reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Saba - sliczniutki [emoji173]

Ewella - ale cudna Iga [emoji7]

Zuza - gratulacje!!! [emoji3]. Witamy na świecie Dominisia [emoji8][emoji8][emoji8]. Wszystkiego najlepiej dla Was [emoji8]

Patuszka - trzymam kciuki za wizyty Tosi u specjalistów [emoji110][emoji110]. Dobrze, że wszystko chcą sprawdzić. Nie dziwię się, że płakałas, ja sama jak czytam posty o problemach dzieciaczkow to bardzo mocno to później przeżywam. Będzie dobrze [emoji8]

Dziękuję dziewczyny za odp. Zadzwoniłam i okazało się że pani mi przesłała na pocztę jak się przygotować, a ja nie sprawdziłam. Co do ubrań, to raczej jasne i w podobnej barwie/tonacji.

Ola W ja na taki spacer"do ludzi" byłam dopiero raz i to chwilę bo zaczęło kropić, a tak to jedziemy do nas do ogrodu i tam się wietrzymy, bo ja nie czułam się jeszcze na siłach . Wczorajsze wyjście do sklepu skończyło się przy drzwiach wejściowych. Mała zwymiotowała i powrót do samochodu. Ale może faktycznie być przestymulowany,tak jak mówisz.... jak na jeden dzień dużo atrakcji na raz. Musisz to przetestować. Myślę jednak, że nie ma to żadnego wpływu na rozwój, tylko teraz jest malutki i wrażliwy.

Linoone moja pyza też nie chce smoka, a ja nie wiem jak ją nauczyć. Na cycu wisi wzorowo.

Kylesa fajnie że już w domku jesteście.
Jeśli mogę zapytać , co lekarz na tę depresję poporodową zalecił? Miałaś jakieś tabletki? Ja się zastanawiam czy nie się przejdę jak tak dalej będę się czuła. Coś na poprawę nastroju by się przydało.
Nie zły sen:-D

Abed ja miałam obie brodawki zmasakrowane, teraz tylko jedna trochę mi pęka. Smarowałam na zmianę bepanthenem , swoim pokarmem, maść z witA , maść medela i wietrzenie. Muszle laktacyjne które polecała misia są super, tylko trzeba większy biustonosz.

Joanna gratuluję! ❤21.07 to był mój termin. Nie poddawaj się z karmieniem! Na pewno się uda. Życzę Wam zdrówka dziewczynki.

Chybra trzymam mocno kciuki za badania i wyniki małego Leosia.

Misia jaka waga Twojego Grzesia, super!!

Paninka nie fajnie że jeszcze teraz się musisz tak stresować. Wszystko człowieka dobija na końcówce i dodatkowe stresy nie są potrzebne. Tulę kochana.

Liluli ale ja się właśnie nie kłucę, tylko mi przykro jak ze wszystkim jestem sama. Czuję się jakbym była na ostatnim miejscu dla mojego męża. Wiem że to hormony i KIEDYŚ przejdzie. Ale chciała bym już czuć się normalnie.

Pumelova my też mamy jedno razem, jedno dzieci razem i resztę zdj. Maja.
Nie mam tej rurki o której piszecie, nawet nie miałam pojęcia że taka jest. Ja moim dziecią w bąkach i kupach pomagam/pomagałam końcówką termometru posmarowaną kremem.

Katja my mamy usg bioderek i badanie słuchu standard. Szczepić będę tak jak chłopaków, tylko obowiązkowe NFZ

Saba cudny❤

Ewella słodziutka Igunia❤

Patuszka ja tylko kp.tego małego głodomora i dlatego mnie ta fontanna zdziwiła. Dziś już ok.
Pierwsze słyszę o tym zagęszczaczu i w jakim celu, skoro ładnie przybiera?
Oby wszystko z twoją dzidzią było w porządku. Przykre że coś takim maluszkom może dolegać. Musi być dobrze!

Byliśmy na sesji od 16.15 do 20.00 moja myszka jest trudną modelką.:yes: Zrobiła 3 razy siku i 4 razy kupkę.:tak:wszystko do prania. Na szczęście pani była super wyrozumiała i przyzwyczajona do takich akcji.

Dzieki za wypowiedzi odnosnie szczepien. Ja zamierzam przeszukac wszystko w poszukiwaniu 5w1 no i pneumokoki nasze maluchy maja obowiazkowe ale doplace i wezme lepsza niz ta darmowa. Tak tez mi przytaknela pediatra

Mnie z synem naciecie bolalo w cholipe dlugo, sklejaly mi sie szwy itp.
Teraz w 6 dobie jeden szew mi sie lekko popuscil i odczulam ogromna ulge , moglam w koncu usiasc. Teraz odczuwam niewielki dyskomfort.

Ja nie smaruje masci po nacieciu sn niczym, lek gin powiedzial ze to jeszcze nie czas bo rany sie nie smaruje tylko dopiero blizne jak na spokojnie sie zagoi a jestem 2,5 tyg po porodzie.

Witajcie dziewczyny

Podczytuje was jak mam chwile I mimo dobrych checi nie mam kiedy odpisac..
Przy dwojce dzieci juz nie jest tak łatwo.. A kiedy wieczorem w lozku proboje nadrobic..najzwyczajniej w swiecie zasypiam z tel w reku..

Moj 7latek jest troche zazdrosny..choc juz mniej..najhorzej bylo na drugi I trzeci dzien..gdzie plakdl mi ze on nie wie czy jestem jego prawdziwą mama I czy ja go urodzilam..Na szczescie minelo..ale potrzebuje wiecej mojej uwagi..i np chce byc karmiony a czasem I ubierany...

Sara wczoraj miala tydzien :) ma juz 4kg..Poki co (odpukac) przesypia ladnie noce..z jedną pobudką na karmienie ok 1 czasem druga ok 4..Jak to u was z nocami wyglada?
U mnie 8kg mniej takze ciesze sie..ale ostatnie dni mam takie napady glodu..czesto siegam wtedy po jakis slodycz.. :/

Co do pani poloznej z kraamzorg ktora mnie odwiedzala przez 8dni po 3 godziny..to przysparzala mi wiecej pracy..Nie dosc ze chodzila w butach po domu I niemal ze w tych butach pskowala mi sie do lozka, jak juz miala cos ogarnac to zwyczajnie na odwal..Jeden raz zapytala czy moze poodkurzac I odkurzyla ale tylko moja sypialnie gdzie kazano mi odpoczac..Przy kazdej czynnosci nad moją malą mialam kilka pieluch, przewijak, I wszystko wokol ubrudzone z kupy..A najlepsze w tym wszystkim jest to ze gdyby ta pani tylko mogla to najchetniej zaopiekowalaby sie ale tatusiem ;)
Moj partner jest dosc mocno umiesniony..pani nieskrywala zachwytu..nawet moja obecnosc jej w tym nieprzeszkadzala..Kiedy tatus bral mala na rece pani komentowala ze wyglada to wspaniale..duze ramiona I malenstwo..i caly czas wpatrywala sie w niego..az my glupio bylo..Jednego dnia pani zastala mojego chlopa przy robieniu sobie zdrowych kanapek..byl kolejny powod do zachwytu jak on sprawnie I szybko kroi..i ze tak zdrowo je..Jednym slowem wpadl pani w oko.. ;)
Takze z mojego doswiadczenia z synkiem I teraz z corką stwierdzam ze nie mam szczescia do tej ich "dziwnej" opieki..

Serdeczne Gratulacje Chybra, Zuza ,Joanna i Saba duzo zdrowka dla was I dzieciątek:)

Ewella super foto Iguni z sesji.. :)

Dziewczyny jeszcze nie rozpakowane..3mam za was kciuki..powodzenia.. :)

Wszystkim zycze milego, spokojnego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Katja ponoć 5w1 są dostępne przez luxmed, enelmed itp. Bo mają oni jakieś umowy podpisane. Tyle że może być problem przy 3 dawce za rok.
Alex no proszę jaka kochliwa położna Ci się trafiła :D
U nas wieczorem Grześ 2 godziny nie spał do północy. Rozlądał się i gadał po swojemu to jak usnal to obudził się o 3.30 na 12 minut na cyca i pieluche i spał kolejne 3 i pół godziny.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka dziewczyny,

U mnie jakiś armagedon od dwóch dni. Maly jest niemozliwy,placze non stop,nocka tragedia... do tego ogólnie jestem zestresowana, po pierwsze zmiana miejsca,od moich rodzicow przenieśliśmy sie do teściów ,po drugie alergia Bóg tylko wie skąd [emoji21], po trzecie coś nie mogę dogadać się tutaj ze swoim ahhhh płaczę o byle co i Miki to wszystko ma na tych swoich malutkich barkach

Joanna , Zuza gratuluję

Saba, Ewella cudne dzieciaczki

Patuszka trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Do góry