reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

No wiec :D

Ktg dobre. Ale czynność skurczowa słaba, wiec jestem zawiedziona ;p

Rozwarcie mam na opuszek.
Takze bede uskuteczniać spacery i seks z nadzieja, ze zaczne rodzic zanim zaczne panikować jak głupia :) poki co jestem odważna [emoji23] wiec dobrze byłoby to wykorzystać!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ola W ja biorę 2 koszulę do karmienia i jedna zostawiam w zapasie w domu:-)

Ja bym chciała ktg z tego względu że bym wiedziała czy to co czuje to jest wypinanie twardnienie czy skurcze:p

Inka znam ten ból, też mam mniej energii i chęci na spotkania, ale na szczęście nie zapraszamy do nas tylko się gościmy to zawsze możemy wyjść szybciej. Kciuczki za wizytę jutrzejszą:-)

Abed ciekawe to ciacho, wygląda na łatwe:-) może się skuszę zrobic!

Madziazt to pakuj się szybciutko [emoji14] szkoda że mąż musi pracować:((
A kiedy ma urlop?

Aga km o Ty pierono! Ja się położyłam i co?! 15 minut i przyszła taka burza że po spaniu. Humor mi się zepsul, oczy mam opuchnięte i czuje piasek od rana a nie mam się kiedy położyć bo idziemy fotki oglądać z sesji[emoji173] ale poszliśmy do biedry po czekoladę to mi lepiej na duszy

Aim podziwiam Cię że jeszcze cwiczysz, pewnie będę żałować ale jakoś nie mam energii żeby się zmobilizować;-)

Kasia831 aż mnie boli lydka jak czytam, ajaj
Też mnie bolą stopy kochana:* Ale dopiero jak wrócę do domu i sobie klapne to mi pulsuja, w sklepie nawet nie..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a powiedzcie mi czy do przemywania oczek powinno się używać soli fizjologicznej czy po prostu przegotowanej wody? Bo ja tylko o wodzie słyszałam...

Na prawdę nie zwróciłam uwagi ile ten lech limonkowy ma:-p A to jedyne, które mi w jaki kolwiek sposób smakuje.Z bezalkoholowych piłam jeszcze tylko Żywca. Przed ciążami piłam normalną Tatrę czy Żubra, smakowe były beee, a po pierwszej ciąży mi się zmieniło i np Desperadosa Czerwonego pokochałam. Teraz zwykły smak piwa mi nie podchodzi. Z tego co piszecie jest mnóstwo smakowych bezalko. Muszę sprawdzić coś innego:blink:

Ja sobie teraz poćw., bo spaceru dziś nie będzie, ale już mnie ciągnął brzuchol. Zachmurało się i kropi, a ojciec uparł się na tego grila ehhh. Pewnie po prostu chce się napić z Krzyśkiem:oo2:Zaczynamy wieczorem tak czy inaczej trylogie Hobbita , a pod koniec Władcy Pierścienia pewnie już urodzę :-p

Kasia do przemywania można używać tego lub tego jak wolisz. Tak jak z podcieraniem pupki. Ja i tu i tu używałam wody ( do pupki przynajmniej na początku, bo taki mały smrodek ma bardzo wrażliwą skórę, a te chusteczki nawilżane tylko mnie wnerwiały)
Koszule biorę tak jak większość czyli 2, a do porodu tak jak poprzednio jakąś starą wysłużoną sukienkę.

Ostatnia edycja:
Aniek 10 m max autem, wiec bliziutko.

Pumelova u nas duuzo zmian ogólnie, najważniejsze że wszystko pozytywne.

Zgaga nie ma wpływu na pewno, inaczej wszystkie wyniki miałabym źle :p

Aha o 5 rano?? W życiu bym nie wstała..
Link do: Naturalna cesarka – alternatywa dla porodu naturalnego?
Proszę :)

Aga dziś się przepakowalam szpitalnie :) juz się niecierpliwie a w pon jeszcze raz szpital ale tylko spotkanie przed cc.

Maziajka a nerwy nie mają na to dodatkowego wpływu??

Mamusia no ja nie dam rady iść właśnie, bo będę przed wypisem :p
Z pomiarami źle nie jest, dopiero po wprowadzeniu będziemy się na spokojnie uzadzac. Kuchnia jest, łazienka górna i dolna tez, my mamy wszystko. A jaki kolor tego i owego i gdzie co posieisc czy postawić to potem. Jedynie wiem, że znowu podłoga będzie albo w bieli albo szara.

Reni mi na zgage zupełnie nie pomaga, chyba że całe pudło. Dodatkowo ma refluks wiec juz wogole. Ale super gaviskon się spisuje i ranitidine.

Alex odpoczywaj :)

Ola zależy, który skurcz będzie silniejszy. Jak masz skurcze w lydkach mocne na płacz to zabija uczucie lekkich porodowych :p

Linoone udanych zakupów, my oboje uwielbiamy, dzieci też :)

Kasia a czym się różni ang Reni od polskiego?

Patuszka w tej ciąży kupowałam co niezbędne, z synem miałam niepotrzebnie sporo innych rzeczy, bo był szał i wow, że w końcu mogę mieć :p
To prawda, ostatnio często o tym myślę i tak się ciesze, ze udało się nie tylko tyle wytrwać ale i mieć zdrowa córeczkę :)
Za to będę tęsknić baardzo zabrzuszkiem..

Inka.. Ja bym przełożyła teraz, nie musisz teraz mieć sił czy czasu bo, jak mówisz oni się przebudzili i im teraz pasuje..

Chybra - to już wiem z kim się wirtualnie napije po czasach KP [emoji3].
Red Desperados to moje ulubione piwo. Z drinków mohito i cosmo [emoji6]

Madziazt - rajstopy? [emoji33] nie wyobrażam sobie ich teraz włożyć.. Legginsy pod sukienkę i tyle w temacie [emoji6]
Miłego i szybkiego pakowania [emoji4]. Przykro mi, że mąż musi jeszcze wrócić do Szwecji.. Ale później do Was jeszcze dojedzie, więc najważniejsze, że Ty i Córa już teraz wyrwiecie się z tego chorego kraju i w spokoju oraz wśród bliskich będziesz oczekiwać na drugą córeczkę [emoji6]

Aga km no tak te kilometry mogą wpływać :)

Ja minimum aktywności fizycznej traktuje jak mycie zębów-obowiązek to obowiązek dla zdrowia i jakości życia, choćby nie wiem jak mi się nie chciało. No i jak sobie pomyślę w jakim ja stanie bym była np za 2 miesiące gdybym odpuściła to się tym przerażam i robię cokolwiek, tylko że to naprawdę jest żałosny poziom ćwiczeń. Te spacery co dziewczyny robią są większym wysiłkiem zapewne.

reklama
Misia, Kasia nie pojechałam, bo mnie Kuba nie chciał wziac :( całe dnie w robocie jest, kilka dni wolnych, to miałam nadzieję że razem spędzimy. Ale jak zawsze nie :/ jest mi ostatnio częściej smutno. Cokolwiek by się nie działo.
Zrobiłam dla niego obiad to tylko wpadł i wypadł i nawet nie zjadł, bo nie chciał. I mi smutno ze ja mu obiad gotuje a potem on go nie je :/ ah te hormony...

Ola W a wyszły regularne skurcze na ktg czy nie?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry