reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Coralic mam nadzieję że nie będziesz miała zakazenia! Trzymaj sje!

Niestety do domku jutro bo musze być 48h od porodu a mam dopiero w tej chwili, na wizycie nie bylo jesscze 48. Małej spadła waga ale w normie :-)

Abed narazie patrzę czy oddycha jak śpi:D ale wierzę że mi się znudzi, ciekawa jestem jak długo można nie spać

Oglądały mnie polozne, mleko mam piękne tylko mam często przystawiac a mała się upomina co chwilę więc maziajka wisi na mnie więcej niż nie wisi. Tylko w nocy był spokój. Ale te pielęgniarki powiedziały żeby właśnie częściej dostawiac bo mleko dobre

Misia kciuki !! Kiedy będzie rozwiazanie??? Aa widzę że nie wiadomo:-) oby szybciutko poszło!

Aga km nie :-)

Ewella niestety gin się nie zgodzil:p dokup , mi już wziął mąż do prania 3 bo widziałaś że leżę pod oknem w sloncu:/ masakra

Katja ale zajebiste foty!
Jak modelka!

Karuzela biedactwo zdrówka Ci zycze:((

Ola W mi mega pomogło wymoczenie w wodzie z sola. Pół szklanki soli na wodę przykrywajacaca stopy - i ból minął jednorazowo ale zawsze coś:-)
Oj szkoda że nie pomaga, mnie bolały w taki sam sposob

Kylesa nawet nie pamiętam po ile ten purelan ale smaruje bo mam:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Coralic - słodki bobcio z niego!!! [emoji7] i zadowolony [emoji4]

Katja aaale extra ujęcie! Superrrrrr

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Liluli a mówiłam że się jeszcze moze obrócić. Super:)
Katja śliczna mamusia:)
Karuzela pisz bo martwimy się o Ciebie, trzymaj się dzielnie, będzie dobrze, ściskam mocno.
U nas w nocy przeszła burza, akurat wczoraj koleś wysial trawę zobaczymy jak będzie rosła, czy się nie wyplukala. Dziś na szczescie jest wiatr i aż tak nie odczuwa się upału.
Z rana wzięłam się za gołąbki ale chyba tylko jedna porcja będzie do zamrożenia heh bo my strasznie uwielbiamy i pewnie znikną w mgnieniu oka.

Katja tak, muszę go napisać, no ewentualnie ściągnąć ze strony rodzic po ludzku, ale tam dla mnie nie ma pytań które chce poruszyć w swoim planie.
Oliweczka ja mówię cały czas 8.07 z badania prenatalnego tak jak mi gin mówił przez cały czas. Z om mam 5.07 a z usg teraz. 13.07

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela - :-(
Popieram słowa abed - nie powtrzymuj się przed relacją z porodu i tego co było "po". Jeżeli jesteś na siłach - podziel się z nami swoimi troskami. O nas się nie martw.
Jesteśmy tutaj od tego by się wzajemnie wspierać. Każda z nas wie, że zarówno na początku ciąży jak i na jej finiszu bywa różnie - i nie zawsze wszystko jest kolorowe.
Najgorzej wszystko "kisic" w sobie.
Tule mocno [emoji8].

Abed - dziękuje [emoji8]. Cały czas myśleliśmy o rolecie zewnętrznej. Ale te wewnętrzne rozwiązania też są fajne. Przejrzalam ofertę tej firmy - przekażę mężowemu. To on odpowiedzialny jest za stolarkę okienna i drzwiowa. Ja jedynie kolor i wzór wybieram [emoji1].

Tez mam jeszcze 1/3 książeczki wolnej od wpisów [emoji6].

Kupiłam dzisiaj maltan na brodawki (choc ten cukier w składzie i mnie mocno zaskoczył. Ale opinie ma dość dobre, więc nie wiem o co chodzi). Nie było purelanu z medeli, więc wzięłam co było. Lanoline też mam.

Paninka - może trawa sąsiada u Was się znajdzie [emoji6].
Gołąbki - mniammm. W tej ciąży jakoś wybitnie mi smakują. Na szczęście nie muszę sama ich robić (bo u mnie tylko ja je jem. Mężowy i Jagoda nie tkna), i zawsze dostaje od babci [emoji4].

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.

Karuzela życzę szybkiego powrotu do zdrowia.:)

Misia wchodząc dziś na forum myślałam że ty już po a tu niespodzianka. Cierpliwości nas uczą te nasze maluchy bo już większość z nas szuka u siebie symptomów zbliżającego się porodu. Nawet w szpitalu tego nie ułatwiają szkoda, że jak kierują to nie informują, że nie idzie się na wywołanie a na obserwację człowiek by się nastawił na co innego. Życzę kompetentnego personelu, który co zmianę nie zmieni decyzji.;)

Katja przeglądając dzisiejsze wpisy to jak zobaczyłam Twoje zdjęcie to pomyślałam, że jakaś reklama mi wskoczyła dopiero jak doczytałam to normalnie szok. Super zdjęcia no a modelka to jak profesjonalistka może jakieś propozycję dostaniesz.;);) Pamiątka rewelacyjna.

Coralic słodki dzidziuś lubię patrzeć teraz na takie maluszki bo zastanawiam się jaki będzie mój, niestety nie widzę tych maluszków które dziewczyny zamieszczają na ukrytym.:( Cudownie uśmiecha się do mamusi :). Aż się wzruszyłam (hormony).

Pumelova jutro już w domku będziecie szczęściara.:) Nawału pokarmu rozumiem, że jeszcze nie masz? Jak by był to jak będziesz odciągała laktatorem i nie planujesz " zbierać" pokarmu na zapas to pamięta,j że ściąga się tylko tyle żeby poczuć ulgę bo im więcej będziesz ściągać tym więcej organizm wyprodukuje taka drobna rada dla początkującej mamy.:)

Wczoraj byłam na pierwszym ktg i u mnie cisza jakieś marne trzy skurcze nieregularne i niezbyt bolesne wyskoczyły. Zaniosłam wymaz do badania gbs-u dziś wynik;)

Paninka smacznych gołąbków najedz się teraz bo po porodzie to z kapustą może być różnie.

Oliweczka mnie nigdy nie pytają o termin porodu tylko o ostatnią miesiączkę i sami wyliczają.

Co do nóg to też mnie bolą a właściwie to bardziej śródstopie do momentu rozchodzenia, gorzej u mnie z kręgosłupem w okolicy miednicy nie mogę się pozbierać jak się położę.:o

Chybra super że wszystko dopięte na ostatni wyprawkowy guzik ;) a jak z torbą? ja się już prawie spakowałam :)
Co do planu porodu to mój szpital takiego na stronie nie posiada a ja nie planowałam i nie planuje takiego mieć.;)

No nic mamusie poczytałam odpoczęłam obowiązki wzywają . Jadę z córką do ginekologa młoda ma stresa. Więc się cieszę ,że tym razem będzie synuś ominie mnie gin ;)

Miłego dnia:)

Olisia wyslalam Ci zdjecie na priv. Nie wien czemu nie moge zalaczyc na poczcie.

Paninka golabki [emoji39]
Tez bym zjadla ale nie chce mi sie robic [emoji51]
Aga k_m tez mam maltan. Najwyzej pozniej wymienie na purelan.

Saba u mnie tez prawie nie ma skurczy. Bedziemy grzecznie czekac na Maluchy [emoji18]

Karuzela i ja zgadzam sie zi Abed i Aga k_m. Jesli jestes na silach pisz nam to o wszystkim. Po to tu jestesmy zeby sie wspierac,kazda z nas zdaje sobie sprawe ze roznie moze byc czy to porod SN czy CC.

reklama
Cześć dziewczyny.

Karuzela życzę szybkiego powrotu do zdrowia.:)

Misia wchodząc dziś na forum myślałam że ty już po a tu niespodzianka. Cierpliwości nas uczą te nasze maluchy bo już większość z nas szuka u siebie symptomów zbliżającego się porodu. Nawet w szpitalu tego nie ułatwiają szkoda, że jak kierują to nie informują, że nie idzie się na wywołanie a na obserwację człowiek by się nastawił na co innego. Życzę kompetentnego personelu, który co zmianę nie zmieni decyzji.;)

Katja przeglądając dzisiejsze wpisy to jak zobaczyłam Twoje zdjęcie to pomyślałam, że jakaś reklama mi wskoczyła dopiero jak doczytałam to normalnie szok. Super zdjęcia no a modelka to jak profesjonalistka może jakieś propozycję dostaniesz.;);) Pamiątka rewelacyjna.

Coralic słodki dzidziuś lubię patrzeć teraz na takie maluszki bo zastanawiam się jaki będzie mój, niestety nie widzę tych maluszków które dziewczyny zamieszczają na ukrytym.:( Cudownie uśmiecha się do mamusi :). Aż się wzruszyłam (hormony).

Pumelova jutro już w domku będziecie szczęściara.:) Nawału pokarmu rozumiem, że jeszcze nie masz? Jak by był to jak będziesz odciągała laktatorem i nie planujesz " zbierać" pokarmu na zapas to pamięta,j że ściąga się tylko tyle żeby poczuć ulgę bo im więcej będziesz ściągać tym więcej organizm wyprodukuje taka drobna rada dla początkującej mamy.:)

Wczoraj byłam na pierwszym ktg i u mnie cisza jakieś marne trzy skurcze nieregularne i niezbyt bolesne wyskoczyły. Zaniosłam wymaz do badania gbs-u dziś wynik;)

Paninka smacznych gołąbków najedz się teraz bo po porodzie to z kapustą może być różnie.

Oliweczka mnie nigdy nie pytają o termin porodu tylko o ostatnią miesiączkę i sami wyliczają.

Co do nóg to też mnie bolą a właściwie to bardziej śródstopie do momentu rozchodzenia, gorzej u mnie z kręgosłupem w okolicy miednicy nie mogę się pozbierać jak się położę.:o

Chybra super że wszystko dopięte na ostatni wyprawkowy guzik ;) a jak z torbą? ja się już prawie spakowałam :)
Co do planu porodu to mój szpital takiego na stronie nie posiada a ja nie planowałam i nie planuje takiego mieć.;)

No nic mamusie poczytałam odpoczęłam obowiązki wzywają . Jadę z córką do ginekologa młoda ma stresa. Więc się cieszę ,że tym razem będzie synuś ominie mnie gin ;)

Miłego dnia:)
Dzięki! Mam to gdzieś zapisane:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry