reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusie jak zapobiegacie powstaniu ciemieniuchy?
Czy któraś z Was używa do przemywania pępucha spirytusu? Przy Kacprze tak robiłam, tak mi poleciły patronażowe , odpadł nam wtedy bezproblemowo w 9 dobie. Teraz od początku niczego nie używam, bo tak mówiły babki ze szpitala. Dziś mamy 10 dobę.

reklama
Katja najlepszego dla Liwci.❤

Misia najlepszego dla Grzesia❤

Ola W masz rację. Fachowa pomoc jest cenna pod warunkiej że jest fachowa. W takim razie jak masz nr.to dzwoń i pytaj, a jak będzie was olewała, to zgłoś w przychodni, niech Ci poślą inną położną.
Malutki jest czerwony i spocony, bo dzieci nie mają jeszcze takiej termoregulacji i zupełnie sobie nie radzą z temp.na zewnątrz.

Ewella ja też zdecydowanie tabletki muszę najpierw załatwić.

Chybra jak zaczęłam przemywanie 70%spirytusem to szybciej się wysuszył. Nam w 15 dobie położna zerwała kikut, bo się jej nie podobał.
Główkę mamy wyczesywać kilka razy dziennie szczoteczką, dość mocno, takimi okrężnymi ruchami .

My po spacerku. i tak, mała spała w wózku 1,5 godz.potem z krzykiem do domu. W domku kupka, dłuuugie karmienie. Wciąż wisimy na cycu i drzemiemy.

Ostatnia edycja:
My tez wisimy na cycu, tzn teraz usnęła ale jak ją odloze to bedzie wyła...padnięta jestem dziś

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova nadal kupy brak a to już 20. Dzisiaj jest mniej himeryczny. Mijamy nadzieję że dzisiaj w nocy będzie kupka.

Madwoman to trzymam kciuki aby dzisiaj poszło ;)

Przyszła mamusia dziwne bo raczej akcja się nie cofnela więc któreś zle zbadalo

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

To ja mam dziś na odwrót- 5 minut góra ssania i koniec :/ a potem darcie się, bo dalej głodne ale ssać na raz więcej się nie chce :/

U nas też od 13 wiszenie na cycusiu, przed 17 dokarmilam mm i padł i spalby gdybym nie wybudzila.

Judith jak u Was sytuacja z karmieniem?

Emol udało ci się zejść z mm i karmić tylko piersią?

Aim fajnie że wizyta u fryzjera się udala.

U nas jutro 6 tygodni. Kiedy ten czas mija. Ubranka już na 62 zmieniamy.

Hej

Medwoman powodzenia:-)

Ewella bo te dziecka to takie cwaniaki jak goscie sa albo gdzies sie wyjdzie to udaja aniolki:p

O tabletkach tez musze pomyslec ale ja juz wizyte mialam i zapomnialam kolejna mam za miesiac wtedy wezme recepte.

Karuzela u nas dzisiaj 6 tygodni ale ten czas leci..!

Mloda juz w 62 chodzi rosnie strasznie a dopiero co taka mala glizda a juz jej sie zaczynaja robic faldy na nogach i 2 podbrodek ma.

Dziewczyny pociesze Was to wiszenie minie ja juz mam pokarm tresciwy mloda je max 10 min beka jak stary chlop i wystarcza jej na 2-3h.

Tez mnie dobija ten mijajacy zbyt szybko czas...

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Abed o widzisz. Ciekawa teoria :D

Aim moze cos w tm jest. Ja swoim dokarmiam ale jednak rzeczywiscie tez duzo słodkich jem i sporo mleka... chociaz No podobno nie ma diety matki karmiącej ;/ ale tez spróbuje ograniczyć.
Aim a podałaś espumisan na własna reke czy po konsultacji?

Moj jets dzis nieodstawialny.... nie mam kiedy odciągnąć, a przystawianie powoduje większy wkurw... działa jako taka suszarka... temperatura w mieszkaniu i na dworze nie pomaga

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Moj ma prawie 3 tygodnie i od dziś zrobil sie nieodkładalny [emoji52] caly dzien na rekach albo wisi na cycku. A tak bylo pieknie do tej pory... jak nawet zasnie to po położeniu do łóżeczka przeraźliwie placze... well nie moze byc za dlugo dobrze...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry