reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Arow z tego co opisujesz wydaje mi sie ze to norma...niepokojace sa klujace bole na srodku brzucha takie skurczowe ktorych nie da sie wytrzmac.To Twoja pierwsza ciaza??
Ja w 1 ciazy nie mialam prawie zadnych boli podbrzusza teraz tez tak ale nigdy tez nie maialam bolesnych @ wiec moze dlatego.Czasami cos zakluje , glownie mam problemy z jelitami i to one daja sie we znaki.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Nie aż tak nie boli. A ciąża pierwsza. :) ja od kiedy się starałam o maleństwo zaczęłam mieć mocne bóle na @. Może dlatego teraz czuję takie bóle. Bardziej po lewej albo po prawej stronie. I czasami tak jakby szyjka w dolnej czesci mnie bolała.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tea - a jakie lubisz ciasta? "Moje wypieki" są podzielone na kategorie ciast - i powiem Ci, ze śmiało możesz spróbować z każdym przepisem - bo każdy wychodzi (pisze Ci to beztalencie cukierniczo - piekarskie sprzed odkrycia tego bloga).
Mój ulubiony przepis to: Link do: Moje Wypieki | Truflowy sernik z mascarpone

Ale generalnie wszystkie serniki, szarlotki, drozdzoweczki są pycha. Moja córa uwielbia wszelkie rogaliki drożdżowe.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Narobilam sobie apetytu na bułeczki,rogaliki,chętnie bym spróbowała ale przyznam że nigdy nie piekłam nic podobnego bo wydaje mi się ze drożdżowe wypieki to już wyższa szkoła jazdy,ciasto musi odpowiednio wyrosnąć itd,szukałam nawet kiedyś u nas w sklepach drożdży suchych w proszku ale nie znalazłam

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie... Zawsze jak czyta o treściach to zazdroszczę zdrowych relacji... U mnie niestety nie ma tak dobrze.. z resztą my niestety mieszkamy z teściami , za co co miesiąc płacimy im 600 zł...:/

No to piątka [emoji113]. Juz pisałam o relacjach z tesciami, to jeszcze dopisze, że.. Kiedyś mieszkaliśmy z moimi rodzicami, ale przez mega kłótnie z moim ojcem (do której przyczyniła się moja Sis), w obronie której stanął przy mnie mąż, w trybie natychmiastowym wyprowadziliśmy się - i to była decyzja mojego męża. W ciągu doby znalazł mieszkanie do wynajęcia.
Nadmienie, że moi rodzice mają duży dom, w którym nasza cześć miała osobne liczniki. Dokładalismy się tylko do ogrzewania (opał). To było 3 lata temu.

Nie było nam do końca na rękę wynajmowanie mieszkania, bo budowalismy się (a obecnie nadal wykańczamy). Ale powiem Ci tak - nieważne jak ciasne mieszkanie byleby było własne /osobno [emoji6]

Okazało się, że ten wynajem wcale nas finansowo nie zrujnowal.

Także.. Może warto pomyśleć o dołożeniu drugie tyle i wynieść się z tej nieciekawej sytuacji? [emoji6]

Mój M od 3 lat nie przekracza progu domu moich Rodziców, a moi Rodzice wychodzą z siebie (pozytywnie) jak widzą moja Młodą, zresztą w stosunku do mnie również zmienili podejście "na lepiej" [emoji1]

Narobilam sobie apetytu na bułeczki,rogaliki,chętnie bym spróbowała ale przyznam że nigdy nie piekłam nic podobnego bo wydaje mi się ze drożdżowe wypieki to już wyższa szkoła jazdy,ciasto musi odpowiednio wyrosnąć itd,szukałam nawet kiedyś u nas w sklepach drożdży suchych w proszku ale nie znalazłam

Tea - nic się nie bój! Serio! Drozdzoweczki są mega prosciutkie [emoji2]
Spróbuj te przepisy:
Link do: Moje Wypieki | Słodkie drożdżówki - motylki z chałwowym nadzieniem

Link do: Moje Wypieki | Rogaliki krucho - drożdżowe

Link do: Moje Wypieki | Słodkie drożdżówki z dżemem

Link do: Moje Wypieki | Drożdżowe rogaliki z twarożkiem

Link do: Moje Wypieki | Buchty z powidłami

Nie musisz korzystac z suchych drożdży - ja używam tradycyjnych [emoji4]

aga fajne te twoje wypieki
Polecam [emoji1]
Idzie się "zarazić" pichceniem. Szczególnie jak po latach pieczenia biszkoptow jak kamień, nagle... wszyscy są w szoku, chwała Cie, a wypieki w expresowym czasie znikają [emoji4]

Ja bede pichcic jak tylko nowa kuchnia bedzie czyli gdzies na wiosne.Bo poki co mam piekarnik stary i juz sie zatarly znaczki przy pokretle i nie wiem gdzie co jest:D

010igov3fkey3mez.png

Witam po dłuższej przerwie. Wszystko przeczytane, chociaż nie było łatwo tyle napisalyscie.
Za wszystkie które są na etapie wyczekiwania serduszek mocno trzymam kciuki, mam nadzieję że pojawia się jak najszybciej. Spokojnie czekam na wizytę 25.11. W poniedziałek powtórzyłam bete przyrost był ok.
Jak my wszystkie bardzo się martwię i nie mogę doczekać wizyty.
Mam problem z bólem szyi. Normalnie nafaszerowalabym się lekami, mam już stały repertuar na takie atrakcje, a tu nic nie mogę. Masuje mięśnie może puszcza. Ma może któraś z was problemy z kręgosłupem?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja. Z częścią ledzwiowa, ale w październiku byłam u K regarza - znachora i po tym jak mnie nastawioną jest duża ulga, choć plecy dalej pobolewaja.

reklama
A łosoś nie jest przypadkiem mocno niewskazany w ciąży przez dużą zawartość szkodliwych substancji m.in. zdaje się metali ciężkich?

Wydaje mi sie, ze tuńczyk ma te metale o ktorych piszesz- o lososiu nigdy nic nie słyszałam.
Kotek nie trać nadzieji,ja w szpitalu 2 razy już się poddawalam a teraz czekam na wizytę i myślę że będzie ok.
Truskawka,to moja 4 ciąża i za każdym razem jest identycznie,pierwszy objaw to bolace piersi,potem ciagniecie w podbrzuszu i ok.5,6 tyg.zaczynają się mdłości.
Dziewczyny pisalyscie o moje wypieki,moglybyscie polecić dobre ale proste w przygotowaniu ciasto?

Ja uwielbiam ciasto z kruche z budyniową pianka i owocami- zawsze wychodzi i rodzinka sie nim zachwyca.

Do góry