reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Anita gratuluję ciociu! Ty już też masz blisko :)

Pumelova zazdroszczę zaleceń lekarza:yes:
Dzwoniłam na Bonifratów i mam wizytę w poniedziałek z anestezjologiem. Sama już mam mętlik i nie wiem czy dobrze robię?
Nastrój kiepski bo czuję się do niczego, a zakupki , owszem czekają mnie, takie większe do domu.

Tymuniek cudna Nelcia! Jak nie masz siły, to nie ma co się katować z karmieniem. Może jeszcze trochę tym laktatorem poodciągasz??? Szybkiego powrotu do formy życzę.

Alex , morela. oj te pytania:baffled: wszędzie gdzie się pojawię, to pytania. " ty jeszcze chodzisz?" " ty jeszcze nie urodziłaś?" "długo jeszcze" nosz kurrr**!

Patuszka dobrych wyników.
No wosk na nogach też sobie robię, ale "tam" nie dam rady, a u kosmetyczki jakoś mi głupio.

Oliweczka nie tylko Ty masz taki mętlik, jakoś musimy dać radę. Najważniejsze, że masz już męża przy sobie.

Kasia gratuluję nowego nabytku i materaca!
Nie zły patent na golenie:biggrin2:

Kasiulka to trzymam cię za słowo. Trzeci poród szybki, na to liczę.;)

Aha już Ci nie dużo zostało. A synek da radę, spokojnie.

Mały dziś na wycieczce, całe 15 km.od domu:rolleyes: ale radocha jest!
Wyprałam "piwny" dywanik z przedpokoju , zrobiłam do słoja ogórki na małosolne i lekko ogarniam mieszkanie z przerwami na leżenie. Energia na poziomie 0.
Idę gotować obiadek.
Miłego dnia.

Tymuniek przepiękna ta Twoja księżniczka! powodzenia w domku :) ja jestem wychowana na butli i jestem zajebista, nie przejmuj się :D

Alex fakt, te pytania ciągle.. :D zmieniły się z 'jak się czujesz?' na 'ile zostało?';) a co do wód, skurczy.. co ma być to będzie, zobaczymy ;)

Patuszka oby oby, ja się mojego chopa prosić nie będę :p fajnie że idziesz na wosk, ja nigdy nie byłam, to musi być wygodne :)

aha83 a jak Tobie leci życie szpitalne? wpadłaś już w ten rytm? ;) oj zatrucie?

ooo skojarzyło mi się moje nowe ulubione pytanie wszystkich dookoła - BOISZ SIĘ? :D

Maziajka czuję się jak hipcio więc 'wskocz' to za dużo powiedziane :D spakowana już jesteś? kciuczki za wizytę!

oliweczkaa eh to u mnie tymbardziej nic się nie zadzieje. piłkę mi jeszcze mają znajomi pożyczyć. i oczywiście mój spanikował 'ej bo Ty zaraz urodzisz!' ;/

Kasia831 fajny nabytek :-) ja robię codziennie takie koktajle i są super :) i super Ci się udało z tym materacem!

aga km obawiam się że spacery to słaby sposób na kondycję, bo np po schodach się mega męczę więc nie łudzę się że będzie łatwiej urodzić :D ale i tak nie ćwiczę :D

abed eh to jeszcze prawie miesiąc czekania jak w 40:p zdrówka dla synka! :( pakuj się! chociaż Ty masz 35, ja się spakowałam w 37 :D

Kasiulka trzymam kciuki zebyś wyszła szybciutko :* szczęściara :)

ewella o dobrze że przypomniałaś :D może być ciężko haha :D upał okropny, ale już spacerowałam od 9 do 11 i skończyłam z lodem :D teraz by było gorzej wyjść :o

aim - dobrze wiedzieć że się te papierki sprawdzają :) ważne żebyś się psychicznie dobrze czuła.

Ola W ja nawet nie chcę wiedzieć co mojemu siedzi w głowie z tym seksem hahah. na pewno przesadzasz z tym tłuszczem! ja mam taki napięty brzuch że mam wrażenie (dobra, nadzieję :D) że nie mam zbędnego tłuszczyku nigdzie - sam ciążowy brzuszek. ale golenie jest wyczynem trzeba przyznać.
kurcze mi się głowa nie poci, nawet zauważyłam że mi się włosy mniej przetłuszczają, ale mega się pocę tam na dole, nawet ogolona :/

Aniek Maziajka rodzi na Bonifratów to będziesz miała już w tym tygodniu relację z opieki i wszystkiego - ja słyszałam same dobre opinie o tym szpitalu :) i poznałam jedną położną bo na mojej szkole rodzenia była też jedna z bonifratów. super babka.
masz sprawdzony przepis na ogóraski? ale taki z gramami, bo na oko to ja mam przepisy a jak zrobiłam ostatnio na oko to mi wyszły przesolone :D

Hej,u nas jest taki upał ze nie wyrabiam,wczoraj wizyta jak się okazalo ostatnia,szyjka mimo skurczy długa na 2,8cm,główką wysoko,wody ok.mała ma 2670 gram,i niestety nic nie zapowiada porodu,dostałam skierowanie na polną za 2 tygodnie na cc,
Miałam ktg przez ok.15 min i w tym czasie miałam jeden skurcz slaby i jeden mocny,lekarz się zdziwił ze aż tak silny,mówiłam że takie mam codziennie,no ale co z tego skoro one nic nie robią[emoji53]twardnieniem brzucha mam się nie przejmować bo to skurcze przepowiadajace,czyli muszę się psychicznie nastawić na cesarke.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ja też jestem butelkowa i też mi niczego nie brakuje :D Właśnie wczoraj sparzyłam butelkę i włozyłam ją do torby hehe jakby co :) aczkolwiek kilka razy mi się już sniło, że mi mleko leci jak tralala, ale już nie mam z tym takiej spinki jak wcześniej, co będzie to będzie. Marzy mi się już ubrac jakąś fajną kieckę anie non stop tshirty i legginsy :/
U mnie też żadnych seksów nie będzie, kobietą jestem i już wyczuwam dystans mojego R w tym ostatnim miesiącu :D też nie zamierzam go zmuszać :D

fed49cbd767bec132abfef089f4bc2b5_orig.jpg

Hej wczoraj w 2 dobie wróciliśmy do domu:)
Dziewczyny napiszę tak dostałam pokarm ale że mam płaskie i schowane brodawki to mała nie pociągnie próbowaliśmy kapturki z aventa canpola madela laktator elektryczny pobudza stymulacje ale ja nie mam na to sił obiecałam sobie że zrobię wszystko a będę karmić cyckiem a tak nie jest Nela budzi się często czasami co 1,5 godz jestem mega niewyspana...więc zostawiam ją na butelce:(ból po cc jest duży plus poprostu taka w człowieku bezsilność ech pozdrawiamy was:)całuski:)
Jak ja cię rozumiem z karmieniem, z tym że ja mam sutki wystające ale piersi ogromne i córka nie potrafiła odpowiednio chwycic. Nie dojadala się i budziła co 1-1.5 godz też byłam nie wyspana chodziłam jak zombie, przeszłam na mm i wtedy poczułam ulgę.
Teraz jestem znowu nastawiona na karmienie cycem ale nie będę za wszelką cenę walczyć, jak się uda to super a jak nie to mleczko z butli.
Jakie podajesz mleko?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też upał, w domu pozaslaniane okna jest przyjemnie więc się chowam:) ale i tak wyjazdowo dziś.... młodsza idzie na urodzinki więc byłam po prezent no i na 15 jedziemy ona do sali zabaw, ja oglądać wózki :D i dokupić kosmetyczne rzeczy.
Byłam w Tesco i oczywiście mnie kusily ubranka ale podskocze do większego będzie większy wybór bo ja na razie uniwersalne kupuję.
Młodsza wczoraj zmenila zdanie i zapragnela siostry. Jeszcze oburzona powiedziała ze jej koleżanka wiedziała ze będzie miała siostrę a ona nie wtajemniczona :D taka cwana 4latka mi się trafiła.
Milego dnia! Poczytam Was sama nie wiem kiedy :D

Aniek tak jak pumelova napisala ja w w czwartek mam u bonifatrow cc.Lezalam tam juz na oddziale i bylam zadowolona moja gibka tez jest stamtad i jest super babka .A wizyta u anestezjologa trwala 5 min;D

Pumelova pewnie ze spakowana musze jeszcze dorzucic jakies pierdoly ale to jutro na spokojnie;-)

Aha o ktorej masz cc wiadomo juz?

Ja wysprzatalam wlasnie tak lazienke ze chyba nigdy tak czystej nie mialam:D
Ale kolana mnie bola bo szorowalam kafle na kolanach.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja mam ten tłuszczyk. Ale zawsz miałam na dole brzucha, nawet jak wydawał sie płaski :D

Kurde Zbieram sie na spacer od 2h [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry