reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W lepiej wziąć więcej niż jakby Ci miał ciągle dowozic:-) ja byłam w prawdzie dłużej w szpitalu ale np podkładów na łóżko wzięłam 10 i wszystkie poszły na porodowce, potem w pokoju nie miałam i musiał mi dowozic.

Mi położna powiedziała że mogę mieć żele byle przezroczysty

Alex wszystkie tematy pozamykane więc możesz rodzić:D

Integral fajnie że chcesz się od razu o następne starać:)
Poród sn jest Super!!! Dziś jadę wyciągnąć szwy i jestem w pełni sprawna;-) nic mnie brzuch nie boli, poród był bolesny ale to tylko kilka godzin:)

Ewella jak Cię tak porozciaga to ci dzidzia sama wyskoczy:D
Będziesz jeszcze jechać do anestezjologa czy tylko do porodu to weźmiesz?:)

Ja się dziś nawet wyspałam, mała grzecznie śpi między karmieniami:-) budzę ja co 3/4h i bajka:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova do porodu juz wyniki biorę, nie kazała juz przyjeżdżać :) super, że Agatka ładnie śpi w nocy i ty przynajmniej jesteś w pełni sił :) haha noo oby szybko poszło, dzisiaj jeszcze kosmetyczka i mogę rodzic ;)

Anita, gratulacje!!! Jakie maluszki

Ja mam jedną, taką raczej małą, jak na weekend. Mimo, że jest wypchana po brzegi, to zdecydowałam się na taką, bo to tylko na 2 dni i w razie czego mąż mi podrzuci jak mi czegoś zabraknie.
Ale teraz się zastanawiam czy nie przekapakować podkładów, podpasek i pieluch do oddzielnej torby, takiej szmacianej. To chyba jest jakiś pomysł..

Emol, ja tak jak ty, jak nie urodze do piątku, to w sobotę na 9 rano mam się stawić do szpitala na ktg, a po nim będą decydować co dalej [emoji6] torby nie biorę co by nie zapeszyć, ale gin mi mówił że jak z szyjką będzie dobrze szło to będzie wywołanie jakby akcji nie było.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ewella lekarz Ci to zlecił? Moja na ostatniej wizycie nic mi nie zleciła, a jak teraz pomyśle, to morfo i mocz miałam prawie miesiac temu.... a krzepnięcia wcale. Wiec chyba powinnam zrobic

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hejka!
Anita gratulacje. Zdrówka dla maluszków.

Też mam jedną torbe (prawie spakowana), u nas dają ubranka dla noworodka ale będę miała przygotowane jakieś bo nasza kluska moze się nie mieścić w niektóre.
Jeszcze nie popralam ubranek dla bobo..
Niemocy cd. zawiozlam core, zrobiłam zakupy, zjadłam drozdzowke :D
Niedługo przyjeżdża siora z chłopakami, starszego zostawia a z młodym idzie na szczepienie.
U nas popaduje, za ciepło też nie jest.

Anita- gratuluję!! Cieszę się, że szybko zareagowali - u mnie tez tak było, że bieglam na cesarke ale dzieki temu mam przesłodką czterolatkę która jest cudna. Czasem jest tak, że dzieci są bezpieczniejsze poza macicą i jakoś czas mi zajeło żeby się z tym faktem pogodzić. Życzę zdrowia dla maluszkòw i szybkiego rośnięcia![emoji7]

Tea my mielismy psikać gardło Tantum Verde a dodatkowo dawaliśmy syrop Sambucol i jeszxze Groprinosin bo działa przeciwwirusowo. No i podstawa to inhalacje.

No to historyczna chwila u nas bo mój się boi że seksem przyspieszy poród [emoji16] ja zresztą też. Więc spedzilismy poranek pod prysznicem na mizianiu [emoji16]

O dzięki za info o torbach i walizach [emoji3] chyba tez wezmę drugą siatę na higieniczne rzeczy to się wtedy zmieszczę jakoś...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam małą walizkę i teraz się zastanawiam bo ja się do niej że wszystkim zmieściłam, to może mi się tylko zdaje że mam wszystko? A mam za mało?

Ja żadnych badań już nie mam zleconych. Układ krzepnięcia musi być jak najświeższy do znieczulenia więc będę go mieć robionego przy przyjęciu na porodówke.

Ola W. Jak byłam na konsultacji u anestezjologa to mi powiedziała żebym sobie lepiej zrobiła układ krzepnięcia bo jest ważny 2tyg. A przed porodem nie będą musieli robić jakby czasu nie było.

Hej:)
Anita gratulacje!Niech kruszynki zdrowo rosną.
Aniek ja uwielbiam Szczawnice, jejku dla mnie to miejsce jest piękne i jeszcze takie nieskalane:) Zakopanemu mówię Nie, kupa ludzi i taka komercja..do polskiego morza też mam słabość, w przyszłym roku chcemy jechać.Na Chorwacji nie byłam ale byłam obok w Czarnogórze i polecam aczkolwiek to nie jest kraj z tych rozwiniętych także luksusow nie oczekiwać:)
Ciężka nocka za mną, chyba muszę spać sama bo mi jakoś miejsca brakuje jak śpię z R, pozycji znaleźć nie mogę no i na lewym boku mega mnie brzuch ciągnie i ogólnie cały boli.
Torbę mam taką sportową , którą R bierze sobie na basen, wszystko zamieściłam ale u nas to szybko puszczają takie nie potrzebuje nie wiadomo ile rzeczy.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)

Anita gratuluję! Dużo dużo zdrówka!

Ja mam jedną torbę bo nie chcę brać do szpitala zbędnych rzeczy. Jak coś zabraknie to mi P. przywiezie. Przygotowałam też 'rezerwową' torbę która zostanie w bagażniku z rzeczami których nie jestem pewna albo mogą się skończyć ale nie będę jej brała ze sobą. Zajęcia z orientacji również przeprowadziłam w domy, żeby mój P. jak go poproszę o dowiezienie czegoś nie panikował [emoji38]

Olisiaa u mnie to samo. Mój by ciągle chciał ale ja nie bardzo ☹️ poza tym teraz boli mnie brzuch przy każdej zmianie pozycji

Pumelowa, co za reklama porodu sn [emoji28]

Ja wczoraj byłam na spotkaniu z położną która (mam nadzieję ze wszystko pójdzie jak powinno) będzie ze mną przy porodzie. Szpital po prostu mnie stresuje, nigdy nie leżałam aż ciężko mi było się skupić na rozmowie z nią [emoji12] ale fajna babeczka.

A jutro z kolei wizyta u gin - nowej babki bo mój prowadzący rozpoczął długaśny urlop i przekazał mnie swojej koleżance - nie wiem jaka ona jest zobaczę jutro ale średnio mi to leży [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry