reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny. Podczytalam Was troszke, choć cieżko nadrobić. Wszystkim nowym mamusiom serdecznie gratuluje. A tym co się właśnie szykują życzę szybkiego spotkania z maluszkami i możliwie jak najmniej bolesnego porodu.
Dzisiaj Maja skończyła tydzień. I pewnie był to najtrudniejszy tydzień w jej życiu. U nas na szczescie poprawa. Wczoraj Maja została rozintubowana i zaczela samodzielnie oddychać. Wczoraj tez zaczela się powoli wybudzać i dzisiaj juz jest przytomna. O 12tej została przeniesiona z intensywnej terapii na oddział chirurgii na intensywna opiekę pielęgniarską. Zostanie tutaj kilka dni. Wciąż czekamy aż jelita podejmą prace. Teraz siedze przy niej, ale wolno tylko do 22. Wcześniej poprzygladala mi się i possala moja rękę, bo niestety jest karmiona dożylnie i nie mogę jej nakarmić. Ja co 2-4godz odciągam pokarm i jestem jak zombie. Ale uwierzcie mi dziewczyny ze oddałabym wszystko za nieprzespane noce w domu z kolką i ryczącym maluchem. Jak narazie pozostaje mi pogłaskanie jej i pocałowanie, ale to i tak bardzo dużo dla mnie bo na intensywnej terapii mogłam na moment ja dotknąć po główce, nawet nogi czy ręki nie wolno mi było dotknąć, bo mówili ze to za duże dla niej cierpienie. Niestety jeszcze poczekam zeby ja wziąć na ręce.
Pozdrawiam Kochane i życzę radości z każdej chwili z waszymi maluszkami.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Madziazt cieszę się bardzo że u Twojej maleńkiej nastąpiła poprawa:* Życzę duuużo zdrowia:* I wytrwalości:* Obie jesteście bardzo silne:*

Skasowało mi się co napisałam.

Dziewczyny czy mialyscie kiedys powiększony węzeł chłonny pod uchem u dzieciątka????? Nie chce panikowac ale panikuje a ciocia mi nie odpisuje:p

Maziajka:* leci leci, my też kończymy zaraz miesiac[emoji173]

Liluli haha ale pech :D ale tuje szybko rosną!;-)

Aga km to dobrze że u Kalinki to chwilowe. :** trzymajcie się zdrowo :-)

Aim a co można z tym zrobic? Da się leczyć nietrzymanie?

Katja a jak już odpadł pępek to jak sprawdzić czy to co zostało przy skórze jest suche skoro to wsyslo do srodka?

Monti na pewno się nie powtórzy;**

Chybra szpitale tak działają na nas chyba.. trzym się:*

Aaggaa biedna:( też tak płakałam w szpitalu bo chciałam iść do domu.. współczuję! Co to jest vacum?

Inka oby to był zwiastun rychlego przyjścia na swiat!;-)
Ja lubiłam słyszeć tych sasiadow, byłam przyzwyczajona do tych hałasów.. ale chyba się odzwyczailam :D

Emol odciagaj jak najczęściej żeby się produkowało:-) na szkole rodzenia mówili że dzieci moga robić 10 a moga 1 kupę dziennie więc może Twój tak ma?

Madziazt [emoji173] trzymam kciuki za Twoja córeczkę:* będzie dobrze wszystko:*:* bardzo Ci współczuję k aż mi głupio że narzekam na swoją sytuację..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny piszecie ze dzieci tez Wam płaczą przez godzine sie nie dają uspokoić itp. I pytanie-> płaczą/ kwilą czy wpadają w taka histerie nie do opanowania?
Ja zaliczyłam pierwsza kłótnie z mężem... wiec humor mam fatalny

Kasia u mnie była dziś siostra brata, samotna, bez dzieci. Sprzatalismy pół dnia, mówię że jeszcze prasowanie mi zostało ale przekładam z dnia na dzień, a ona na yo-no ale ty siedzisz w domu. No myślałam że ja trzasne.
Katja właśnie wpierniczylam jeżyki, także mało lekkostrawnie :)
Nasz pępek jeszcze w dole pepkowym jest mokry, susze go przy każdej zmianie pieluchy.
Abed mi kazali zbadać Grzesiowi tsh w trzecim tyg. Pójdziemy po niedzieli.
Monti mi położna powiedziała - spróbuj ty zrobić kupe na leżaco zobaczysz jak będziesz stekac.
Chybra nie łam się w środę już pewnie wrocicie do domku.
Inka oby to Igorek.
Madziazt trzymam za was kciuki z całych sił. Teraz musi być już tylko lepiej.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Skasowało mi się co napisałam.

Dziewczyny czy mialyscie kiedys powiększony węzeł chłonny pod uchem u dzieciątka????? Nie chce panikowac ale panikuje a ciocia mi nie odpisuje:p

Maziajka:* leci leci, my też kończymy zaraz miesiac[emoji173]

Liluli haha ale pech :D ale tuje szybko rosną!;-)

Aga km to dobrze że u Kalinki to chwilowe. :** trzymajcie się zdrowo :-)

Aim a co można z tym zrobic? Da się leczyć nietrzymanie?

Katja a jak już odpadł pępek to jak sprawdzić czy to co zostało przy skórze jest suche skoro to wsyslo do srodka?

Monti na pewno się nie powtórzy;**

Chybra szpitale tak działają na nas chyba.. trzym się:*

Aaggaa biedna:( też tak płakałam w szpitalu bo chciałam iść do domu.. współczuję! Co to jest vacum?

Inka oby to był zwiastun rychlego przyjścia na swiat!;-)
Ja lubiłam słyszeć tych sasiadow, byłam przyzwyczajona do tych hałasów.. ale chyba się odzwyczailam :D

Emol odciagaj jak najczęściej żeby się produkowało:-) na szkole rodzenia mówili że dzieci moga robić 10 a moga 1 kupę dziennie więc może Twój tak ma?

Madziazt [emoji173] trzymam kciuki za Twoja córeczkę:* będzie dobrze wszystko:*:* bardzo Ci współczuję k aż mi głupio że narzekam na swoją sytuację..

Pumelova Dziekuje. niech Ci nie bedzie głupio. Ja pamietam jak moja starsza córka płakała i człowiek był bezradny. Każda z nas ma prawo czuć frustracje i ważne zeby o tym mówić i nie ma co udawać ze tego nie ma. Macierzystwo jest cholernie trudne.
Moja sytuacja jest trochę inna. Nigdy nie przypuszczałam ze coś takiego spotka moje dziecko. Nie ma co, nauczyło mnie to pokory i radości z każdej chwili z dzieckiem. Choć napewno i swoje frustracje przejdę jak juz Maja wróci do domu i bedzie normalnym wrzeszczący niemowlakiem. Tutaj panie pielęgniarki mnie ostrzegają ze jak Mai całkiem odstawia morfinę to bedzie cieżko.
Dzieciaki strasznie marudzą wtedy i płaczą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W moja parę razy wpadła w taka histerię to mąż ja potrafi uspokoić no podnosi ja na chwilę tak wysoko itd, ja mojej dmucham w twarz żeby się nie zaniosla placzem, zmiana otoczenia czasem pomogla. Ale ostatecznie uspokoiłam ja smoczkiem bo.jak wpada w histerię to szuka piersi tak nachalnie a jak wiem że nie jest głodna to jej daje smoka. Ja dziś peklam przy mężu płakałam jak bobr, ciągle pyta co mi jest jejku skąd mam wiedzieć:-( przykro mi że nie potrafię pomóc własnej kruszynce.. jak ona placze to mi serce pęka że ja tak boli brzuszek.
Będzie lepiej kochana :*

Misia ja do tej pory myślałam że siedzenie z dzieckiem w domu jest luźne, masz tyle czasu haha.. perfekcyjna panią domu na pewno nie zostanę:-)

Madziazt oby Mają łatwo przeszła odstawienie:* wiadomo ile.jesscze będziecie w szpitalu?

reklama
Cześć Dziewczyny. Podczytalam Was troszke, choć cieżko nadrobić. Wszystkim nowym mamusiom serdecznie gratuluje. A tym co się właśnie szykują życzę szybkiego spotkania z maluszkami i możliwie jak najmniej bolesnego porodu.
Dzisiaj Maja skończyła tydzień. I pewnie był to najtrudniejszy tydzień w jej życiu. U nas na szczescie poprawa. Wczoraj Maja została rozintubowana i zaczela samodzielnie oddychać. Wczoraj tez zaczela się powoli wybudzać i dzisiaj juz jest przytomna. O 12tej została przeniesiona z intensywnej terapii na oddział chirurgii na intensywna opiekę pielęgniarską. Zostanie tutaj kilka dni. Wciąż czekamy aż jelita podejmą prace. Teraz siedze przy niej, ale wolno tylko do 22. Wcześniej poprzygladala mi się i possala moja rękę, bo niestety jest karmiona dożylnie i nie mogę jej nakarmić. Ja co 2-4godz odciągam pokarm i jestem jak zombie. Ale uwierzcie mi dziewczyny ze oddałabym wszystko za nieprzespane noce w domu z kolką i ryczącym maluchem. Jak narazie pozostaje mi pogłaskanie jej i pocałowanie, ale to i tak bardzo dużo dla mnie bo na intensywnej terapii mogłam na moment ja dotknąć po główce, nawet nogi czy ręki nie wolno mi było dotknąć, bo mówili ze to za duże dla niej cierpienie. Niestety jeszcze poczekam zeby ja wziąć na ręce.
Pozdrawiam Kochane i życzę radości z każdej chwili z waszymi maluszkami.

Pieknie to napisalas :-) zycze wam szybkiego powrotu i calkowitego zdrowia malej :-)

Do góry