reklama
Patuszka bo padneee [emoji16] retyy uwielbiam te ludowe porzekadła [emoji23]
Aniek my nie mielismy jeszcze takiej fontanny z Szymonem ( z Mają owszem, miala refluks i było bardzo hardkorowo). Ale wczoraj myslalam ze pogotowie trzeba będzie wzywac bo obudzil sie i zaczal sie krztusic (cofnal mu się pokarm) i nie moglismy mu tego ogarnac. Biedny plakal strasznie, bąble az szly z buzi, widac bylo ze to mleko siedzi gdzies w drogach oddechowych. Bylo tłuczone po plecach z głową w dół i w koncu sie udalo. Ale teraz trzeba do lekarza zeby osluchal bo boje się czy nie poszlo do pluc... dramat okropne przezycie... jak tu nie odbijac po kazdym karmieniu piersia.
Chybra wydaje mi sięze normalnie mozesz przejsc na inne mleko bo w szpitalu jestescie bsrdzo krótko. Jak moja Maja byla karmiona na wczesniakach najpierw nutramigenem a potem pre nan i do tego jeszcze moim to nikt nie mieszal stopniowo. Potem w domu rzeczywiście jak zmienialismy mleko po dłuższym czasie karmienia to lekarka kazala stopniowo po miarce wprowadzac nowe mleko.
Paninka strasznie mi przykro, że takie rzeczy ojciec odwala. Musi Ci byc z tym ciężko naprawdę...[emoji52] staraj się jak najmniej o tym myśleć moze bo Twoje zdrowie jest najważniejsze.
Joanna_d gratuluję! [emoji4] [emoji4] [emoji4]
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Aniek my nie mielismy jeszcze takiej fontanny z Szymonem ( z Mają owszem, miala refluks i było bardzo hardkorowo). Ale wczoraj myslalam ze pogotowie trzeba będzie wzywac bo obudzil sie i zaczal sie krztusic (cofnal mu się pokarm) i nie moglismy mu tego ogarnac. Biedny plakal strasznie, bąble az szly z buzi, widac bylo ze to mleko siedzi gdzies w drogach oddechowych. Bylo tłuczone po plecach z głową w dół i w koncu sie udalo. Ale teraz trzeba do lekarza zeby osluchal bo boje się czy nie poszlo do pluc... dramat okropne przezycie... jak tu nie odbijac po kazdym karmieniu piersia.
Chybra wydaje mi sięze normalnie mozesz przejsc na inne mleko bo w szpitalu jestescie bsrdzo krótko. Jak moja Maja byla karmiona na wczesniakach najpierw nutramigenem a potem pre nan i do tego jeszcze moim to nikt nie mieszal stopniowo. Potem w domu rzeczywiście jak zmienialismy mleko po dłuższym czasie karmienia to lekarka kazala stopniowo po miarce wprowadzac nowe mleko.
Paninka strasznie mi przykro, że takie rzeczy ojciec odwala. Musi Ci byc z tym ciężko naprawdę...[emoji52] staraj się jak najmniej o tym myśleć moze bo Twoje zdrowie jest najważniejsze.
Joanna_d gratuluję! [emoji4] [emoji4] [emoji4]
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
pumelova
Fanka BB :)
Joanna D najważniejsze że bez komplikacji [emoji173]
Katja rozumiem dzieki. Dziś spróbuje bo nas męczy brzuszek od wczoraj.
Zaczyna się chodzenie po lekarzach eh
Ja jeszcze nie wiem jak będę szczepic - ciocia mi coś tłumaczyła ale nie zapisałam bo i tak to ona szczepi. Wiem że płatne ale na pneumokoki to gdzie jest 11 a nie 13 szczepow
Paninka jak Twój humorek dzis? Mam nadzieję że lepiej :*
Monti mnie bolało ze 3 dni, potem tylko hemoroidy
A po ściągnięciu szwów to w ogóle bajka ale po 2 dniach bo się bałam usiasc
Ewella cieszę się że wizyta u pediatry udana:* daj znać jak ten dicoflor działa
Emol ja niczym nie smaruje a trzeba?
Saba17 cudowny [emoji173][emoji173][emoji173]
Ewella przepiękna Iga [emoji173][emoji173][emoji173]
Zuza gratulacje!![emoji173][emoji173][emoji173]
Patuszka bo była owinięta pepowina i ma wylew krwi do mięśnia na szyjce który mógłby powodować krecz szyi i przez to mogłaby się nie symetrycznie ukladac. Ale jest to na tyle małe że nic się nie dzieje :-)
Moja od wczoraj strasznie ulewa ja już nie wiem jak ja boli brzuszek i to ogarniemy to jej się ulewa no ja już nie moge eh
A co z ta torbiela się robi? Nie martw się na zapas, pojedziecie do neurologa to się wyjasni:*
Aniek może za tydzień już będzie chciała smoka moja dopiero teraz chętnie ssie
Myślę że mi na mój nastrój wystarczy 5h nieprzerwanego snu i brak kolek, może obejdziemy się bez psychiatry
Ta rurka jest właśnie zamiast termometru bo ma dziurkę w środku ;-) rurka WINDI
Pochwal się zdjeciami!
Alex ojej biedny synek musiał się zesrtesowac nowym domownikiem
Jezus współczuję tej baby haha zabilabym
Aha83 biedactwo trzymajcie sie!
Nie mam nic na pocieszenie bo moja dalej placze.
2 dni były super i dziś już od rana boli brzuszek...
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Katja rozumiem dzieki. Dziś spróbuje bo nas męczy brzuszek od wczoraj.
Zaczyna się chodzenie po lekarzach eh
Ja jeszcze nie wiem jak będę szczepic - ciocia mi coś tłumaczyła ale nie zapisałam bo i tak to ona szczepi. Wiem że płatne ale na pneumokoki to gdzie jest 11 a nie 13 szczepow
Paninka jak Twój humorek dzis? Mam nadzieję że lepiej :*
Monti mnie bolało ze 3 dni, potem tylko hemoroidy
A po ściągnięciu szwów to w ogóle bajka ale po 2 dniach bo się bałam usiasc
Ewella cieszę się że wizyta u pediatry udana:* daj znać jak ten dicoflor działa
Emol ja niczym nie smaruje a trzeba?
Saba17 cudowny [emoji173][emoji173][emoji173]
Ewella przepiękna Iga [emoji173][emoji173][emoji173]
Zuza gratulacje!![emoji173][emoji173][emoji173]
Patuszka bo była owinięta pepowina i ma wylew krwi do mięśnia na szyjce który mógłby powodować krecz szyi i przez to mogłaby się nie symetrycznie ukladac. Ale jest to na tyle małe że nic się nie dzieje :-)
Moja od wczoraj strasznie ulewa ja już nie wiem jak ja boli brzuszek i to ogarniemy to jej się ulewa no ja już nie moge eh
A co z ta torbiela się robi? Nie martw się na zapas, pojedziecie do neurologa to się wyjasni:*
Aniek może za tydzień już będzie chciała smoka moja dopiero teraz chętnie ssie
Myślę że mi na mój nastrój wystarczy 5h nieprzerwanego snu i brak kolek, może obejdziemy się bez psychiatry
Ta rurka jest właśnie zamiast termometru bo ma dziurkę w środku ;-) rurka WINDI
Pochwal się zdjeciami!
Alex ojej biedny synek musiał się zesrtesowac nowym domownikiem
Jezus współczuję tej baby haha zabilabym
Aha83 biedactwo trzymajcie sie!
Nie mam nic na pocieszenie bo moja dalej placze.
2 dni były super i dziś już od rana boli brzuszek...
Emol
Pumeloba właśnie się zastanawiam. Bo urodziłam 16 dni temu, mam już tam dość zagojona Blizne. Tylko jest twarda w jednym istotnym miejscu boję się ze później przy stosunku będzie mnie uwierac. Położna coś wspominała na ten temat ze moglabyn smarować. Ale czy to było w stosunku do tego ze właśnie mam tam twarde i ja osobiście powinnam czy ze w ogóle każda po nacieciu powinna się smarować. Tego nie wiem. Tak samo nie wiem czym miałabym to robić. Dzisiaj ma przyjść to się podpytam, bo i tak od ostatniej wizyty nie miałam apteki po drodze, a dzisiaj będę miała.
Dzisiaj noc była zmiana ale mam wrażenie że on zapomina jak się je w nocy, a w dzień nie ma takich problemów z przystawieniem. Może to dlatego że wolałby spać... sama nie wiem.
Trzymam kciuki za nierozpakowane. I życzę cierpliwości rozpakowanym i dzieciom aby brzuszki nie bolały <3
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Dzisiaj noc była zmiana ale mam wrażenie że on zapomina jak się je w nocy, a w dzień nie ma takich problemów z przystawieniem. Może to dlatego że wolałby spać... sama nie wiem.
Trzymam kciuki za nierozpakowane. I życzę cierpliwości rozpakowanym i dzieciom aby brzuszki nie bolały <3
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
ewella90
Alex ja bym babę z domu wyrzuciła z takim zachowaniem do męża
Pumelova myślę, że coś pomógł ten dicoflor zrobiła w nocy kupę i teraz z rana już dwie
Aha trzymaj się:* może musi się znowu przyzwyczaić do nowego miejsca ?
Moja w nocy była jakaś niespokojna niby spała ale krecila się cały czas i przez to ja cały czas ją pilnowalam o co jej chodzi i nie doszłam do tego a tylko jestem niewyspana
Miłego dnia dziewczyny
Pumelova myślę, że coś pomógł ten dicoflor zrobiła w nocy kupę i teraz z rana już dwie
Aha trzymaj się:* może musi się znowu przyzwyczaić do nowego miejsca ?
Moja w nocy była jakaś niespokojna niby spała ale krecila się cały czas i przez to ja cały czas ją pilnowalam o co jej chodzi i nie doszłam do tego a tylko jestem niewyspana
Miłego dnia dziewczyny
paninka87
Hej. Dziś już noc lepsza, tylko krótkie przebudzenia.
Rano mąż halasowal ale nie musiałam się zrywać nigdzie. Młodzież spiocha cała noc u siebie dzielna dziewczynka.
Jeszcze śniadania nie ogarnelam, więc lecę zrobić.
Odezwę się później.
Rano mąż halasowal ale nie musiałam się zrywać nigdzie. Młodzież spiocha cała noc u siebie dzielna dziewczynka.
Jeszcze śniadania nie ogarnelam, więc lecę zrobić.
Odezwę się później.
pumelova
Kylesa co do odbijania - moja sobie nie umie beknac po jedzeniu, ale ulac ulewa:/ próbowałam już wszystkich pozycji odbijania i nic. Jakieś rady?
Emol To nie wiem, sama jestem ciekawa. Ja nawet tej blizny nie widzę w.lusterku bo miałam małe naciecie. Ale zauważyłam że jak się podmywam to mnie szczypie, wydaje mi się że w okolicach cewki moczowej, ale przechodzi jak się wysikam:/ tego jeszcze nie grali oglądałam sobie tam czy nie ma zaczerwienienia ale jakoś inaczej wyglądam tam na dole niż zapamiętałam chyba że już tak zostanie haha. Mi lekarz powiedział tylko jak ściągal szwy że mi się rozchodzi to panikowalam że mi się dupa rozejdzie to się śmiał i powiedział że będę luzniejsza. Extra.
Ewella każda kupa to małe zwycięstwo;-)
Poczytałam na necie i uważam że młoda ma dyschezje a nie kolke ani nic innego. Baczki sobie puszcza, płaczu nie ma jak na kolke bo da się ja uspokoić a przy kolce podobno się nie da. Wg internetów dyschezja polega na tym że przed zrobieniem kupy młoda sobie podnosi ciśnienie w brzuszku płaczem bo ma coś tam niedojrzale i nie umie wypchnac kupy. Jak zrobi kupę jest spokojna o wszystko super. Ktoś coś o tym slyszal? Nie ma na to sposobów ale może niepotrzebnie walczę z kolka której nie ma:/ a nie mam zamiaru być na diecie pół roku..
Emol To nie wiem, sama jestem ciekawa. Ja nawet tej blizny nie widzę w.lusterku bo miałam małe naciecie. Ale zauważyłam że jak się podmywam to mnie szczypie, wydaje mi się że w okolicach cewki moczowej, ale przechodzi jak się wysikam:/ tego jeszcze nie grali oglądałam sobie tam czy nie ma zaczerwienienia ale jakoś inaczej wyglądam tam na dole niż zapamiętałam chyba że już tak zostanie haha. Mi lekarz powiedział tylko jak ściągal szwy że mi się rozchodzi to panikowalam że mi się dupa rozejdzie to się śmiał i powiedział że będę luzniejsza. Extra.
Ewella każda kupa to małe zwycięstwo;-)
Poczytałam na necie i uważam że młoda ma dyschezje a nie kolke ani nic innego. Baczki sobie puszcza, płaczu nie ma jak na kolke bo da się ja uspokoić a przy kolce podobno się nie da. Wg internetów dyschezja polega na tym że przed zrobieniem kupy młoda sobie podnosi ciśnienie w brzuszku płaczem bo ma coś tam niedojrzale i nie umie wypchnac kupy. Jak zrobi kupę jest spokojna o wszystko super. Ktoś coś o tym slyszal? Nie ma na to sposobów ale może niepotrzebnie walczę z kolka której nie ma:/ a nie mam zamiaru być na diecie pół roku..
Katja.
Paninka dla mnie miekkie bez szwow no i wiekszy wiekszy
Pumelova
O dyshezji duzo czytalam nie da sie jej jednoznacznie stwierdzic, z synem
Wlasnie to tez przerabialam z gastroentorolog i wlasnie zalecila windi - nie pogorszy jedynie pomoze bo ta kupka przy rurce najczesciej tez wychodzi nie tylko gaz
Pumelova
O dyshezji duzo czytalam nie da sie jej jednoznacznie stwierdzic, z synem
Wlasnie to tez przerabialam z gastroentorolog i wlasnie zalecila windi - nie pogorszy jedynie pomoze bo ta kupka przy rurce najczesciej tez wychodzi nie tylko gaz
reklama
Paninka 87 ja do szpitala i na wyjścia będę używać usztywniany a do domu pewnie kupię sportowy albo taki miękki do karmienia
Ja mam duży biust i nie wyobrażam sobie wyjść na miasto w miękkim bo cyce wiszą i wkładki laktacyjne się odznaczaja
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam duży biust i nie wyobrażam sobie wyjść na miasto w miękkim bo cyce wiszą i wkładki laktacyjne się odznaczaja
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom