reklama
Maziajka - to próbuj makaron z sosem smietanowym /kremowym. Może na serkach topionych.
Masz podobnie jak ja w poprzedniwj ciąży - przez pierwsze tygodnie jadłam "bezplciowe" potrawy. O bułce wiesz [emoji6].
Nie tolerowalam przypraw, konserwantów, w ciastach proszek do pieczenia lub soda wykanczaly mnie przez długie godziny.
Stąd może spróbuj jeść potrawy bez dodatkowych obrobek, np. Pierogi, kopytka, ziemniaki - z wody (bez dodatkowych polewaczy czy smażenia) i dodaj do tego naturalny jogurt lub śmietanę.
To minie - do 14 tc powinnaś zapomnieć o tej niedogodności [emoji2]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz podobnie jak ja w poprzedniwj ciąży - przez pierwsze tygodnie jadłam "bezplciowe" potrawy. O bułce wiesz [emoji6].
Nie tolerowalam przypraw, konserwantów, w ciastach proszek do pieczenia lub soda wykanczaly mnie przez długie godziny.
Stąd może spróbuj jeść potrawy bez dodatkowych obrobek, np. Pierogi, kopytka, ziemniaki - z wody (bez dodatkowych polewaczy czy smażenia) i dodaj do tego naturalny jogurt lub śmietanę.
To minie - do 14 tc powinnaś zapomnieć o tej niedogodności [emoji2]
Hajmal - nie dziwię się, że jesteś na minusie wagowym - przytulam [emoji2].
Nadrobisz niebawem [emoji6]
Karp i karas - ojjj nie... Podziękuję za ości. Ale mój chłop uwielbia karpia - i sam dla siebie (młoda, też z nim dziubie) kupuje 2 na wigilię.
Ja to jestem fanką filetow: śledzik w jogurcie lub rybka po grecku. A jak smażona rybka - to wspomniany pstrąg [emoji3]
Nadrobisz niebawem [emoji6]
Karp i karas - ojjj nie... Podziękuję za ości. Ale mój chłop uwielbia karpia - i sam dla siebie (młoda, też z nim dziubie) kupuje 2 na wigilię.
Ja to jestem fanką filetow: śledzik w jogurcie lub rybka po grecku. A jak smażona rybka - to wspomniany pstrąg [emoji3]
Lilith mi już ortopeda powypisywal nowe skierowania na razonanse a ja mu tu z wieści o ciąży. Zapisał mi jakaś rehabilitacje z zastrzeżeniem, że do 4 miesiąca mogę robić później nie i zaprosił we wrześniu
Paalinaa , aga_k_m jak ja się cieszę że u mnie z mężem nie ma narazić problemów. I tak miałam wysokie libido a teraz to już kosmos.
Hajmal trzymam kciuki. I podziwiam z abstynencja ale jak u mnie nie będzie można to też przecież wytrzymam...chyba.
Kotek trzymaj się mocno.
Truskawka ja wczoraj wzięłam aparacie na ból szyi. Ale oczywiście już się naczytałam że w pierwszym trymestrze się nie powinno, z kolei lekarz pozwolił.
Sarat ja cierpię i na ledzwiowy i szyjny -po kilka przepuklin po wypadku samochodowym. Kregarz na ledzwiowy może być z szyjnych się boję, a też mam takiego dobrego, w Wiedniu w szpitalu leczy a w Polsce przyjmuje co miesiąc.
Dołączam do fanek śledzi. Tyle co przez ostatnie dwa tygodnie w życiu nie zjadlam. Najbardzie
j mi podchodzą w śmietanie, w sosie z koperkiem i musztardowym. Kupuje takie malutkie.
Po za śledzie wszystko co ostre, mdłe i słodkie może nie istnieć.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Paalinaa , aga_k_m jak ja się cieszę że u mnie z mężem nie ma narazić problemów. I tak miałam wysokie libido a teraz to już kosmos.
Hajmal trzymam kciuki. I podziwiam z abstynencja ale jak u mnie nie będzie można to też przecież wytrzymam...chyba.
Kotek trzymaj się mocno.
Truskawka ja wczoraj wzięłam aparacie na ból szyi. Ale oczywiście już się naczytałam że w pierwszym trymestrze się nie powinno, z kolei lekarz pozwolił.
Sarat ja cierpię i na ledzwiowy i szyjny -po kilka przepuklin po wypadku samochodowym. Kregarz na ledzwiowy może być z szyjnych się boję, a też mam takiego dobrego, w Wiedniu w szpitalu leczy a w Polsce przyjmuje co miesiąc.
Dołączam do fanek śledzi. Tyle co przez ostatnie dwa tygodnie w życiu nie zjadlam. Najbardzie
j mi podchodzą w śmietanie, w sosie z koperkiem i musztardowym. Kupuje takie malutkie.
Po za śledzie wszystko co ostre, mdłe i słodkie może nie istnieć.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Hajmal pieknie to twoj syn powiedzial
Nasza mal 3.5 roku i od kiedy skonczyla dwa latka nic innego tylko ona chce Baby. Teraz chce blizniaki.ale niechcemy jej Narazie mowic bo ona mala gadula i wszyscy beda wiedziec a po drugie gdyby cos to niechcemy zeby byla smutna.w czerwcu poronila moja kolezanka i ja wiozlam Do szpitala i moj maz jej wytlumaczyl ze cioci Baby poszedl Do bozi i ona na drugi dzien w aucie mowi Mi Mama ja wiem czemu ty taka smutna jestes,ja mowie czemu a ona bo cioci Baby poszedl Do bozi ale niemartw sie bedzie wszystko dobrze. Az Mi lezki polecialy. Ostatnio w rossamanie bylysmy i przechodzilysmy kolo mlek i smoczkow dla dzieci i Mi mowi Mama jak bedziesz kiedys miala duzy brzuszek i pojdziesz do szpitala to nic sie niemartw ja wszystko kupie w rossmanie i ci z tata przywioze. A wieczorem kladac ja pyta sie Mama jak dlugo trzeba byc w szpitalu po urodzeniu Baby ja mowie Pare dni a ona ok to was odwiedzac bede. A to bylo jakos na drugi dzien jak zrobilam test a ja se mysle kurcze taka mala istotka a jak madrze mowi i normalnie chocby cos przeczuwala
Dzieciaczki są niejednokrotnie mądrzejsze niż dorośli.. ja zawsze powtarzam , że rodzimy się mądzry- tylko nas świat z czasem ogłupia
Wróciłam od lekarza, bezpośrednio przed wizytą poszłam do wc okazało sie ze krwawie, lekarz na wizycie mówił ze pęcherzyk ma 24 mm tym razem był bardziej jak by podłużny i ze jak by coś było widać ale tak widac ze nic nie widać dokładnie, wiec czekamy do następnego czwartku. Mąż twierdzi ze widział jak by pulsujaca kreseczkę, i lekarz tez ale nie jest pewien, mam nadzieje ze mi nie ściemnia. Lekarz powiedział ze dobrze że rosnie, mam nadal brać luteine i odpoczywać i dalej czekać.
Mam nadzieję , że będzie ok
To się rozgadałyście kobietki ledwie nadążam z czytaniem )
Ja jestem już po dzisiejszej wizycie USG. Widziałam moją kropeczkę z pulsującym serduszkiem
Wszystkie wyniki są ok tylko okazuje się, że mam za wysoką glukozę (niby jest w normie, ale dla kobiety w ciąży za wysoka) więc w poniedziałek muszę podejść na test obciążenia glukozą. Któraś z was miała wyższą glukozę?
Jak wysoki wyszedł Ci wynik ?> ja własnie dziś odebrałam swoje i też jestem ponad normą - lkarz pytal nawet czy może wieczór przed badaniem jadłam coś slodkiego- ale ja na słodkie nawet patrzeć nie mogę i muszę zrobić test tolerancji na glukozę ...
Żonograja - wczoraj testowałem ilość cytatów, i mi spokojnie poszedł post z 5 odnośnikami, ale 2 dni temu też mi zjadło w trakcie pisanie 2 posty.
ja właśnie testuję - i o ile na telefonie zacytuję 5-6 , to na komputerze tylko 3
Właśnie zastanawialam się co z bolem głowy- ja na początku mialam straszne ... a jak już mnie boli głowa to muszę coś koniecznie wziać bo przeradzają się u mnie w potworne 3-4 dniowe migreny....Truskawka tak mozna brac paracetamol a apap to paraceramol...mnie tez strasznie glowa meczy...
No to piątka [emoji113]. Juz pisałam o relacjach z tesciami, to jeszcze dopisze, że.. Kiedyś mieszkaliśmy z moimi rodzicami, ale przez mega kłótnie z moim ojcem (do której przyczyniła się moja Sis), w obronie której stanął przy mnie mąż, w trybie natychmiastowym wyprowadziliśmy się - i to była decyzja mojego męża. W ciągu doby znalazł mieszkanie do wynajęcia.
Nadmienie, że moi rodzice mają duży dom, w którym nasza cześć miała osobne liczniki. Dokładalismy się tylko do ogrzewania (opał). To było 3 lata temu.
Nie było nam do końca na rękę wynajmowanie mieszkania, bo budowalismy się (a obecnie nadal wykańczamy). Ale powiem Ci tak - nieważne jak ciasne mieszkanie byleby było własne /osobno [emoji6]
Okazało się, że ten wynajem wcale nas finansowo nie zrujnowal.
Także.. Może warto pomyśleć o dołożeniu drugie tyle i wynieść się z tej nieciekawej sytuacji? [emoji6]
Mój M od 3 lat nie przekracza progu domu moich Rodziców, a moi Rodzice wychodzą z siebie (pozytywnie) jak widzą moja Młodą, zresztą w stosunku do mnie również zmienili podejście "na lepiej" [emoji1]
Jakby to powiedzieć - takie mieliśmy plany, tylko teraz nam się one trochę krzyżują ... Niestety na kupno mieszkania nie pozwalają nam finanse... Nawet ostatnio moj J zaczął gadkę by ktoś z rodzeństwa spłacil jegho część mieszkania- ale wszyscy mają to w d... bo każdy ma po 2 mieszkania swoje , więc im się nie spieszy ...
Niestety kwestia finansów jest dla mnie zawsze niezwykle drażniąca ale to bardzo długa historia z moim ojcem-alkoholikiem w tle ...
Może źle to zabrzmieć ale powiem Wam , że jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży- pierwszą moją reakcją było " o kur*&a - to już nigdy nie uda nam się stąd wyrwać " i przeryczalam chyba caly tydzień...
Dodajmy , że ja o ciążę się nie starałam... tabletki brałam regularnie i co ??? no i wyszło jak wyszło...
reklama
Zonograja nie zazdroszcze sytuacji , jestem w szoku ze mimo tabletek ciaza...no ale widocznie tak musialo byc.A powiedz jak tesciowie zareagowali na wiesc o wnuku?
Co do boli glowy to moje schorzenie neurologiczne niestety powoduje takie bole...ostatnio mialam jakies 2-3 lata spokoj od boli.A teraz w ciazy mnie dopadaja...jedyne co robie to od razu apap i spac...niestety ja juz nie raz musialam ratowac sie IP i kroplowka...wiec w ciazy musze bardzo uwazac..
Hajmal ja nie mam boli jak siedze...zreszta malo co siedze glownie to leze...
Boze dziewczyny podziwiam Was jak Wy w pracy dajecie rade !!
Co do boli glowy to moje schorzenie neurologiczne niestety powoduje takie bole...ostatnio mialam jakies 2-3 lata spokoj od boli.A teraz w ciazy mnie dopadaja...jedyne co robie to od razu apap i spac...niestety ja juz nie raz musialam ratowac sie IP i kroplowka...wiec w ciazy musze bardzo uwazac..
Hajmal ja nie mam boli jak siedze...zreszta malo co siedze glownie to leze...
Boze dziewczyny podziwiam Was jak Wy w pracy dajecie rade !!
Ostatnia edycja: