reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej u mnie dalej nic..... To znaczy miałam całą noc skurcze co 10 minut, ale na ktg nie ma za bardzo ich widać. Położna mnie badała o 6 rano, nie mogła znaleźć szyjki i stwierdziła, że wszystko zamknięte. A lekarz wczoraj mówił że szyjka złagodzona i rozwarcie na 1 cm. A te badania bolą!

reklama
Przyszła mamusia spokojnie...wiem że te badania są mega nieprzyjemne.Ja skurcze miałam cały dzień w czw ale takie ze ktg pewnie by ich nie wyczuło, dopiero na następny dzień koło 11 zaczęłam kurwow** :) Kurcze jak sobie przypomne jak klęłam to aż mi wstyd heh Dobrze że tam sami Anglicy...tzn mam nadzieję:) Bo najpierw dali mnie na salę taką open space i tam sobie właśnie klęłam w nieboglosy , teraz się z tego śmieje:d

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka dałaś radę bez maszynki:-) :)
Wiesz jak oglądam zdjęcia brzuchów dziewczyn to chyba popadam w doła. Mój brzucho nigdy nie był płaski, to i teraz po 3 dziecku nie będzie, niestety. Muszę poćwiczyć, ale za to waga idzie w dół, bo nie mam czasu jeść.
Fajnie że już idziecie do domku.

Misia bez czapki???? No wiesz...jak tak możesz denerwować starsze pokolenie?:p
Jak minęła noc? Doczytałam że cycowo. Oj te nasze głodomorki..

Olisia gratuluję! Doczekałaś się. Witamy Twoją córeczkę❤ Anie są super! ;)

Chybra ja też ziewam wszędzie gdzie usiądę.

Pumelova ja nawet nie wiem czy jestem głodna, bo nie mam czasu pomyśleć. Wieczorem jestem jak mąż się trochę zajmuje Mają, to mam czas pojeść.
Mój też wspominał na temat pożycia, ale szczerze mówiąc , nie mam do tego głowy i siły. Do końca połogu jak pójdę do lekarza, to nic z tych rzeczy.

Ola W zazdroszczę podejścia położnej:) moja się bardzo przejmuje rolą.

Aim powodzenia u fryzjera.

Ewella fajnie że chociaż na powietrzu malutka spokojnie śpi. My też lubimy być na spacerku.

Jenny zazdroszczę ci poukładania i spokoju.
Jeśli co kolwiek się pojawia, to myślę że nie masz powodu do obaw. Zobaczysz co lekarz powie.
Mam takie same odczucia względem maleństwa. Raz chcę się nacieszyć tym okruszkiem, a za chwilę myślę kiedy ona urośnie?

Madwoman kciuki!

Przyszła mamusia kciuki!

Kasia ja ze szczęścia tylko w szpitalu płakałam, a w domu to wyłam z jakiegoś przygnębienia, smutku. Na szczęście jest trochę lepiej. jak mała długo się drze to jeszcze to wraca, ale ogólnie ok.
Fajnie że malutka po butli tak się wyciszyła. Takie rzeczy cieszą.
Muszle są super.

Maja w nocy trochę pospała, ale od 6.00 armagedon. Zasnęłyśmy o12.00 i ja się obudziłam, a ona JESZCZE śpi. Brodawki mam zpowrotem zjedzone. Jak się obudzi to się nakarmimy i idziemy na spacer, mimo upału. Nie wysiedzę z nią w domu. Lecę coś zjeść bo padnę.

Aim super babcia :D i fajnie, że jesteś zadowolona :)

Pumelova właśnie ja tak się zastanawiałam dlaczego na ogrodzie nie siedzicie w cieniu ale już rozumie lubi młoda chłód :D będziecie chodziły jesienią i zimą na dluugie spacery :p
Mama uspala Ige też miałam zasnąć ale jakoś nie umie chyba za gorąco jest a jestem mega zmęczona i głowa mnie boli...

Dziewczyny czekające na poród ani się obejrzycie a będzie po wszystkim ale wiadomo najgorsze czekanie... powodzenia ! :)

Ja o pozyciu myślę bo już bym chciała ale najpierw lekarz, mam 1wrzesnia wizytę ale będę jakieś tabletki chciała anty. Bo nawet nie chce myśleć o drugim dziecku jak narazie... ;)

To ja dziwna chyba jestem, bo zdecydowanie nie chciałabym noc przyspieszać, a wręcz dla mnie ten czas za szybko płynie. Dziś wieczorem Grześ kończy miesiąc, nie mam pojęcia kiedy to minęło. Cyckowania ciąg dalszy od północy Grześ po raz 10 ssie. Po za tym aniołek. Przychodzą mnie sąsiedzi odwiedzają to się nie nudzę i nawet książkę zaczęłam.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja właśnie podczas karmienia czytam, chyba nigdy w życiu nie miałam tyle czasu na to jak teraz! Wcześniej było mi zawsze "żal"czasu na książki bo w głowie miałam tryb pt lepiej ten czas przeznaczyć na naukę -.- a teraz karmienie jest zbyt krótkie bym mogła się efektywnie uczyć podczas niego więc opcja książki jest idealna :D

Aniek z 1 str tak, a z 2 to moje pierwsze dziecko i wielu rzeczy nie wiem... a szukanie w necie wiadomo jK sie kończy ;) wiec wolałabym, zeby ta położna przychodziła i np powiedziała mi czy nie jest przeziębiony, bo ciagle płacze robi sie czerwony i sie poci. Czy to bardziej kolka czy co. No i pytania jakies bieżące.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry