reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie jestem w stanie nadrobić paru stron forum,widziałam tylko ze rozpakowaly się następne mamy,którym gratuluję,ja jestem od wczorajszego popołudnia w domu,dziś podjęłam decyzje ze karmię mm,pokarm mam zaledwie 2 dni,raz udało mi się nakarmić małą a rąk to moje obstawianie to porażka,nie umiem,mała się denerwuje,ja też,i tak kończy się na butli,poza tym nie wiem w co najpierw włożyć ręce,minie chyba parę dni zanim sobie wszystko zorganizuje,przy trójce jest co robić,ale jestem zakochana w małej,spełniona teraz w macierzyństwie kompletnie,żadnych złych nastrojów,smutnych myśli,mimo braku czasu i bezsennosci jest idealnie[emoji6],
Mam pytanie do mam które brały euthyrox w ciąży,mnie zapisał ginekolog nie chodziłam do endo i teraz nie wiem czy od razu odstawić czy nie,lekarze w szpitalu nie potrafili odp.wysyłają do endo,ale nie pójdę na wizyte z 1 pytaniem ,chce do końca brać opakowanie które mam,czyli jakieś 2 tygodnie,potem odczekać do końca połogu i zrobić wszystkie badania,dobry pomysł?mam dawkę 50.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Siedze i woze Joela w wózku, zaś jakieś problemy ma ;p a tu mi tesciowa stuka w okno, ona mysli,ze ja jestem w stanie ogarnac siebie i mlodego do wyjscia w 5 minut i pojsc z nia odebrac jej drugiego wnuka od opiekunki, no jasne... jeszcze mi w okna zaglada,jak ja tego nie lubie.....moze jakby napisala z 30 minut temu to bym poszla,ale tak, pfff... dobrze bedzie jak sie na 15:00 wrobie z Mlodym zeby zdazyc po corke do szkoly, bo znowu bol brzucha,wiec je co chwile na raty i marudzi.

Ja tez jem wszystko i dzisiaj mamy bol brzuszka, mysle,ze zawinilo kilka ostrych chipsów ;/ i odstawilam tez sok jablkowy bo i mnie bolal brzuch i malego.A tak to jem normalnie... na 16 dni dzis 3ci dzien,ze brzuszek boli. :( ale po spacerze minie, bo juz dalam kropelki , a soacer zawsze pomaga. Niestety musimy sie nauczyc siebie nawzajem metodą prób i błędów.

Ma któraś z was może kosz na pieluchy tommee tippee ? Ja dostałam ten kosz, nigdy sama bym nie kupila takiego , z trzema wkładami, teraz muszę dokupić wkłady i ubolewam :p najgorsze jest to,ze przy takiej czestotliwosci zmiany pampersa, bo kupa to jest co chwile , te 3 wklady nam wystarczyly na 2 tygodnie -.- a te kupy w ogóle nie śmierdzą przecież,więc nie ma parcia na taki kosz :/ szkoda,że mój się zaparł,bo ja już chciałąm zwykł worek wsadzić :p

Dziewczyny zastanawiam się czy nie pojechać na basen. Termin na 26 ale obawiam się czy po tym basenie się coś nie rozkręci. Nie wiem co robić.

Jakie wkładki laktacyjnego używacie i jak się sprawdzają. Podzielcie się opinią [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie do mam które brały euthyrox w ciąży,mnie zapisał ginekolog nie chodziłam do endo i teraz nie wiem czy od razu odstawić czy nie,lekarze w szpitalu nie potrafili odp.wysyłają do endo,ale nie pójdę na wizyte z 1 pytaniem ,chce do końca brać opakowanie które mam,czyli jakieś 2 tygodnie,potem odczekać do końca połogu i zrobić wszystkie badania,dobry pomysł?mam dawkę 50.
A nie możesz zapytać swojego ginekologa?? Ja miałam leki ale na ciśnienie w ciąży, dali mi na dwa tygodnie i kazali kontrolować u rodzinnego i on miał podjąć decyzję czy mam dalej brać czy nie,ale tak mnie pokierował ginekolog ze szpitala. Dziwne,że nikt nie wie co masz z tym zrobić... Tym bardziej,że tu chodzi o hormon. Miałaś z tym problem przed ciążą?

Olisia , wkładki laktacyjne, nazwą firmy nie pomogę,ale z doświadczenia powiem,że lepsze większe a cienkie, niż mniejsze a grube. Ja mam teraz jakieś takie grube, zle sie układają, zwijają jakoś i są za grube, wydaje mi sie,ze pod biustonoszem i bluzka i tak ludzie zauwaza,ze je mam haha

Olisia jeżeli nie pływałaś całą ciążę regularnie to daruj sobie. W ciąży o infekcje intymną z basenu jest mega łatwo a chyba na tuż przed porodem to nie jest to, co najlepsze dla ciebie i dziecka. Chyba że chodziłaś regularnie itd i wiesz że basen ci nie szkodzi, to wtedy bym jechała. Mi jednak wystarczyły 2 chyba wizyty i już miałam antybiotyk.

Ja uzywam wkladek wielorazowych.

Olisia ja bym pojechala przeciez nie musisz nie wiadomo ile metrow robic.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Matkoo powoli mi idzie nadrabianie...
Emol trzymam kciuki za karmienie!!

Ewella to kurcze hormony... mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie bo to okropne uczucie...

Aniek i Abed - gratuluję wam ogromnie ! !! [emoji7]

Karuzela, raczej chyba powinnas dostac zastrzyki... ale cholerka wie...

Tymuniek słodka sliczna jest Twoja malutka!!!

Paninka, chcemy tak właśnie zrobić, że Maja dostanie prezent z okazji urodzin malucha. Mam nadzieje ze to troche ją pocieszy na zapas...

Ewcia- ooooo gratuluję również!

Patuszka - kciukole! !!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pola kciuki!:*

Madwoman wszystko będzie dobrze, na pewno się dogadasz :-) wyśpij się na zapas haha :D

Linoone trzeba zrobić zapas wkładek:D masakra jak mi kapie jak ja odsuwam na chwile. Po nocnym karmieniu jestem cała klejąca z mleka
Powodzenia na wizycie :-)

Paninka to udanego dnia!:)

Olisiaa ja po domu używam canpolu bo są grube i je wyciągam jak karmię a na wyjścia do ludzi mam lovi takie żelowe dziewczyny polecaly są super :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry