reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Patuszka ja tez jestem bardzo za tym by rodzic z partnerem..Po pierwszym porodzie bylam mu niesamowicie wdzieczna ze byl tam zemna..ze 3mal za reke, ocieral czolo, przypominal jak oddychac..a na koncu przecinal pepowine..Juz nie wspominajac o tym ze mam zdjecia z porodu..bo w wolnej chwili uwiecznial to I tamto..Mam pamiatke..
I tym razem ani ja ani on niewyobrazamy sobie by go teraz niebylo..
Widzial wszystko..nawet w pewnym momencie kiedy mnie nacinali myslal ze juz odchodze z tego swiata ;) (przyznal sie dopiero miesiac pozniej) I uwierzcie ze niezmienil do mnie nastawienia..kiedy wszystko sie zagoilo I wrocilo do normy znow mial ochote na zblizenia..a po jakims czasie kiedy I ja czolam sie pewnie w swoim ciele to zaczelo byc w tych sprawach jeszcze lepiej niz przed ciaza..

Kiedy jest mi zle czy cos mi dolega on jest moim wsparciem..przy nim czuje sie bezpieczna..dlatego niewyobrazam sobie by go wtedy przy mnie niebylo.. ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Coralic, GRATULACJE!!! :D kolejny ekspresowy poród, też tak chcę :p
Curran, fajnie że jest szansa na wyjście, dziewczyny boskie :)

Mi chyba odchodzi czop od wczoraj, takie galaretkowate różowo brunatne coś, nie wiem.. pierwszy raz coś takiego mam więc stawiam na ten czop.

Ja rodzę z mężem, w planach też przecięcie pępowiny przez niego. Aczkolwiek nie wykluczam że będę się na nim wyżywać i słać wiązanki pod jego adresem, ale to on już przyzwyczajony do moich akcji :p

Patuszka mojego może nie być przy parciu i pepowinie ale ten cały czas przed właśnie będzie potrzebny. Przynajmniej tak myślę.
Aniek no widzisz czyli u każdej inaczej lekarz rozwiązuje te hormony tarczycy.
Linoone to czop :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga_km w sumie przbrałam ok.6-7kg.tak że mam nadzieję, że mi za dużo nie zostanie po rozwiązaniu.
Dziękuję za kciuki.

Alex u nas też nie było problemów ze zbliżeniami . Nawet już w połogu zagadywał jak długo będę się goić?:-D

Linoone myślę że to czop.
Może i u Ciebie się szybko rozkręci?

Wzięłam się za torbę, dokładam kilka rzeczy, kilka wyjmuję :) pytanie do mamuś czy rodzilyscie w staniku?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

My będziemy razem przez pierwszą fazę, na drugą i trzecią go nie chce :p i on też nie czuje potrzeby być. Myślę że nie musi przecinać pępowiny-dam mu jeszcze w życiu dziecka wiele innych możliwości wykazania się jako ojciec i to znacznie mocniej ;) no i mój jakoś wydaje mi się że ma świadomość że poród to nie bajka, wątpię by zobaczenie go na żywo miało go jakoś szczególnie uświadomić lepiej. Ale niezależnie od wszystkiego to musi być wspólna decyzja obojga ludzi, a nie że jedno chce drugie nie i to pierwsze będzie namawiać/zmuszać drugie.

Linoone to nawet już Ty mnie zostawiasz na placu boju? ;) nawet Tobie czop odchodzi... razem z Warszawy na ten sam dzień termin, aż mi smutno... seksy na nic nie dzialaja.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Coralic ogromne gratulacje!!

Myślałam że dziś pospie ale jak mąż wstaje do pracy to ja wstaje razem z nim. Dusi mnie na kibelek a później to już zasnąć nie mogę. Wszelkie dźwięki mnie rozbudzaja dziś coś wylo na dworze choć w oddali ale już mnie dekoncentruje a np pioraca pralka pietro niżej mi nie przeszkadza :D
Strasza córka na polkoloniach, młodsza spała do 11:)

Obydwa porody mieliśmy rodzinne. Pierwszy to była nowość dla nas na drugi mężowi się nie spieszylo...hihi, był 75 km od domu, położna czekała aż się zjawi, ja też a on jeszcze pojechał kupić sobie coś do jedzenia, był w sumie 20 min zanim młoda wyszła na świat :D no ale w najtrudniejszym momencie mogłam liczyć na niego ale pepowiny nie chciał przecinac.
Teraz też raczej będzie chyba że znów go gdzieś wywieje. 21 jedzie na koncert do Warszawy.

Mój biust urósł tylko na początku ciąży.
Ale karmieniem się nie przejmuje, rozchulamy po porodzie :)

Do góry