reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie mam pomysłu co robic.... tak go gazy męczą, ze masakra. Juz zaczynam die zastanawiac cyz ostatnio jak sie tak męczył i zrobił kupę i spał 4h (świadomie mu przedłużyłem przerwę w karmieniu i świadomie po 4h obudziłam) i czy spał spokojnie bo mu ulżyło czy bo sie wypłakał na maksa... chce mu pomoc, a nie wiem jak :( serce mi pęka jak słyszę ten płacz. A jeszcze do tego tak bardzo mnie dzis boli z jednej strony...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Karuzela Max 40 min mi kazała, po 20 min na każdej piersi. Jeśli nadal głodny to butla 30 ml.
Mam nadzieję że bilurbina spadnie.

Co do ciemnienuchy myślę że u nas nie będzie problemu z wyczesaniem. Ale misia Twój Grześ ma sporo włosków więc możesz mieć problemy. Ale z tego co mi mama mówi to te włoski się wytra i za miesiąc czy 2 nie będzie po nich śladu. Mam nadzieję że nie, bo nasze dzieciaczki tak ślicznie we wloskach wygladaja <3

Bab czop to taka galaretka. Raczej nie przypomina okresu. To jest coś "innego" dlatego widzisz i wiesz "o czop mi wyszedł" ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ta ciemieniucha to u nas narazie w obrębie brwi i czoła jest. A włoski już się na górze wytarly. Śmiesznie wygląda ż taka lysinka :-)

Leżę obok i.slysze jak mu się przelewa w jelitach. Kupek u nas więcej i się zastanawiam czy espumisan tak dziala czy to moje mleko "Tak przez niego przelatuje" :-/

Piszecie o brzuszkach i końcówce ciąży, taka abstrakcja to dla mnie jakby to wieki temu było:-)
My będziemy szczepic 6w1 a później pmeumo i rota.

Emol czy przy takim systemie Ty wogole.spalas??? A myślisz że rozchulalas sobie tym laktacje czy dalej będziesz dokarmiac mm?

Ola współczuję, mój też dzis się męczy biedaczek. Pruta sobie ale kupy nie ma. Już go masowalam, termofor poszedł, nawet windi i nic :(
Emol mi się nie wytarły :) może Grzesiowi też zostaną.
Bab mój był jak pestka z brzoskwini na wielkość lekko podbarwiony krwią. No i odchodził na raty, tzn kilka takich glutkow o konsystencji między galaretka a kislem. No już lepiej tego nie opiszę ;P

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Saba ale śliczny synek!! [emoji4][emoji7][emoji11]
Ewella - piękność! A jaka dzika poza! [emoji11]

Zuza gratuluję! ! [emoji4][emoji7]

Patuszka my mieliśmy mega ulewanie, łącznie z nosem. Uzywalismy Nutriton ktory extra zageszczal mleko i bardzo nam pomogl!
Lepiej odbijac jednak bo mielismy naprawde nieprzyjemna sytuacje wczoraj. ..
Torbielą się nie martw na zapas - moja Maja po wylewie miala kilka torbieli ktore jej w niczym nie przeszkadzaly. Czesc sie wchlonela a czesc nie- ale sporo dzieci zdrowych ma torbiele tylko ze nie kazde ma usg . Wiec rodzice nawet nie wiedzą. ..

Polecam na Polankach w poradni dr Michalską - jest swietna!!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek, brałam Seronil i Pramolan na noc. Powiem ze fajnie bo nic nie czulam szczegolnego tylko po jakims czasie odkrylam ze jestem bardziej wyluzowana ogolnie i napiecie puszcza.

Alex omatko ale wam sie polozna trafiła brrrr [emoji3]

Pumelova - hmm ... co do odbijania to ja przekladam malego ponad moim ramieniem i on naciskajac brzuszkiem sobie beka... [emoji4]

Emol super extra waga!!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola nie wkręcaj sobie że małemu coś jest przez Ciebie. Jedne dzieci są spokojne inne bardziej absorbujące. Każda z nas boi się o rozwój swojego dziecka, ale nie można dać się zwariować. To co bobaską teraz dolega, to minie.
Z naczyniakami nie pomogę, bo my nie mamy. Odchody mogą się pojawiać i zanikać przez 6 tyg. Tylko krwotok, gorączka, albo specyficzny zapach zgnilizny to powody do niepokoju

Moja malutka dziś pierwszy raz po kąpieli tak strasznie płakała że w żaden sposób nie potrafiłam jej uspokoić. Jak by ją ktoś ze skóry odzierał i trzepała rączkami.(ogólnie nie lubi się kąpać i ubierać) Ponosiłam aż się uspokoiła, przy cycu zasnęła ok.23.00 i śpi słodko do teraz tylko tak chełka na spaniu.

Ewella żeby nie było. Ja codziennie biorę prysznic, :tak:ale właśnie wieczorem jak mąż jest, a jestem przyzwyczajona rano i wieczorem.

Emol gratuluję kupek!

Aga_km no na siłę jej do smoka nie zmuszę. Będziemy próbować . Oby Twoja Jagodzia nic nie wydziwiała, chociaż myślę że większość dzieci tych starszych tak musi odreagować.

Linoone no ja jak z domu wychodzę, a wychodzę codziennie , to też się robię na ludzi. Oko podmalowane i włosy umyte. Na szczęście już mi urosły, że mogę je spiąć i nie muszę modelować. Po domu chodzę w biustonoszu i krótkich spodenkach jak jesteśmy sami i w podobnym zestawiku śpię.

Abed ja też właśnie miałam lekarkę do której chodziłam z chłopakami i była moim rodzinnym, jak przyjaciółka. Znamy się od 24lat. Wszystko nawet przez tel.załatwiłam i o każdej porze. I dziś się dowiedziałam że od tygodnia jej nie ma. Zostało jej ok.3 mce.życia.... Do innych lek.nie mam takiego zaufania jak do niej.

Karuzela nie mam pojęcia jaka jest norma. My mamy ok12 pieluch na dobę, czasem więcej i w prawie wszystkich mamy albo brudno, albo taka rzadka jajecznica.
Mnie też się wydaje że temat brzuszka dotyczył mnie wieki temu;)

Misia faktycznie Grzesiowi nie dasz rady szczotką. A położna mówiła, że moźna grzebieniem dla dzieci, albo szczotką dla dorosłych z włosia. Chodzi o to żeby do skóry był dopływ powietrza. My mamy już na zapas szczotkować 2 razy dziennie dość mocno.

Kylesa dziękuję. Poproszę jutro na wizycie o jakieś piguły lekarkę.

Rano idziemy do lekarza na wizytę. Ciekawe do kogo mnie panie zapisały? Nie ma tam teraz za wielkiego wyboru w lekarzach. Chyba będę musiała się do innej przychodni zapisać.

reklama
Do góry