reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka to przyjadę ich powąchać ;) a serio to na razie mi nie brakuje, ale kto wie co będzie dalej.
Paalinaa gratulacje.
Kasiulka na zdrowie!
Dorota zapraszam na śledzie, mam ich pół lodówki :)
Aniu ja nie pomogę bo mnie ogólnie głowa nie boli. Mam dwie koleżanki z migrenami to im już chyba nic nie pomaga. Zazwyczaj kończy się szpitalem.
Lilith zaraz sobie obejrzę tego doplera.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Was Kochane tak się rozpisałyscie, że zrobiła się z tego lektura do poduszki
Trzymam kciuki za wszystkie które nie palę już o mam nadzieję że nie będę palić w tym cudownym dla Nas okresie .
Gratuluję już bijacych serduszek. Sama już bym chętnie poleciała do lekarza ale jeszcze za wcześnie. Nikt nie wie,że jestem w ciąży bo nie chcę zapeszać, A jak pójdę na Andrzejki to będę się pytać czemu nie pije ehhh.

Umowilam się na 8 tydzień do Giną żeby być pewna że już serduszko jest :sorry2:w poprzedniej ciąży bylam w 9 tc i nie pukało niestety :no2: bo nowotwór którego miałam jak się później okazało stanął na drodze.

Paalina gratulacje serduszka!

Ja palilam dawniej i 2 tygodnie zanim sie dowiedzialam, ze bylam w pierwszej ciazy rzucilam :) Potem na szczescie juz nie wrocilam do palenia.

Witam serdecznie wszystkie przyszłe lipcowe Mamusie :) Tak Was podczytuję od wczoraj, bo chwile grozy przeżywaliśmy, ale może po kolei...
Mam dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa, syn Nikoś w styczniu skoczy 16 lat (studenckie dziecię ;)) i córcia Martynka w styczniu będzie miała 10. Z obecnym Partnerem, hmm.. powiedzmy, że wygodnie sobie żyliśmy, dzieci duże, dużo można :D Bardzo pragnelismy wspólnego Dzidziusia, ale... za rok najwcześniej. Test (a właściwie dwa) zrobiliśmy 6.11, w dniu urodzin Ukochanego. W sumie 4 kreski :szok:. No cóż, musieliśmy zweryfikować cześć życiowych planów, ale przecież Dzidziuś i tak miał być. 10.11. byliśmy u lekarza, widać było pęcherzyk, ale serduszko jeszcze nie biło (ostatnia @ 3.10.). Lekarz zasugerował, żeby zrobić betę dla własnego spokoju. No to zrobiłam. Pierwszą w pn 14. i kolejną w środę 16. Odebrałam drugi wynik (pierwszy 57119), a tam 72068. I się zaczęło... Przyrost tylko 26%, pewnie ciąża się nie rozwija itp. Umówiłam się szybko na USG dziś rano, żeby usłyszeć, czy już bije serduszko, czy jest źle... A lekarz zerknął na moją betę i mówi, że przy takich ilościach już się nie podwaja, że przecież przerasta i raczej jest ok. Na USG widać było już bijące serduszko, zarodek ma 8 mm, podobno 6t6d. Chętnie dołączę do grona Lipcóweczek :-) :)

reklama
@sylver80 no super niespodziankę zrobiłaś Ukochanemu, ja w poniedziałek pójdę na BHCG i zobaczę ile ja mam potem za dwa lub trzy dni powtórzę
Mam nadzieje że zagościmy tu na dłużej

Do góry