reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek karmnik to pewnie tylko przez neta, a ogólnie są też dostępne w niektórych sklepach stacjonarnych i brafittingiem :)
Ola pierwsze słyszę o tych naczyniach i co do nich ma neurolog? My dostaliśmy skierowanie do poradni chirurgii onkologicznej na konsultacje. Muszę się w końcu zapisać. Co do odchodów to mogą być ze skrzepami tylko małymi nie takimi jak przy SN.
Ewella my też gluty wyciągamy i dziwi mnie bo raz są za godzinę nie ma, a nie wyciągam bo spał.
Emol no na razie jeszcze nie używam nic poza alkoholem ale nam davercin w domu to jakby coś się działo to mogę zareagować. Dziś za to mój nie robi kupek tylko jakieś kleksy. Jak po kąpieli nie pójdzie będę kombinować z rurka chyba.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, dziś wypadł mi taki duży glut krwisty, nie wiem, chyba skrzep. Ale był spory, tak ze 4cm na 2cm. Czy to normalne? Jestem 3tyg po sn.. wypadł po dłuższym spacerku. Zwykle po wysiłku mam większe odchody, ale czegoś takiego jeszcze nie było..

Ja też nie ogarniam tych szczepień. Ale decydujemy się na 5w1 + pneumokoki bo są obowiązkowe. Najbardziej się boję, że nie rozpoznam że mały jest przeziębiony czy coś i mu zaszkodzę tymi szczepieniami..

Ja to codziennie prysznic, czasem 2 razy nawet. No i codziennie jestem zrobiona, makeup i włosy obowiązkowo. Nie znoszę siebie takiej rozmemłanej, więc wolę krócej pospać, ale wyglądać jak człowiek [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ja tez 2 tygodnie po cc i mam czerwone i skrzepy zwlaszcza po karmieniu. Co do szczepien to ja starszego syna urodzilam w uk i tam byl szczepiony po skonczeniu 6 tygodni tak jak w polsce. Ja ufam swojemu lekarzowi i jesli on nie widzi przeciwskazan to ok. Mysle ze powiklania co poniektorych chorob moga byc gorsze jak dziecko zlapie.

Emol super że się udalo! Powiedz mi a ile byl przy piersi co te 2h?

Coś ostatnio nie mogę złapać zakrętu ale i tak jest lepiej bo dziś i pranie i zmywarka i porządki ogarniete ;-)
Jutro znowu jedziemy na kontrolną bilirubine, oby fajnie spadła bo już mam dosyć tego mieszanego karmienia. Żeby było śmiesznie to wg ważenia położnej Kubuś słabo przybiera a od wczoraj mamy wypożyczone wagę i kompletnie inna waga nam pokazuje. A był przed karmieniem i po zrobieniu kupki wiec waga powinna być normalna. Zwariować idzie.

A czy jest jakaś norma ile może być max kupek na dobę przy kp?

Nie wiem czy któraś z Was się zmaga ż ciemieniucha ale polecam preparat ż ziajki, fajnie złuszcza.

Linoone mogą być takie skrzepem, nawet wielkości jajka.
Ola już myślałam że coś orzegapilam z tymi naczyniakami. My na szczepienie idziemy jak mały będzie miał 2 miesiące. Tak poprosiłam i tak nas kobietka zapisała, pneumokoki po 2 tygodniach. Karuzela po 6 tygodniu może być i 10. A wcześniej 3-4 o objętości łyżki stołowej i sporo kleksow :)
Kurcze myślałam że ciemieniucha to ok 4 miesiąca. Trochę się jej obawiam z tymi Grzesia włosami jak ja to wyczesze. Szczotka dla niemowląt nie na szans :)
U nas nadal bez kupy :/ no trafi mnie coś.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja mam pytanie o ten czop śluzowy. Czy to wygląda trochę tak jak przy pierwszym dniu okresu? Bo właśnie się podtarłam i dużo śluzu zabarwionego krwią. Czy to ten czop odchodzi?

Inka i u mnie podobnie, wróciłam z ktg i było kilka skurczy ale mała dalej w brzuchu. Czop chyba też odchodzi albo gęsty śluz. Bzyki były wczoraj i cisza. Stwierdzam że wywoływanie porodu nic nie daje. Jak ma przyjść pora to samo się ruszy [emoji3]
Spacerek też zaliczyliśmy dzisiaj myślałam że do domu nie dojdę tak mnie krzyż zaczął bolec, więc kto wie moze, może

Co do szczepień to u nas refundowane a o pneumokokach to nie wiem za wiele

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bab ja ostatnio miałam śluz zabarwiony na różowo, nie była to "żywą" krew i mogło naczynko pęknąć jakieś. A czop to raczej gęsta twarda galareta-zelatyna może by właśnie z krwia

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry