reklama
Aniek42
Fanka BB :)
Abed nie źle to sobie wykombinował mój mały jest nie raz zazdrosny, ale jak mu wytłumaczę, że dzidzi jest przykro, to całuje brzusia i się przytula. No i oczywiście wolałby brata.
Pumelova to byłemu musiała kopara opaść
Z tłuszczykiem na brzuchu też mam normalnie problem, ale teraz o tym nie myślę
Ewella ja uwielbiam małosolne. Do tego kromka ze swojskim smalcem ze skwarkami, albo z pasztecikiem mmmmniam!
Joanna u nas będzie Maja, ale Anie są zajefajne! Mówię Ci
Kasia no to zazdroszczę genów. U mnie nie ma tak łatwo, muszę się napracować żeby trochę brzusia zgubić.
Tymuniek 3 godziny?? O rany! Ja bym najchętniej zrezygnowała z tej wizyty położnej.
Mój mały też nie mógł pampersów. Teraz kupiłam 3 różne firmy.'
Biedna Nelcia z uczuleniem....
Nad macieżyńskim się jeszcze nie zastanawiałam.
Emol kciuki za egzamin.
Pumelova to byłemu musiała kopara opaść
Z tłuszczykiem na brzuchu też mam normalnie problem, ale teraz o tym nie myślę
Ewella ja uwielbiam małosolne. Do tego kromka ze swojskim smalcem ze skwarkami, albo z pasztecikiem mmmmniam!
Joanna u nas będzie Maja, ale Anie są zajefajne! Mówię Ci
Kasia no to zazdroszczę genów. U mnie nie ma tak łatwo, muszę się napracować żeby trochę brzusia zgubić.
Tymuniek 3 godziny?? O rany! Ja bym najchętniej zrezygnowała z tej wizyty położnej.
Mój mały też nie mógł pampersów. Teraz kupiłam 3 różne firmy.'
Biedna Nelcia z uczuleniem....
Nad macieżyńskim się jeszcze nie zastanawiałam.
Emol kciuki za egzamin.
Aniek ostatnio po smalczyku to prawie mnie zgaga zabiła A tłuszczyk nam się nie zbiera na brzuszku ale za to pupcie mamy wydatne hehe Mój R mówi że pupę to mam zawsze "zdrową"[emoji16]
Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie to samoJa biorę 80% cały rok bo przy 60% i tak wychodzi ponad 1000 więc nikt mi nic nie dorzuci
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez biorę 80%.
Ola W przyjedz do mnie na spacer, mój mąż tyle chodzić nie lubi, a już wszystkie koleżanki wycignelam na spacer i juz nie mam z kim
Dobra! A gdzie mam przyjechać?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Patuszka89
Jestem po wizycie[emoji4] Mała ma 2900g i około 47cm, więc może do porodu będzie moje wyśnione w ciąży 49cm (waga jest większa, bo we śnie było 2340g). Rozwarcie niecałe 3cm. W czwartek odstawiam leki hamujące (nospa i duphaston), bo ciąża będzie uznana za donoszoną, zostają witaminy i raz dziennie żelazo. Gin obstawia, że jak nie urodzę w weekend to w przyszłym tygodniu powinnam się rozdwoić[emoji6][emoji6]
Wosk zaliczony (co za komfort po zrobieniu[emoji16][emoji16]). Robi mi znajoma kosmetyczka u której robiłam praktyki, do kogoś innego bym nie poszła (wiem, że u niej jest mega czysto i nie krępują mnie moje żylaki w pachwinie i na sromie). W badaniu moczu wyszły nieliczne bakterie, muszę ponownie zbadać mocz i ewentualnie posiew dać zrobić... Mam kupić jakąś żurawinę, polecacie suplement czy lepiej normalną żurawinę jeść?? Bo dla gina obojętne.
Morela, Alex, pytanie o ciążę jest nie do przebicia, co jedno to lepsze. Dobrze, że niedługo się skończą[emoji106]
Pumelova, przecież my powinniśmy jak słonie 2 lata w ciąży być żeby chłop się psychicznie przygotował[emoji23][emoji23]
Wosk robię od ponad 8 lat i nie wyobrażam sobie inaczej, wygoda i komfort jest niesamowity... Zresztą po tym czasie mam tak mało włosów, że szkoda maszynki[emoji3] Czyli ogórki dużosolne[emoji23] Grunt to zrobić dobre wrażenie, kiecka wpasowala się idealnie[emoji12][emoji12]
Aim - psychiczny spokój jest bezcenny[emoji4]
Kasia 831, też bym chętnie wskoczyła w normalne ciuchy, jeansy, jakaś sukienka[emoji57] i również liczę na geny, bo u mnie babki migiem wracały do formy po porodach[emoji18][emoji18]
Paninka, u nas rano upał, a teraz zaczęło tak wiać, że musiałam się cieplej ubrać, także samopoczucie od razu lepsze[emoji6]
Mała boska, nie ma co[emoji106]
Maziajka, syndrom wicia gniazda w ekstremalnej wersji[emoji6] Chociaż ja nic lepsza, zdemontowałam drzwi prysznicowe, żeby je dokładnie umyć[emoji16]
Abed, małe dzieci zawsze będą mnie zaskakiwać, pomysłów im nie brakuje[emoji23][emoji23]
Joanna, też myślałam o Laurze, ładne imię[emoji4]
Ola, myślałam że tylko ja nie widzę dużej poprawy we włosach... Przez pewien czas wypadało mniej, a teraz jest jak przed ciążą.
Tymuniek, głowa do góry, grunt że Nelka rośnie i ma się dobrze[emoji4][emoji4][emoji4] o kurcze, chyba jak większość z nas mam kupione te pampersy... Biedna Nelcia...
Wosk zaliczony (co za komfort po zrobieniu[emoji16][emoji16]). Robi mi znajoma kosmetyczka u której robiłam praktyki, do kogoś innego bym nie poszła (wiem, że u niej jest mega czysto i nie krępują mnie moje żylaki w pachwinie i na sromie). W badaniu moczu wyszły nieliczne bakterie, muszę ponownie zbadać mocz i ewentualnie posiew dać zrobić... Mam kupić jakąś żurawinę, polecacie suplement czy lepiej normalną żurawinę jeść?? Bo dla gina obojętne.
Morela, Alex, pytanie o ciążę jest nie do przebicia, co jedno to lepsze. Dobrze, że niedługo się skończą[emoji106]
Pumelova, przecież my powinniśmy jak słonie 2 lata w ciąży być żeby chłop się psychicznie przygotował[emoji23][emoji23]
Wosk robię od ponad 8 lat i nie wyobrażam sobie inaczej, wygoda i komfort jest niesamowity... Zresztą po tym czasie mam tak mało włosów, że szkoda maszynki[emoji3] Czyli ogórki dużosolne[emoji23] Grunt to zrobić dobre wrażenie, kiecka wpasowala się idealnie[emoji12][emoji12]
Aim - psychiczny spokój jest bezcenny[emoji4]
Kasia 831, też bym chętnie wskoczyła w normalne ciuchy, jeansy, jakaś sukienka[emoji57] i również liczę na geny, bo u mnie babki migiem wracały do formy po porodach[emoji18][emoji18]
Paninka, u nas rano upał, a teraz zaczęło tak wiać, że musiałam się cieplej ubrać, także samopoczucie od razu lepsze[emoji6]
Mała boska, nie ma co[emoji106]
Maziajka, syndrom wicia gniazda w ekstremalnej wersji[emoji6] Chociaż ja nic lepsza, zdemontowałam drzwi prysznicowe, żeby je dokładnie umyć[emoji16]
Abed, małe dzieci zawsze będą mnie zaskakiwać, pomysłów im nie brakuje[emoji23][emoji23]
Joanna, też myślałam o Laurze, ładne imię[emoji4]
Ola, myślałam że tylko ja nie widzę dużej poprawy we włosach... Przez pewien czas wypadało mniej, a teraz jest jak przed ciążą.
Tymuniek, głowa do góry, grunt że Nelka rośnie i ma się dobrze[emoji4][emoji4][emoji4] o kurcze, chyba jak większość z nas mam kupione te pampersy... Biedna Nelcia...
Emol
A ja biotlre 100 i 60 bo zarabialam na umowie najniższą krajawa. A do tego dużo premii. No ale premie się nie liczą :/ Więc przy 60% to jakieś 800cos złotych. Czy 900. A 100 zł piechota nie chodzi
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Tymuniek uważaj z tą infekcją rany, ja miałam w zeszłym roku na jedenej ranie po laporoskopi, zagoiło się ale przez ziarninowanie i efekt jest taki że mam takie wgłębienie może lepiej pojejechac do lekarza żeby dali coś na to
Olisiaa ja obcję 80% chyba że masz w okolicy tysiąc zlotych to jest tak jak joanna pisze
Aniek42 u mnie jest tak samo że mu tłumaczymy i jest ok no i jest barat tak jak chciał a jak będzie jak dzidziuś się pojawi to zobaczymy
Patuszka89 gratulacje udaniej wizyty
Emol z tego co wiem to premie się liczą, ale jeśli były dostawane cyklicznie przed ciążą, będziesz miała 80% tego co dostajesz teraz bo musi być z 12 ostatnich miesięcy z przed twojego L4, musi być 3 całe miesiące przerwy między jednym swiadczeniem z ZUS, czyli jeśli jesteś np na L4 od styczna to masz liczone podstawę za 12 miesięcy od stycznia 2016 do grudnia 2016, o ile nie miałaś innych śwadczeń z ZUS od października do grudnia 2016 czyli np. l4 z powodu grypy lub innego świadczenia z ZUS
Olisiaa ja obcję 80% chyba że masz w okolicy tysiąc zlotych to jest tak jak joanna pisze
Aniek42 u mnie jest tak samo że mu tłumaczymy i jest ok no i jest barat tak jak chciał a jak będzie jak dzidziuś się pojawi to zobaczymy
Patuszka89 gratulacje udaniej wizyty
Emol z tego co wiem to premie się liczą, ale jeśli były dostawane cyklicznie przed ciążą, będziesz miała 80% tego co dostajesz teraz bo musi być z 12 ostatnich miesięcy z przed twojego L4, musi być 3 całe miesiące przerwy między jednym swiadczeniem z ZUS, czyli jeśli jesteś np na L4 od styczna to masz liczone podstawę za 12 miesięcy od stycznia 2016 do grudnia 2016, o ile nie miałaś innych śwadczeń z ZUS od października do grudnia 2016 czyli np. l4 z powodu grypy lub innego świadczenia z ZUS