reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja jadlam wczoraj dzis tez mi zostalo jeszcze troche w lodowce bedzie na kolacje..
Mnie ratuja jeszcze jakies drozdzowki albo banany ...mam nadzieje ze ten okres szybko minie bo zwarouje:p

010igov3fkey3mez.png

reklama
Maziajka - to próbuj makaron z sosem smietanowym /kremowym. Może na serkach topionych.

Masz podobnie jak ja w poprzedniwj ciąży - przez pierwsze tygodnie jadłam "bezplciowe" potrawy. O bułce wiesz [emoji6].
Nie tolerowalam przypraw, konserwantów, w ciastach proszek do pieczenia lub soda wykanczaly mnie przez długie godziny.
Stąd może spróbuj jeść potrawy bez dodatkowych obrobek, np. Pierogi, kopytka, ziemniaki - z wody (bez dodatkowych polewaczy czy smażenia) i dodaj do tego naturalny jogurt lub śmietanę.

To minie - do 14 tc powinnaś zapomnieć o tej niedogodności [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hajmal - nie dziwię się, że jesteś na minusie wagowym - przytulam [emoji2].
Nadrobisz niebawem [emoji6]

Karp i karas - ojjj nie... Podziękuję za ości. Ale mój chłop uwielbia karpia - i sam dla siebie (młoda, też z nim dziubie) kupuje 2 na wigilię.

Ja to jestem fanką filetow: śledzik w jogurcie lub rybka po grecku. A jak smażona rybka - to wspomniany pstrąg [emoji3]

Aga dzieki pewnie minie w koncu[emoji14]mam nadzieje ze juz na swieta...bo zawsze takie pysznosci sa zreszta jakbym miala patrzec jak wszyscy jedza a ja nie moge...!! Katorga:p

010igov3fkey3mez.png

Lilith mi już ortopeda powypisywal nowe skierowania na razonanse a ja mu tu z wieści o ciąży. Zapisał mi jakaś rehabilitacje z zastrzeżeniem, że do 4 miesiąca mogę robić później nie i zaprosił we wrześniu :)
Paalinaa , aga_k_m jak ja się cieszę że u mnie z mężem nie ma narazić problemów. I tak miałam wysokie libido a teraz to już kosmos.
Hajmal trzymam kciuki. I podziwiam z abstynencja ale jak u mnie nie będzie można to też przecież wytrzymam...chyba.
Kotek trzymaj się mocno.
Truskawka ja wczoraj wzięłam aparacie na ból szyi. Ale oczywiście już się naczytałam że w pierwszym trymestrze się nie powinno, z kolei lekarz pozwolił.
Sarat ja cierpię i na ledzwiowy i szyjny -po kilka przepuklin po wypadku samochodowym. Kregarz na ledzwiowy może być z szyjnych się boję, a też mam takiego dobrego, w Wiedniu w szpitalu leczy a w Polsce przyjmuje co miesiąc.
Dołączam do fanek śledzi. Tyle co przez ostatnie dwa tygodnie w życiu nie zjadlam. Najbardzie
j mi podchodzą w śmietanie, w sosie z koperkiem i musztardowym. Kupuje takie malutkie.
Po za śledzie wszystko co ostre, mdłe i słodkie może nie istnieć.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hajmal pieknie to twoj syn powiedzial
Nasza mal 3.5 roku i od kiedy skonczyla dwa latka nic innego tylko ona chce Baby. Teraz chce blizniaki.ale niechcemy jej Narazie mowic bo ona mala gadula i wszyscy beda wiedziec a po drugie gdyby cos to niechcemy zeby byla smutna.w czerwcu poronila moja kolezanka i ja wiozlam Do szpitala i moj maz jej wytlumaczyl ze cioci Baby poszedl Do bozi i ona na drugi dzien w aucie mowi Mi Mama ja wiem czemu ty taka smutna jestes,ja mowie czemu a ona bo cioci Baby poszedl Do bozi ale niemartw sie bedzie wszystko dobrze. Az Mi lezki polecialy. Ostatnio w rossamanie bylysmy i przechodzilysmy kolo mlek i smoczkow dla dzieci i Mi mowi Mama jak bedziesz kiedys miala duzy brzuszek i pojdziesz do szpitala to nic sie niemartw ja wszystko kupie w rossmanie i ci z tata przywioze. A wieczorem kladac ja pyta sie Mama jak dlugo trzeba byc w szpitalu po urodzeniu Baby ja mowie Pare dni a ona ok to was odwiedzac bede. A to bylo jakos na drugi dzien jak zrobilam test a ja se mysle kurcze taka mala istotka a jak madrze mowi i normalnie chocby cos przeczuwala

f2w3flw15r2h1ssa.png

Dzieciaczki są niejednokrotnie mądrzejsze niż dorośli.. :) ja zawsze powtarzam , że rodzimy się mądzry- tylko nas świat z czasem ogłupia :)

Wróciłam od lekarza, bezpośrednio przed wizytą poszłam do wc okazało sie ze krwawie, lekarz na wizycie mówił ze pęcherzyk ma 24 mm tym razem był bardziej jak by podłużny i ze jak by coś było widać ale tak widac ze nic nie widać dokładnie, wiec czekamy do następnego czwartku. Mąż twierdzi ze widział jak by pulsujaca kreseczkę, i lekarz tez ale nie jest pewien, mam nadzieje ze mi nie ściemnia. Lekarz powiedział ze dobrze że rosnie, mam nadal brać luteine i odpoczywać i dalej czekać.

Mam nadzieję , że będzie ok :)

To się rozgadałyście kobietki ledwie nadążam z czytaniem ;))
Ja jestem już po dzisiejszej wizycie USG. Widziałam moją kropeczkę z pulsującym serduszkiem :)
Wszystkie wyniki są ok tylko okazuje się, że mam za wysoką glukozę (niby jest w normie, ale dla kobiety w ciąży za wysoka) więc w poniedziałek muszę podejść na test obciążenia glukozą. Któraś z was miała wyższą glukozę?

Jak wysoki wyszedł Ci wynik ?> ja własnie dziś odebrałam swoje i też jestem ponad normą - lkarz pytal nawet czy może wieczór przed badaniem jadłam coś slodkiego- ale ja na słodkie nawet patrzeć nie mogę i muszę zrobić test tolerancji na glukozę ...

Żonograja - wczoraj testowałem ilość cytatów, i mi spokojnie poszedł post z 5 odnośnikami, ale 2 dni temu też mi zjadło w trakcie pisanie 2 posty.

ja właśnie testuję - i o ile na telefonie zacytuję 5-6 , to na komputerze tylko 3 :szok::angry:

Truskawka tak mozna brac paracetamol a apap to paraceramol...mnie tez strasznie glowa meczy...

010igov3fkey3mez.png
Właśnie zastanawialam się co z bolem głowy- ja na początku mialam straszne ... a jak już mnie boli głowa to muszę coś koniecznie wziać bo przeradzają się u mnie w potworne 3-4 dniowe migreny....

No to piątka [emoji113]. Juz pisałam o relacjach z tesciami, to jeszcze dopisze, że.. Kiedyś mieszkaliśmy z moimi rodzicami, ale przez mega kłótnie z moim ojcem (do której przyczyniła się moja Sis), w obronie której stanął przy mnie mąż, w trybie natychmiastowym wyprowadziliśmy się - i to była decyzja mojego męża. W ciągu doby znalazł mieszkanie do wynajęcia.
Nadmienie, że moi rodzice mają duży dom, w którym nasza cześć miała osobne liczniki. Dokładalismy się tylko do ogrzewania (opał). To było 3 lata temu.

Nie było nam do końca na rękę wynajmowanie mieszkania, bo budowalismy się (a obecnie nadal wykańczamy). Ale powiem Ci tak - nieważne jak ciasne mieszkanie byleby było własne /osobno [emoji6]

Okazało się, że ten wynajem wcale nas finansowo nie zrujnowal.

Także.. Może warto pomyśleć o dołożeniu drugie tyle i wynieść się z tej nieciekawej sytuacji? [emoji6]

Mój M od 3 lat nie przekracza progu domu moich Rodziców, a moi Rodzice wychodzą z siebie (pozytywnie) jak widzą moja Młodą, zresztą w stosunku do mnie również zmienili podejście "na lepiej" [emoji1]

Jakby to powiedzieć - takie mieliśmy plany, tylko teraz nam się one trochę krzyżują ... Niestety na kupno mieszkania nie pozwalają nam finanse... Nawet ostatnio moj J zaczął gadkę by ktoś z rodzeństwa spłacil jegho część mieszkania- ale wszyscy mają to w d... bo każdy ma po 2 mieszkania swoje , więc im się nie spieszy ...
Niestety kwestia finansów jest dla mnie zawsze niezwykle drażniąca ale to bardzo długa historia z moim ojcem-alkoholikiem w tle ...
Może źle to zabrzmieć ale powiem Wam , że jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży- pierwszą moją reakcją było " o kur*&a - to już nigdy nie uda nam się stąd wyrwać " i przeryczalam chyba caly tydzień...

Dodajmy , że ja o ciążę się nie starałam... tabletki brałam regularnie :oo: i co ??? no i wyszło jak wyszło...:eek:

Ja już po wizycie :) beta 38880, mam już założoną książeczkę ciąży... i ciut za wysoką glukozę - tak więc czeka mnie test z piciem tego paskudztwa w tle... :realmad:

Na usg idę w Poniedziałek - o 19:20 :wink:

reklama
Zonograja nie zazdroszcze sytuacji , jestem w szoku ze mimo tabletek ciaza...no ale widocznie tak musialo byc.A powiedz jak tesciowie zareagowali na wiesc o wnuku?

Co do boli glowy to moje schorzenie neurologiczne niestety powoduje takie bole...ostatnio mialam jakies 2-3 lata spokoj od boli.A teraz w ciazy mnie dopadaja...jedyne co robie to od razu apap i spac...niestety ja juz nie raz musialam ratowac sie IP i kroplowka...wiec w ciazy musze bardzo uwazac..

Hajmal ja nie mam boli jak siedze...zreszta malo co siedze glownie to leze...

Boze dziewczyny podziwiam Was jak Wy w pracy dajecie rade !!

010igov3fkey3mez.png

Ostatnia edycja:
Do góry