reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tymuniek, trzymam kciuki!! Powodzenia Kochana[emoji8][emoji8]

Katja, ja chętnie na soczek wpadnę, przeurocza ta Twoja kuchnia[emoji7]

Emol, gdyby nie był taki narwany i nerwowy to pewnie bym się zgodziła... Mój tata jeździ wielkim chopperem i ja często razem z nim[emoji6], ale to zupełnie inny typ mężczyzny, bardziej rozsądny...

Abed, ja z końcem sierpnia będę mieć nowy telefon i nie mogę się doczekać[emoji16]

Aniek, teściowa rozwaliła system, nie ma co[emoji23][emoji23][emoji23]

Lilith, ile masz tego wszystkiego[emoji12][emoji12] ja póki co tylko kosz i łóżeczko, z bujaczkami i tym podobnym się wstrzymuję, zobaczę jak się mała urodzi co kupię... Fajnie, zaczniecie nowy etap w nowym domku[emoji4]
Na środę termin cc?? Jezu, jak ten czas szybko leci... Niedawno chciałyśmy dotrwać szczęśliwie do 25 tygodnia, a tu już koniec[emoji33][emoji33][emoji33]

Aha, o 5 ktg?? Litości, kiedy masz się wyspać??? Myśmy miały robione ktg od 7.30... W nocy tylko chodziła co 2 czy 3 godziny pielęgniarka z małym urządzeniem i sprawdzała echo serca.

Pumelova, może jogurt naturalny albo mleko? Pomaga na zgagę w ciąży[emoji106]

Aga, chopper to zupełnie inna bajka, jazda takim motocyklem - miodzio[emoji16][emoji16][emoji16]

Liloone, póki co nie chodzę na ktg, miałam robione tylko podczas pobytu w szpitalu. Jestem 36+1.

Chybra, za mną też chodzi takie smakowe bezalkoholowe piwko, chyba wieczorem się skuszę na radlera cytrynowego[emoji16][emoji16][emoji16]

Liloone, ten cydr z Ikea jest w wersji bez alkoholu?? Muszę poszukać jutro[emoji16]

Dziś na noc przychodzi do mnie przyjaciółka, będziemy kombinować co jeszcze potrzebne jest do nowego lokum. Wczoraj trochę ogarnęłam z teściową, dziś biorę się za prasowanie firan i zasłon, bo facet od remontu mi je zawiesi[emoji16] później dokończę szyć nowy pokrowiec na ławkę do przedpokoju i wtedy będę odpoczywać. Pogoda kiepska, na Kaszubach pada od rana (oczywiście w największej ulewie byłam w mieście i zmokłam jak kura [emoji36]). W sb pewnie wypad do Ikea po ostatnie drobiazgi i będe mogła spokojnie czekać na poród[emoji4]

reklama
Ale to chyba tylko okazjonalnie? Na stałe ich nie widziałam, a przynajmniej nie w każdym, w moim jej wcześniej nigdy nie było, teraz dali ale czy to na stałe to nie wiem.

Ola W ja też nie chce słyszeć tego typu pytań, a na pewno jeśli nie urodze w terminie to cała rodzina i sąsiedzi będą pytać. Jeśli w dniu porodu nie urodzie to kupię koszulkę 'jeszcze nie urodziłam, to nie ode mnie zależy' czy coś w tym stylu ;)

Patuszka nie każdy nadaje się na motocykl. :) trzeba mieć łeb na karku. Nie zależnie od rodzaju. My mamy scigacza. Najwięcej ile jechaliśmy razem to 206 km/h. (na autostradzie) Myślałam że mi głowę urwie :)
Lilonne ja miałam, lekarz zlecił. A jak zapytałam się dlaczego, czy coś jest nie tak? To odpowiedział ze trzeba korzystać jak jest w przychodni na NFZ.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się zabezpieczyłam na zapas i oprócz męża to mało kto wie jaki mam termin. Od początku mówiłam "jakoś w lipcu" i w sumie już nikt nie dopytuje. Jak ktoś jednak pytał to mówiłam że w środku jakoś więc w praktyce może być i początkiem i końcem miesiąca.

Maziajka rozumiem, wybacz nadinterpretacje;-)

Mumusia gratuluje urlopu! W koncu:D co planujesz zrobić z taka ilością wolnego czasu?;-)
A co do zgagi to o 3 w nocy wydawało mi się to bardzo istotne a teraz jak o tym myślę to nie wiem skąd mi się wzielo że to może mieć wpływ na krew haha ale dziękuję! Na badaniach byłam już rano :-)

Aga km chyba mi przeszło w końcu, właśnie się kładę żeby odespać noc, dziś po 18 już nie jem:D

Misia dobry argument :-) mój na szczęście nie jest fanem motocykli, ale mi wystarczy stresów gdy wiem jak piraci samochodem

Alex mam nadzieję że mnie więcej nie dopadnie! Moja mama mi pisze o 4 rano jedz migdaly! No super jakbym miała migdały to może i bym miała rennie w domu:D

Ewella to udanego weekendu z rodzinka:-) oby była ładna pogoda bo niby nie zapowiadali a jest mega ciepło.

Ola W kciuki za ktg!

Linoone u mnie to samo z Ikea więc jeżdżę z koleżanką, raz był po wyprawkowe rzeczy też :D
Linoone ja się mam zgłosić na ktg dopiero w tp

Cdn bo mi się wyslalo zanim skończyłam czytac:D
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja mam zgagę non stop nawet po wodzie i nie sądzę żeby to miało wpływ na wyniki. Trzymam kciuki za wyniki. Reni można spokojnie brać.

Aha trzymam za Was kciuki.

Misia dzięki. Noooo mój chyba aż przesadnie się boi o swoje zdrowie, ale w zasadzie mu się nie dziwię. Ten przyjaciel z którym prowadzą firmę w wieku 28 lat dowiedział się przypadkowo, że ma nowotwór pęcherza. Na szczęście wczesna diagnoza, dobrzy lekarze i już ponad 10 lat jest ok, ale takie rzeczy siedzą w głowie.
Biedna z tymi plecami, mnie od 2 tyg. Od kąd brzuch mi opadł kręgosłup nie boli.

Aga_km zgaga to paskudztwo. A siku...no cóż? Już lepiej nie będzie. Na szczęście nie długo.
Co do motorów to nie mam na to wpływu, kasa na to nie idzie nasza, tylko z ich firmy. Co rok w sezonie drętwiałam jak wyjeżdża na motorze, na szczęście też już wyrósł ze ścigaczy, teraz na tapecie turystyk.

Maziajka jak tam z Twoim bólem brzucha, przechodzi? do niedzieli nie daleko. Odpoczywaj.
Ooo już myślałam że truskawka się rozpakowała.

MamusiaMuminka no wreszcie masz wolne! Gratuluję! Dolegliwości typowe dla końcóweczki ciąży. Już długie spacery nie dla nas;)
Instynk macierzyński wszystko podpowie, spokojnie.

Alex miłego ogarniania. Odpoczywaj też w tracie prac.

Ola W powodzenia na ktg.pogoda wyjątkowo na mnie też źle działa dziś.

Linoone czujesz się lepiej? Udanych zakupów. Ja nie miałam ktg.i nic lekarz nie wspominał. 27 mam ostatnią wizytę u mojego ginka i tyle. W czwartek jadę do kliniki na wizytę, to zobaczę co tam powiedzą. Zaraz sprawdze jakie ja mam 0% i napiszę.

Ewella fajnie na paprocanach, muszę się wybrać. tylko ja nie lubię takich zatłoczonych miejsc, może w tygodniu będzie luźniej.

Chybra miłego posiedzenia z koleżanką i udanego grila. Ja nigdy w życiu nie lubiłam piwa, a teraz mi się go jak chce że szok. Mąż kupuje dla mnie różne 0% i karmi i popijam czasem.:laugh2:

Abed to miłego układania, nie przemęczaj się.

Patuszka z koleżanką zawsze raźniej i co dwie głowy to nie jedna.

Myślałam że przez te dżemki cały dzień, to w nocy nie zasnę. Faktycznie do 3.00 się kręciłam, ale za to wstałam dziś przed 11.00 i tylko 2 razy pobudka na siku. Mały mnie obudził, bo głodny się zrobił. Marudzi żeby go zawieźć do babci, to będę miała spokój, może w szafie zrobię przegląd?? Już mi się nie domyka, a nie ma w czym chodzić:yes:
Zabieram się za gotowanie obiadu, a jakaś słaba jestem, chyba ciśnienie, albo długi wypoczynek mi nie służy?
Co do lęków, też je mam. Niby urodziłam już dwoje dzieci i odchowałam praktycznie sama, ale lęki są zawsze. Jednak nie ma co się nakręcać, musimy dać radę i tyle!

Aim, my też mówiliśmy że w lipcu, nikt praktycznie nie zna dokładnej daty. Także mamy spokój. Na razie [emoji6]
Bavarie kupowałam w auchanie, pszeniczną dorwałam, ale teraz mam fazę na jakieś słodkie piwko, najchętniej żurawinowe.. [emoji6]

Pumelova, normalnie też jeżdżę bez niego, ale łóżeczka sama targać nie będę [emoji12]

Aniek, dzięki, już lepiej. [emoji4]
Jak to długie spacery nie dla nas? Ja codziennie minimum 6km robię z piesami [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Abed udanego porządkowania po remoncie:-))

Patuszka spróbuje następnym razem:-) teraz nie próbowałam nic bo to było od 3 w nocy a o 6 szłam na morfo:/
Widzę że kolejna jedzie do Ikea:D udanego porządkowania!

Uff ja idę w kime! Kurier ogarnięty mój mąż umowil się z nim w centrum bo dzwonił o 8 rano. I mam literki na sciane[emoji173]jak powiesimy to się pochwalę

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry