reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ja tez biorę 80%.

Ola W przyjedz do mnie na spacer, mój mąż tyle chodzić nie lubi, a już wszystkie koleżanki wycignelam na spacer i juz nie mam z kim ;)

Abed nie źle to sobie wykombinował :rolleyes: mój mały jest nie raz zazdrosny, ale jak mu wytłumaczę, że dzidzi jest przykro, to całuje brzusia i się przytula. No i oczywiście wolałby brata.:D

Pumelova to byłemu musiała kopara opaść:laugh2:
Z tłuszczykiem na brzuchu też mam normalnie problem, ale teraz o tym nie myślę;)

Ewella ja uwielbiam małosolne. Do tego kromka ze swojskim smalcem ze skwarkami, albo z pasztecikiem mmmmniam!

Joanna u nas będzie Maja, ale Anie są zajefajne! Mówię Ci :-D

Kasia no to zazdroszczę genów. U mnie nie ma tak łatwo, muszę się napracować żeby trochę brzusia zgubić.

Tymuniek 3 godziny?? O rany! Ja bym najchętniej zrezygnowała z tej wizyty położnej.
Mój mały też nie mógł pampersów. Teraz kupiłam 3 różne firmy.'
Biedna Nelcia z uczuleniem....

Nad macieżyńskim się jeszcze nie zastanawiałam.

Emol kciuki za egzamin.

Aniek ostatnio po smalczyku to prawie mnie zgaga zabiła:) A tłuszczyk nam się nie zbiera na brzuszku ale za to pupcie mamy wydatne hehe Mój R mówi że pupę to mam zawsze "zdrową"[emoji16]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po wizycie[emoji4] Mała ma 2900g i około 47cm, więc może do porodu będzie moje wyśnione w ciąży 49cm (waga jest większa, bo we śnie było 2340g). Rozwarcie niecałe 3cm. W czwartek odstawiam leki hamujące (nospa i duphaston), bo ciąża będzie uznana za donoszoną, zostają witaminy i raz dziennie żelazo. Gin obstawia, że jak nie urodzę w weekend to w przyszłym tygodniu powinnam się rozdwoić[emoji6][emoji6]
Wosk zaliczony (co za komfort po zrobieniu[emoji16][emoji16]). Robi mi znajoma kosmetyczka u której robiłam praktyki, do kogoś innego bym nie poszła (wiem, że u niej jest mega czysto i nie krępują mnie moje żylaki w pachwinie i na sromie). W badaniu moczu wyszły nieliczne bakterie, muszę ponownie zbadać mocz i ewentualnie posiew dać zrobić... Mam kupić jakąś żurawinę, polecacie suplement czy lepiej normalną żurawinę jeść?? Bo dla gina obojętne.

Morela, Alex, pytanie o ciążę jest nie do przebicia, co jedno to lepsze. Dobrze, że niedługo się skończą[emoji106]

Pumelova, przecież my powinniśmy jak słonie 2 lata w ciąży być żeby chłop się psychicznie przygotował[emoji23][emoji23]
Wosk robię od ponad 8 lat i nie wyobrażam sobie inaczej, wygoda i komfort jest niesamowity... Zresztą po tym czasie mam tak mało włosów, że szkoda maszynki[emoji3] Czyli ogórki dużosolne[emoji23] Grunt to zrobić dobre wrażenie, kiecka wpasowala się idealnie[emoji12][emoji12]

Aim - psychiczny spokój jest bezcenny[emoji4]

Kasia 831, też bym chętnie wskoczyła w normalne ciuchy, jeansy, jakaś sukienka[emoji57] i również liczę na geny, bo u mnie babki migiem wracały do formy po porodach[emoji18][emoji18]

Paninka, u nas rano upał, a teraz zaczęło tak wiać, że musiałam się cieplej ubrać, także samopoczucie od razu lepsze[emoji6]
Mała boska, nie ma co[emoji106]

Maziajka, syndrom wicia gniazda w ekstremalnej wersji[emoji6] Chociaż ja nic lepsza, zdemontowałam drzwi prysznicowe, żeby je dokładnie umyć[emoji16]

Abed, małe dzieci zawsze będą mnie zaskakiwać, pomysłów im nie brakuje[emoji23][emoji23]

Joanna, też myślałam o Laurze, ładne imię[emoji4]

Ola, myślałam że tylko ja nie widzę dużej poprawy we włosach... Przez pewien czas wypadało mniej, a teraz jest jak przed ciążą.

Tymuniek, głowa do góry, grunt że Nelka rośnie i ma się dobrze[emoji4][emoji4][emoji4] o kurcze, chyba jak większość z nas mam kupione te pampersy... Biedna Nelcia...

reklama
Tymuniek uważaj z tą infekcją rany, ja miałam w zeszłym roku na jedenej ranie po laporoskopi, zagoiło się ale przez ziarninowanie i efekt jest taki że mam takie wgłębienie :( może lepiej pojejechac do lekarza żeby dali coś na to
Olisiaa ja obcję 80% chyba że masz w okolicy tysiąc zlotych to jest tak jak joanna pisze
Aniek42 u mnie jest tak samo że mu tłumaczymy :) i jest ok :) no i jest barat tak jak chciał :) a jak będzie jak dzidziuś się pojawi to zobaczymy
Patuszka89 gratulacje udaniej wizyty :)
Emol z tego co wiem to premie się liczą, ale jeśli były dostawane cyklicznie przed ciążą, będziesz miała 80% tego co dostajesz teraz bo musi być z 12 ostatnich miesięcy z przed twojego L4, musi być 3 całe miesiące przerwy między jednym swiadczeniem z ZUS, czyli jeśli jesteś np na L4 od styczna to masz liczone podstawę za 12 miesięcy od stycznia 2016 do grudnia 2016, o ile nie miałaś innych śwadczeń z ZUS od października do grudnia 2016 czyli np. l4 z powodu grypy lub innego świadczenia z ZUS

Do góry