reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aaa było o teściach. Ja byłych teściów miałam beznadziejnych. Ex teściowa by mnie w łyżce wody utopiła jakby mogła , duży jej udział był w naszym rozstaniu.
Teraz za to kochani ludzie! Maja jest córcia z ex małżeństwa , a traktują ja jak swoją 100% wnuczkę , a ona ich jak dziadków, wiec ma 3ech dziadkow i 3 babcie :p opiekują sie nią , babcia odbuera ja codziennie ze szkoły, często u nich nocuje, teraz tez tam jest,bo my jedziemy o 19 na usg. Zabierają ja ze sobą na weekendy , no relacja bardzo dobra. Wlasnie do Polski mam lecieć z teściowa i siostra mojego M. A czuje sie jakbym leciała na weekend z koleżankami :)

reklama
Hej dziewczyny ja tak z innej beczki do was :-) . Czytałam kiedys ze test owulacyjny może również wykazać ciążę. No i ze mi zostalo kilka takich zrobiłam sobie , co myślicie o wyniku ? . Jutro mam wolne wiec juz postanowiłam ze pójdę na betę. Jeszcze tydzień i wizyta . Ps: Ta kreska jest bardziej wyrazista niz na moim teście ciążowym i nawet jak wczesniej je robiłam by sprawdzić owulke to takiej nie miałam :-p

Załączniki

• WP_20161118_17_45_21_Pro.jpg
    WP_20161118_17_45_21_Pro.jpg
    410,7 KB · Wyświetleń: 79
Tymuniek trzeba wierzyć że nadgonią jeszcze nasze maluchy...

Nigdy nie sądziłam że przy takim twardym i silnym charakterze jaki posiadam będę tak rozpadającą się osobą jak teraz przy tej ciąży. Próbowałam się dystansować, nie myśleć, nie nastawiać, i wszystko ch.j strzelił od kilku dni. Chciałabym przeprosić wszystkie dziewczyny o których kiedyś pomyślałam że przesadzają gdy była mowa o ciąży zagrożonej. Nie rozumiałam tego, nie umiałam się wczuć, myślałam że da się to trochę opanować i kontrolować. ***** prawda. nie da się.

Chyba bez wchodzenia forum poczekam na czwartek na wizytę, może im mniej tego tematu w moim życiu tym jakoś lżej to przejdę...

Według mnie trzeba być bardzo nie czułym zeby sie nie martwić w ogóle o ciąże. Ja tez myślałam ze teraz sie nie będę nastawiać, podejdę do tego bardziej na zimno zeby w razie porażki tak nie cierpieć, ale to nie możliwe. Cały czas myśle o dziecku, wyobrażam sobie siebie w ciazy z brzuchem itp. Myśle ze tak działa nasza natura i hormony tez powodują swoje. Trzymam kciuki zeby jednak wszystko było dobrze!

Hej dziewczyny ja tak z innej beczki do was :-) . Czytałam kiedys ze test owulacyjny może również wykazać ciążę. No i ze mi zostalo kilka takich zrobiłam sobie , co myślicie o wyniku ? . Jutro mam wolne wiec juz postanowiłam ze pójdę na betę. Jeszcze tydzień i wizyta . Ps: Ta kreska jest bardziej wyrazista niz na moim teście ciążowym i nawet jak wczesniej je robiłam by sprawdzić owulke to takiej nie miałam :-p
Ja tak mialam teraz ze tydzien po owu wyszedl mi mega mocny test owu

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

A ten cukier to macie z krwi z żyły?
Ja miałam normę na czczo 80 maks 90! godzinę po posiłku do 120.

ja test mialam z krwi , na czczo, z samego rana ,

No cóż nie mam pojęcia skąd ten podwyższony cukier i skąd mialaby się ta cukrzyca wziąć...
mam skierowanie na powtorkę badań - jak zrobię - będe wiedziala co i jak i juz...

Jeżeli chodzi o badanie glukoza to trzeba się do tego badania dobrze przygotować tak mi wczoraj ginekolog powiedział że o 19 zjeść posiłek i na drugi dzień rano iść na badanie i pogadanki zjeść coś żeby się słabo nie zrobiło mówię tu o zwykłej glukozie...

Jeżeli chodzi o picie tego okropienstwa to jest to dla mnie traumatyczne przeżycie zawsze tak miałam pomimo wciśnięcia cytryny nie mogłam tego wypić koszmar!!!!

Napisane na Lenovo TB2-X30L w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam dużo razy obciążenie mam swoją metodę wypić na raz jak wódkę nim dotrze do mózgu jakie to okropne to juz mam wypite :)
Obstawiam ze jutro pójdę sobie machnąć

reklama
Czy któraś z was pali papierosy ? Szczerze .
Ja rzuciłam jak zaczęłam się starać o dzidzię . I choć byłam palaczem to nie zapaliłam ani jednego papierosa w pierwszej ciąży i teraz w drugiej też nie. Po 1 ciąży myślałam, że rzuciłam na stałe ale niestety po 2 latach wróciłam do nałogu. Paliłam teraz 4 lata i znów rzuciłam :) oby na stałe!

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Do góry