reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny czy któraś z was miała zakładany ten cewnik foleya na wywołanie porodu? Boli to zakładanie? Jakie to uczucie jak już jest umieszczony?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Olisiaa dużo z nas miało cewnik. Mnie nic nie bolało ani zakładanie ani później. Tylko czułam jakby mi się siku chciało. Tyle że mi przez 24 h nie wypadł. Trochę tylko skróci szyję. Emol mówiła że nie mogła siedzieć.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone haha dobre:D na dworze jeszcze nie karmilam, unikam wychodzenia tak żeby była głodna - wstyd przyznać ale nie wiem czy ogarnę bo w domu karmię tylko na rogalu. U znajomych karmiłam na poduszce tez.
Haha też w takich momentach nie wiem co zrobić ale zazwyczaj po prostu leżę:D

Ewella no i widzisz pięknie:-) będą lepsze dni :-) moja śpi ładnie ale jest wymeczona bo ja po śniadaniu przetrzymalam;-)

Katja a jak krople? Ja zaczynałam od 15 co 3h a teraz daje 8 kropli też nie częściej niż co3h ale młoda rzadziej je więc wychodzi co 4 gdzies.

Olisiaa Ty kiedy idziesz do szpitala? Pon/wt?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia12 chodzilyscie normalnie z tym cewnikiem i workiem na mocz czy to jakoś inaczej wygląda?
Pumelova prawdopodobnie we wtorek.
Moja gin powiedziała że jeśli do poniedziałku nie urodzę to mam się zgłosić we wtorek na IP bo to będzie już ciąża donoszona i mnie przyjmą bez skierowania

Dlatego pytam jak to wygląda bo widziałam dwa rodzaje tego [emoji13]

Olisiaa ja miałam cewnik i po prostu jest dziwne uczucie przy jego zakładaniu, ale chodziłam w miarę normalnie. Ten cewnik/balonik jest w pochwie, a z niego idzie taka gumowa rurka, którą mi przykleiła babeczka plastrem do uda co by nie dyndał:-p Ok 10 mi go założyli, miałam 2 h mocnych skurczy i później o 18 mi wypadł, a rano na porodówce dzięki niemu miałam 3 cm rozwarcia na dzień dobry.

Chybra dopytuje bo ciocia mi mówiła że prawdopodobnie jak się nie ruszy to właśnie cewnik mi założą. Ja jak byłam na wizycie u gin 1.5 tyg temu to miałam 2 cm rozwarcia, na ktg czynność skurczowa macicy jest z tym że nie mam skurczy porodowych i dlatego się zastanawiam co mogą zrobic

reklama
Do góry