reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej. Wróciłam z ktg . 1 skurcz także Igor dalej chce mieszkać w brzuchu... odchodzi mi czop. Jest żółty... mąż wczoraj zgodził się na bzyki☺☺☺

Zrobił mi się jęczmień na powiece i wyglądam jakbym dostała wpier....l. byłam u rodzinnego przepisal maść. Mruganie mnie boli.

reklama
Pumelova a jaki masz rozmiar tych staników? Bo się zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy nie będą za male, bo rozmiarówka mocno ograniczona...

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Też mnie brzuch swędział na końcu i to była oznaka wielu rozstępów, na szczęście teraz gdy brzuch wraca do swoich rozmiarów zmniejszają się tak jak podejrzewałam.

Bark, stwierdziła gdy go po prostu oglądała i macała. Ale upewnimy się jutro rano.

W ogóle jutro wychodzimy. Syn nie ma żółtaczki, usg brzucha i głowy miał robione i rano się wszystkiego dowiemy:blink: Aa no i jeszcze o tym naczyniaku pewnie pogadamy .
Także no. W nocy podejrzewam, że nie pośpię, trudno, ostatnia noc tutaj!!!:laugh2: Tylko mąż mnie wnerwił, bo miał mieć wolne do końca przyszłego tyg, a tu mi dziś mówi, że chyba we wt już idzie. No to mi się napomaga...

Tea ja też przysypiam, boję się cyckiem młodego zadusic to czasem na spiocha go karmie na leżaco, ale wtedy to w ogóle masakra bo spimy oboje.
Pumelova przybije ci piątkę, mi też się zdarza się nie przebrać do snu, ale i tak często zmieniam ubrania bo mnie Grzegorz obsika czasem :)
Emol dawercin dostaliście?
My dostaliśmy antybiotyk na oczko i skierowanie na ponowne badania krwii. Tsh wyszło dobre bo 1,08 ale morfologia jakąś taka rozjechana :/

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia nie żebym się cieszyła że jesteś nieogarnięta, ale fajnie że nie jestem sama.:tak:
Gdzie te effuniaki można kupić stacjonarnie czy internet??

Tea współczuję przepraw z synem. Ja się z moim na chwilę kładę, poprzytulać. W wakacje pozwalam mu długo oglądać bajki do zaśnięcia i jakoś leci.
Oby szybko ten pempuszek się zagoił Liwci.
Myślę że jak masz szwy wyciągnięte, to mogła byś na chwilę się do wanny wygrzać?

Pumelova muzykoterapia dobra sprawa!
Fajnie by było gdybym mogła się też rano każdego dnia okompać.:wink:
Ze smokiem będziemy próbować do skutku.

Emol a ty chcesz szczepić dodatkowo czy tylko na NFZ? Bo nie pamiętam czy pisałaś?

Ola W dlaczego chcesz uniknąć szczepień? Podobno bez szczepień nie będą teraz nawet przyjmowali do żłobka i przedszkola.
Ja szczepiłam chłopaków i naprawdę wszystko z nimi ok.trzeba tylko 2 dni wcześniej obserwować czy nie ma gorączki, kataru, kaszlu czy dziecko jest zdrowe.
Myślę że nic nie zrobiłaś Twojemu synkowi. takiemu maluszkowi naprawdę ciężko zrobić krzywdę.

Chybra ja po 2 dniach wyszłam po cc . w piątek byłam w domu, a od soboty mój mąż pracował od rana do wieczora, tylko od soboty do wt.nam obiady dowoził. Tak że wiem co czujesz kochana. Aaaa i jeszcze w tę pierwszą sobotę na noc go nie było bo pępkowe dla kolegów robił na budowie i tam został.:sorry:

My dziś pierwszy naprawdę dłuuugi spacerek. I Maja tak się skupkała że miała całe plecy przesrane i kocyk:D

Wlasnie - odnośnie naczyniakow - czytałam gdzies ze stanowią przeciwwskazanie do szczepień. Ale zapewne nikt mi tego nie da na piśmie.
Moj niestety był szczepiony. Ma naczyniaka na boku, a wczoraj zobaczyłam, ze tez z tylu główy. Planuje isc do neurologa z nadzieja, ze chociaz jakis indywidualny plan szczepień bede mogła midc.
I te cholerne plesniawki... i problemy z wyproznianiem. Naprawde tracę moc. Przy nim jestem spokojna i nie mam żadnej depresji ani nic. Ale po prostu szkoda mi go, boje sie o jego rozwoj. I troche sobie zarzucam, ze w ciazy byłam niespokojna i to moja wina, ze jest nerwusem takim teraz.

Chce uniknąć, bo sie boje nopow. Poza tym niektóre ze szczepień uwazam za zbedne. Nie jestem antyszczepionkowa. Po prostu boje sie skutków ubocznych, bo uwazam, ze szczepień jest za duzo i za wczesnie. W sąsiednich krajach szczepią np w 3 miesiącu, a nie w 1 dobie.
I wlansie to mbie tldenerwuje-kary finansowe, sądy, groźby odebrania praw rodzicielskich, nieprzyjmowania do zlobka/przedszkola... to jest po prostu jakis kur... reżim :/ a jak dziecko ma odczyny poszczepienne, to juz państwo sie nie interesuje.

Niby wiem, ze ciezko zrobic krzywdę i jak patrze jak lekarz go dosłownie przerzuca z ręki do ręki to wiem, ze to lajt. Ale wiesz-pierwsze dziecko, taka istotka bezbronna i jakas psychiczna blokada ;) miałam tak z pępkiem, ale położna środowiskowa mi pokazała co i jak i juz jie miałam z tym problemy :) a teraz juz nie ma kikuta, wiec zupełny luz

Ps. Jestem ponad 2tyg po cc. Nadal od hody podłogowe mam czerwone. A dzis dwa razy miałam taki mały skrzep. Czy powinnam sie tym przejmować?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U nas też od rana leci radio i Iga lubi przy nim spać :D a wczoraj wieczorem jak włączyłam jej kołysanki to płakała :p
Dzisiaj je co 2h jakaś głodna jest nie wiem..
I tak zauważyłam, że jak jesteśmy na dworze to nie ma zatkanego nosa nie kicha tak, a w domu to nos zatkany trzeba wyciągać gluty bo się męczy hmm...

Ola W u nas położna mówiła że jak chcemy później szczepic to jak będą dzwonić z przychodni to mówić że dziecko ma katar albo, że ktoś w domu choruje i nie wiesz czy dziecko nie jest też przeziębione. My jeszcze nie wiemy jak będziemy szczepic.

Tea oby pępek szybko się zagoil.

Aniek my też chodzimy na długie spacery ale to już od początku tak :) wychodzę jak tylko zje więc mam tak 2,5h na spacer ;)

Mi się udaje wziąść prysznic nie raz 2 razy dziennie :D drzwi otwarte i nasluchuje :D
I.wlasnie lecę pod prysznic :p

Misia tak. Davercin. Tez to masz?

Aniek właśnie po wizycie to tym bardziej nie wiem. Myśleliśmy aby nie szczepic skojarzonymi. Ale te pojedyncze mają całe komórki i też jestem rozdarta.

A jak mój nie umiał zrobić kupek to od wczoraj wieczora już 4 zrobił. Taka dumna jestem. I od razu lepiej sypia.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, hej [emoji3]

Alex - to Ci się położna trafiła [emoji1][emoji1][emoji1]. Czyli to koniec jej wizyt? Bo jak nie, to miej oczy na nią otwarte, albo namów partnera by sobie beknal a później pierdnal przy niej, jeżeli nadal będzie miała kurwiki w oczach to trzeba będzie sie na cacy pożegnać [emoji1][emoji6].

Pumelova - wybacz, ale uśmiałam się z postu i ściąganiu szwów i rozmowie na temat rozejscia i bycia luzniejsza [emoji1]. Daj sobie czas [emoji6]. Poza tym często bywa tak, że ciało po porodzie zmienia się na lepsze i Wasze pozycie może wiele zyskać - z Twoimi doznaniami na czele [emoji6]

Aha - życzę Ci powrotu do sielanki, życia bez alergii, i grzecznych Synkow :-*

Emol - brawo dziewczyno [emoji122]. Dajesz radę! Pięknie Ci Arturo przybrał [emoji4]

Aniek - nie tylko Ty esejujesz [emoji8][emoji6]. Brawo za piękne zejście z wagi. Dokupilam 2 smoki, z nuka i aventa. I o ile wczoraj się zalilam, że młoda zero zainteresowania wykazuje, tak już wczoraj udało się na chwilę z aventem, a dzisiaj cały 4h spacer (z 2 przerwami wybudzeniowymi ) odbył się z naszym pierwszym Lovi. Może rzeczywiście jest tak jak Pumelova pisała, Majeczka potrzebuje czasu.
Brak organizacji - ehhh, znam to [emoji1]. Tyle, że ja nie mam problemu żeby wstać z rana czy coś, tylko Mała co chwile płacze i przedłuża mi tymi swoim placzami wszelkie czynności (robię dosłownie wszystko na raty), a tym samym wyjście gdziekolwiek. Ale próbujemy się obie ze sobą zatrybic [emoji6][emoji3].
Młody też Ci swiruje? Aż się boję co zacznie Jagoda wydziwiac [emoji33]

Chybra - o kurcze... . Tez się biedna teraz nachodzisz od specjalisty do specjalisty . Oby diagnozy okazały się błędne, a Leonek super zdrowy i sprawny.

Inka - przyjemnego i efektywnego w skutkach bzyczenia się [emoji3][emoji110][emoji110].
Super, że czop odchodzi, zegar tyka [emoji4]

reklama
Do góry