reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

IMG_8352.jpg
Linoone Ola powodzenia !! Chyba rodzicie... :)
Ja od 1:28 do 3:30 mialam bol ledzwi i bol jak na okres z napinaniem brzucha(skurcze?)
Minely.
Ciekawe co powie na to gin jak sie dzis stawie. Przez to jestem niewyspana. Najpredzej o 10 mam do niego dzwonic czy moge juz na ip przyjechac

No to beda dwie Liwie, super :)
Wczoraj skonczylam jej kącik, moze wychodzic :)
Powodzenia dzis wszysrkim i dziekuje w imieniu rodzacych (podobno) dzis za kciuki!! :*

Załączniki

• IMG_8352.jpg
    IMG_8352.jpg
    93,2 KB · Wyświetleń: 456
reklama
Niestety teraz na pewno was nie nadrobie.
Jesli ktoras tez urodziła to bardzo gratuluje!

Julia i Jakub.
Hmmm ta cesarke lepiej przeszlam niz pierwszą- zabieg i wracanie do siebie po niej ale to wam opisze jak sie juz nauczymy siebie i będzie na to czas. Jest ciezko-jak to z dwojka ale myślę pozytywnie bo są takie slodziutkie:tak:
Mleczko moje pija, troszkę sa dokarmiane-jak oddalam je wczoraj zeby sie umyć i przespać.
Nie wiem kiedy wyjdziemy.
I nogi mam jak balony moje razy 2 i moga byc takie nawet 2 tygodnie.
Aha i juz widze moj blad-ale to ze zmęczenia nie mialy po kilo tylko po dwa(tatusiowi tez tak napisałam to sie nastawil ze za miesiąc wyjdziemy). Dokładnie 2690 Julia i 2560 Kubuś.
Buziaki dla Was i trzymam kciuki za nierozpakowane.

Anita - ufff z tą wagą.
Piękne imiona [emoji7][emoji7]. No to wagowo idealnie się urodziły. I to bezproblemowe karmienie - suuuuper!!! Brawo Mamusiu [emoji8][emoji8][emoji8]

Dużo zdrówka Wam życzę. Tobie Anitko przede wszystkim zejścia tych opuchniec, i szybkiego zagojenia blizny.

Anita waga wg mnie boska jak na bliżniaki. Pojedyncze sztuki rodzą się mniejsze ;)

Emol gdzie jest taki wypasiony sklep z wózkami?

Dziewczyny powodzenia.

Paalinka do domu wyszlas w ten sam dzien? Jak pani z kramzorg co cie odwiedza?
Mialas podwyzszone lozko?
Ja nie mam..bo jak rozmawialam z polozną ktora mi to zamawiala podalam ze lozko ma 4nogi( tak myslalam..a ma 6) takze nieda rady go podwyzszyc..mam nadzieje ze sie niedoczepią bo rodzic zamierzam w szpitalu..
Wyszliśmy po 24h przez moje ciśnienie i zielone wody. Przy zielonych wodach jest 8godzin obserwacji dziecka + moje ciśnienie i musieliśmy zostać 24h.
Pani z kraamzorg prze kochana była! (we wtorek była u nas ostatni raz). Kobieta 64 lata z 40 letnim doświadczeniem i luźnym podejściem do wszystkich reguł i zasad, które mają w swoich książkach. Byłam bardzo zadowolona z opieki tej pani :)
Łóżka nie miałam podwyższonego bo my mamy wysoki box spring. Nie wiem czy ma te ich 70cm. ale nie podwyższałam,bo bym musiała mieć drabinę chyba bo ja niska jestem :p Pani Babcia z kraamzorg nie miała z tym problemów, a położne, które mnie odwiedzały nawet nie widziały mojej sypialni. Być może ma się to inaczej jak muszą w krocze zaglądać (? ) Nie wiem, ale przeszło szybko i bez problemowo z calym kraamzorgiem i położnymi.

Alex,a jak robisz z pracą? Wracasz po macierzyńskim czy masz to szczęście,że możesz zostać dłużej z dzieckiem w domu?

Z tym wyjściem z pieluch i wygodą masz rację. Jak sobie pomyślę teraz jakie życie było proste do tej pory :p Maja taka samodzielna. A teraz przed nami kilka dobrych lat do kolejnej drugiej młodości :p W pierwszej ciąży też młodziutka byłam, zero dolegliwości, luzik całą ciążę, tyle co ciśnienie pod koniec a i to bez stresu jakoś, poród się zaczął, pojechałam zaraz urodziłam i stwierdziłam,że taki ból to nie ból, a teraz.... aaaaa ciąża koszmar :p byłam jak wieloryb, problemy z tą ciążą co chwilę, ból porodowy mógłby mnie zabić chyba i to oczekiwanie byle już mieć to za sobą... A teraz co? Powoli do przodu, będę patrzyła jak mały rośnie i się z nim starzała :p

U mnie od porodu już -10kg. Zostały 3kg do wagi, z której startowałam w ciąży. Zobaczymy co się da z tym cielskiem zrobić teraz po ciąży.

Poruszał mi szyjka i to jest normalny objaw ze może krwawic jeszcze do kilku godzin po wizycie Ma nadzieję że trochę mi ruszy z porodem. Więc siedzę na wkladce ;)
Tak chyba miała pumelova? Gin pomacal szyjka a kilka godzin później akcja porodowa
Mi też tak grzebali,żeby rozruszać i krwawiłam później cały dzień.

Patuszka, mój Joel z wagą 3734g i też mi mówiła ginekolog,że przy mojej budowie ciała (ja niska jestem) to bardzo duze dziecko... aleee spokojnie, da się :p wszystko się da :p

Aim jaki sen [emoji23][emoji23][emoji23]
Niestety nie proroczy :/
Ruchy poczułam jak
Dojechałam.
Ktg w normie, bez skurczy. Pan powiedział, ze nic nie zapowiada, zeby sie na dniach urodził...
Chyba tez nie był to czop.
Ale zła jestem, bo tego było duzo, a jak dojechałam
To wcale.... wygladalo to jkbym to sobie wymyśliła :/

Takze po kilku h czekania wracam
Do domu bez nadziei na poród dzis/jutro czy nawet pojutrze...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Aaaaaa kciuki za wszystkie!!!!! Linoone i Ola W wiadomo że wy urodzicie razem hah:D

Patuszka oj chętnie z tą imprezą:// ale wiesz przeraża mnie trochę, chociaż ja brałam tylko profilaktycznie, że brałam leki rozszerzające krew przez 8 miesięcy i mam je tak po prostu odstawic.. a jak mi się zrobi zakrzep?:/

Liluli lepiej jak jesteś w tym szpitalu. To końcówka, nie chcemy żeby się stało coś złego:*

Alex tak czułam bo tu nikt nie pisał haha a ja co karmienie to na forum siedze:D

Tea i Katja kciuki oczywiscie!!

Emol daj znać co Ci powie [emoji14]
Ja znalazłam notatki że szkoły rodzenia że jak ulewa to na boczku może spać więc jestem spokojniejsza że jej tym nie zaszkodze
Super ten wozek:-)

Aga km jak masz lekarka ordynator to przynajmniej fajnie będziesz miała [emoji16] to w sobotę masz isc do szpitala czy jaki masz plan?

Aaa laski są fajne apki do mierzenia skurczy! Ja sobie sciagnelam w szpitalu i mąż mierzył na porodowce!
Nie pamiętam jak się nazywaly ale na pewno znajdziecie:D
Już widzę jaki masz plan. :-)

Katja śliczny kącik![emoji173]

Anita daj fotkę jakaś malenstw[emoji173][emoji173][emoji173] niech szybciutko przybieraja[emoji173][emoji173] ojeeee jakiencudowne wieści z tą waga! Tak nas wystraszyłas! Biedny tata :D

Paalinaa leci ta waga szybciutko prawda? Czuje się taka drobniejsza ale jestem takim flakiem, wszystko miękkie:O ale lekarz powiedział żeby nic nie ćwiczyć bo te szwy sciaglam i się jeszcze goi:/

Emol dokładnie jak mi.polozna sprawdzała szyjke bardzo boleśnie zresztą podczas ktg to mi wody odeszły a potem dopiero skurcze

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry