reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek jak nie zdążysz odebrac, to Ci profilaktycznie podadzą antybiotyk.

U Was przynajmniej cos sie dzieje. U mnie nadal cisza. Jedynie bezsenność doskwiera w godzinach nocnych i senność w dzien :/

Ale tak jK pisałam-wczoraj wieczorem miałam taki atak panik, ze naprawde az mi sie serce zaczęło mocniej walix

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja robiłam w ciąży nasiadówki z kory dębu i żyje i ja i dziecko w brzuchu. Nie sugerowałabym się tym, co ktoś tam mówił naście lat temu-jak moja mama była że mną w ciąży było mówione żeby nie robić USG jak nie ma bezwzględnej konieczności bo każde może szkodzić ;) kora dębu nie szkodzi w ciąży :)

Edit. U mnie nadal nic się nie dzieje :p

Co do nasiadówek to dostałam tylko info, że w ostatnich miesiącach i tuż po porodzie lepiej przemywać niż nasiadywać. Chodzi m.in. o ranę, która jest na kroczu.
Właśnie, dziewczyny po SN, lepiej już?? Czy szwy dalej tak mocno ciągną??

Aniek, daj znać czy coś się rozkręciło[emoji6]

Katja, też bym porozmawiała z nianią odnośnie samowolnego brania wnuczki i tego bałaganu... Bez przesady!!

Karuzela, tutaj można się wyżalić na każdy temat, to naprawdę pomaga[emoji4]

Coralic, jak u Ciebie??

Curran twins, miałaś chrzest bojowy[emoji16][emoji16]

Po nocy jestem cała w bąblach od komarów, chyba sobie dziury wydrapię... Znacie jakieś sposoby na komary? Czy te wtyczki p/komarowe działają??

Witajcie

Pomeczyly mnie bole do 1w nocy i przeszly..w koncu usnelam..dzis niewyspana..

Mogę za to wybrac sie na miasto na spotkanie :)

Co do hemoroidow wydaje mi sie ze i masc pomoze z tym ze systematyczne stosowanie po kilka razy na dzien..Mi jakis czas temu wyskoczyl taki bolący..aktualnie jest o polowe mniejszy I nie boli juz..Stosuje masc dalej az sie caly wchlonie..choc pewnie przy partych znowu sie pojawi..

Ola W mnie tez nachodza czasem rozne dziwne mysli..uczucia..czy podolam, cuz bede kochac..czy wogole chcialam..( dodam ze bardzo chcialam do 30 drugiego brzdaca miec)
Do porodu tez podchodze jeden raz ze pojde tam skupie sie I zrobie co mam zrobic..a innym razem ogarnia panika ze przeciez sobie nieporadze..Staram sie nienakrecac a te mysli od siebie odpedzac..skupiam sie na tym co tu I teraz..bo I tak to co nas czeka nieuniknione..

Zycze wszystkim milego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola, tak, te stopy bolą od ciężaru. .. tez tak mam. po ciąży przejdzie [emoji4]

Karuzela no nieee.... trzymam mocno kciuki niech te antybiotyki działają kurde.... wracaj do zdrowia [emoji7]

Patuszka mam wrazenie ze te antykomarowe wtyczki dzialaja bo nas tym razem jeszcze nic nie użarło. Ale trzeba obczaić bo mi cos chodzi po głowie ze nie powinno się tego używać przy maluszku... (?)

Mnie dzis czeka o 12.30 kontrolne usg w sprawie wód plodowych. Trzymajcie kciuki prosze...

Miłego dzionka!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab bo nie można w 1 trymestrze, a potem mozna.

Aniek42 i jak brzuch? Nadal boli? Czy się rozkręcilo?

Olisia widzę że również nie potrafilas zasnąć, ja to do 4 tak się krecilam, co 30 min jakoś wstawalam bo miałam wrażenie że zaraz się zsiusiam. I oczywiście dużo leciało, a jakim cudem z 30 min tak sporo tego.

Aim tylko mówię że miała kiedyś taka sytuacja miejsce. Ale ona chyba sobie całe okolice tam odparzyla.

Patuszka ja kilka dni temu kupiłam taki do kontaktu, dużo lepiej ;)
Ola W ja cały czas myślę ' tyle kobiet rodzilo i żyje i dało rade, więc ja też przeżyje, urodze'

Kylesa ja jak czytałam na opakowaniu, to nie można stosować przy akwariach i małych zwierzętach typu chomik. Więc chomik jest w innym pomieszczeniu. Mam bezwonny. Trzymam kciuki za wody.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Alex, to dobrze, ze nie jestem sama z takimi myslami...
Ja tez bardzo chciałam. Dlatego złe sie czuje, ze mnie takie nachodzą

Kylesa- pocieszyłas mnie, ze przejdzie! Dzięki! :D

Emol - staram sie tak myslec, ale jak widac nie zawsze sie udaje ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Patuszka te wtyczki działają. Mam raida w listkach i wkładam do kontaktu. Zero komarow

Emol ja o 4 się obudziłam już ale do tej godziny też wstawałam chyba z 10 razy. Nic nie piłam a siusiu co chwila

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Babeczki,

Już na dzień dobry zostałam wqrwiona. Mąż prasował sobie do pracy t-shirt, i postawił żelazko obok/na sportowego topu Jagody. Kuźwa... Spalił top, żelazko zaklejone różową guma. Zaczął klnac z niemocy i poleciał do pracy (prosząc by nic córce nie mówić). Wszystko byłoby cacy gdyby mnie tym wszystkim nie obudził.. Wrrr - jakieś propozycje na usunięcie tego gówna?

Patuszka - teraz jak najbardziej używaj tego środka do kontaktu. Ale przy Małej niekoniecznie. Może moskitiery w oknach zamontować?

Aniek, Olisiaa - mam nadzieję, ze dzisiaj już lepiej? starajcie sie nie brać teraz nospy - moja gin powiedziała, że nospa rozleniwia macice, i na tym etapie nie stosuje się jej, lepiej pozwolić jej potrenowac.
Choć Ty - Aniek masz mieć cc? To chyba możesz z tą nospa podziałać.

Alex - udanego spotkania [emoji3]

Karuzela - samych najlepszosci dla Synka, z okazji ukończenia 1 tygodnia [emoji8][emoji8][emoji8]. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu [emoji110].
Dobrze Aniek podpowiada - ściągaj cały czas pokarm laktatorem. Co by po zakończeniu antybiotyków nie było problemu z karmieniem [emoji5]. Całuję mocno [emoji8].
P.S. Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej z samopoczuciem?

Misia - za rozkręcenie akcji [emoji110][emoji110][emoji6]

Kylesa - kciuki zacisniete [emoji110][emoji110]. Za Afi!!!

Aniek - mamy to samo podejście do przeprowadzki, tj. maz dostał 2 tygodnie na ogarnięcie tematu [emoji3].
I tak zostaną jeszcze roboty, które będzie wykonywał w trakcie mieszkania, ale damy radę [emoji6].

reklama
Alex pielęgniarki każą pytać lekarza. Kurcze mnie też to krocze boli, szczególnie w nocy że ciężko się przekręcić.
Aniek jak nie zdążysz odebrać gbs to ci podadzą antybiotyk, nie martw się tym wcale.
Olisiaa gdzieś słyszałam że głód przed porodem dopada :) wiem przesądy, ale ten jest niegłupi. Kobieta się najadła żeby w pologu karmić dziecko a nie siebie.
Aim a z tymi nasiadowkami to nie jest tak że niby nie powinno się tyłka w ciepło wsadzać w ciąży a nasiadowki najlepiej działają jak są ciepłe i jak ktoś zbyt nie przegrzewa to można robic?
Patuszka na komary polecam moskitiery w oknach :) u mnie jak ręka odjal :)
Ja po obchodzie, nie jestem zadowolona bo myślą mnie jeszcze parę dni potrzymać. Zobaczą po USG. Jak z ta masą młodego. Za to mam pierwsze skurcze na ktg do 65 :) no i boli mnie krocze.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry