reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Bab gratulacje :)

Aha jakie fajne zdjecie :)

Aim No chyba przytulenie by nie pomogło na kolke. Chociaz ja to juz sama nie wiem... od nadmiaru płaczu i krzyku mojego na nowo zgłupiałam i juz nie odroznic zadnego płaczu..

Moj dzis kończy 20 dni.
Zaczal ulewac... ze dwa razy tak, ze az noskiem...

dzis rano ładnie zjadł, a potem miał napadowe krzyki. Wygladalo to jak typowa kolka-cos go nagle i bardzo zaczyna bolec... nie ma problemow z kupa. Robi normalna 2-3 dziennie. Ale z gazami ma. Dzis rano gazy mu odchodziły, wiec moze dlatego łatwiej sie opanowało ten krzyk :( zobaczymy jak dalej... krople delicol ani kolzym nie pomagają. Zobacze jak espumisan, ale podobno po miesiącu mozna, wiec jesCZe tydzien hardkoru przede mna

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Uznałam że w sytuacjach kryzysowych (dla mnie, bo wczoraj pierwszy raz od kilku lat płakałam z bezsilności) będę go tak brać, na szczęście rano tak go na rękach uśpiłam i odłożyłam do kołyski że śpi cały czas, choć już z godzinę temu powinien się obudzić jeść o_O także odpoczęłam i czuję się dużo lepiej, ćwiczyłam, zjadłam na ciepło śniadanie i nawet zdążyłam kreskę na oku zrobić :D mam siłę znów się nim zajmować <3

Jenny rana szybciutko się zagoi i zapomnisz, podmywaj się często i nie siedź za duzo, lez!
Odciagalam parę razy bo moja w nocy nie jadła więc mam mały zapas :-) i też mam torebki po 20 40 ml ale wszystko mrozilam bo szkoda wyrzucić a zawsze można 2 rozmrozic. Mam max 50ml w jednej.
Ja nie smaruje bo czytałam że sucha skóra jest na poczatku, mojej się łuszczyla na stopach i dłoniach i samo przestało. Też kapie w emolium.
Nie poddawaj się z kp:* baby blues minie! U mnie trwał miesiąc ale chyba się skończył bo w tym tygodniu nie płakałam [emoji16]

Ewella powies mokry ręcznik w pokoju to nie będzie tak sucho:) pociesze się że moja ma już momenty kiedy nie śpi i - uwaga - nie płacze! :-) może to po prostu mija..
Na pewno się najada! Dasz jej mm to ci się mleczko nie wyprodukuje. Miałam takie 2 dni że ona ciągle płakała w 3 tyg życia i mi minęło samo, czytałam że to etap gwałtownego wzrostu i dziecię ciągle je i moja jak nie jadła to płakała. Moja ciocia mówiła mi wtedy że płacze bo u mamy najlepiej to mnie szantażuje:D zaczęłam ja odkładać do łóżeczka kilkanaście razy to w koncu się uspokoiła.

Katja a ten sab simplex dajesz regularnie? Mi dopiero teraz działaja jak tydzień dziś mija odkąd daje co 3h tzn tak działają że puszcza baki, bo kupa zazwyczaj idzie z placzem.
Moja też wiecznie chciała, w nie ma teraz może 3 tyg? Tak jak pisałam ewelli miałam takie 2 dni że tak na mnie wisiała. Potem pieluszki zaczęły być cięższe - czyli więcej je od tego czasu
Wg internetów nie da się przejść kp, ja moja raz 8h na piersi miałam:D

Karuzela a ile ma Kubus? Czekam na te łezki pierwsze[emoji7]

Może i ja się wezmę za te ćwiczenia? Eh nie chce się:p

Joanna_d może ma plesniawki i ja boli jak ssie? Po co się męczyć, jeśli faktycznie tak ciężko:**

Ola W ja jak odciagam to wszystko co się da jedna ręka to robię, najczęściej jem:D

Emol skonsultowalam się z ciocia i ustaliłam budzenie co 5h bo jest jeszcze za mała na przerwę nocna:) więc tak będę robić.

Misia w nocy jest chyba bardziej tłuste tak kojarzę:-) dokładnie odblokowali sie, zaszli tydzień przed zabiegiem:D wyobrażasz sobie ta radość jak ten uśmiech będzie już swiadomy? Wyczekuje go juz[emoji173]

Maziajka na nocki nie narzekam bo przesypia ladnie:-) ale nie codziennie jest tak fajnie :D

Paninka super imiona :-)

Aniek faktycznie zapomniałam brać witaminy.

Aha83 a podajesz kropelki jakieś? Zastanawiam się czy to ten sab. Usiłuje ogarnąć to ulewanie nutritonem ale ciężko mi idzie podanie tego. Śliczne zdjęcie[emoji173]

Bab gratulacje@[emoji173][emoji173][emoji173]

Katja ja 2 bluzki w hm a tak to noszę bluzkę na ramiączkach pod bluzki

Aim to pewnie przejściowy kryzys, będzie lepiej:) wyspany człowiek inaczej patrzy na świat

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Bab gratuluję [emoji169]

Pumelova podaje delicol, ale nie przed każdym karmieniem, raczej tak pilnuje, żeby było co drugie i czasem jak widzę ze się męczy to podaje espumisan, ale to doraźnie w gorsze dni. Na ulewanie nic nie daje .

Bab gratulacje!
Chyba u nas jest ten skok rozwojowy. Bo w nocy wstawal co zasnął to za godzine, głodny i cyc mu nie wystarczal i musiałam butlę podawać. O 7 rano tak plakal. Pierwszy raz nam się zdarzyło aby tak płakał aż łzy leciały. Cycka nawet nie chciał, odpychal się a jak nawet miał kapturek w buzi to płakał i nie zaciągnął się. Skończyło się na butelce. Poszedł spać. Więc zaraz wstanie bo 3h mijają.
W dzień śpi po 3-4h a w nocy po 1-1.5h a mąż wczoraj do mnie ze chce gdzieś na 4 dni pojechac... dopóki jedzenie się znowu nie unomuje to nie chce słyszeć o żadnym wyjeździe :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam po 1 nocy w domu. Szykowałam się na masakrę, a tu odpukać Leoś jadł o 22, o 2 i o 6 z kupkami, bez awantur:blink: Jestem mega wyspana, wieczorem już wyszłam sama na spacer, codziennie chcę wychodzić się wietrzyć, w domu wszystko porobione. Jest całkowicie inaczej w porównaniu do powrotu z Kacprem ze szpitala.
Waga moja to 63 kg, czyli jeszcze tylko 2 kg do wyjściowej wagi , rodziłam w pon :blink:
A no i mleko mi się pokazało więc ściągam i daję na zmianę z mm, póki co to daje radę;-) ;) Kacper mówi na Leona dudu , czyli dzidziuś:-D Muszą się do siebie przyzwyczaić.
Z innej beki szwy mnie strasznie ciągną dziś. Nie wiecie może ile czasu można używać Tantum Rosa , codziennie nowa mieszankę robię.
A i od kiedy można takiego smrodka kłaść w bujaczku i nosić w chuście?
Przesyłam moc:*

Ostatnia edycja:
Do góry