reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Alex - trzymam kciuki za wizytę położnej, no i to ktg [emoji3][emoji110][emoji110].
Ja to dopiero na porodówce zostanę do ktg podłączona [emoji19]
Aga ja nie wiem nawet kiedy..wiem ze polozna cos nabąkneła ze jesli sie nierozpakuje to bedą sprawdzac czy wod jest wystarczająco I jak dzieciaczek sie ma..
Szczerze po wczoraj to moglabym sie juz rozpakowac..Brzuch sie spina I boli jakis czas po czym odpuszcza..dodam ze skorcze bolesne..Nie wiedzialam ze przepowiadające mogą byc o takie sile..Z synkiem bole byly tylko w dniu porodu..
No nic jakos to przetrwam juz blizej niz dalej..
A ty jak sie czujesz? Masz juz jakas decyzje lekarza?no bo chyba juz termin byl?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katja podobno bóle krzyżowe zwiastuja poród ;) powodzenia ;*

Linoone a mój nie wychodzi! Czekaj jeszcze! Miałyśmy razem! <3 dasz radę!

Ola w mówią że czasami przed samym porodem jest śluz z czerwonymi włóknami. Mam nadzieję że to to a nie stricte krew. Trzymam kciuki

Alex bo jeszcze ty dzisiaj urodzic i będzie 5 brzdącow z 6.07 ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol ciekawe na ktorą dzis wypadnie..i ile malenstw dzis przywita swiat..Az z niecierpliwoscią bede tu zaglądać.. :) :) :)

Alex - moja gin 2 tygodnie temu stwierdziła, że nie wytrzymam do terminu (z usg był na 3.07, a z om na 8.07 - czyli do soboty mam czas [emoji1]), nie zalecala mi już wizyt prywatnych, tylko stwierdziła, że widzimy się w szpitalu (jest ordynatorka).
Także czekam cierpliwie..

Skurcze też mam dość silne, ale sprawdzam cały czas długość trwania spinania (czy trwają ok.minuty) , i jeżeli wydarza się dwa regularne... To kładę się i sprawdzam czy przy lezeniu nadal będą czy przejdą... I przechodzą .
Najbardziej stresuja mnie te ograniczone ruchy Młodej. Pozmieniane wszystko godzinowo - albo przeciąga się z samego rana, albo popołudniu, i tak 10 ruchów naliczam od 2 dni ok. 17:00.

Jadę dzisiaj popołudniu do siebie na domek podziałać, mam dość bezczynności, a tak zawsze coś ogarnę do przodu (typu sprzątanie) [emoji6]

Ola W, Linoone trzymajcie sie, wszystko bedzie dobrze![emoji110]️[emoji110]️
Katja, Tea powodzenia dziewczyny![emoji110]️[emoji110]️
Liluli [emoji110]️[emoji110]️dobrze ze jesteś pod opieka!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aga_k_m a jesli do soboty nieruszy? Wtedy mam nadzieje ze cie juz umòwią na wywolanie..
Mam nadzieje jednak ze ruszy samo..
Pocieszylas mnie ze nie jestem sama w tych skurczach..
Powodzenia w ogarnianiu tylko sie nieforsuj :)

U mnie jest tak, że albo boli, albo twardnieje :p hehe jeszcze nie złapałam sytuacji żeby brzuch był twardy podczas tego bólu :p także jak mnie pełnia nie ruszy, to chyba doczekam do wywoływania :D

Alex jak do soboty i niedzieli nie ruszy, w poniedziałek idę znowu do swojej gin, bo i L4 muszę przedłużyć. I wówczas będę się z nią dogadywac co dalej [emoji6]

Nie stresuje się faktem, że dziewczyny z dalszymi terminami rodzą szybciej [emoji14][emoji6].
Bo mam za swoje [emoji6], a moje dziecko, o dziwo, usluchalo mamusi, że "ciąża za szybko jej przebiegła...i jakbym mogła to bym ją przedłużyla" - i voila!
Do tego starsza córa jest na wakacjach z kuzynka i bratem M - wracają 14.07, więc... Czekamy na normalny rozwój akcji [emoji6][emoji3]

reklama
Chybra... Ale dalszy termin lipca też ma swoje plusy [emoji3]. Za rok nie będzie trzeba już na samym początku lipca głowic się nad dodatkowymi urlopami, tylko zawsze będzie się miało te parę tygodni wakacji "rodzicielskich" [emoji6]. Ja napewno wykorzystam wszystkie zaległe urlopy, co by dopiero we wrześniu wrócić do pracy... Ale im dalej w lipiec tym wygodniej za rok [emoji6][emoji3]
Ostatnio mnie właśnie taka zaduma naszla [emoji1]

Do góry