reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A amelka i igorek w 36+1 wpisani sa jako wczesniaki? Zauwazalne bylo ze jeszcze nie donoszone? Jak to oceniasz ?:) bo kazde dziecko inaczej jednak. Ja dzis liczylam swoje teminy kilka razy. Wychodzi na to ze wg usg polowkowego dzis mam 36+0

Amelka urodziła się z wagą 2700 i 52 cm. Leżałyśmy w szpitalu 6 dni ze względu na żółtaczkę.
Igor miał 2900 g i 53 cm. Urodziłam go w piątek o 5.25 rano a już w niedzielę w południe mieliśmy wypis i do domku.
Nie widziałam po nich wcześniactwa, według mnie było wszystko ok.
Z Igorem załapaliśmy się na darmowe szczepionki skojarzone i na pneumokoki.

reklama
Dziewczyny, nieee ja lecieć nie zamierzałam, jedynie samochodem jeśli już. Dziekuje wam[emoji4][emoji4]
No właśnie zadzwonili do niego przed weekendem więc szans na tani lot nie ma. Pewnie się uprze na jazdę autem a ja się będę martwić [emoji52]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

A w ogóle to po dzisiejszym dniu bała bym się jednak tak daleko jechać. Nie mam siły, zawroty głowy, katar zatokowy i spuchniete stopy. Do tego dziwnie dziś odczuwam brzuch. Pobolewa, ciąży mi i taki jest jakiś nieogarnięty [emoji6] Pierwszy raz sie zaczelam denerwować, że coś się dzieje. Normalnie emerytka [emoji48][emoji52]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Zaczynam mieć uciazliwosci... hemoroidy mi wyskoczyly :/ wczoraj trochę bolało jak wstawalam z siedzenia. A dzisiaj wieczorem Już jest. I to te najgorsze, zewnętrzne. Mam nadzieję, że Artur jakoś się przesunie i sam się wchłonie. Bo inaczej będę mogła mieć problem z kroczem, nie będą chcieli naciąć.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia_Muminka trudna sprawa. Musiało to by wyjść od koleżanki, sama mam zamiar się nie narzucać. Jak będzie możliwość to planuje spotykać się bez dzidzia. Ale wiem że już jest chętna na spacerki. Tyle że raczej z dzieckiem i że mna.
Joanna zaciskaj nogi i czekaj na męża :)
Kylesa z tym martwieniem to Cię w pełni rozumiem. Wiem że maz jest dobrym kierowca, ale jak jedzie gdzieś dalej to się wiecznie stresuje i to z czasem coraz bardziej. A niech tylko nie odbierze telefonu to już mam czarny scenariusz przed oczami.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek gratuluję! ! :* duzo zdrówka!

Ale dziewczyny dużo piszecie :D

Pumelova super, że sesja udana :)

Joanna oby udało się zaczekać z porodem do przyjazdu męża :)

Truskawka fajnie, że w domu jesteś :)

Aim mi też tak twardnieje brzuch ale nie boli jak dzwoniłam do szpitala to mi pani powiedziała, że jak nie boli to nie martwić się, ale jak nie daje mi to spokoju to przyjechać sprawdzić, ale zostałam w domu :)

Maziajka a ty jutro na imprezie się bawisz? :) udanej życzę ! :)

Maż pisze sprawdza czy u mnie wszystko dobrze ;) teściowa nawet dzwoniła jak się czuje :p dzisiaj cały dzień deszczowo, oglądałam serial i u rodziców graliśmy w gry planszowe :D Fajnie tak.

Dobranoc :)

Jeszcze zapomniałam napisać że na bóle bioderek i mięśni na dole ;) oprócz masażu poszedł w ruch termofor. Może komuś pomoże.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

O 1 przerwa na siły i po spaniu.
spotkanie ze znajomymi jakoś przeszło. Przywieźli 4 worki ciuszkow. Masakra. W rodzinie mają małe dzieci. Aż mi głupio że nie chciałam tego spotkania...
Brzuch bardzo mnie bolał wieczorem. Pewnie dlatego bo nie odpoczywam. Potrzebuję już poleżeć sobie w dzień.
Mąż idzie dzisiaj do pracy a po mnie przyjedzie ojciec o 10 i u niego będę nocować. Muszę mu nagotowac jedzenia bo jest sam a w poniedziałek zaczyna remont w domu to będzie miał gotowe jedzonko.
Wczoraj wieczorem zadzwoniła kumpela z prośbą czy nie pojadę z nią w poniedziałek do szpitala z córką na wizyte kontrolna bo nie zna miasta a ostatnio pomylila drogę. Zgodzilam się. Będę tylko siedzieć i pilotowac .

Tymuniek gratulacje!!! Kolejna dzidzia śliczna

Pumelowa spuchlo mi od strony podniebienia na górze. Zrobiła się jakby taka kieszonka. Plukalam wczoraj szałwią ale słabo pomogło. . .

Mamusia Muminka ja jestem przypadkiem długich starań. Gdy mi się udało to w 12 tygodniu ciąża obumarla. Zalamalam się i urwalam kontakt z wszystkimi którzy mają dzieci... w pewnym momencie zostałam sama... widok kobiety w ciąży albo dziecka wywolywal taki ból że jest to nie do opisania. Rozmowa rodziny na temat dzieci to furia... jak dla mnie to ciężko rozmawiać i wspierać ludzi w takiej sytuacji. Obecnie z ludźmi którzy nie mają dzieci a wiem że też tego pragną staram się nie rozmawiać o mojej ciąży i przygotowaniach do narodzin...

No dobra kolejne siku i może jeszcze zasne.

reklama
Liluli mam nadzieję że dziś lepiej śpisz?

Oliweczka na zgagę też zimne mleko czasem pomaga.

Chybra udało się wyrwać bez dziecka? Zapiekanka dobra wyszła? Mmmniam!

Aga_km to ja też właśnie odrosty i dlatego nigdy nie zauważa zmian.
Mąż jak zobaczył jaką torbę przygotowuję, to się pyta, jak długo zamierzam w tym szpitalu leżeć :-) :) chyba ze 2 tygodnie??

Inka jak dziąsło? Przeszło?

Aim no to trzymam kciuki żebyś jednak doczekała na skończenie kursu. Myślę że nie będą Ci robić problemów jak zobaczą taki brzusio.;)

Emol współczuję upierdliwych robotników, bezczelnego właściciela, pukania pod oknem i stresu. Musisz jednak przyznać, że miał mąż przeczucie nie zabierając Ciebie w taką trasę?

Pumelova 4 spacery? Podziwiam!
No dokładnie z tymi znajomymi. u nas wypas, a u nich chipsy i paluszki. I chyba się obrazili, bo zero odzewu. Mam to gdzieś.:tak:
Koniecznie się pochwal zdjęciami jak dostaniesz.

Madziazt no to faktycznie sytuacja ekstra z tym właścicielem. Ludzie w ogóle nie mają taktu ani wyczucia.

Kylesa gratulacje dla męża i kciuki za rozmowę. Z węzłami nie mam problemu (nie zauważyłam)

Misia życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.
Śliczny masz kolor włosów.

Tymuniek cudowny aniołek! Gratuluję!! Zdrówka dla Was. Mam nadzieję że dobrze się czujecie? Piękna!

Wróciliśmy z urodzin przed 1.00 już nie umiałam wysiedzieć.
Byliśmy dziś rano po dzidziowe zakupy i jestem bardzo zadowolona, prawie wszystko już mam. Po zakupach na obiad w chińskiej knajpie. Ooo i kupiłam sobie poduszkę dla ciężarnej i do karmienia.:p
A z dziwnych zdarzeń, to wracamy do domu, a w korytarzu smród piwa, ale to nie nowość, bo sąsiad obok popija. Wchodzimy do mieszkania, a u nas w przedpokoju podłoga do połowy mokra i ten smród piwa. Dopiero po chwili namysłu wpadłam na to, że pijaczyna stłukł piwo pod naszymi drzwiami i piwo przeciekło do mieszkania. Jestem wściekła! Nie dość że o 1.00 robota, to dywanik musiałam wywalić na balkon i w poniedziałek muszę go prać.
Dobranoc.

Do góry