reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith tak bez USG. Ja znając życie będę miała w każdym trym po jednym. No moze na sam koniec ciąży mi zrobią. Pózniej na każdej wizycie (co 3 tyg) tylko słuchamy serduszka. A ostatnie 5 tyg co tydzień ktg

reklama
Lilith nocka niestety zarwana przez moją małą wiercipiętę nie chciała spać w łóżeczku i u nas urządzała dzikie harce :)

Żona Graja ja mam 93 mg/dl , w poniedziałek idę na test obciążenia glukozą 75g. Mam nadzieję, że pozwolą mi wcisnąć do tego ulepu cytrynę bo w innym wypadku nie wiem czy nie będzie kolejnego podejścia ;) Również nie mam ochoty na słodycze w ogóle mnie nie interesują, a tu proszę...

naleśniki chodzą za mną od rana, a tak w ogóle to ostatnio nie mam na nic smaku. Schudłam nawet 1 kg ale to pewnie przez nerwy bo nie wymiotuje tylko mnie mdli. Co do ryb to ja preferuję karpia lub karasia ciepłego obsmażonego, to moja ulubiona ryba. Kupujemy przed świętami u takiego naszego lokalnego małego gospodarza, pycha
A z mięsem też nie mam problemów w poprzedniej ciązy nie mogłam na niego patrzeć a teraz co chwile coś mięsnego na obiad
Ja naleśniki w pierwszej ciąży mogłam jeść 4 razy dziennie [emoji23][emoji23][emoji23]

Lilith pomniejszalam fotke ale ja tak mam jak z telefonu chcę dodać a samopoczucie w miarę oszczędzam się ile mogę i czekam do wtorku na kontrolne usg

aim powodzenia u mnie też różnica wychodzi ...

Witam. Byłam dziś na wizycie pierwszej. Według miesiączki 5tydz 4dzien. Na usg widać tylko pęcherzyk płodowy 12mm i tyle. Ale to ponoć normalne. Więc mam przyjść za 2tyg. Mam kartę ciąży i zlecone badania. Termin na 17.07. Trochę mnie martwi że nie było widać zarodka. Z objawów to nic konkretnego jedynie wieczorami ból podbrzusza jak na okres taki znosny. Dostałam na to luteine. Pozdrawiam

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek trzeba wierzyć że nadgonią jeszcze nasze maluchy...

Nigdy nie sądziłam że przy takim twardym i silnym charakterze jaki posiadam będę tak rozpadającą się osobą jak teraz przy tej ciąży. Próbowałam się dystansować, nie myśleć, nie nastawiać, i wszystko ch.j strzelił od kilku dni. Chciałabym przeprosić wszystkie dziewczyny o których kiedyś pomyślałam że przesadzają gdy była mowa o ciąży zagrożonej. Nie rozumiałam tego, nie umiałam się wczuć, myślałam że da się to trochę opanować i kontrolować. ***** prawda. nie da się.

Chyba bez wchodzenia forum poczekam na czwartek na wizytę, może im mniej tego tematu w moim życiu tym jakoś lżej to przejdę...
:-( przykro mi i trzymaj się! Będę silno piąstki zaciskała za Was. Jeszcze się wiele może zdarzyć pozytywnego.

Ja jako że w 4 tygodniu jestem pójdę na wizytę 5 albo 6 grudnia żeby serduszko posłuchać. Staram się nie wariowac i nie myśleć za bardzo. Leki biorę i nawet mam dobre samopoczucie.
Aczkolwiek chyba mam coś z dziąsłami bo jak myje zęby to masakra, mam zaparcia, wzdęcia i z rana mnie mdli ale nie rzygałam jeszcze ;-) poza tym bardzo często mi w brzuchu burczy a może piecze? Jakbym ciągle głodna była... A nie jestem.

Nie mówiłam oprócz mężowi nikomu o ciąży.... Chcę najpierw to serduszko usłyszeć!

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith nocka niestety zarwana przez moją małą wiercipiętę nie chciała spać w łóżeczku i u nas urządzała dzikie harce :)

Żona Graja ja mam 93 mg/dl , w poniedziałek idę na test obciążenia glukozą 75g. Mam nadzieję, że pozwolą mi wcisnąć do tego ulepu cytrynę bo w innym wypadku nie wiem czy nie będzie kolejnego podejścia ;) Również nie mam ochoty na słodycze w ogóle mnie nie interesują, a tu proszę...

93mg/dl?? toż to norma jeszcze... Ja mam 113 :szok::errr:

ŻonaGraja Podobno w ciąży inaczej się patrzy na wyniki i już jestem powyżej, ale Twój jest naprawdę niepokojący. Ja oczywiście naczytałam się teraz o cukrzycy ciążowej i zaczęłam się bać co będzie dalej ...

reklama
Do góry