reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol to znajdź sobie jakieś zajecie, umów się z kimś żebyś sama nie siedziała:-) nie masz jakiś przyjaciółek?:-)

Oliweczkaa już niedlugo;-) też w pon zaczynam 38. Ale mi się nie spieszy, będzie dobrze jak urodze wcześniej, będzie dobrze w terminie. Nie mam żadnej spiny;-)

Aniek cóż takich znajomych też mam [emoji14] byle przyjść do kogoś i się najeść a żeby się spotkać u nich przy chipsach to ja dziekuje. A na mieście uwielbiamy się umawiać na obiady to też nie z nimi bo im wiecznie szkoda kasy. Cóż trzeba mieć z tego życia przecież:D
Wow dużo zrobiłaś:-) nie przesadzaj bo z tego co pamiętam masz ryzyko że szybciej urodzisz:p
Udanej imprezki!

Liluli dobrze podeszłas swojego tymi obiadami;-) u mnie przez pierwsze pół roku mieszkaliśmy z babcia meza. Niby super ale np jak zrobiłam ja obiad to ona robiła swój i nam swój podawała po pracy. Co z tego że w lodówce było to co zrobiłam dzień wczesniej. Swoje się nawnerwialam ale w końcu babcia wymiekla i się wprowadziła do swojego domu w górach.

Oliweczkaa mi pomogła maślanka bo nie mam rennie i migdalow.

Chybra życzę dobrej pogody na ognisku:-) my robiliśmy w czwartek ale było 2 razy więcej stopni na dworze:D

Aga km ja mam taką walizkę do szpitala która biorę na wakacje:D wielka na kółkach! A nie wzięłam wszystkiego! :D wzięłam tylko rzeczy z listy ze szkoły rodzenia więc nie wiem co by było jakbym się sama pakowala (ile byłoby zbednych)

Inka jak Ci spuchlo? Mi się zrobiła taka mała przetoka w ciazy, wyglądalo to jak pryszcz na dziasle.

Aim nie wiadomo co lepsze :D
Ja tak spaceruje i spaceruje, a potem w nocy ledwo się mogę ruszyć i sobie myślę że jakbym tak chciała spacerami przyspieszyć i bym zaczęła rodzić w nocy po takim dniu to nie wiem skąd wzielabym na to sily;/

Emol nie denerwuj się:*** mam nadzieję że udało ci się zdrzemnac w ciągu dnia:(

Aga km dziś się wyspałam bo spałam w nocy bez przestojow:D a potem koło południa też kimalam. Zawsze robimy o 7 rano zakupy w sobotę bo ja nienawidzę tłumów w sklepach [emoji14]

Ola W ja też zazwyczaj nie mam problemów z zaśnięciem (chyba że już jest jasno to trochę leze) ale myślę że prędzej bym zasnęła na siedząco w czasie sikania bo ja zawsze to na takim autopilocie idę:D

Anita a Ty masz blizniaki? Nie wiem czy dobrze pamietam. Kiedy rozwiązanie? Masz termin cc?

Kylesa kurcze daleko ja bym nie dała rady jechać 10h. Do Krakowa bym pojechała:D ale mam pół godziny A4;-)

Misia to Ty masz taki blond naturalne??? Wow!
Zdrówka kochana!

O właśnie pytanko, te które mają obolale stopy po spacerach - używacie jakiejs fajnej soli do moczenia nóg teraz?

Oliweczkaa super że mąż już wrócił:-) to teraz możesz już rodzic:D

Tymuniek gratulujeeeeeee!!!! Jaka piękna!!!! [emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova kolor włosów mam po babci, też takie miała, a jak zobaczą słońce to się robią białe prawie. Moczylam stopy w tym co było, jakaś drogeryjna sól z trawa morską, ale nie zauważyłam jakiejś ulgi zbytniej.
Oliweczkaa super że zszedł wcześniej.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek - GRATULUJĘ Kochana!!! Piękności Małe [emoji7]. Duuuuużo zdrówka, szczęścia i pomyślności dla Nelci i dzielnej Mamusi (dla Taty i brata także wszystkiego dobrego) [emoji8][emoji8][emoji8]

Pumelova - no to ufff [emoji4]. Bałam się, że już jak zombie chodzisz [emoji6].
Ja miałam mało na liście, ale ciągle coś dorzucam do torby, bo wiem, że się "przyda" [emoji1]

Misia - zdroweczka Kochana! Oby kuracja szybko zaskoczyła [emoji4]

Kylesa - ja bym nie ryzykowala z tą podróżą. Do samolotu raczej Cie nie wpuszcza, a tylugodzinna trasa wymeczy Cie na maxa. Ja do Krakowa mam 3,5-4 h, i miesiąc temu odpuścilam sobie podróż, mężowy pojechał sam.

Misia - zwykła sól ponoć działa cuda (nogi) [emoji6]

Oliweczkaa - bardzo się cieszę, że jesteście już w komplecie [emoji3].

Punelova przyjaciółka jedna jest ale co z tego jak pracująca. Więc w tygodniu i tak się z nią nie da zobaczyć. A w weekend to jest Kuba to staram się z nim pobyć. Czasami odzywa się do mnie znajoma abym przyjechała, ale ona ma 2 dzieci tak rozpuszczonych, że ja tracę cierpliwość po 30 min. Nie potrafią się bawić same i cały czas przeszkadzają w rozmowie. W pon jestem umówione z kuzynka, z którą wiedziałam się ostatnio na moim ślubie, ale ona też zabiegana, jakimś cudem się spotykamy w koncu. We wt mam egzamin, w środę morfologia i wizyta prywatnie do gin, a w czwartek ktg. Więc nie jest w ten tydzień źle.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Misia super :-) rzadko się spotyka tak naturalnie jasne blondynki. Śliczne masz te włoski:-)

Aga km no Ty prędzej wiesz co się przyda [emoji14] ja mogę tylko na tej liście polegać. Oo Sol działa na nogi? Taka zwykła z kuchni??

Emol rozumiem. W tygodniu zawsze szybciej leci. Ja się staram umawiać właśnie ze wszystkimi żeby wypełnić czas;-) A weekendy sobie zostawiam ale mąż siedzi ze mna, a jak już sobie coś zaplanuje np jutro jedzie na mecz to ja się umawiam z kolezankami:-) on jak się spotyka z kumplami to ja z ich dziewczynami bo mamy taka większa paczkę znajomych. Ale pewnie gdyby go częściej nie było to też bym się wkurzala. Ale teraz się cieszę jak sobie gdzieś idzie, niech korzysta że jeszcze jest czas :-)

Nie wiem czy Wam wczoraj pisałam? Oglądaliśmy zdjęcia z sesji, są przepiękne [emoji173] ale będę je miała za jakieś 3 tyg nie wczesniej. W każdym razie jestem zachwycona i nie mogę się ich już doczekać:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:)
Tymuniek gratuluję!!!Jest śliczna :)

Kylesa...A jakiś czas temu pisałam, że mi jakaś kulka wyskoczyła ale w pachwinie koło uda...A to może być właśnie węzeł chłonny, raz wyskakuje a raz znika.Wczoraj po spacerze mi wyskoczył znów ale ze dwa miesiące nie miałam.Tylko tym razem pobolewa...
Misia ja też mam problem z włożeniem stóp do jakichkolwiek butów, ostatnio kupiłam klapki, pisało że na szerokie stopy ale teraz muszę się namocowac żeby je włożyć, a dziwne bo nie widzę żeby mi stopy spuchły...
Inka ja też miałam opuchnięte dziąsło tak w tyle jamy ustnej ale po kilku dniach ustąpilo, jak zwykle smarowałam aloesem.

Dziś jestem mega niedorobiona, jest upał, cały czas w domu siedzę oprócz wyjścia na zakupy. Ale dobrze że tylko na końcówce się tak czuję a nie przez całą ciążę bo chyba by mi psychika siadła:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to jest z tym bezbolesnym twardnieniem brzucha? Póki nie boli to olać? Po wzięciu nospy dalej twardnieje ale kompletnie nic nie boli. Gdybym się nie macała to nawet bym nie wiedziała że twardnieje. Olać? Czy zacząć panikę? :p coś mi wewnętrznie mówi że mogę to olać ale w sumie lepiej was zapytać co tam wam w szkołach rodzenia mówili czy tam z doświadczenia :p

Aim bez bólu mówili żeby olać, macica trenuje. Ale niech się wypowiedza mamy z doświadczeniem.
Za to coś mi ciśnienie wzrosło 150/90. Kurcze jakby było wyższe to bym jechała na IP a tak to nie wiem co robić. Położę się trochę

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aim ja nic nie biorę na brzuch.Mi lekarz powiedział że to normalne Skurcze przepowiadajace wiec olac.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry