reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusie jak zapobiegacie powstaniu ciemieniuchy?
Czy któraś z Was używa do przemywania pępucha spirytusu? Przy Kacprze tak robiłam, tak mi poleciły patronażowe , odpadł nam wtedy bezproblemowo w 9 dobie. Teraz od początku niczego nie używam, bo tak mówiły babki ze szpitala. Dziś mamy 10 dobę.

reklama
Katja najlepszego dla Liwci.❤

Misia najlepszego dla Grzesia❤

Ola W masz rację. Fachowa pomoc jest cenna pod warunkiej że jest fachowa. W takim razie jak masz nr.to dzwoń i pytaj, a jak będzie was olewała, to zgłoś w przychodni, niech Ci poślą inną położną.
Malutki jest czerwony i spocony, bo dzieci nie mają jeszcze takiej termoregulacji i zupełnie sobie nie radzą z temp.na zewnątrz.

Ewella ja też zdecydowanie tabletki muszę najpierw załatwić.

Chybra jak zaczęłam przemywanie 70%spirytusem to szybciej się wysuszył. Nam w 15 dobie położna zerwała kikut, bo się jej nie podobał.
Główkę mamy wyczesywać kilka razy dziennie szczoteczką, dość mocno, takimi okrężnymi ruchami .

My po spacerku. i tak, mała spała w wózku 1,5 godz.potem z krzykiem do domu. W domku kupka, dłuuugie karmienie. Wciąż wisimy na cycu i drzemiemy.

Ostatnia edycja:
My tez wisimy na cycu, tzn teraz usnęła ale jak ją odloze to bedzie wyła...padnięta jestem dziś

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova nadal kupy brak a to już 20. Dzisiaj jest mniej himeryczny. Mijamy nadzieję że dzisiaj w nocy będzie kupka.

Madwoman to trzymam kciuki aby dzisiaj poszło ;)

Przyszła mamusia dziwne bo raczej akcja się nie cofnela więc któreś zle zbadalo

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

To ja mam dziś na odwrót- 5 minut góra ssania i koniec :/ a potem darcie się, bo dalej głodne ale ssać na raz więcej się nie chce :/

U nas też od 13 wiszenie na cycusiu, przed 17 dokarmilam mm i padł i spalby gdybym nie wybudzila.

Judith jak u Was sytuacja z karmieniem?

Emol udało ci się zejść z mm i karmić tylko piersią?

Aim fajnie że wizyta u fryzjera się udala.

U nas jutro 6 tygodni. Kiedy ten czas mija. Ubranka już na 62 zmieniamy.

Hej

Medwoman powodzenia:-)

Ewella bo te dziecka to takie cwaniaki jak goscie sa albo gdzies sie wyjdzie to udaja aniolki:p

O tabletkach tez musze pomyslec ale ja juz wizyte mialam i zapomnialam kolejna mam za miesiac wtedy wezme recepte.

Karuzela u nas dzisiaj 6 tygodni ale ten czas leci..!

Mloda juz w 62 chodzi rosnie strasznie a dopiero co taka mala glizda a juz jej sie zaczynaja robic faldy na nogach i 2 podbrodek ma.

Dziewczyny pociesze Was to wiszenie minie ja juz mam pokarm tresciwy mloda je max 10 min beka jak stary chlop i wystarcza jej na 2-3h.

Tez mnie dobija ten mijajacy zbyt szybko czas...

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Abed o widzisz. Ciekawa teoria :D

Aim moze cos w tm jest. Ja swoim dokarmiam ale jednak rzeczywiscie tez duzo słodkich jem i sporo mleka... chociaz No podobno nie ma diety matki karmiącej ;/ ale tez spróbuje ograniczyć.
Aim a podałaś espumisan na własna reke czy po konsultacji?

Moj jets dzis nieodstawialny.... nie mam kiedy odciągnąć, a przystawianie powoduje większy wkurw... działa jako taka suszarka... temperatura w mieszkaniu i na dworze nie pomaga

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Moj ma prawie 3 tygodnie i od dziś zrobil sie nieodkładalny [emoji52] caly dzien na rekach albo wisi na cycku. A tak bylo pieknie do tej pory... jak nawet zasnie to po położeniu do łóżeczka przeraźliwie placze... well nie moze byc za dlugo dobrze...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry