reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny ja czuję się w miarę ok ale ból jest wiadomo Nelcia przyszła do mnie po 2 w nocy i została chociaż położna radziła żebym lepiej się wyspała a ona ja przywiezie i miała racje Nelcia kreciła się płakała jadła na raty ech och i sobie po 4'rano zasneła ja od dwóch dni oczy na zapałki spać mi się chcę bardzo...'

reklama
Aniek półtora tygodnia temu nie miałam wiele mniejszego brzucha i nikt nie zamierzał mi nie robić problemów :p tutaj ciężko o taryfę ulgową-proste rozumowanie-przyszłaś na kurs znaczy że masz na nim być, nie dasz rady być-to nara zapisz się na kiedy indziej kiedy już będziesz w stanie być (argument że trudno o zapis jest nietrafiający,z resztą też logiczne-to mój a nie ich problem). O tym, że nikt tam się by nie bał jak bym zaczęła rodzić przy nich to już nawet nie mówię :D

Hejka dziewczyny,

U mnie bez zmian, narazie zgodnie z planem [emoji4] w czwartek CC.

Z tym ktg to rzeczywiście kiepsko, bo później ciężko mi zasnąć. Ale plan dnia jest taki :
1-2 w nocy tętno dziecka
5 - ktg,ciśnienie
8 - 9 obchod
10 tętno dziecka
13 -14 ktg
17 - tętno
19 - ktg
20 -obchod
22 - tętno dziecka

No i w międzyczasie posiłki, więc dzień wypełniony, a jak dochodzą badania to w ogóle nie można się z pokoju ruszyć.

Mamusia_muminka niezreczna sytuacja, ale skoro to jest przyjaciółka i się interesuje,dopytuje to z troski, na pewno jest jej przykro i smutno,zazdrości i oddalaby wszystko, żeby być może nie na Twoim miejscu ale w tym samym.

Joanna84 dobrze słyszeć, że wszystko oki, no i trzymam kciuki, żeby jednak malutka nie brała przykładu z rodzeństwa i posiedziala jeszcze w brzuszku

Kylesa nie emerytka tylko kobietka w zaawansowanej ciąży [emoji16] no ale już niedługo , poprawy samopoczucia życzę [emoji4] odnośnie podróży to jak mój jedzie gdzieś sam to tez mega się stresuje, wolę jeździć z nim ,ale nie zawsze się da

Aniek z tym piwem masakra, ale bym się wściekła, współczuję

Emol oj współczuję tych hemoroidów, mi udało się uniknąć, no może jeszcze się wchlonal

Tymuniek przepiękna mała!Gratuluję z całego serca! :-D Teraz tylko musisz znaleźć chwilę na sen. Ja przy Kacprze z wrażenia chyba z 3 dni w ogóle nie spałam.

Zapiekanka jak zwykle baja! Odkurzyłam i przejechałam się do siostry ciotecznej, która była moją starszą i poprosiłam o bycie chrzestną dla Leona , bardzo się ucieszyła, super:-D

Mimo że pogoda była do d to synuś został z dziadkami na 2 h i wyskoczyliśmy na ogień i super było chociaż nas wywiało jak cholera. Wszystkie ubrania po dymie do prania, muszę teraz głowę umyć , bo też czuć.

Śniło mi się, że nad morzem byłam ymmmm kocham i bardzo za nim tęsknię.

Teraz pogoda piękna, zjemy i pójdziemy na spacer, później obiad u rodziców i drzemka syna, 2 warstwa farby na łóżeczko i później znowu spacer .
Buziaki :-) :)

Niemrawe.
Zaraz jade na ip i zobaczymy czy mnie przyjma. Na razie jestem przeterminowana o 5 dni, wiec jeszcze niby przez kolejne 5 mam czas. Jak przyjma to plan wyglada tak, ze podpinaja oksy i sie dzieje ;), albo dzieje sie byle jak to przebijaja pecherz i wtedy zaczyna sie dziac. Wiadomo, ze zawsze to inaczej wyglada, ale tak wygladalo w praktyce z chlopcami.

Witam niedzielnie :-)

Tymuniek - w dzień pewnie za wiele nie pospisz, ale spróbuj. Zapewne będą Ci dzisiaj towarzyszyć odwiedziny (do Ciebie bądź koleżanki z sali). Poproś pielęgniarke, aby w nocy oddział noworodkowy przejął kontrolę nad Nela.

Aha - ja pierdziele - dość mocno masz ten grafik zapelniony. Ale.. To chyba tylko pozazdrościc, że tak sumiennie podchodzą do kontroli.

Kasiulka - trzymam kciuki za Was [emoji110][emoji110]. Plan jest dobry, i sprawdzony, główka do góry [emoji8]

Chybra - czyli wszystko poszło wczoraj zgodnie z planem [emoji4]. Fajnie, ze Kacper bez problemu zostaje z dziadkami [emoji6]

Aniek - a to beszczel! Współczuję Ci tej nocnej, smierdzacej chmielem niespodzianki.

Wszyscy wokół grilluja...A nam brakuje na to czasu

Aniek tak ta noc prawie przespana,mialam kilka pobudek na sikanie ale w miare szybko zasypialam [emoji4]
Wspolczuje sytuacji z piwem. Jeszcze Ci roboty dolozyl.

Joanna oby udalo Wam sie dotrwac w dwupaku do powrotu meza.

Mumusia ja bylam po tej 2stronie. kiedy stracilam druga ciaze moja dobra kolezanka nie wiedzac jeszcze o mojej sytuacji powiedziala mi ze jest w ciazy z blizniakami. Poczatkowo unikalam jej a ona sie nie narzucala. Ale z czasem pogadalysmy szczerze i powoli powoli zaczelam sie cieszyc jej ciaza. Choc bywalo ciezko
Do dzisiaj mamy swietny kontakt.

Misia super taki jasny kolor wlosow [emoji4]

Kasiulka kciuki za Was [emoji110][emoji110]

reklama
Do góry