reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam. Czytam i czytam napisalam posty ze dwa ale nikt na nie nie odpisal[emoji57]moze dlatego ze rzadko zagladam. Chcialam sie tylko pochwalic dzisiejsza wizyta. Zarodek jest tetno tez. 8mm wszystko dobrze. Termin 10.7 mam nadzieje ze tak juz zostanie[emoji4]
Milego wieczoru mamuski[emoji57]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje udanej wizyty!

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Kotek - i za Ciebie trzymam kciukasy [emoji2].
Te wieczorne wizyty potrafią rozstroic - dobrze Cie rozumiem.

AAggAA - ja bym nie ryzykowala na Twoim miejscu, i skorzystała z L4 [emoji2]. Życzę Ci jednak aby żaden atak Cie nie przyatakowal [emoji3]

W ogóle jakos tak lżej przechodzę ta ciążę w porównaniu z poprzednią (nawet mój M jest zaskoczony [emoji23]. W pierwszej kupował dla mnie i dzidzi przeróżne smakołyki, na które nawet nie mogłam patrzeć... Więc jadł, żeby się nie "zmarnowalo", a teraz co kupi to i ja poddziubie i córa z chęcią też palaszuje).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Lżej?? To chyba zazdroszczę :) ja mam jednak odwrotnie, przynajmniej na razie ... Ciągle bym spała(tylko w dzień) , mdli mnie , coś boli... Ja to się ostatnio śmiałam go J że chyba będę się mocno nad sobą rozczulala w tej ciąży... I placzliwa jestem, i nerwowa strasznie.. :)
Hej dziewczyny. Trzymam mocno [emoji110] za wszystkie wizyty [emoji3] ja w ogóle spać nie mogłam. Jutro zrobię drugą betę. Dziś kupiłam test. Oto wyniki Zobacz załącznik 783385

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom
Super tlusciutkie krechy! Na pewno będzie ok :)
Napolka ale piękne tluste ||

A wy dziewczyny jak wyniotujecie macie mdłości spdacie na wadze? Ja sprawdzam codziennie ale na razie nic nie przybyło. Od kiedy normalnie w ciąży przybiera sie na wadze? Bo ja w poprzednich nie przybierałam. W pierwszej nic a w drugiej 4,5 na samym końcu. Ale wtedy byłam znacznie grubsza i ja chudłam a brzuch rósł. Teraz przez 2 lata zrzuciłam 22kg i wazę w normie choć do fit sylwetki mi brakuje... ale dokończę po porodzie swoją metamorfozę. Za 2 tyg jak na usg będzie ok kupie płytki z ćwiczeniami dla mam. Moze zapisze sie tez na fitnesik.
Waga... Ja to się boję o tę wagę... Tamtą ciążę zaczynałam od 56kg, i przytylam 16... Tą zaczynam z 60... A ile przytyje to troszkę boję się myśleć.. bo ciągle głodna jestem :)
A propo dziadków to tesciowie super zawsze chętnie się nim zajmą. Babcia jest od karmienia a dziadek od zabaw. Mozna go zostawic na caly dzien i choc beda padac z braku sil to nic nie powiedzą tylko szczesliwi ze mogli z nim spedzic czas. A jeśli chodzi o moich rodziców to wiadomo kochają i tu i tu pierwszy wnuk ale oni są tacy żeby przyjść popatrzeć jak się bawi itd ale żeby zająć się to tak średnio. Moja mama to jeszcze ale na krótko bo czasami zdarza się że płacze mi razem z nim jak wyjdę na dłużej. A mój tata to tylko się mądrzyc umie zrób tak rób tak a jak słyszę te rady to aż mnie skręca :/

-------------------
7t 2d [emoji173] wizyta 17.11

[emoji65]Franek 01.05.2015 [emoji173]
Wiecie... Zawsze jak czyta o treściach to zazdroszczę zdrowych relacji... U mnie niestety nie ma tak dobrze.. z resztą my niestety mieszkamy z teściami , za co co miesiąc płacimy im 600 zł...:/

A ja Wam powiem dziewczyny że jak tak dalej pójdzie to chyba wcześniej na L4 wyląduje , to moja druga ciąża i mam wrażenie że odczuwam wszystko 3 x bardziej. Zmęczenie, głód, ból pleców... Masakra jakaś :(
To tak jak ja :( ja dodatkowo strasznie zdenerwowana chodzę i odczuwam jakiś dziwny niepokój w środku.... :/
Mam dokładnie tak samo aż się mąż śmieje , że jak byłam z córką w ciąży to byłam młodsza i lepiej znosiłam. Czy on sugeruje, że się postarzałam? :):)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
:) Witaj w klubie ... U mnie śmieją się że po 7 latach to tak jakbym nigdy w ciąży nie była ;)
Cześć mamuśki,chciałam napisać dopiero w środę ale nie wytrzymam tak długo.Jestem już w domu,to co oni wyczyniali że mną w szpitalu to szok.Pisałam że trafiłam tam z podejrzeniem ciąży pozamacicznej,położyli mnie na onkologii bo taką ciążę usuwa się chemią,po 2 dniach stwierdzili że pęcherzyk jest w macicy ale nie wiedzą czy poza macica też czegoś nie ma,dali mi nadzieję na normalną ciążę,następnego dnia stwierdzili jednak że pecherzyk jest pusty i może być niebezpiecznie bo beta szybko rośnie,więc znów załamka,tak trzymali mnie do pon.I w pon.stwierdzili że zrobią mi laparoskopie diagnostyczną pod pełną narkoza a potem ewentualnie lyzeczkowanie.Na szczęście ktoś pomyślał żeby mnie jeszcze wysłać na lepsze usg na ginekologie.Tam przyjął mnie profesor zrobił usg i powiedział że jak dla niego to normalna ciąża tyle że nisko zagniezdzona w macicy i młodsza o 2 tyg.wychodzi 5 tydzień a wtedy nie musi być jeszcze widać zarodka i ze mam jechać do domu.byłam w szoku,2 razy odbierali mi nadzieję i z powrotem dawali,na końcu uniknelam laparoskopii,teraz czekam na środę na wizytę u mojego gina i oby było widać zarodek,dodam że w pon.jak wychodziłam to beta wynosiła 12300,więc ok jak na 5 tydzień,i dostałam okropne mdłości.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tea80 no widzisz? Warto było by trochę badaniami pomeczyli... Serduszko na pewno się pojawi :)

Kto rano wstaje.....ten ma mdłości i zyganie ;-),rano ledwo co mogę córkę do szkoły wyprawic a jak się jeszcze junior obudzi i wydziera z łóżeczka to jest tu sajgon,do siebie w miarę dochodzę koło południa.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie podobnie. Z tym, że ja niczego nie mogę z rana (w sensie od 5:00) przyjąć.. Po wszelkich plynach lecę do wc. Ale juz po 7:00 w pracy herbata z imbirem jest ok. Wydaje mi się, że mój organizm wie...ze w takim miejscu jak praca lepiej się póki co nie afiszowac [emoji6]. Ze śniadaniem (bulka+masło + żółty ser [emoji1]) dopiero ok. 9:00 ryzykuje, ale i wcześniej nie mam na nie ochoty, więc ok.

Współczuję sajgonu. U mnie o tyle lepiej, że młoda w większości sama sobie radzi, a wieczorem za jej dopilnowanie odpowiedzialny jest M.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa.
Przeryczałam wczoraj cały wieczór i cay czas łzy cisną do oczu. To niesprawiedliwe.
Pozostaje mi tylko czekanie i modlitwa nic nie zrobię innego. Biorę luteinę i musi być dobrze.
Poczekam te dwa tygodnie i będę czekała na rozwój wydarzeń.
Bete mam zrobić dwa dni przed wizyta. Nastepna wizyta (jeżeli nie poronie) 01.12. 18:30

Dzien dobry
U nas od rana szaro buro i ponuro i leje. Mala w przedszkolu ,maz w pracy a ja zasiade Do sniadanka
Paalinaa ja tez pracuje z perfumami ale w drogeri a ty?mowilas juz w pracy o ciazy? Mi od 01.12 zaczyna sie umowa na Stale wiec chce Do swiat poczekac a Jakos musze miesiac jeszcze przeczekac(moja szefowa 60 lat i nienawidzi dzieci wiec bede miala goraco ale przetrzymam).u nas juz teraz zaczyna sie szal zakupow.jutro musze Do pracy Do 20 pewnie bedzie sajgon

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Kotek a nie myslalas by isc jeszcze gdzies skonsultowac? Bo te 2 tygodnie to stres nieziemski:-(

Zonograja 600Zl placie rodzicom???? Szok....
My placimy tylko tyle co za prad i wode..

Arow mam ten sam tc powiedz jaj Cie to boli?

010igov3fkey3mez.png

Do góry