reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja nie wiem co z tymi datami ale pamietam ze wszyscy chcieli brac sluby 7.07.2007 i wtedy jacys astrologowie sie wypowiadali ze to wcale niefajna data. .. tak ze jakos mi się nie spieszy do trzech siodemek...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nika ja jestem bezczuciowa, czułam tylko dyskomfort bolowy, ale nie wbijalo mnie w fotel jak tam grzebal.

Integral myślę że na usg to nie wyjdzie. Albo ktg albo sprawdzenie szyjki. A najlepiej jedno i drugie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Nika to byl na pewno masaz, ja raz taki mialam. Lezalam akurat na pato nie wyszlam o wlasnych silach z gabinetu. Teraz mi tam ostro gmyrala, ale to bylo bez porownania jak ten masaz w pierwszej ciazy

Ja nie mogę nadrobić bo mam cycozwiza. Mały cały cza ssie i troszkę dokarmiamy. Więc ci chwilę chce ssać. Kładę go tylko na boczki.
Linoone zaciskam kciuki.
Ola będzie dobrze, może to w końcu już. O, a jednak nie.
Liluli ze mną na patologii leżała dziewczyna co ja wysłali z przychodni bo brzydkie ktg i w szpitalu mówili że ok, że wygląda na owiniecie pepowiny i tak było na cc(cc z innych powodów które jej przyspieszyli , 3 dni bo już była przyjęta) myślę że interpretacja wyników zależy od doświadczenia lekarza.
Jenny ja nie śpię od nocy z niedzieli na poniedziałek :) odkąd urodziłam.
Alex udanego ktg.
Emol ja miałam skurcze bóle krzyżowe całe 7 godzin. Co 3 minuty. Jakby co to prysznic faktycznie pomaga - trochę.
Aga_k_m bardzo podoba mi się twoje podejście. Sama chciałabym jeszcze być w ciąży(najlepiej w 6miesiacu) bo za szybko mi minęła. Gdyby nie patologiczne ciśnienie to bym czekała do ostatniej chwili.
Anita gratuluję i mocno ściskam. Dużo siły życzę, i snu. Też mam stopy jak balony. Miałam spocznie przed ciąża, na pooperacyjne zeszła opuchlizna a teraz nie mogę palcami poruszać :/
Integral kciuki za wizytę.
Co do spraw urzędowych jest tak jak pisze Kasiulka przynajmniej u nas. Mąż jedzie dziś żeby jutro położna przyjechała bo, uwaga, uwaga wypuścili mi młodego z klipsami na pepowinie. Nie umiem tego zdjąć a nie chce mi się jechać do szpitala.
Tea super. Na jedzenie bym się nie nastawiała.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, organizm jest tak nasycony heparyną po 8 miesiącach, że jeszcze przez dłuższy czas będzie się utrzymywać jej wyższe stężenie w organizmie. Jak kiedyś nie dostałam w aptece zastrzyków (miałam 2 dni przerwy) to lekarz mnie uspokoił, że nic nie szkodzi. Brałaś profilaktycznie, ja z powodu zakrzepicy i żylaków, od ponad 2 tygodni nie biorę i zakrzep się nie zrobił [emoji6] Myszko, nie martw się, doktorek wie co robi[emoji6]

Emol, super wózek! Ja moim póki co po domu jeżdżę dla przyjemności, bo przecież nie pójdę z pustym na spacer[emoji23]

Katja, śliczny kącik[emoji4] chyba też wezmę się dziś za ostatnie poprawki w pokoju małej, bo odwlekam je w nieskończoność...

Anita, też miałam myśl, że chyba cyfrowy chochlik się wdarl przy wadze dzieci[emoji6] Super, że wszystko dobrze. Niech zdrowo rosną a Ty wracaj jak najszybciej do formy[emoji106]

Wg mojego gina nie ma to znaczenia, ja jestem 29 tydzień, brat 35, babcie rodziły też koło 35-36 tygodnia, a ja zaczęłam 40 i cisza jak makiem zasiał... Choć z drugiej strony żarłam (10 różnych tabletek dziennie to nie jedzenie czy spożywanie) leki opóźniające poród od 31 tygodnia, chociaż u mnie było z przepracowania poniekąd... No nic, ja dalej czekam[emoji16]

Kylesa - 4200 i 150cm wzrostu mamy? Ja pierdzielę, nie zazdroszczę[emoji33][emoji33][emoji33] Moja ma 3,5 kg i wyraźnie jej ciasno w brzuchu a mam 154cm...

Integral, też mi się podobają oba terminy. Choć do 17.07 mogę nie dotrwać (termin 12.07)[emoji6]

Ja też co jakiś czas popijam nieco coli, Jezu jak to bosko smakuje[emoji23][emoji23] i marzę od kilku dni o bic macu[emoji16]

U nas wyszło piękne słonko, więc wystawiłam fotel na mikroskopijny balkon i się opałam z kotami[emoji41][emoji41]
No sama jestem w szoku - fakt ze wyglądała jakby polknela pilke lekarska ale az takiej wagi dzieciorka w zyciu bym się nie spodziewała... [emoji16] po tacie widocznie jest taki duzy...

Laski a to nie jest tak, że lekarz powinien powiedzieć ze zamierza robic masaż szyjki? Bo słyszałam, że można się na to nie zgodzić..? ?

Dziewczyny głupie pytanie, praktycznie wszystkie robicie ktg - to z jakiś konkretnych powodów/ wskazań czy od pewnego momentu się takie coś wykonuje?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Judith jak jest jakas patologia wykonuje sie jak zaleca lekarz, zwykle 34-36tc. Spotkalam dziewczyny juz w 28 tc. Jak ciaza przebiega prawidlowo KTG wykonuje sie po terminie co drugi dzien. Taka teoria z mojego szpitala

Emol to pozazdrościć-jest szansa, ze poród to bedzie lajt dla Ciebie :D

Judith-ja wczensiej miałam, bo miałam gin prywatnie i ktg miałam w wykupionym przez siebie wczesniej pakiecie.
Teraz jestem w 40tc, wiec kazano mi robic co dwa dni.

Ja tez mam głupie pyt- nie mam czynności skurczowej. Brzuch na IP miękki. Teraz poroniłam KILKA delikatnych krążenie biodrami na piłce i brzuch stwardniał na chwile i twardnieje co chwile. Dlaczego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry