reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka - ja proszę o informacje (porady), co robiłaś przed porodem, że tak fajnie udało Ci się urodzić ?? i od kiedy ??

Aha - trzymam kciuki - obyś nie musiała leżeć w szpitalu długo :D

Lilith - czyżby już po ??

Dla tych co mają wizytę od razu dajcie znać.

reklama
Abed, Aim, Pumelova, gratuluję wizyt!
Czyli z szyjką podobnie jak u mnie, czuję jak mi się wydawało rozwieranie, kłucie, a tu dupa :D

Anita gratuluję ciociu [emoji4]

Tymuniek, boska mała! [emoji173] super, że już w domku [emoji4]

Mamusia ja przenosilam 9 dni to nie wiem czy jestem dobrym doradzca. A ze sam porod szybki? To chyba dlatego, ze trzeci. Na mnie tez od pierwszego porodu dziala swietnie znieczulenie. Zawsze mocno rozwierajaco :).
Jedyne łał, ze dostalam skurczy naturalnych nim podali oksy. Nie wiem czy to zasluga seksu, mocnego draznienia brodawek, czy to byl jej czas :)

Tymuniek jest sliczna. Wiadomo, ze cycowe mleko to cycowe, ale najwazniejszy jest pelny brzuszek. Ja tez walcze znow o laktacje. Zosia super ssak, ale ja dupna mleczarnia. Licze, ze dwa razy sie udalo to i tym razem.
Tymuniek draznij sutki (krec radyjka ;) ) mysle ze wyciagniesz tyle by zlapala. Jak juz zacznie to wyciagnie

Mamusia Muminka - Kasiulka to nasza kobieta guma [emoji3]. Poza nią tylko kilka innych dziewczyn sumiennie ćwiczyło przez całą ciąże (z przerwami, kiedy lekarz zabranial), tj: Chybra, aim, Linoone. Myślę, że to miało ogromny wpływ na jakość porodu [emoji4].
Sporo z Nas dużo spacerowalo, pływało (Misia), więc myślę, że i u nas jakoś to będzie [emoji6]

Maziajka - Ojjj tak...od rana ukrop. Musiałam zawieźć Jagode do szkoły na 8:50 i już ledwo wytrzymywalam [emoji19]

Pumelova gratuluje udanej wizyty :) mi w pierwszej ciąży nic nie pomogło na wywołanie :) urodził się w 40 tygodniu :)

Tymuniek cudowna :) jak fajnie że już w domku :) a z karmieniem jak uważam że nic na siłę :) jeśli nie można na mm też dzieci rozwijają się prawdłowo :) trzymaj się

Aga jak meble w kucni ? skończone ?

Aha a ty jak się czujesz? to już blisko ? synek niestety dalej skarży się na ból brzucha, ale raczej to nie biegunka, musi się wtedy załatwić a później jest ok... i ma cały czas stan podgorączkowy... dziś został w domu, nie mam pomysłu co to jest ...

u nas słoneczko, ma być gorąco... ja się wczoraj wystraszyłam że też mnie zlapie od syna a ja nie spakowana więc mam mocne postanowienie że dziś prasuje i pakuje :)

Abed dzięki ja się czuje w miarę, ale podejrzewają zatrucie ciążowe, dziś będą wyniki. Mam skurcze, ale właśnie na obchodzie lekarz powiedział, że do czwartku powinnam z nimi dorwać i w czwartek CC [emoji4] razem z Maziajka będziemy "krojone" [emoji6]

Pakuj się pakuj i zbytnio synka nie tul, chociaż wiem , że to nie łatwe

Kasiulka kiedy wychodzisz? Chłopaki pewnie nie mogą się doczekać?

Kasia_831 super wyszło z tym materacem [emoji5] smacznych koktajli życzę mniam

Maziajka super, że imprezka udana i udało Ci się tyle pobawić :)

Ola W tez mi wszyscy mówią, że wód nie da się przegapić bo leją się cały czas a siku zawsze możesz powstrzymać a tego nie ;) ale właśnie nigdy nie wiadomo od czego się zacznie :)

Pumelova no nic musisz męża jakoś ładnie przekonać do seksu :D bo spacery to wy chętnie :) powodzenia! :D ciekawe czy też będę miała zlecone ktg. Ja magnezu juz od niedzieli nie biorę :) pamiętaj zapytać dzisiaj czy w piątek będzie anestezjolog :) dzięki :)

Abed, Aim gratuluję wizyt :)

Tymuniek cudowna dziewczynka :*

Aim powodzenia na kursie, oby udało Ci się skończyć :)

Powodzenia na wizytach i badaniach dziewczyny :)

Jadę autem na zakupy bo upał straszny tak jak piszecie, będę robiła gołąbki do zamrożenia i może okna umyje :)

Miłego dnia

A ja wam powiem tak-z racji że jeszcze nie rodziłam to mimo że wszyscy mówią że jak się wody leją to się nie da pomylić to i tak się zastanawiałam czy może jednak ja pomyle. Kupiłam na allegro papierki lakmusowe i ile razy pocieknie ze mnie więcej to wkładam w to papierek. Jasne, cały czas jest czerwony czyli że to zwykła wydzielina ale zobaczyłam że to daje mi olbrzymi komfort psychiczny. O ile odejdą mi wody (mojej matce nie odeszły i przez to pojechała 12 godzin później do szpitala niż powinna jak ją już jej matka opierniczyła że na co czeka :p ) to pewnie ich nie pomyle tak jak doświadczone dziewczyny piszą ale w tym momencie widzę że bardzo cieszę się z zakupu bo daje mi to duży komfort psychiczny i polecam tym które mają choć cień stresu w tej kwestii. Z przesyłką 10- 12 zł więc grosze a mi bardzo ułatwia codzienność.

reklama
Aim, Patuszka ja wiem i zawsze konsultuje z lekarzem, bo mysle, ze wiedzę każda ma na podobnym poziomie w rożnych sferach :) ale pytam po prostu, bo moze ktorejs cos lekarz powiedział na ten temat, wiec ja mogłabym swojemu doprecyzowac pytanie np :) Takze dzięki za odp! :)

Patuszka to nieciekawie :/ ale rozumiem sytuacje.

Aniek- No mowic przez tel nie bede, ale roznie to bywa... czasem jK Cie zobaczy, to moze powiedziec "sorry, ale nie".

Pumelova wielu facetów tak ma. Na innym forum czytałam, ze jakis maz boi sie seksu bez gumki, bo jego żona ma juz małe rozwarcie i on sie boi, ze sperma trafi do dziecka i co wtedy :)
W sumie ja sie nad tym nie zastanawiałam, ale nie sadze, zeby to było złe [emoji23]

Co do wyników j ciagle mam cos delikatnie zaniżone albo podwyZszone, ale mija gin nic nie mowi,,, ze jest ok. Takze tak...

Co do golenia, to mam podobnie. Nogi luz, a bikini coraz ciężej. Ale mam tez odczucie, ze to przez tłuszcz. Czuje go na brzuchu. Wiem gdzie macica, a gdzie warstwa tłuszczu-nawet jak napne mięśnie to czuc. Gdybym nie miała tej warstwy tłuszczu, to było y mi łatwiej [emoji85]

Hmmm ja chyba płytki mam w normie, nie wiem. No mam nadzieje, ze po połogu juz bedzie lepiej :D

Tymaniutek -sliczna!!! A Tobie duzo siły życzę i jak najmniejszego bolu! :*

Patuszka ja bym nie dała rady na wosk! Chyba ze jako trening przed bólem porodowym [emoji23] zwiększanie progu bolu [emoji85]
Mi bardzo brakuje mojego depilatora ipl... niestety w ciazy nie mozna stosować. A widziałam po nim efekty. Do tej pory na nogach włoski odrastają mi wolniej i słabsze. Bikini za to nabiera mocy teraz :/ szkoda, ze nie na odwrót z dwojga zleho...

A ja chyba podświadomie chce juz urodzić- śniło mi sie, ze mi czop odszedł [emoji85] No ale nie odszedł ;p

Sama nie wiem czy chce juz czy nie chce, bo wczoraj zaczęłam troche panikować. Ogolnie to mam siebie troche dosyć :) strasznie siebie sama irytuje, ale wiem, ze to hormony

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry