reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola, ja też mam takie bóle, ale na szczęście sa delikatne. Za to od jakiegoś czasu mam takie uczucie rozwierania i kłucie tak nisko, mam wrażenie że to szyjka. Ale gin powiedział że żadnego rozwarcia nie ma, więc nie wiem o co chodzi [emoji6]

Wszystkie chodzicie na ktg? Bo mój gin nic o tym nie wspomniał. Mam jeszcze jedno usg, jedną wizytę, a potem już w dniu terminu mam się zgłosić jak nie urodze wcześniej. Ale o ktg nic..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej:)
Miałam wczoraj dzień pożerania wszystkiego co się dało, pierwszy raz w ciągu ciąży.Oczywiście przypłaciłam to nocną zgagą...dobrze, że Rennie z polski przywiozłam...teraz jem już owsianke hehe wogóle wyczytałam, że teraz powinnyśmy jeść dużo nabiału...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone ja wykupiłam pakiet, w ktorym mam 5ktg. No i trzeba kiedys wykorzystać :D

Mi pewnie tez powie, ze nic sie nie dzieje, a szkoda... wolałabym teraz poki nie dopadła mnie dzika panika związana z porodem. A boje sie, ze w koncu dopadnie. Wiec z 1 str chce, z 2 nie ;D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja ktg nie miałam i pewnie do samego końca nie będę miała.

Wczoraj były 2 spacery i szczerze powiem , że chyba przez to brzuch mi się spinał w nocy i bolał oraz na lewej czy prawej str było mi niewygodnie i boląco , do tego co godz siku, pierwszy raz tak.:oo2: Jestem niewyspana jak pieron.

Posprzątałam , kumpela ma wpaść do mnie za jakieś pół godz, a po południu gril u rodziców, jakoś nie chcę mi się go. Męż w robocie. Syn zaraz zje kaszkę i w sumie tyle. A tak w ogóle znalazłam super piwo bezalkoholowe dla siebie, Lech z limonką 0,3 l. W życiu bym wcześniej takiego nawet nie tknęła, ale jest takie dobre, że ymmmm, bardzo polecam:-) :)

Ola, ja mam chwile że zaczynam już panikować. Boję się że nie ogarnę że to już i urodze w domu :D
A tak to się boję, że nie dam sobie rady z dzieckiem, że nie będę umiała ubrać czy karmić, że będzie głodny. To taki mój standard obaw [emoji6]

Chybra, ja popijam radlera cytrynowego, ale powiem szczerze że mam już dosyć tego smaku.. dziś w Ikei kupię sobie ten cydr bezalko. A ten Lech to ma 0% czy 0,5%? Bo chyba nie widziałam takich całkiem 0. Może słabo szukałam. [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone - ja też nie miałam ktg. Pewnie, podobnie jak u Chybry, podłącza mi je dopiero przy porodzie. Tak też było przy J.

Linoone - też nie miałam ktg i też się nie szykuje na to, żeby przed porodem mi to zaproponowano :) Masz te same obawy odnośnie opieki nad dzieckiem także wspieramy się ! :)

Aga_k_m - mój już jest na etapie chopera i dostojnej wolnej jazdy także o tyle dobrze, jabardziej chciałam ścigacze kiedyś niż on :). Uspokoiłaś mnie przykładem swojego męża też mam nadzieję, że prócz kursu dopiero na starość kupimy jakiś motocykl i będziemy jeździć na wycieczki w okolicach :D

Chybra - teraz spacery potrafią być rzeczywiście zdradliwe, sama wczoraj trochę przesadziłam i odpłacałam bólem wieczorem, na całe szczęście po odpoczynku minęło :)

A nie No to takie obawy tez mam!
Ale mam na mysli obawy o bol, nacięcie itd :D na razie jeszcze to od siebie odsuwam, dlatego chciałabym juz rodzic, bo znajac siebie, to na dniach wpadnę w panikę.

A do tego chciałabym zaskoczyć ludzi, zebym nie musiała po raz 100 odpowiadać na chyba najbardziej irytujące pytanie "jeszvze nie urodzilas?/ urodziłaś juz?/ to kiedy rodzisz?" ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Pola@ widzę że ty cesarke masz 14 :) ja 12 :) tylko ty w Koperniku jak dobrze pamiętam ?
Maziajka dzięki za info o Truskawce :) fajnie że u niej ok :) to może jednak ją spodkam na sali ;)
Mumusia_Muminka witaj na wolnym :) długo dałaś radę :) teraz może odpocznij a nie bierz się za prace domowe :)
aga_k_m mnie też stresuje karmienie, mimo że to drugi raz... najbardziej że będę po cc i nie będa mnie chcieli ze szpitala wypuścić... cesarka mi się śni co noc odkąd znam datę
Linoone ja nie miałam KTG jeszcze niby mam mieć 4 lipca już będę 37 tydzien. A z dzieckiem dasz sobie radę :) to tylko tak się wydaje :)

my rano market budowlany zaliczyliśmy bo maż ma wolne, już dziś w końcu te meble skończy :) zaostanie tylko umyć i poukładać :) ja może dziś dzidziusiowe rzeczy poprasuje... u nas rano lunęło, a teraz strasznie parno... jutro ma być gorzej z pogoda tak zapowiadają

Do góry