reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova ok dzięki tez tylko myślałam o koszuli (krawat, garnitur i te sprawy haha :D) i klapki :) byliśmy w biedrze i pytam jakie chce przekąski to mówi że po kebaba skoczy haha :D cały czas mi się dziwi, że już się pakuje, a dzisiaj jak do położnej dzwoniłam o te uczulenie to ona zaś mówi aa pani to już zaraz rodzi :D

Aha trzymaj się :)

reklama
Aha elegancki ten apartament [emoji4] ja zawsze słyszałam, że przynajmniej jedne paznokcie powinn y być niepomalowane (z naciskiem na te u rąk) także myślę, że nie powinni robić problemów z powodu stóp.

Ja hybrydy z dłoni już ściągnęłam chyba 2 tyg temu. Czuję się jak bez makijażu, bo od wielu wielu lat zawsze miałam zrobione pazurki.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam ambitny plan że w chwili wyjazdu do porodu biorę pilnik i jadę nim po jednym palcu (serdeczny) u każdej dłoni i ścieram hybrydę :p i nikt się mnie nie będzie mógł czepiać :D żeby saturację na stopie mierzyli to jeszcze nie widziałam więc stopami się nie przejmuje

Aha piękne warunki :) dość mocne zapisały Ci się te skurcze, ale czy bolały?

Ja po wizycie NFZ. Skurcze regularne co 5 min. Od 2 tyg nic się nie zmieniło. Więc niestety na ktg to muszę już co tydzień się stawiać. Paciorkowiec wyszedł ujemny wiec sie cieszę, dostałam ostatnie skierowanie na krew i mocz, już do porodu.

Kocham pocztę Polską. Byłam po przesyłkę a przesyłki brak. Co z tego że mam awizo. Wróciła do właściciela a awizo dostałam z tydzień temu. Więc chyba nieco za szybko z tym zwrotem do nadawcy:/ dlatego wolę paczkomaty albo kurierów.

Pojechałam też do apteki kupić już octenisept, lek z paracetamolem, trochę gazikow, czopki glicerynowe. Więc mam już wszystko. ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol, a po co czopki glicerynowa? Na po porodzie czy na teraz?

Ja byłam dzis na konsultacji wyników u lekarza, ktory mi robił usg 1 trymestru i wiecie co? Nie mam sił :)
Wzial mnie na podglad i tak: przepływy ok.
Główka wg niego idealna. Brzuch tez (brzuch to sie potwierdza z pozostałymi badaniami).
Szczególnie jego uwage zwróciły za krótkie kości dlgie (ta tendencja tez sie utrzymuje od jakiegos czasu).
Powiedział, ze to kilka mm za mało. Ale za malo.
Generalnie pow, ze trzeba czekac do porodu i wyedy Ew dalsze badania.
Miałam wrazenie, ze nie chce mi czegos pow, ale podkreślił, ze pappa było z bardzo niskim ryzykiem, przepływy dobre, wiec powinno byc ok.
Jak zapytałam czy bedzie karlem, to powiedział, ze nie No az tak to nie.
Ale zdziwił mnie ta główka, ktora dopiero co była duzo za duża, a wg niego idealna. Widzialam, ze ja tam precyzyjnie mierzyl. Ale kto ma racje?
No nie pozostaje mi nic innego jak czekac na poród. Jestem za tym, zeby był wczesniej i zeby to naturalny. Jutro mam 37tc, wiec jesli dziecię mnie posłucha, to za tydzien postanowi wyjsc [emoji23] i wtedy sie dowiem.

Mam nadzieje, ze po prostu nadrobi wzrost pozniej. Nie musi byc wysoki jak tata. Ale niech ma ten 175 chociaz! ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ewella haha no wiadomka musi być elegancko:D a serio to miałam na myśli koszulę sportową bo mój głównie w takich chodzi :D tylko jak to się będzie łączyć z klapkami? Haha ja kupiłam wafle ryżowe, żelki mojemu (fan zelkow), crunchy batoniki i jeszcze bym chciała jakaś czekoladę ale on mi ja pewnie zje [emoji14]

Aim no Ty masz największe obycie w szpitalnym zyciu więc możesz sobie pozwolić na paznokcie:D ja się boję zjeby:p ale w stopach zostawiam, spytam o to polozna, jak powie że luz to zostawiam czerwone :)

Emol też nie znoszę poczty:// ciekawe że masz tak ciągle te skurcze. Ale chyba lepiej mieć niż nie mieć wcale, Twoja macica się przynajmniej przygotowuje.
Super że masz już wszystko :-)

Ola W czyli teraz wychodzi na to że główka jest dobry a konczyny są za małe? Będzie dobrze, już niedługo:* domyślam się ile stresu Cię to kosztuje.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova tak. Na to wychodzi.
Tzn nóżki w poprzednich 2 tez były krótsze od tygodnia, w ktorym byłam. raczek wtedy nikt nie mierzył.
No ale ja sie wtedy przejmowałam różnica miedzy głowa a nogami.
Nie aiem jak w tydzien głowa z za dużej mogła sie zrobic idealna.
Ale widac było, ze mierzył precyzyjnie. Wiec nie wiem... moze faktycznie pol milimetra robi ogromna roznice

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola W Może po prostu głowa rosła szybciej i teraz się uspokoila? Bądź dobrej myśli skoro widziałaś jak precyzyjnie mierzy :-) :*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry