reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusia_Muminka ja jak się starałam to bardzo źle znosiłam ciążę wokół, ale tych bliskich mi osób bardzo mnie cieszyły. Teraz też mam problem z bliska mi osoba, 8 lat starań i już raczej nie będą mieć dzieci. Czasem widzę że jest jej ciężko z moja ciążą, więc staram się nie narzucać ale ona cały czas wychodzi z inicjatywa to nigdy nie odmawiam. I mimo że staram się żeby na spotkaniach było jak najmniej tematu ciąży to nie da się. Ale mamy też inne więc co tydzień dwa się widzimy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czasem widzę że jest jej ciężko z moja ciążą, więc staram się nie narzucać ale ona cały czas wychodzi z inicjatywa to nigdy nie odmawiam. I mimo że staram się żeby na spotkaniach było jak najmniej tematu ciąży to nie da się. Ale mamy też inne więc co tydzień dwa się widzimy.
Dokładnie bardzo podobna sytuacja, mam nadzieję, że inne tematy będą przeważać. A masz zamiar angażować tych znajomych w pomoc do opieki nad dzieckiem, gdyby wyszli z taką inicjatywą ?? W sensie np. że chcą z nim wyjść na spacer, posiedzieć, gdy Ty będziesz musiała coś załatwić na szybko itp. ??

Witam wszystkie Mamy lipcowe :) Jestem tu poraz pierwszy :)
Postanowiłam napisać bo może któraś z Was ma podobny problem co ja. U mojego synka stwierdzono powiększony układ UKM nerek.
Może któraś z Was zmaga się z podobnym problemem i zechciałaby podzieliś się wiedzą na ten temat?

Mumusia fajna sprawa z tym albumem:-) nie sądzę żebym coś takiego dostała ale może kiedyś kupię jak będę miała za dużo pieniędzy:D ciekawa sprawa z ta sola, wypróbuję. Nie mam obrzekow ale permanentnie bolą mnie stopy a nie potrafię odmówić spacerow.
Co do znajomych mam podobną sytuacje. Mamy dobrych przyjaciół którzy od roku się starają ale mają problemy - a bardzo im zależy. U nas wystarczyła szczera rozmowa - powiedziałam jej że nie chce robić przykrości jej i głupio się czuje bo sama nie potrafię się otwarcie nie cieszyć bo też swoje przeszłam - twierdzi że bardzo się cieszy i ja jej wierzę i mocno im kibicuje. Bardzo fajnie nam doradzaja bo troche wiedza o dzieciach. Oni się leczą więc sprawa jest ciągle w toku - a Ci Twoi znajomi wiedzą chociaż czemu nie wychodzi?
Ci moi to są tacy dobrzy znajomi z którymi widzimy się przynajmniej raz w tygodniu i czuje i wiem że będą nas bardzo wspierać:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a8fb16f385b59e784f65bbc91770b837_orig.jpg

Nelcia 3160 dluga 51cm
Od 2 w nocy na porodowce cc 10 rano mialam w nocy wysokie ciśnienie:)
Tyminiek no Nelcia przeurocza jest :*
Serdeczne Gratulacje I duzo zdrowka dla was

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek gratulacje!!! Malutka jest śliczna :)

Witam się po dłuuugiej nieobecności :oops:

U nas wszystko ok. Dzisiaj spakowałam walizkę do szpitala, na 3 ciąże pierwszy raz mi się to zdarzyło.
W poprzednich myślałam, że mam jeszcze czas, ale niestety było inaczej. Amelia urodziła się w 36+2 a Igor w 36+1. Tak się składa, że 36+1 będę miała w poniedziałek za tydzień i zaczynam panikować. Chciałabym, żeby mała posiedziała w brzuchu jednak dłużej, poza tym mąż jest teraz w domu, w po niedzieli wyjeżdża i najwcześniej wróci za 2 tygodnie.
Echh, 2 porody za mną a tego boję się chyba najbardziej...

reklama
Tymuniek gratulacje!!! Malutka jest śliczna :)

Witam się po dłuuugiej nieobecności :oops:

U nas wszystko ok. Dzisiaj spakowałam walizkę do szpitala, na 3 ciąże pierwszy raz mi się to zdarzyło.
W poprzednich myślałam, że mam jeszcze czas, ale niestety było inaczej. Amelia urodziła się w 36+2 a Igor w 36+1. Tak się składa, że 36+1 będę miała w poniedziałek za tydzień i zaczynam panikować. Chciałabym, żeby mała posiedziała w brzuchu jednak dłużej, poza tym mąż jest teraz w domu, w po niedzieli wyjeżdża i najwcześniej wróci za 2 tygodnie.
Echh, 2 porody za mną a tego boję się chyba najbardziej...

A amelka i igorek w 36+1 wpisani sa jako wczesniaki? Zauwazalne bylo ze jeszcze nie donoszone? Jak to oceniasz ?:) bo kazde dziecko inaczej jednak. Ja dzis liczylam swoje teminy kilka razy. Wychodzi na to ze wg usg polowkowego dzis mam 36+0

Do góry