu.:yes:
Najlepszego dla córci❤

Kylesa to co ci powiedział gin. Co tam się robiło że musiał to ściągać? Ja się boję od przedwczoraj mnie pobolewa w okolicach rany i jest miejscami twardawa, ale nie znam się, może tak ma być?
Kolki podobno zaczynają się po 3 tygodniu. Pani położna mówiła, że osobiście nie zna dziecka które nie ma kłopotów z brzuszkiem. W mniejszym albo większym stopniu, ale niestety dzieci mają problemy.

Madwoman to już końcówka, zobaczysz że jutro urodzisz. Odpoczywaj.

Emol a pytałaś położnej co z tą kupką. Na kp dzieci się nie odwodnią(chyba)?

Madziazt co u Was? Jak kruszynka się czuje? Jak Ty się czujesz? Myślę o Was.

Padam, a zasnąć nie potrafię jeszcze z tym klocusiem na brzuchu.
Spokojnej nocy.

reklama
Hej dziewczyny od 4 godzin jestem szczęśliwą mamą, moja córeczka urodziła się 3 sierpnia o 22.20 siłami natury oczywiście, ale o tym później. 3800 waży i 57 cm, jest śliczna. Pisze w nocy, bo cały czas na nią patrzę, a u dwóch matek dzieci drą się wniebogłosy, a Martusia jest grzeczna i śpi malutka.

Do góry