reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A w temacie pediatry... orientujecie sie czy musze zapisywać dziecko do przychodni NFZ, jesli chxe je leczyć prywatnie? Bo maz ma pakiet i jestesmy zdecydowani wybrac pediatrę prywatnie. I nie wiem jak to jest z przychodnia NFZ czy musze rejestrować czy nie.

A druga sprawa- jak jest z położna środowiskowa? Mam ją z automatu czy musze sie po nia zgłaszać, a jK tak to gdzie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Zarejestruj na nfz, czasem bedziesz potrzebowala jakies skierowanie np do laryngologa/ okulisty i takie tam i dostaniesz od pediatry z nfz.

reklama
Zarejestruj na nfz, czasem bedziesz potrzebowala jakies skierowanie np do laryngologa/ okulisty i takie tam i dostaniesz od pediatry z nfz.
Dokładnie - popieram [emoji5]
Nawet podstawowe badania w labo, czy druga niezależna konsultacja. NFZ czasami bywa przydatny [emoji6]

Ola W. Spróbuj kiedyś jak.mały będzie za spokojny kilka lykow coca coli. U mnie działa.

Anita...cieszę się że to tylko pomyłka z wagą maluchów. Śliczne imiona. Mam nadzieję że szybko z maluchami wyjdziecie do domu.

Co do lekarza to szczepienia nie musi prowadzić ten z NFZ ?

Dla.mnie jutrzejsze data tez byłaby by idealna. Mąż ma urodziny i to byłby to.piękny prezent. Może cuda się zdarzają a jak nie to dalej cierpliwe poczekam co się wydarzy.

Ja wiem, ze "na w razie czego" warto na NFZ. Ale chodzi mi o to czy jest to wymagane od razu. Czy np jak zrobie to po 2 miesiacach to bedzie ok?

I wlasnie-podpinam sie pod pytania o szczepienia :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w to zależy od szpitala. Bo w szpitalu wypełnia się papiery gdzie będzie dziecko leczone (ponoc) i szpital praski informuje o tym dana przychodnie, a stamtąd jest wysyłana położna środowiskowa.
Ale niektóre szpitale nie zawracaja sobie tym głowy i samemu trzeba przejść się do przychodni i zgłosić.

Jenny ja również od czasu do czasu pije szklankę coli bo kawy to nie pije w ogóle. A tak to małego trochę rozbudzam. W sumie dawno nie piłam i chyba dzisiaj kupię. Mąż chciał dzisiaj albo jutro. Dzisiaj bo byłaby równa różnica 3 miesięcy między jego a Artura urodzinami. A jutro bo zajebis*a data. Też się śmieje ze Arturem chce mamie Dac ładna datę urodzin. I niech jeszcze o 7 albo 17 się urodzi to już w ogóle ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Colę, i to kilka łyków piłam ostatni raz chyba w 3 miesiącu, pamiętam jak mój R leciał do sklepu bo tak mi się chciało chociaż my nie pijamy takich napojów. Poleciał, kupił a ja po kilku łykach byłam już usatysfakcjonowana:) U nas to tylko woda króluje hehe jakieś napoje to tylko jak kogoś zapraszamy i wiemy, że ta osoba lubi. Kawa latte 2,3 razy w tygodniu ale mojej małej to nie rusza - chyba dlatego, że mamusi też nie:) pijam tylko dla smaku, uwielbiam kawę świeżo mieloną mniammm

My zapisalismy Zosie do pediatry w przychodni nfz na drugi dzien jak bylismy w domu. Od razu zglosilam sie do srodowiskowej. Mozna odmowic wizyty, tylko trzeba podpisac papier w przychodni. Pesel uzupelnia sie jak jest, czyli na pierwszej wizycie.

Przy chlopakach na pesel czekalismy 2 tyg, teraz 30 min ;)
A wizyte w urzedzie ustala szpital. Takze w szpitalu dostaje sie juz kartke gdzie i na ktora nalezy sie stawic

Dziewczyny zasady się zmieniły. Położna i lekarza trzeba podać w szpitalu po urodzeniu. Kiedyś dostawalo się kartę szczepień do ręki teraz wysyłają do wskazanego ośrodka.

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie rozkrecajace akcje porodów. Jestem w szoku jaki tu dzisiaj jest ruch tyle wpisów.
Anita super waga bliźniaków a imiona też fajne.
Judith_ nie zostaniesz sama na koniec lipca ja Ci po towarzysze.
O tej pełni czytałam jak czerwcowki rodziły i niestety wielkiego buuum nie było u nich.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Melduję się już po ktg,po usg i po badaniu,tu usg pokazuje wagę 3,5kg,szybką na 0,5 cm,rozwarcie 2,5,cm,główka maksymalnie na dole odchylona w kierunku krzyzowym tyle zapamiętałam z recytowania profesora,to chyba dobrze,tylko ze skurczy brak,a z takim rozwarciem to można jeszcze pochodzić prawda?mam nadzieję że coś tu mi dziś powiedzą i dadzą jeść bo umieram z głodu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry