reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

No wiec :D

Ktg dobre. Ale czynność skurczowa słaba, wiec jestem zawiedziona ;p

Rozwarcie mam na opuszek.
Takze bede uskuteczniać spacery i seks z nadzieja, ze zaczne rodzic zanim zaczne panikować jak głupia :) poki co jestem odważna [emoji23] wiec dobrze byłoby to wykorzystać!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ola W ja biorę 2 koszulę do karmienia i jedna zostawiam w zapasie w domu:-)

Ja bym chciała ktg z tego względu że bym wiedziała czy to co czuje to jest wypinanie twardnienie czy skurcze:p

Inka znam ten ból, też mam mniej energii i chęci na spotkania, ale na szczęście nie zapraszamy do nas tylko się gościmy to zawsze możemy wyjść szybciej. Kciuczki za wizytę jutrzejszą:-)

Abed ciekawe to ciacho, wygląda na łatwe:-) może się skuszę zrobic!

Madziazt to pakuj się szybciutko [emoji14] szkoda że mąż musi pracować:((
A kiedy ma urlop?

Aga km o Ty pierono! Ja się położyłam i co?! 15 minut i przyszła taka burza że po spaniu. Humor mi się zepsul, oczy mam opuchnięte i czuje piasek od rana a nie mam się kiedy położyć bo idziemy fotki oglądać z sesji[emoji173] ale poszliśmy do biedry po czekoladę to mi lepiej na duszy

Aim podziwiam Cię że jeszcze cwiczysz, pewnie będę żałować ale jakoś nie mam energii żeby się zmobilizować;-)

Kasia831 aż mnie boli lydka jak czytam, ajaj
Też mnie bolą stopy kochana:* Ale dopiero jak wrócę do domu i sobie klapne to mi pulsuja, w sklepie nawet nie..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a powiedzcie mi czy do przemywania oczek powinno się używać soli fizjologicznej czy po prostu przegotowanej wody? Bo ja tylko o wodzie słyszałam...

Na prawdę nie zwróciłam uwagi ile ten lech limonkowy ma:-p A to jedyne, które mi w jaki kolwiek sposób smakuje.Z bezalkoholowych piłam jeszcze tylko Żywca. Przed ciążami piłam normalną Tatrę czy Żubra, smakowe były beee, a po pierwszej ciąży mi się zmieniło i np Desperadosa Czerwonego pokochałam. Teraz zwykły smak piwa mi nie podchodzi. Z tego co piszecie jest mnóstwo smakowych bezalko. Muszę sprawdzić coś innego:blink:

Ja sobie teraz poćw., bo spaceru dziś nie będzie, ale już mnie ciągnął brzuchol. Zachmurało się i kropi, a ojciec uparł się na tego grila ehhh. Pewnie po prostu chce się napić z Krzyśkiem:oo2:Zaczynamy wieczorem tak czy inaczej trylogie Hobbita , a pod koniec Władcy Pierścienia pewnie już urodzę :-p

Kasia do przemywania można używać tego lub tego jak wolisz. Tak jak z podcieraniem pupki. Ja i tu i tu używałam wody ( do pupki przynajmniej na początku, bo taki mały smrodek ma bardzo wrażliwą skórę, a te chusteczki nawilżane tylko mnie wnerwiały)
Koszule biorę tak jak większość czyli 2, a do porodu tak jak poprzednio jakąś starą wysłużoną sukienkę.

Ostatnia edycja:
Aniek 10 m max autem, wiec bliziutko.

Pumelova u nas duuzo zmian ogólnie, najważniejsze że wszystko pozytywne.

Zgaga nie ma wpływu na pewno, inaczej wszystkie wyniki miałabym źle :p

Aha o 5 rano?? W życiu bym nie wstała..
Link do: Naturalna cesarka – alternatywa dla porodu naturalnego?
Proszę :)

Aga dziś się przepakowalam szpitalnie :) juz się niecierpliwie a w pon jeszcze raz szpital ale tylko spotkanie przed cc.

Maziajka a nerwy nie mają na to dodatkowego wpływu??

Mamusia no ja nie dam rady iść właśnie, bo będę przed wypisem :p
Z pomiarami źle nie jest, dopiero po wprowadzeniu będziemy się na spokojnie uzadzac. Kuchnia jest, łazienka górna i dolna tez, my mamy wszystko. A jaki kolor tego i owego i gdzie co posieisc czy postawić to potem. Jedynie wiem, że znowu podłoga będzie albo w bieli albo szara.

Reni mi na zgage zupełnie nie pomaga, chyba że całe pudło. Dodatkowo ma refluks wiec juz wogole. Ale super gaviskon się spisuje i ranitidine.

Alex odpoczywaj :)

Ola zależy, który skurcz będzie silniejszy. Jak masz skurcze w lydkach mocne na płacz to zabija uczucie lekkich porodowych :p

Linoone udanych zakupów, my oboje uwielbiamy, dzieci też :)

Kasia a czym się różni ang Reni od polskiego?

Patuszka w tej ciąży kupowałam co niezbędne, z synem miałam niepotrzebnie sporo innych rzeczy, bo był szał i wow, że w końcu mogę mieć :p
To prawda, ostatnio często o tym myślę i tak się ciesze, ze udało się nie tylko tyle wytrwać ale i mieć zdrowa córeczkę :)
Za to będę tęsknić baardzo zabrzuszkiem..

Inka.. Ja bym przełożyła teraz, nie musisz teraz mieć sił czy czasu bo, jak mówisz oni się przebudzili i im teraz pasuje..

Chybra - to już wiem z kim się wirtualnie napije po czasach KP [emoji3].
Red Desperados to moje ulubione piwo. Z drinków mohito i cosmo [emoji6]

Madziazt - rajstopy? [emoji33] nie wyobrażam sobie ich teraz włożyć.. Legginsy pod sukienkę i tyle w temacie [emoji6]
Miłego i szybkiego pakowania [emoji4]. Przykro mi, że mąż musi jeszcze wrócić do Szwecji.. Ale później do Was jeszcze dojedzie, więc najważniejsze, że Ty i Córa już teraz wyrwiecie się z tego chorego kraju i w spokoju oraz wśród bliskich będziesz oczekiwać na drugą córeczkę [emoji6]

Aga km no tak te kilometry mogą wpływać :)

Ja minimum aktywności fizycznej traktuje jak mycie zębów-obowiązek to obowiązek dla zdrowia i jakości życia, choćby nie wiem jak mi się nie chciało. No i jak sobie pomyślę w jakim ja stanie bym była np za 2 miesiące gdybym odpuściła to się tym przerażam i robię cokolwiek, tylko że to naprawdę jest żałosny poziom ćwiczeń. Te spacery co dziewczyny robią są większym wysiłkiem zapewne.

reklama
Misia, Kasia nie pojechałam, bo mnie Kuba nie chciał wziac :( całe dnie w robocie jest, kilka dni wolnych, to miałam nadzieję że razem spędzimy. Ale jak zawsze nie :/ jest mi ostatnio częściej smutno. Cokolwiek by się nie działo.
Zrobiłam dla niego obiad to tylko wpadł i wypadł i nawet nie zjadł, bo nie chciał. I mi smutno ze ja mu obiad gotuje a potem on go nie je :/ ah te hormony...

Ola W a wyszły regularne skurcze na ktg czy nie?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry