reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny ja czuję się w miarę ok ale ból jest wiadomo Nelcia przyszła do mnie po 2 w nocy i została chociaż położna radziła żebym lepiej się wyspała a ona ja przywiezie i miała racje Nelcia kreciła się płakała jadła na raty ech och i sobie po 4'rano zasneła ja od dwóch dni oczy na zapałki spać mi się chcę bardzo...'

reklama
Aniek półtora tygodnia temu nie miałam wiele mniejszego brzucha i nikt nie zamierzał mi nie robić problemów :p tutaj ciężko o taryfę ulgową-proste rozumowanie-przyszłaś na kurs znaczy że masz na nim być, nie dasz rady być-to nara zapisz się na kiedy indziej kiedy już będziesz w stanie być (argument że trudno o zapis jest nietrafiający,z resztą też logiczne-to mój a nie ich problem). O tym, że nikt tam się by nie bał jak bym zaczęła rodzić przy nich to już nawet nie mówię :D

Hejka dziewczyny,

U mnie bez zmian, narazie zgodnie z planem [emoji4] w czwartek CC.

Z tym ktg to rzeczywiście kiepsko, bo później ciężko mi zasnąć. Ale plan dnia jest taki :
1-2 w nocy tętno dziecka
5 - ktg,ciśnienie
8 - 9 obchod
10 tętno dziecka
13 -14 ktg
17 - tętno
19 - ktg
20 -obchod
22 - tętno dziecka

No i w międzyczasie posiłki, więc dzień wypełniony, a jak dochodzą badania to w ogóle nie można się z pokoju ruszyć.

Mamusia_muminka niezreczna sytuacja, ale skoro to jest przyjaciółka i się interesuje,dopytuje to z troski, na pewno jest jej przykro i smutno,zazdrości i oddalaby wszystko, żeby być może nie na Twoim miejscu ale w tym samym.

Joanna84 dobrze słyszeć, że wszystko oki, no i trzymam kciuki, żeby jednak malutka nie brała przykładu z rodzeństwa i posiedziala jeszcze w brzuszku

Kylesa nie emerytka tylko kobietka w zaawansowanej ciąży [emoji16] no ale już niedługo , poprawy samopoczucia życzę [emoji4] odnośnie podróży to jak mój jedzie gdzieś sam to tez mega się stresuje, wolę jeździć z nim ,ale nie zawsze się da

Aniek z tym piwem masakra, ale bym się wściekła, współczuję

Emol oj współczuję tych hemoroidów, mi udało się uniknąć, no może jeszcze się wchlonal

Tymuniek przepiękna mała!Gratuluję z całego serca! :-D Teraz tylko musisz znaleźć chwilę na sen. Ja przy Kacprze z wrażenia chyba z 3 dni w ogóle nie spałam.

Zapiekanka jak zwykle baja! Odkurzyłam i przejechałam się do siostry ciotecznej, która była moją starszą i poprosiłam o bycie chrzestną dla Leona , bardzo się ucieszyła, super:-D

Mimo że pogoda była do d to synuś został z dziadkami na 2 h i wyskoczyliśmy na ogień i super było chociaż nas wywiało jak cholera. Wszystkie ubrania po dymie do prania, muszę teraz głowę umyć , bo też czuć.

Śniło mi się, że nad morzem byłam ymmmm kocham i bardzo za nim tęsknię.

Teraz pogoda piękna, zjemy i pójdziemy na spacer, później obiad u rodziców i drzemka syna, 2 warstwa farby na łóżeczko i później znowu spacer .
Buziaki :-) :)

Niemrawe.
Zaraz jade na ip i zobaczymy czy mnie przyjma. Na razie jestem przeterminowana o 5 dni, wiec jeszcze niby przez kolejne 5 mam czas. Jak przyjma to plan wyglada tak, ze podpinaja oksy i sie dzieje ;), albo dzieje sie byle jak to przebijaja pecherz i wtedy zaczyna sie dziac. Wiadomo, ze zawsze to inaczej wyglada, ale tak wygladalo w praktyce z chlopcami.

Witam niedzielnie :-)

Tymuniek - w dzień pewnie za wiele nie pospisz, ale spróbuj. Zapewne będą Ci dzisiaj towarzyszyć odwiedziny (do Ciebie bądź koleżanki z sali). Poproś pielęgniarke, aby w nocy oddział noworodkowy przejął kontrolę nad Nela.

Aha - ja pierdziele - dość mocno masz ten grafik zapelniony. Ale.. To chyba tylko pozazdrościc, że tak sumiennie podchodzą do kontroli.

Kasiulka - trzymam kciuki za Was [emoji110][emoji110]. Plan jest dobry, i sprawdzony, główka do góry [emoji8]

Chybra - czyli wszystko poszło wczoraj zgodnie z planem [emoji4]. Fajnie, ze Kacper bez problemu zostaje z dziadkami [emoji6]

Aniek - a to beszczel! Współczuję Ci tej nocnej, smierdzacej chmielem niespodzianki.

Wszyscy wokół grilluja...A nam brakuje na to czasu

Aniek tak ta noc prawie przespana,mialam kilka pobudek na sikanie ale w miare szybko zasypialam [emoji4]
Wspolczuje sytuacji z piwem. Jeszcze Ci roboty dolozyl.

Joanna oby udalo Wam sie dotrwac w dwupaku do powrotu meza.

Mumusia ja bylam po tej 2stronie. kiedy stracilam druga ciaze moja dobra kolezanka nie wiedzac jeszcze o mojej sytuacji powiedziala mi ze jest w ciazy z blizniakami. Poczatkowo unikalam jej a ona sie nie narzucala. Ale z czasem pogadalysmy szczerze i powoli powoli zaczelam sie cieszyc jej ciaza. Choc bywalo ciezko
Do dzisiaj mamy swietny kontakt.

Misia super taki jasny kolor wlosow [emoji4]

Kasiulka kciuki za Was [emoji110][emoji110]

reklama
Do góry