reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra fajnie że z Leonem tak się układa. A jeśli masz taką możliwość to faktycznie skorzystaj z pomocy rodziców.

Kasia serdecznie gratuluję! ❤Witamy Emilcię. Napisz coś więcej jak znajdziesz czas.

Pumelova mała spała cudnie przy akompaniamencie tatusia, niemal do ucha. Jak udało mi się go przekonać do spania na boku, to Maja od 2.15 do 10.00 nie pozwoliła mi spać.
Długo czekałaś na kasę z macierzyńskiego od poskładania papierów?
Brzuszek też mam lepszy niż przed ciążć, trochę skóra jeszcze wiotka, ale poradzimy sobie z nią.
Puszczamy sobie muzyczkę i staram się wychodzić codziennie z dziećmi "do ludzi"zawsze kogoś spotkam i pogadam.

Linoone zazdroszczę. Ja dziś spałam od 10.00 do 12.00 . Żartuję, dobrze że dzidziuś pozwala Ci pospać.

Ewella oby twojej córeczce to spokojne spanko już zostało i dała mamusi czas na odpoczynek.

Katja łączę się w bólu niewyspanych.

Olisia ja nigdy nie miałam, ale podobno nie jest to takie straszne.

Moja gwiazdeczka o 2.15 się obudziła z płaczem i tak już do 10.00 ciągle kwękała, płakała i nawet wrzeszczała. Chyba nie od brzusia bo purtała, głodna też raczej nie była bo ciągle ciumkała cyca, bo to ją uspokajało. Nie mam pojęcia o co jej chodziło?? O 10.00 zasnęłyśmy obie i tak do 12.00 . potem poranna toaleta dla Majci i zdążyliśmy z młodym zjeść teraz śniadanie. Malutka śpi ,to idę się ogarnąć bo wyglądam jak zombie.
Co do ubrań to muszę w szafie zrobić pustkę i kupić coś nowego, ale narazie krucho z kasą, każdy grosz trzeba włożyć w dom, żeby jak najwięcej zrobić. Też lubię New Yorkera i c&a . Tęsknię za moimi letnimi sukienkami ślicznymi, które kupiłam w zeszłym roku pod koniec lata, ale one nie nadają się do karmienia, niestety. Uciekam, do później.
Aaa mają wasze bobasy trądzik niemowlęcy na buzi?

reklama
Aniek mój Kuba ma tragiczny trądzik... pytałam położną, pediatrę czy nie mogą nam coś na to poradzić i każdy kazał czekać... najgorzej jest na czole, pupka gładziutka mięciutka a na buzi poligon...

Aniek moj ma tradzik chociaz polozna za kazdym razem jak jest u nas mowi cos innego.
Kazala delikatnie przecierac octeniseptem zeby sie za bardzo nie roznioslo.
Mysle ze po pologu spokojnie mozemy zaczac cwiczyc.

Kasia gratuluje.

Pumelova mam nadzieje ze moj nastroj poprawi sie szybko bo wykoncze siebie i wszystkich dookola..
Ja jeszcze dostane taka wyplate troche 100% troche 80%

Ale dostalismy jednak becikowe bo to dochod za 2015 a nawet 2 bo jeszcze od prezydenta miasta.

Nikka u nas też buzia w krostki. Pupcia śliczna a na policzkach sajgon. Też położna mówiła że to samo przejdzie . od kilku tygodni do KILKU MIESIĘCY.:hmm:

Jeszcze mam szybkie pytanie odnośnie pampersów.
Jedne są białe, a z innego opakowania całe w takie zielone wzorki. I moje pytanie- nie wiecie jak mogę rozpoznać te z wzorkami, bo wolę je od tych białych, a wywaliłam opakowania i nie wiem czy się różnią???

Liluli właśnie zastanawiam się nad octeniseptem, ale czy to skóry nie wysuszy??
Fajnie że już dostaliście kasiorkę. a od prezydenta to tak okazyjnie, czy u was się należy?

Aniek42 te w zielone kropki to chyba activie baby one są w takim zielonym opakowaniu a tamte to chyba premium Care są w beżowym opakowaniu
Ale niech się wypowiedzą dziewczyny które używają [emoji3]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chodzi mi o te kolorowe. 20170729_141116-1.jpg

Załączniki

• 20170729_141116-1.jpg
    20170729_141116-1.jpg
    613,7 KB · Wyświetleń: 99
Olisia mi się wydaje że opakowania były podobne złoto, zielono, białe.
A activ nie są dla starszych dzieci???

Olisiaa u mnie dziś akcja błysk... przez tydzień nic nie robiłam to dziś się wzięłam za łazienki i podłogi tylko mąż poodkurzal bo dla mnie to już za dużo...
Oni pojechali nad jezioro a ja z mopem mogłam spokojnie zasuwac :D właśnie usiadłam na kawkę i ciasto :D później prysznic i tak pewnie dzień zleci :D
Boję się upałów... u nas ma grzać od jutra do wtorku... w szpitalu będzie tragedia.

U mnie wygląda to tak że mam się zglosic we wtorek na ktg, a w środę na patologię... skierowanie już mam.

Generalnie to czuje się teraz dobrze, kręgosłup nie boli tak jak wcześniej wiadomo obracanie z boku na bok to problem ale nie ma tragedii.

Mąż już też wyczekuje bo piwka by się napil a od tygodnia nie tyka :D

Chciałam dziś leczo robić ale mąż stwierdził że mam dac looz no to zamawiamy pizzę :D

Mnie też kumpele magluja czy coś się dzieje ale grzecznie odpisuje... :) może moje dziecko chce być sierpniowe bo miesiąc cieplejszy się zapowiada :p

U nas też w kółko wydatki, właśnie się zastanawiam kiedy macierzyński splynie będzie ciężko w sierpniu... Ale chyba mają 30 dni na wypłatę od złożenia wniosku. Ja akurat wszystko załatwie w biurze naszym a do ZUSu zawoza 2 razy w tygodniu to może sprawnie będzie :D a jeszcze od 1 sierpnia wniosek o 500+ można złożyć na nowy okres to akurat coś dodatkowo wleci :) becikowe wlasnie nie wiem czy nam będzie przysługiwało... U nas też jest dodatkowy 1000 nie pamiętam czy to fachowo się jakoś nazywa ale o niego trzeba pytać więc zwróćcie uwagę, w opiece o tym nie mówią wprost :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry