reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aaa było o teściach. Ja byłych teściów miałam beznadziejnych. Ex teściowa by mnie w łyżce wody utopiła jakby mogła , duży jej udział był w naszym rozstaniu.
Teraz za to kochani ludzie! Maja jest córcia z ex małżeństwa , a traktują ja jak swoją 100% wnuczkę , a ona ich jak dziadków, wiec ma 3ech dziadkow i 3 babcie :p opiekują sie nią , babcia odbuera ja codziennie ze szkoły, często u nich nocuje, teraz tez tam jest,bo my jedziemy o 19 na usg. Zabierają ja ze sobą na weekendy , no relacja bardzo dobra. Wlasnie do Polski mam lecieć z teściowa i siostra mojego M. A czuje sie jakbym leciała na weekend z koleżankami :)

reklama
Hej dziewczyny ja tak z innej beczki do was :-) . Czytałam kiedys ze test owulacyjny może również wykazać ciążę. No i ze mi zostalo kilka takich zrobiłam sobie , co myślicie o wyniku ? . Jutro mam wolne wiec juz postanowiłam ze pójdę na betę. Jeszcze tydzień i wizyta . Ps: Ta kreska jest bardziej wyrazista niz na moim teście ciążowym i nawet jak wczesniej je robiłam by sprawdzić owulke to takiej nie miałam :-p

Załączniki

• WP_20161118_17_45_21_Pro.jpg
    WP_20161118_17_45_21_Pro.jpg
    410,7 KB · Wyświetleń: 86
Tymuniek trzeba wierzyć że nadgonią jeszcze nasze maluchy...

Nigdy nie sądziłam że przy takim twardym i silnym charakterze jaki posiadam będę tak rozpadającą się osobą jak teraz przy tej ciąży. Próbowałam się dystansować, nie myśleć, nie nastawiać, i wszystko ch.j strzelił od kilku dni. Chciałabym przeprosić wszystkie dziewczyny o których kiedyś pomyślałam że przesadzają gdy była mowa o ciąży zagrożonej. Nie rozumiałam tego, nie umiałam się wczuć, myślałam że da się to trochę opanować i kontrolować. ***** prawda. nie da się.

Chyba bez wchodzenia forum poczekam na czwartek na wizytę, może im mniej tego tematu w moim życiu tym jakoś lżej to przejdę...

Według mnie trzeba być bardzo nie czułym zeby sie nie martwić w ogóle o ciąże. Ja tez myślałam ze teraz sie nie będę nastawiać, podejdę do tego bardziej na zimno zeby w razie porażki tak nie cierpieć, ale to nie możliwe. Cały czas myśle o dziecku, wyobrażam sobie siebie w ciazy z brzuchem itp. Myśle ze tak działa nasza natura i hormony tez powodują swoje. Trzymam kciuki zeby jednak wszystko było dobrze!

Hej dziewczyny ja tak z innej beczki do was :-) . Czytałam kiedys ze test owulacyjny może również wykazać ciążę. No i ze mi zostalo kilka takich zrobiłam sobie , co myślicie o wyniku ? . Jutro mam wolne wiec juz postanowiłam ze pójdę na betę. Jeszcze tydzień i wizyta . Ps: Ta kreska jest bardziej wyrazista niz na moim teście ciążowym i nawet jak wczesniej je robiłam by sprawdzić owulke to takiej nie miałam :-p
Ja tak mialam teraz ze tydzien po owu wyszedl mi mega mocny test owu

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

A ten cukier to macie z krwi z żyły?
Ja miałam normę na czczo 80 maks 90! godzinę po posiłku do 120.

ja test mialam z krwi , na czczo, z samego rana ,

No cóż nie mam pojęcia skąd ten podwyższony cukier i skąd mialaby się ta cukrzyca wziąć...
mam skierowanie na powtorkę badań - jak zrobię - będe wiedziala co i jak i juz...

Jeżeli chodzi o badanie glukoza to trzeba się do tego badania dobrze przygotować tak mi wczoraj ginekolog powiedział że o 19 zjeść posiłek i na drugi dzień rano iść na badanie i pogadanki zjeść coś żeby się słabo nie zrobiło mówię tu o zwykłej glukozie...

Jeżeli chodzi o picie tego okropienstwa to jest to dla mnie traumatyczne przeżycie zawsze tak miałam pomimo wciśnięcia cytryny nie mogłam tego wypić koszmar!!!!

Napisane na Lenovo TB2-X30L w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam dużo razy obciążenie mam swoją metodę wypić na raz jak wódkę nim dotrze do mózgu jakie to okropne to juz mam wypite :)
Obstawiam ze jutro pójdę sobie machnąć

reklama
Czy któraś z was pali papierosy ? Szczerze .
Ja rzuciłam jak zaczęłam się starać o dzidzię . I choć byłam palaczem to nie zapaliłam ani jednego papierosa w pierwszej ciąży i teraz w drugiej też nie. Po 1 ciąży myślałam, że rzuciłam na stałe ale niestety po 2 latach wróciłam do nałogu. Paliłam teraz 4 lata i znów rzuciłam :) oby na stałe!

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Do góry